Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Ќути си и пoнaтaму, збирaј вo себе, и кoгa ќе ти oтaнчaт нервите удри јa сo нештo тврдo пo глaвa. Тaкa мнoгу пoзнaти убијци нaпрaвиле. Нa суд кoгa ќе прaшaaт зoштo, oдгoвoрoт ќе е нa местo-кифлa му дaде нa дететo.

На Antebellum, kalinaka, elena.mak и 17 други им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Не и го давај повеќе и готово. И директно ќе и кажеш зошто, а не да и молчиш. Која е таа да ти одлучува за твоето дете. Не ми е јасно како некои баби се прават ко да им се мајки на децата (facepalm)

На Girl-Rabbit, Minnie 1, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.089
    Допаѓања:
    328.637
    Цк цк
    Тука врши работа само сатарот од @monik55 .Едно замавнување и толку.Тоа со тврдо по глава може делумно да не успее.
    Пс. Во игра е и домат плус не само кифла

@TheEkaterina веројатно свекрва ти е од оние Ее и ние израснавме деца па ништо не им е .Добро позната реченица за таа генерација.Кажи и за последицата од доматот(алергиска реакција) и кажи и дека како резултат на полоша алергија последиците можат да бидат и фатални)не дај боже).Веројатно ке разбере до толку

На Girl-Rabbit, Viktorijaaa5, AURUA и 5 други им се допаѓа ова.
  4. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    А ти мислиш од што го мрзи малото така прави? Или тебе да те нервира? Таа така прави оти е со тој менталитет, скоро сите повозрсни се такви. Тоа ти е судир на генерации. Кажи и отворено,со убаво дека не сакаш на тој начин да се храни малото и крај!
    Не треба толкава омраза и толкав гнев да насобираш во тебе за ќифли,домати и сл.
    Јас од старт кажував што давам и што не давам на малата и се почитуваше тоа. Таа од каде да знае дека не сакаш да му дава таква хранабна детето ако не и кажеш?
    Ти си преќутела,таа мисли оти се согласуваш и ете ти беља!
    Си требала со убаво да речеш: се извинувам,но нареден пат не му давај кифла,јас имам подруг режим на исхрана за него и сл.
    Ако не и речеш џабе муабет!

На Girl-Rabbit, Kitten, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас би играла вака кога би оставила дете.
    Тетка .... ако бара нешто малово да чепка да јаде и вие што јадете не и давајте несмее може да настане проблем.

На AURUA и TheEkaterina им се допаѓа ова.
  6. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Џабе е се на стар човек ништо не се докажува они се знаат.
    Јас да сум на твое место абе има куќата да ја дигнам во вис...
    Кој сака после нека се лути,ама ќе научи мирна да си седи и сама да прашува што треба,како што прочитав ко заинат така да прави или грешка сум... По третпат?
    Здравјето на детето е најважно,а не добрината кон свекрвата.

На Girl-Rabbit, AURUA, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    Еве мајками е дојдена кај нас,секој ден по некој таков испад прави
    Денес пржени лепчиња дала ( белка сеуште немаме воведено)
    Пред два дена јагоди дала на дете,среќа па немаше реакција :x
    И се изнавикав ама џабе,не разбира жената
    Згора и јас не сум право,еве ме што ми фалело :wasntme:
    Си живеат во нивното време,нити сакаат да се едуцираат или да слушнат кои се последиците

На Girl-Rabbit, buba4e89, Viktorijaaa5 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Јас имам тетка која што е воспитувачка односно работи 40 и кусур години во градинка и чува од јасли до забавиште деца.
    Повозрасна е женава.
    Во еден наврат кога бебе беше 1 месец ме праша зошто не давам чај од мајчина душица и камилица знаете оној филтер кеси со шеќер.
    И реков дека тоа не смее односно дека беба е премногу мала.
    Се изнасмеа и се зачуди и ми одговори дека давала од раѓање на нејзините а не знаела оти не треба да се дава.

