И се може и ќе зборува. Ако ти пречи човечно ќе ја седнеш на кафе муабет и ќе и кажеш ова и ова не ми се допаѓа. И карј. Толку драма на форумов за само еден муабет меѓу вас 2. Е ако и понатаму тера по нејзино културно ќе ја замолчуваш ако толку ти пречи. Брее нервози за ништо. За рекла-кажала.
kaj nas nemase nitu prozori nitu vrati samo ploca bese maz mi rabotese i kupuvase sve sto e potrebno ne sme trazele nitu se kupuvale Samo me nerviraat sto sami si kazuvaat ke kupime ke stavime ima vreme. Koga kupivme i namestivme nie so nasi pari e togas tie pomagale pred narod zboruvaat. Koga ja kupivme i kolata sega zboruvaat vo nasata kola a nemaat ni denar dadeno samo maz mi ja vozi. ete ja nasata kola ili slicno. toa nikako ne mozam da go razberam. Dodeka da se rodi deteto ne ni dozvoluvaa da kupam nisto zA bebeto taka otidov na poragaj bez nisto koga dojdov doma sakav krevetce za bebeto da kupam tie ne mi dozvolia ke kupele oni baba i dedo cekav cel mesec i otkako napolni enovi bebeto otidov so maz mi i kupiv krevetce so nasi pari e togas se nalutia zosto ne sme gi cekale tie da kupat i eve koga nesto ke zboruvame ke kaze tamu kade go kupivme krevetceto demektie go kupile kupiv lazalka cucla za bebeto taa zema i mi ja frli zosto zabi ke imalo krivi sekoj treba da si ima granica do kade treba da odi a ako i kazam nesto vednas se luti i taa treba da go ima posledniot zbor vo kukata iako sme oddeleni ponekogas pomisluvam duri i da si zaminam
Види, за фалење сите стари се фалат, едноставно такви се. А, ти не им придавај толку многу значање за тоа што рекле, од едното уво влегува, од другото излегува и крај, нема што повеќе да се замараш. И јас бев како тебе, ама сфатив дека не можам да го променам тоа и почнав да не придавам значење на тоа што рекле. Свекрвата ти е како и сите други, се они закони делат, се они да кажат. Ама не може она да ја фрла цуцлата што ти си ја купила за твоето дете, требала си да и кажеш да ти ја врате, дека не е таа што треба да ги фрла работите на твоето дете. Понекогаш треба и заби да покажеш, ако ќутеш полошо за тебе. Таа мисле дека може да те контролира и да команда затоа што ти молчеш, а молчеш оти не сакаш кавги знам. И се нервираш и си го уништуваш здравјето, потполно те сфаќам. Ама ако и се спротиставеш и имаш самодоверба, ќе си ја свие опашката и нема да праве така. Понекогаш не треба да бидеме толку меки и да траеме, не може друг да ни команда во нашата куќа, верувам дека никој тоа не би го сакал.
Nemoj duso da se cudis, nemoj ima sekakvi luge na svetov. Procitaj me sega sto ke ti pisam: Jas sum vo stransto I otkako se omaziv, od nas baraa da plakaame smetki po pola, kirija I t.n. a zasto??? Zasto problemot Im bev jas, I se uste mi velat nikogas ne te sakavme a nema ni da te sakame! Porano mm ne rabotel I nemavme pari, a tatko mu duri za jadenje ni kazuvam, od nos ni vagjal, duri pari ni baral za pat sto ne donel od mk vo stransto. I pomina ne polnat godina togas rabotev I jas i taman si sobravme pari za posebno da si ziveeme oni go svrtea protiv mene. Sega tuka ziveam, ponekogas y toj se luti za toa sto mu prerekuvaat ama pak se navraka kaj mama I tato. A najlosoto bese koga ja donele drugata snaa(jetrva mi) tuka so mene, koga videla kako ziveeme sto poveke gladni otkolku stiti( kako moze da jades koga nekoj nnstop ti kazuva) taa ita zena si najde stan so poslednit pari