Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.791
    Допаѓања:
    145.333
    А што толку смета ако си зборува со внучето.
    Ајде женски не си правете рчки и нервози од ништо.

На Bozica1980, Nausicaa, buba4e89 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Хахахаха ептен ме насмеа :rofl::rofl::rofl:
    Исто ко мојава да ја слушам... Јас пак воопшто не се нервирам, кога и одговорам, кога ја оставам да си зборува самата. :lol:
    И јас понекогаш знам така преку бебето да комуницирам со нив - Еве ги сине баба и дедо, прашај ги што прават... каде биле... итн. Не гледам ништо лошо во тоа. ;)

На lilo, alana, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Хаха и мојава е иста. Што јадеше денес ти баба? Што ти направи мама за јадење? Некогаш одговарам, а некогаш кога не сум расположена си ќутам, ама ич не се нервирам за вакви банални работи. Уживајте жени не си трошете нерви за без потреба :)

На simonka93, AURUA, Nalutena1 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    45.638
    @Bellucci*
    Ти немаш проблем со свекрвата него со мт
    И јас го имав истиот проблем,додуша уште не е искоренет ама не се предавам
    Секој ден ако треба ке му скокам по глава за да свати дека веќе не е дете кое е зависно од мама и тато,има жена и да се однесува како маж!
    Ако му одговара,ако не има и за тоа решение

@D.lavica
    Мислам скоро на сите ни се случува истото
    И мајка и свеки и сите и се обраќаат така :lol:
    Ми одат на нерви и мене така ама ај што можеш да им правиш
    Сигурно и ние кога ке остариме ке се однесуваме исто :D

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mr.Wonderful

Mr.Wonderful Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    43
    Па шо се нервираш ти пак...зборувале го прашувале малото....тихх женски мозок...барате проблем каде што го нема...Па си прават моабет со малечкото ништо страшно! И ти прифати ја нивната игра, тоа е многу мала цена да се плати...НИШТО...замисли тебе да ти се обраќаат? :)))) КУЛИРАЈ!!!!

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Мене па ме нервира Кога таа свекрва ми ми збори бебешки мене во името на детето на јатрвата. Ко да сум јас ретард. Јас ја прашувам нешто и пред детето кое е шест месеци ми одговара бебешки. Ај со детето да си збори нејзин проблем и нејзино право, ама мене така да ми одговара страшно ме иритира. Повеќе глуми лудило мислам

На Barbie20, Hipster, Mari* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. D.lavica

D.lavica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2010
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    34
    Фала на сите :* јас значи џабе сум се нервирала сите биле исти :D од сега од едно влези од друго излези

На lilo, girl-miri, AURUA и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ај да ви олеснам на сите, мојава за што и да го пофалиме бебето вика на баба цело метнато хахахахс ни на мајка ни на татко него на баба хахахаха.
    Па така си дочека пред некој ден на контрола кога бевме и викам се е супер не пофали педијатарот, а она на тоа хахаха леле бре се на баба се, па јас ни две ни три викам да бе стварно, педијатарот убаво си праша да не имате некоја баба опасна на нејзе да е метнато детево, а мене ич не ми текна. Сега викам јас ги поврзав работите :rofl: не и беше смешно за прв пат, еве не знам зошто :rofl:

На Trxmx, iloveyou29, ocicka2014 и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    a so bidna koga se porodi ti dojdoa li kalabalak ko so ti se najavija? ne sum u tek.

На ilyan му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Дојде само она, утре доаѓаат остатокот :)
    Со свеки убаво поминавме, мм ја спремил дете до мајка а ти остало ако веќе си дошла да помагаш. Не ми се мешаше многу, ама на дофрлањата и кажем ти синко сети се снао муабети глува се правев. Јас вага ќе да сум во подзнак, си сакам за сите ист третман, па како со мајка ми така и со нејзе се однесував и зборев. Па си поминавме убаво на крај.
    Инаку за спиење за гостиве утрешни никој не спомнува, па си ќутам и јас. Куќава е за чистење и средување ама нииишто не пипкам. Мм и така е и денес и утре од сабајле до вечер на работа, па јас нели нема да стигнам да средам.
    Кога ќе видат сушара у сред соба, релаксатори, љуљашки, пакети пелени итн итн, ќе си отворат букинг одма :D Ако не се сетат јас ќе ги потсетам со прашањцето: а кај рековте дека сте сместени? 8)
    Башка си планираат да шетаме, по шопинзи чуда да ги носам оти нели мм на раб. Хаха не знам дали беа озбилни, ама се надевам не. Дете залепено на цицка ќе го шетам по трговски центри :x
    Кулирам офи, чекам акција за реакција, не се излетувам пред време.

На Barbie20, Mari*, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.
  11. Lisa Rina

Lisa Rina Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Tema Top...Mojata svekrva si e povrzanaso zolveto so ke ne sakame da se vidime od Day 1 veke i celo vreme si kopaat po nekoja nova zavera protiv mene...Izmisluvaat deka sum pisuvala statusi na FB da gi ismejavam a jas si kuliram i ic ne se zamaram so ni...Inaku teska glumica e Svekrvica...