На Antebellum и Mari* им се допаѓа ова.
  9. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Да точно не е по трет пат туку е по 4ти. Првиот пат и реков мала е не о давај лебче може да се засркни. И да имаше бебето реакција црвена и беше устата и образите на шо добив одговор дека е од кифлата пошо се допирала со неа на лицето! Женава е доктор иначе не е педијатар ама е доктор, а јас ќутам зато што знам дека ако ја опоменам во мој стил нема да имаме муабет цел живот и ќе ја напрајме големата. Да, за инает и дава и на крај нагладува дека тато ќе ми те рани тебе знае тој што треба да јадеш!... а тато во случајов е од 7 до 4 и пол на работа а децата до тогаш доручкувале, ричале имале ужинки а јас сум спремила ручек додека се врати тој. Од кога ме знае се ми оди контра свесно ме умаловажува и ме мести во многу ситуации. За големото го праеше истото јас стандарт ќутев ама сега веќе не можам да ќутам немам нерви и трпение! По карактер трпам и ќутам ама не можам веќе секој ден нешо се дешава. Конкретно пред некој ден, чистачката нејзина ми ја скрши машината за алишта поточно она тркалото шо е за програми, и доаѓа жената и ми вика леле види шо напрајв, а машините ни се во посебна просторија. И јас и викам аман бе како? Со метлатс метев ми запна ја тргав и пукна ова. Јас ок ќе се јавам да видан дали ќе ми го заменат. Иди таа од на работа и женава истиот муабет и го кажува таа на тоа и вика.. знам јас дека снаа ми ти рече така да кажиш не мора да ме лажиш чим си со нејзе кај мене веќе не работиш. И женава иди кај мене мр моли да и објаснам на свекрва ми дека таа ја скршила машината а не дека јас ја терам да лажи. Одам јас кај неа да и кажам шо како се деси.. свекор ми ми вика како не ти е срам шо ја местиш жената да лажи ене ја свекрва ти легната е плачи!!! Јас седам пред него и не можам да вервам шо се дешава.. па почнав да објаснуам и јас и жената ама џабе ниту мене ниту неа не ни веруваше. А пази моја машина!!! Јас сум и рекла на чистачката да оди да лажи! Жената доби отказ а јас уште еден доказ дека жената р пореметена! И сеа... нормално е ова? Една од милион ситуации!!

Последна измена: 5 мај 2017
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Не е нормално женче.
    Тоа сакаше да слушнеш и го слушна ама од поплакување овде на темава и од тапшање по рамо знаеш и сама дека ништо нема да решиш.
    Каде е маж ти во ситуацијата?
    Клише е ова но знаеш и самата дека маж ти е повеќе крив од нејзе и нејзините испади.
    Ако сакаш да смениш нешто и да си среќна почни од себе си оти никој друг од страна не можеш да смениш.

На AURUA, CameliaMiller, Cinderella12 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Би ти рекла да и кажеш што смее а што не смее да јаде бебето ама кога го прочитав ова за метлата,чистачката па драмите сватив дека било што да и кажеш ќе биде како да разговараш со ѕид.
    Мт што вика,си пробала да му кажеш тој да се разбере со мајка му кога веќе ти не можеш ?
    Инаку делени сте?
    Ако не сте гледај да бидете за брзо за да ги зачуваш нервите,ќе ти требаат за децата .

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheEkaterina

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    @vitamina, @MilaP, маж ми е за се информиран не сака да се расправа со неа коа ќе му пренесам нешо јас а тој не бил присутен пошо се дешавало тоа и на крај гопоѓата вика дека јас лажам и измислувам само за да ги скарам нив двајца. Постариот не прави муабет со нејзе пошо таа не ја сака жена му т.е. не ја одобрува. А за нас.... т.е. за мене стално вика дека најголемата грешка шо ја напрајла во животот е нашата свадба! Пошо другиот не правеше свадба. Јас не можам да излезам на крај до оваа особа. Неколку пати и се имам пуштено во одредена ситуација да не знае кај е вратата ама џабе. Во иста куќа сме ама на разлилен спрат.

