Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106
    Во никој случај немој да попушташ! Убеди го маж ти да се преселите оттаму. Ако не успееш првиот пат, повторно и повторно инсистирај. Нека добие до знаење дека треба да имате ваша интима и приватен живот. Не им го давај тоа задоволство да паѓаш во депресија заради нив. И мало станче под кирија, ќе ви биде од корист за почеток. Потоа постепено, работите ќе си дојдат на свое место. Мојот си легна на брашното уште пред да стапиме во брак. Се вселивме во стан кој го добив од моите, и покрај тоа што мм покажуваше незадоволство бидејќи не живеевме со мајка му и брат му. Но, увиде дека постапивме правилно, откако се случија некои непријатности меѓу вереницата на деверот ( веќе бивша ) и мајка му, токму затоа што живееја заедно во истата куќа. Секојдневно имале расправии и тензии, а тоа резултираше со една непријатна случка кај нив дома, со што дојде до крај на врската. Мојата свекрва е манипулативна дрска и дволична , а среќа што јас тоа го сфатив навреме. Бори се за твојот брак, инсистирај на отселување и не се откажувај од замислата. Подобро среќни во една соба, отколку тажни и фрустрирани во голема куќа... :*:*

На AURUA и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Животот е премногу краток за да се нервирате за свекрвите.
    Што повеќе подлегнувате и се нервирате за неправдини што не можете да ги промените тоа повеќе животот ќе ви поминува со огорченост и заблуда.
    Погледнете подалеку.. пробајте да се промените вие пред некого да сакате да промените и да не ги исправате кривите дрини на поразличните карактери и мината, на поразличниот свет и минато на некого, душата негова.
    Пред да пробате да промените некој пробајте првен себе си да се промените, кривити дрини не се исправаат освен ако самите не си ги исправите во вашиот мозок.
    Да, звучи грубо и болно но е вистинито, многу вистинито.
    Отворете го срцето и живејте, смејте се и оставете ги да си живеат во нивниот дамнешен свет, планирајте, трудете се и градете ваша иднина. Иднина на своите деца.
    За жал... за огромна жал никого не можеме да промениме ама само можеме ние самите да се бориме за нашата иднина и нашиот спокој во душата, ние да се промениме.

На lilo, eli25, Minnie 1 и 11 други им се допаѓа ова.
  3. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Женски ме интересира едно ваше мислење и како би постапиле. Имам мало бебче и свекорот и свекрвата му се обраќат на бебето место мене т.е него го прашуваат нешто а знам дека се однесува на мене во последно време почна многу да ме иритира таа постапка.

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.973
    Како бе така? Пример што прашуваат? :^)

5. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Знам дека е глупо ама во стил кој ти ги купи бабе шпикозните а бебето е 2м и тишина ако не одговорам ништо пак ќе повтори почна за мн работи секојдневие да се таквите прашања и затоа ме иритира

6. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.763
    Ти од утре почни "што ќе прави баба за ручек денес?":D
    Или..,,ќе ти купи ли баба тебе нешто на кратки ракави,топло е веќе":D

На Bozica1980, Trxmx, iloveyou29 и 42 други им се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.973
    Направи го гласот бебешки и одговарај место него... :D

На Bozica1980, Trxmx, AURUA и 15 други им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Закон си баш така треба иначе и мојата свекрва така си зборува со син ми кога сум расположена одговарам кога не сум ќутам па син ми и одговара со молчење :)

На lilo, AURUA, Sesil и 2 други им се допаѓа ова.
  9. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    (y):D ќе биди спроведено фала многу.

Пробано џабе ко да не се рекло :yawn:

На AURUA, CameliaMiller, simona_baby и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Јесте да има гној свекрвишта,ама некогаш и снајкиве малку налево тераат. @D.lavica и што е тоа толку проблем? Тебе што те вреѓа тоа? Повозрасни луѓе,повеќето разговараат на тој начин,јас не гледам тука проблем,ти го бараш кај што го нема.

На forumce, zalosna и Luna91 им се допаѓа ова.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas negledam nisto loso vo ova :) i tatko mi isto gi prasuva moite taka.pa posto malovo neznae uste da odgovori jas mu odgovaram ..i na kraj ce reci mnogu mi si ubava dede :)

На lilo, Glasna, forumce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    И што е лошото тука? И мајките им зборуваат на двомесечни бебиња од радост. Така и бабите.

На lilo, forumce и Luna91 им се допаѓа ова.
  13. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    И на пример ах со мерење млекото ти го прат не те остават рает да јадиш ко човек шо знај мајка ти и слични работи. Сигурно татко ти така му зборва на внучето @zalosna

@ilyan далеку од терање на лево поќе би рекла многу на десно;) краток сегмен напишав не суди одма по една реченица на каков начин се ситуацитее

На Paka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Kakva vrska ima ova so prviot post mozis da mi odgovoris?? Znaci ti si imala i drug problem so svekrvata nee samo do spikoznite taka??

15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Кога сакаш нешто да пишеш, ќе кажеш се наеднаш, а не само една реченица и ние да погодуваме кој ти е точно проблемот. Никој не е видовит.

На Nausicaa и Luna91 им се допаѓа ова.
  16. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Ти го наведе тој проблем и аналогно на тоа си искажав мислење. Е сега дали има и други причини не би можела да знам......

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    @zalosna @ilyan прашањето беше
    Женски ме интересира едно ваше мислење и како би постапиле. Имам мало бебче и свекорот и свекрвата му се обраќат на бебето место мене т.е него го прашуваат нешто а знам дека се однесува на мене во последно време почна многу да ме иритира таа постапка.

18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Во превод,мојот одговор на твоето прашање беше: претеруваш,тука не гледам проблем!

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
  20. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    E dobro de na zenata I smeta toa ete, Sekoj si ima svoj karakter.
    @D.lavica ako prasanjata sto gi postacuva svekrva ti se odnesuvat na tebe,( ti znaes najdobro kakva e ) odgovori I, iii kazi I ako o treba nesto nek te prasa direkno, ne okolu da svrti.
    A ako se odnesuva na maloto, pusti ja de neka si zbori so vnuceto, ne ja zamaraj.;)