Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    85.135
    Ni svekrvami ni svekormi ni pak moite roditeli ne ja baknuvaa kerka mi koga se rodi no toa ne znaci deka ne sakaat sepak edna vnuka mu e drugi nema no se znae sto vika svekrvata stari luge i baknuvane ne priznavam po bebina i mali deca .

На CameliaMiller, Gosh, Offspring и 5 други им се допаѓа ова.
  2. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    5.797
    Еве јас ќерка ми и ден денес (речиси две) јас бакнувам во вратчето, главчето, повеќе ја гушкам, не ја шлапам, а од тоа се воздржуваат и сите блиски. Некогаш се случува надвор некој да ја погали со лицето, ете, непредвидливо е и тоа, ама не може врз се да се влијае. Кога беше бебе, родена на крајот на пролетта, ја фати најголемото топло се исфрла од атопичен дерматит, едвај eucerin ја оправи и до ден денесе скористи за нега и фала му на Бога е супер. Треба да разберат дека мало бебе нема развиен имунитет, па најмалку да доаѓа во допир со нечија плунка, има пренежна кожа, па мајко му цели се модро-црвени кога се раѓаат... Никој не треба да се лути на предупредувањата на родителот, треба да ги почитува. Љубовта кон детето не се состои само во бакнежи, но ив придонес кон неговото здравје Има време кога ќе се гушка и бакнува и кога сето тоа ќе добие значење и за него.

На LadyC, Offspring и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  3. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Не верувам да ми се меша околу јадењето, дојдена е кај нас на гости 3 пати досега откако се породив.
    Вчера баба ми си замина за МК еве ме сама со децата, мм вика ако сакаш мама да ти ја носам секој ден да ти помага, му викам не фала, сама ќе се борам, несакам она да ми ги гледа децата, отворено му кажав, баш поради овие причини. Му викам ќе рече нешто што не се согласувам, може ќе се скараме и ќе си замериме, друго е баба ми нејзе можам и да и речам не вака или не така, а свекрва ми може носот да го дигне и да мисли оти ја мразам, а познавајќи се себе каква сум, подобро не ми ја носи. И нема тука лутиш, поарно да му кажам отворено отколку да седам дома нервозна секој ден.
    Вака капата настрана ни лук јал ни лук мирисал, нека си седи она дома, јас ќе се б0рам како знам и умеам.

На CameliaMiller, Luna91, Barbie20 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Плачев како мало дете на постов. Ти си со оргомно срце и душа! Алал да ти е!

На mira.mira и BlackNight им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    ?!

На Gosh, jb82, fairy88 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Да не поверува на приказната?

На Gosh, jb82, TutiFuti и 7 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Верувам дека има вакви ситуации. Сум била дел и сум сум искусила слично во обратна ситуација. Убаво и реткост е кај човек да се покаже големината во срцето и да сија признае грешката небитно снаа, свекрва, мајка, татко, дете и сл.
    Јас со свеки немам проблем, а имав слична ситуација, но затоа имам мајка тешка за сите свекрви на светот.

8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Добро зар толку не ви е за верување?
    Ондак јас наивно верувам во се што ќе прочитам. Може зашто веќе сум видела сл па си помислив могуче е.

9. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Не верувам дека некој што си го мразел од дното на душата и си му правел сплетки може утре да го засакаш како свое дете.
    Исто не верувам дека после толку навреди некој да ти упате ти таа личност ќе ја уважуваш и ќе пиеш кафе со неа,па и мајка на мт да е.

На Gosh, AURUA, dc15 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мене ако ме прашаш јас шамар ќе и врзев само што ќе влезев у куќа ако ми се испонашаше арогантно. Ич не трпам јас. Но - верувам и секој ден гледам и снаи што трпат со години, гледам што се упикуваат, гледам и такви што се дистанцирани, и оние што глумат жртви. И свекрви исто.
    Ама сум видела и слична случка и верувам дека е можда е малце исфилувано но можно е да е вистина.
    Јас и се имам извинето на моја свеки зашто кога се породив дојде на помош а јас ја истретирав како партал и жената плачеше од мене. Испаднав сељанка.
    И фала му на Бога,не барам да ме гледа ко "дијамант" ама доволно е што ме почитува и не се меша во ништо.

11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084

На SummerGirl, Gosh, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Strawberry121

Strawberry121 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    И мојата свекрва беше таман додека не се роди бебето . Од тогаш постојано замара. Влегува во соба без да тропне. Се понаша како да му е мајка на бебето се и смета што правам секоја одлука ми ја критикува. Пред гости ми го зима се фали со него.. незнам што да правам едноставно не се поднесува а не сакам да се карам ради сопругигот...

13. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.973
    Ќе и кажеш отворено и со смирено кои нејзини постапки ти пречат. Ако береш во себе е полошо. Ќе ти се наталожат работи што те нервираат и на крај за најмала ситница ќе бувнеш и ете ти кавга. Јас сум за тоа во моментот да се сече кога нешто ќе ти засмета.

