taa saka da go cuva deteto. Koga ke go odnesam kaj mojte da go cuvaat vednas se luti zosto sum go odnela. Go saka deteto mnogu NE mozam da kazam tuka nisto a moze barem ednas da NE vikne na rucek Vo tri godini. Da se sobereme kako normalni luge a NE samo drugiot sin za nego sve moze
Ту бре, срам да и е на свекрвата што не ве вика на ручек и што не ти го рани детето. Нели е тоа обврска на мајката. Некои снаи не знам што очекуваат. Се мажат, живеат посебно и чекаат свекрвата ручек да им прави, дете да им храни. А што да живеевте сами во друг град?
zboruvam Koga ke I go ostavam deteto na cuvanje togas da ja nahrani a Koga sum jas Doma jas SI ja hranam sekako. Moze so nesto da ja zalaze I da ja nahrani. Koga ke dojdem Doma samo ke mi kaze nisto NE e jadela
sekako I mojta Koga ke go cuva deteto se kacuva gore kaj nas I Koga ke dojdam( zosto ti e ova ovde zosto ti e ova once. Sto imas tamu) koj znae sto pravi . Mu velam na maz mi da zaklucime da go odneseme dolu deteto a toj NE saka
Знам мене многу ме нервира тоа што ми барат во спалната можда имам јас нешто што не треба никој да види ама таква си е женава ненормална некој ден кога ќе ми дојде до нос има да викам врескам сите нека слушнат во маллото па нека се чуди после
Ако толку кејф ти чини на душата да ручаш со свекрвати тогаш напрај еден ручек ти, па седенете како нормални луѓе сите заедно да ручате. Ручек си е ручек, што има врска кој го спремал, важно е да се соберете сите нели??? Или не???
dodeka Bev Vo vrska so maz mi taa odese na rabota. Koga ke dojde Doma bese na masa kafeto ja cekase. Ke I napravev rucek. Izmieni sadovi. Ponekogas usmukuvav AMA Sega Toa zaboraveno e sve. Koga imame rodenden ili nesto slavine sekogas doaga na jadenje Toa sekako NE mi preci. Koga otide vo penzija pred Edna godina sve vikase deja ke NE vodi na rucek Vo kafana AMA nisto od Toa. Se porodiv jas NE mozev da stanam od krevet a taa ke dojdese kaj nas I na maz mi vikase ( sine idi dole rucaj nesto grab ili nesto drugo sto napravila a mene me nema nikade spomnato. NE znam uste sto da pusuvam. Pred tri meseci pravev operacija mozela da napravi nesto da NE pokani na rucek. Mojata majka ke napravese mandza nesto ke donesese vo tegla a taa vednas pocnuva da vika samo ste domakini snaodete se
Стварно не ми е јасно зошто си готвела и чистела кога си била девојка, која е потребата? Еве ја да сум на место на свекрва ти би ми сметало тоа и ми делува на наметнување. Како девојка одев на ручек на гости со вино и фала за ручекот, ни садови ни ништо, мислам која е потребата да се докажувате по куќите. Штом ти помага со децата, не те замара дај олабави со тоа јадење, стварно од сами домаќини нема поубаво. Ја па да сум така во иста куќа би ценела да не дави да ручаме заедно. Еве ти спротивен пример, кај братучетка ми свекрва и секој божји ден замара со тој ручек, не разбира дека млади сакаат да јадат на раат, а на зетот му е незгодно да и рече дека нема да се симнат.
nie bevme Vo vrska 11 godini taa ke stavese nesto na kujnata I Koga ke dojdese vo2 saat od rabota odma pocnuvase so gotvenje I sve velese nema vreme da SI napravi da odmori. I zatoa jas Bev bez rabota I mu pomagav okolu sve Toa I odgovarase. I pocna da SI kazuva sto da zgotvam ubavo sum gotvela Toa e
Се замараш со глупости. И арно ти рече членката погоре што си имала додека си била во врска да готвиш таму, без разлика колку години си одела со сегашниот твој маж. Тоа не било твоја обврска. Ни пак кафе да свариш. Тоа и мене ми личи на упикување.И убаво ти рекла свекрва ти, вие сте си домаќини сега,одвоено си живеете, со дете плус. Не може вашите пари во џеб, а друг да прави за вас.
@Devojka100 ете не ве повикала и што сега? Се додека не ви се меша во бракот, ја бива работата. Еве и јас сум во долга врска па кога ќе отидам на гости, идната свекрва прави кафе. Таа е домаќинка во таа куќа, не јас. Да и помогнеш кога има поголемо спремање, пример за слава, роденден и слично кога има сецкање за салата, кифлици, торта, тоа е културно, ама ништо повеќе од тоа.
може да ве викне на ручек еднаш да ама не мора викни ја ти посрамоти ја напрај ручек ти и викни ги кај тебе
ako ti kaze aj napravi jadenje ili kafe sto ke I kazes Eden dva Dena Koga ke kaze umorna sum nema Li sama da stanes da gi izmies sudovite ili nesto da pomognes
Прво јас не би одела кога свекрвата се враќа од работа. Што барам да одам на гости за време на ручек кога знам дека жената се враќа од работа и сака да одмори. Па тоа е едно општо правило, за било каде, па и за кај свекрвата. Второ мојата идна свекрва е разбрана жена, па не би ми кажала. Ама во случај да каже јас би ги измила еднаш и нареден пат фино ќе му кажам на дечко ми тој да си ги мие садовите од појадок, јер вероватно не оставила таа садови од вчерашниот ручек. Ме интересира зошто ја чекало кафе на маса кога таа ќе се врати од работа?
А што проблем имаш со свекрвата освен што не ве вика на ручек што тоа не е проблем. Ви се меша во брак?
zboruvaj otvoreno sakas da kazes deka NE treba da odam Koga se vraka od rabota . Pa jas so decko mi Bev nerazdelna po cel den bevme zaedno I toj kaj mene I jas kaj nego. Duri I na spienje toj spiese kaj mene Doma. Jas imav prespieno ednas kaj nego na taa se lutese. NE bill ubavo taka. Sto ke kazat komsiite idrugo. Pa preku den bevme kaj NEA Doma duri se cuvstvuvav kako Doma. Pa normalno e da napravam kafe rucek I da podzacistam taa NE se lutese duri I mi kazuvase
se mesa Vo sve. Zosto go mozam deteto kaj mojte ponekogas na spienje na cuvanje. Koga ke izlezeme na kafe kaj kumovite da NE sum go nosela taa trebala da go cuva ke izlezam da prosetam so deteto eye ja I ona bez NEA NE moze. Duri Koga ke go cuva se kacuva kaj nas a NE kaj NEA mi. Mesa po frizider po alistata koe kade sum Stavila. Koga pravam nesto za jadenje se umesuva stavi ova stavi ona kako zaprska e. Lebot Koga mesam mi bil golem. Alistata NE se posteluvale na opako. I sto vise NE. Koga maz mi e Doma poretko se kacuva a Koga go nema eve ja odma stom stanuvame na vrata I odma pocnuva. Mu kazuvam na maz mi I toj bed as ja brani. Mi veli toj na mene Sano sakam spletki da pravam. Sto I da mu kazam se dete kako nenormalen. Jas razbiram majka mu e AMA ipak sto odlycuvas da se zenis pa ostani so mama. Toj NE bese takov Vo vrska Sega Vo brak se promeni. NE znam ponekogas jas Li sum losata sto da napravam NE sakam da ja povredam zenata