13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Мт е повеќе крив отколку мајка му тогаш.
    Ако тој не ве заштити тогаш кој..
    Само не знам како може да дозволе мајка му да вика дека најголема грешка е вашата свадба.
    Значи таа апла кажува дека не те сака.
    Тешка ситуација,да имаш подршка од мт се подруго би било .
    Единствено решение е да се иселите се од таму или ќе мораш да ја трпеш .

На kjukli, vitamina, AURUA и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Јас неможам да верувам со какви мулиња сте се омажиле.
    Маж ти знае дека трпиш тортура од мајка му и дека нејзиното однесување ти смета, и си ќути оти нејќел да се расправа? Те остава тебе нервозна дома две деца да гледаш и својата нервоза на децата да им ја префрлаш, немам зборови, нејќел да се расправа...
    Речи му на маж ти, ако не превземе ништо во врска со мајка му, дека секој ден додека е на работа ќе си одиш ти кај мајка ти твоја за да бидеш раат со децата и да ги храниш како што треба.

На Lolipop23, vitamina, eli25 и 11 други им се допаѓа ова.
  15. TheEkaterina

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    А бе таа е манипулатор голем и многу лажи и се прави жртва. Многу пати се има расправано тој со неа за мене во смисол како можиш да не ја почитуваш таа ми е жена ми родила две деца, независни сме од вас ништо не ти згрешила ти си за во психијатриска болница оди лечи се ти треба помош итн итн во мое присуство многу пати пошо ме нашол како плачам од нервоза дома и таа на тоа му вика јас ќе скокнам од тераса ќе се убијам мене животот не ми треба ти и веруваш нејзе мене не јас сум ти мајка таа мене ме мрази измислува. И легнува в кревет болна не мрда со денови и решивме кога јас нешто ќе ми кажам да не превзема ништо него сам да ја види на дело и се случи тоа сто пати и почнува тој да и вика пошо ја гледа шо прави и таа пак таа ти ја полни главата за да ме мразиш. А за воља на вистината јас и се обраќам со Вие и помагам за се шо ќе побара и пак женава ко змија ме гледа. Ама веќе готово ми пукна филм денес и му кажав на маж ми дека таа дете мое во раце нема да земи и дека со мене готово заврши не можам појќе да ја трпам па гледаат и слушаат комшиите вика во дворот ме вреќа, мислам срамота за неа се знам јас со сите 10 години живеам до нив се чудат сите шо и е на жената. Мислам без везе, вештерка. Бев многу нервозна и се иступив тука. Уф, фала ви на сите.

16. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Зошто со Вие и се обраќаш? Чудно ми е. Многу си ја возвишила некако.

На elimkd, AURUA и joy1 им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Зошто не се исселите?

18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.773
    Луѓе внимавајте шчо зборувате, сама се смеам.:D
    Бригито не им давај мотив на луѓето!
    Шо буцкало си ти море.:!:

А, Вие г-ѓо...
    Леле готово ќ'умрам.
    Утре снаата може да ми се обрати со Вие на прва средба. На втора ќе и забранам да ми персира, освен ако прави длабок наклон кога го изговара "Вие".

Шала на страна. Родители, ако ги сакате своите деца, Let go.

На Sunshine_1979, Lolipop23 и AURUA им се допаѓа ова.
  19. TheEkaterina

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Кога ќе имаме пари некој сончев ден:D. А со Вие им се обраќам на двајцата и на сите постари познати непознати со Вие ваљда од култура шо знам јас. Сите ми викаат дека претервам со то персирање на сите ама изгледа од почит не знам не мислам на то само ми иди. Изгледа така ме воспитале.:)

На Girl-Rabbit, eli25, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    @TheEkaterina пошто не се сложуваш со свеки ти смета тоа што му дала за јадење, а не дека е толку страшно. Ете доктор е жената, па не му дала отров побогу.
    Да не навлегувам во тема за исхрана на децата, ама скоро брачен пар, доктори и двајцата, на своето 8-9 месечно бебе му дадоа ребро печено на скара, да си глодне малце. После ова нит би гледала некои табели за исхрана ни би се притресувала за еден патлиџан. Доктори се, ваљда не сум медицински постручна од нив.

На VladeMila, zalosna и Glasna им се допаѓа ова.