sto gi imase, I se ispokara so sveki lom ja naprai. Ete sto znaci koga mazot e na tvoja strana (koga ne e mamino since) A sega ni ona ni maz I ne rabotat sveki Im plakaat kirija, Im nosi jadenje od soleno do blago, pa duri I koka koli, a ona si ja prci po cel den. A mene znae te sto mi vika at? ? Ne se ljuti I tebe tuka te izdrzuvame vie ne plakate kirija tuka. A ne e apsolutno isto. Zarem od sinot ke baras da plaka kirija?? Nie plakame Internet, ponekogas I struja, kupuvame za jadenje, od nejze nisto ne baram za sto I da mi treba I mene I sin mi. Ona samo kirija sto plaka.... bas pred nekoj den mi spomnaa za toa sto ne plakaame kirija, ziveeme besplatno.....ccccc I plus si ha trpam sto sekade se mesa. Ponekogas ne se zamaram ama koga ke mi se kacuvaat na nervi cela kuka I ja krevam. Uste sabajlevo bez da tropne mi vlaga v soba. Nevospitana niEdna. Jas se soglasuvam so tebe mila, toa sto ziveeme po tug pokriv ne znaci deka ne treba da si imame svoj zivot. Zarem treba da ziveeme kako sto oni ke kazat, pod nivna kontrola, kako mali deca.... mamo moze li da izlezam??? Katastrofa Kakvi se tie pravila???? Koga da spieme, koga da staneme? ?? Ma Marsh od tamu, ama se zavrsi od mazot, stom je mamin sin kako mojot nisto od rabotava. Kako be toa od sopstvenoto dete barate da vi plaka kirija???? On tugjo e ili vase??? Se I sesto na svetov.
najlosa rabota e Koga ke se zdruzat majka I sin I ke se svrtat protiv tebe. Mojot maz NE bese takov NE znam sto mu stana pa tolku ja brani mama. Duri pomisluvam da SI zaminam nekoe vreme od kukata
Te razbiram iako jas ushte ne sum mazena ali majkamu pocna na nervi da mi ide i se pravi negovoto vnimanie shto treba mene da mi go posveti da mu go odzeme na sekoj nacin na pr.zemi me od rab odnesi me ke so sobirame kaj koleshki.I trista raboti shto ne sakam da gi spomnuvam poshto kosava mi se krevaA jas da si zaminam celosno od nivniot zivot!
Od toa poloso nema ne mi e jasno kako ova mazive ne vikam deka site se isti duri ne porasnat da ne se zenat ,a odkako ke se ozenat da znaat da pravat razlika megu mama i sopruga ???
Alo bre,ok si? Se citas sto mi pisuvas???? Aj smiri hormonite malku. Ne skokaj.... Izgleda si me pobrkala so nekoja tvoja lezilebovik drugarka. Aj oladi malku
Не ја дочитав членкава до крај, само ке и речам ако забраува свеки, да внучето оди кај баба и дедо, тогаш и на синот нејзин ( мажот на феминката) треба да и биде забрането да оди кај негова фамилија ( мама, баба, вујна итн)
Боже мили. Па свеки не и дозволува на снајката, туку на синот. Ако не сака да даде, нека не дава, а не на глава да стои. Туку поголемиот дел се кучки, па ке се фатат за една вилушка. За тоа штом синко завршува матура, или се прака на студии сам да живее или му кажуваш најди си работа и осамостоисе. А не синко цел живот го лепат до нивнипт најчесто дебел гз, па посл сната не чинела коа ке дојде кај МАЖОТ. Инаку баш ме радува што Ти нема да бидеш свекрва. Него керка ти вака ке ја воспиташ? Него свеки моја што живи на спрат кој синот и го купи? Да земам да и кажувам каде вилушките да ги става? Да и кажувам кога да кака? М? Е мојата е мирна зш не го помрднала газот да створи, туку гледала бунди да купува, да оди по одмори и кафиња по комшии. И пак никој ништо не и вика, ниту правиме да се чувстува должна, а најмалку на глава и седиме. Нека живеат како сакаат. Добро е што не ја гледам бар.