На tina-63, Gosh, Monella и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Strawberry121

Се зачлени на:
    1 април 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Ние сме многу млади по 20 години и сопругот не размислува многу зрело . Оваа ке се пожали кај него и еве ти расправии . Веќе 5 месеци ќутам и секоја можна секунда кога сум сама ја користам да се исплачам од што ми е тешко. А на крај на се ова немам ни со кого да разговарам сопругот не го интересираат проблемите мегу мене и неа освен кога она ке си преувеличи...

15. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    ^ А ти што очекуваш од дете од 20 години?
    Да е стабилен и зрел и одговорно да застане пред мајка му, бранејќи ја сопругата, кога и он сам е сеуште дете и зависен од мама!

На Luna91, mama31, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Strawberry121

Се зачлени на:
    1 април 2017
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Sepak i nie imame dete... treba da porasne

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Sedni i razgovaraj so nejze najotvoreno, kazi i sto ti preci i razmisli dali ti gresis nekade so odnesuvanje. Ako pak si prodolzi po staro, pobaraj pomos od tvoite da zastanat pozadi tebe i da porazgovaraat so nejze i mt. Ne znam koj drug bi te "odbranil" vo situacijava, ako i sama velis deka mt e dete, samo ne e fer da patis na eden nacin... srekjno!

18. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Значи мојава врти сучи почна посилно да си зема замав да си покажува нарав. Празници и на гости кај неа и свекор ми.Ене ја денес спрема ручек. Уште вчера почна да збори како ќе ја раскренувала старата трпезариска маса да сме седнеле сите,јас и викам и во кујна е фино,искрено не ми се омилени ликови во животот па да седам сосе сите заедно и си ја имам сфатено како стара женичка која многу тупи ама елем мамичка на синко маж ми и гледам да не паѓам на провокации т.е.да ја заобиколувам. Во кујна помала е масата и јадеме во 2 групи, ние па они. И сабајле станувама ја прередила сама масата,браво и реков убаво изгледа од култура и реков и си се засили на доручек со маж ми му вика сине каква салата да дробам? И он и вика јас ќе си направам по мој вкус ти за другиве прави ама не ставај ова-она и она му вика па еве жена ти за сите ќе прави,он се насмеа и јас и реков денес е празник не се прави ништо а она мрчи требало да се јаде. Откако родив накачив многу и она нон-стоп ми додева и и се завртев и и реков па од многу храна накачуваме нели? Се заќуте. Не е само ова,за многу работи боцка,а маж ми муле како му сервира така он ми пререкува и најчесто се караме заради буцките на мајка му. Мрзама празници од овие ''семејни'' ситуации. Значи многу ми пречи што ќе те викне гостин и потоа очекува да тераш по нејзино. На почеток ми беше чудно ама ај премолчував и и одев по ќеиф да не правам проблем,ама женава од година в година повеќе се сили. Ова да готвиш онака, она се пегла така, се дипли вака,треба во плакар тука да ти стои итн,итн. Среќна околност што не живееме заедно иако знае да се напика на гости подолго и да тупи рецепти за здрава храна кои и сама не би ги јадела ама по тв и весници се што нашла да издрдори. Претежно ја трпам ама некогаш ти се собира и тоа е,морав да се искажам некаде.

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Чекај сега... живеете или не живеете заедно?
    Ако сте кај неа на ручек нема логика да јадете одвоено 2ца по 2ца :?:

На Trxmx, eloves, Lolipop23 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Како прво претеруваш Ауруа, вие не живеете заедно, ве викнале на гости и крајно некултурно е да не сакаш да седнеш на маса со нив.
    Како второ, како можеш да кажеш мразам празници заради семејни ручеци, каков збор е тоа? Луѓе какви караници воделе, па од почит кон сопругот неколку пати годишно стегнуваат заби и седнуваат на иста трпеза со нив.
    За мешање не е во ред да ти се меша за лични работи, за килограмите да ти префрла не е убаво, но твоево не го сметам за проблем, нервози и лупање од земја зошто не живееш со нив, а тешко ти е да седнеш културно на маса барем пола саат, да каснеш, да наздравиш и да направиш муабет макар и формален.
    По твоево кажување не се толку безобразни за да мразиш празници заради нив. Немој да претеруваш и немој да ја расипуваш хармонијата со мт заради ситници. Впрочем и нашите родители имаат маани, но тие ни се родители и молчиме. Убаво би ти било мт да нејке да седне на маса кај твоите,а тие се спремале и едвај чекале да појдете? Епа драга, мт не е во контејнер најден, срамота е од него да се однесуваш на тој начин , а луѓето ве поканиле, женичката колку толку се потрудила да зготви и да ви угоди.

Последна измена: 17 април 2017
    На Trxmx, buba4e89, eloves и 26 други им се допаѓа ова.