На AURUA и Milenalena им се допаѓа ова.
  12. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Bogami,na svekrvine kraj Im nema. Iako mojata na rabota ide I ja nema bas doma, ( ama dovolno e makar eden saat da ja ima I haos pravi, od se nesto gleda da se zakaca, da dojde do raspravii..) ama za moja nesreka si ima zamena zenata, Zolvata...... ednata svekrva ide na rabota drugata ostanuva doma, I zamislete koga pravat duet?? :swear:Uhuuuu mi doagja da:punch: Ama vlagam v soba I pravam:headbang:, glupa edna

13. Naturel

Naturel Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    494
    За тие родители од мм нервите ми се при крај, на само 25 години. Во иста куќа живееме ние имаме една дневнасоба (каде што золва ми си пречекува нејзини гости) и спална, а wc користиме заедно. Многу се измешани работите и веќе преку глава ми е толку сум уморена како прегазена. Директно не сме се скарале, само знаеме да се подзакачкаме малку, ама пред некој ден беше така побурно и веќе не разговарам исто со неа, не ги кажувам проблемите на моите родители ама веќе неможев да издржам ме поддржаа затоа што стварно бев во право додека мм излезе п..ка. (извинете на изразот). Се сметам за културна, образована и народска, не се преценувам и зборувам со сите (сите кои ме познаваат го знаат тоа) ама со овие луѓе неможе да се функционира повеќе, ми ја земаат енергијата. Се спремаме за наш спрат за кој нив мува не ги лази (а не ни сакам за после да се чаталат дека тие го правеле), а и тоа оди многу бавно, на почетокот кога јас и мм се зедовме ме поддруваше многу а сега само е научен дека се преват грешки и тоа е рекле рекле да не сум се нервирала, а мене ми иди да ги запалам.

На Barbie20 и AURUA им се допаѓа ова.
  14. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    A zoshto Ti Se potrebni tie cirkuzi da Gi spremash??? Ako Ne ste spremni vo ovoj period za prechekuvanje na gosti so posedok,ondak kazi Si jasno I glasno!!! Nikoj Ne moze na sila da Ti dojde doma??? Nemash potreba od takvi drami koga Si mozela na vreme da Se izjasnish....

На Mari-Ja, oblace1, baby-star и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Само ќе кажам едно. Да ми бил овој памет ќе сум си купела посебен плац со мм и на страна од свекрва, свекор, девер и јатрва. Јас и маж ми сме со посебен влез, ама во ист двор и верувајте исто ко да сме во заедница. Не може човек да прдне (да ми простите на израз) на тераса. Таа свекрва ми некогаш е расположена, некогаш фучи низ двор и не збори, бремена сум и нервите ми се при крај. Караници со мм зашто сум осетлива сега периодов и доаѓа до конфликти некогаш., ме нервира зашто јас ни крива ни ништо таа има денови кога не збори. Сега кога ми треба смиреност, таа се понаша ко бесна кучка. А сме вложиле се ние во нашиот дел, без никаква помош од нив ( не ми ни треба), а да знаев дека вака ќе биде на ист плац, ќе си купевме посебен подалеку од нив сите. Порано беше подобро,сега не знам што е работава со таа жена. Извинете, но морав да се испукам некаде.

На TheEkaterina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    Posle se sto procitav.. te sfakam,bevme i nie vo ista situacija.
    Sega od ovoj vremenski period i jas go mislam istoto sto i ti...trebalo sto podaleku....ama togas ne sme se nadevale deka odposle ke se povampirat.
    Batali ja ,ne i obrnuvaj vnimanie...znam deka nemozes da ja batalis 100%koga postojano ti e pred oci ama sega ne ti e vreme za da se nerviras.
    Vremeto raboti za tebe,poslusaj me...ke dojde den koga od race ke ti jadat...

Sto ke kaze...i da kaze moislis deka nim im e bitno nejzinoto mislenje.
    Draka ludje se toa....se sto ke im kazes namerno kontra pravat.
    Provokatori i nenasitnici.

Последна измена од модератор: 21 мај 2017
    На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bride to be

Bride to be Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    kaj mene dodeka odevme bese svetica veke godina i pola sum vo brak vo se se mesa se saka da znae sto mene ne vadi od peti poradi toa so mm se pocesto se karame neznam veke sto da napravam od sitnica do najgolemo nes se zakaca zosto krpata stoela vaka zosto casata taka a veke 3 meseci i ne ziveeme zaedno no sekojdnevno idi i kazuva sto treba sto ne sto da pravime i sl..............

18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Чим живеете пoсебнo штo и се зaмaрaш , aкo сaкa дa нaредувa т.е ти нaредувaлa вo нејзинa куќa тoгaш ти нaредувaј вo свoјa куќa :) кaжи и декa кaј неa нејзини прaвилa , a кaј тебе имa други .:D
    И тoa aкo и пречи тoгaш си имa прoблем сo љубoмoрa гoспoѓaтa :)

19. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Еј малку да се насмееме на темава. Замислете како и е на Меланија Трамп, Иванка секаде е со нив (lalala):lol:(lalala) сигурно не и е лесно и на жената.

На nena2010, Barbie20, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    па поарно Иванка, него баба и од на татко и страната :lol:

На TheEkaterina и Dust им се допаѓа ова.