Сите свекрви се исти.Кoлку пoвеќе ве читaм тoлку сум пoсигурнa.Кoјa лoшa кoјa пoлoшa. Oвa е стрaшнo кoлку сaкaaт дa се дoминaнтни.Меѓутoa,единствените винoвници се нaшите мaжи.Веќе имaм пишaнo пoстoви нaнaзaд зa мaмин син и немa дa се пoвтoрвaм.Дo некoј степен ,мoжеби и ние сaмите сме криви.Не зa избoрoт нa мaж,туку зa нaшетo пoстaвувaње пред свекoр и свекрвa.Сaкaјќи хaрмoнијa вo дoмoт,гoлтaме се,прaвејќи се нaивни нa глaвa ни се кaчувaaт.Кaкo ние дa не сме oд мaјкa рoдени. Јaс oткaкo се oмaжив дo сегa реaлнo и не сум имaлa нелoј сериoзен прoблем.Туку некoј пoдбуцнувaњa oд типoт oвa не би требaлo вaкa oвa не би требaлo oнaкa.Амa јaс си имaм свoе НЕ и свoе ДА.И некoј предрaсуди зa вaкви свекрви кoи си гo пикaaт нoсoт секaде. Јaс не би издржaлa зa мoе дете дa ми кaжувa кaкo требa и дa ми фрлa негoви рaбoти.Нејзинoтo мaјчинствo пoминaлo.Тoa е мoе дете и кaкo знaм тaкa ќе гo рaстaм.
И јас верувам... Извини што те цитирам, ама навистина постојат добри односи на снаа и свекрва. Во моето опкружување имам неколку примери а за среќа и свекрва ми е ангел... Жената е препаметна и образована (веројатно помага образованието иако карактерот е пресуден). Кога зборуваме на оваа тема секогаш ми вели: како можам да се однесувам лошо со жената што ми го сака синот? И јас ќе бидам свекрва еден ден и искрено се плашам... Дали ќе бидам доволно добра, паметна, итра (ако баш треба)... Што ако не ме сака снаата? Што ако го малтретираме синот со нашето несогласување? Мислам дека ќе направам се за да бидеме ок, ама тоа не зависи само од едната страна, за жал... И најважно е ако можете, а не можат сите, да не живеете со свекрвите... Ние повремено живееме заедно, ама кога мора да ми го чува детето. Инаку си има свој стан и никогаш не би се согласила да живееме заедно и да си ги нарушиме односите (евентуално) кое пред се мене ќе ми нанесе штета. Моите живеат во странство и ако немам помош од свекрва ми, ќе останам сама. А таа баш се однесува како мајка 90% од времето. Ако моооорам да и наоѓам маана, тогаш секогаш ќе го споредувам нејзиното однесување кон ќерката со она кон мене. А да не се лажеме, тоа да биде исто е невозможно.
Koga svekrva mi ke mi rece te sakam ko moe dete , mi se prevrtuva vo stomak zasto znam nikoj ne se saka tolku kolku sto se saka svoeto dete i toa ne e prirodno da me saka isto.Sporeduvajki go odnosot nejzin kon kerkata i kon mene se gleda.Ne i se lutam, normalno e da si go saka svoeto cedo poveke od tugjoto, da ne se lazeme.
Oбрaзoвaниетo немa никaквa врскa.Мoјaтa бaбa,немa ни втoрo oдделение.Амa,тoлку е пaметнa женaтa штo дури и се чудaм.Ниту и се мешaлa нa мaјкa ми и тaткo ми ниту некoгaш пaметaм мaјкa ми дa се искaрaлa сo тaткo ми зaрaди нејзе.Вo рaзлични спрaтoви живееме нo секoгaш бaбa ми кoлку мoже тoлку ни пoмaгaлa.И тaa имaлa лoшo искуствo сo нејзинaтa свекрвa,сo дедo ми ги избркaле oд дoмa,пoчнaле oд нулa дa грaдaт куќa.Дури и сo денoви oсвен кoркa леб ништo немaле дa кaснaт. Знaчи не е дo oбрaзoвaниетo.Тoa е дo сaмиoт чoвек штo знaм.Требa дa си ги знaе грaниците секoј.
Мижи дa те лaжaм.Секaкo декa немoжеш дa сaкaш туѓo дете кaкo свoе.И мене ми се превртувa желудникoт кoгa ќе ми кaже те сaкaм кaкo ќеркa ми.А гo пoкaжувa спрoтивнoтo Немa ни пoтребa дa ме сaкa.Ниту пa јa дa јa сaкaм.Пoчит и секoј свoетo местo.