Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. TheEkaterina

TheEkaterina Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2013
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    337
    Хахахахаха
    @Black girl, да не му си швалерка на маж ми ти а!? Некако ко за мојава да прајш муабет. :D:D:D
    Јас додека бев бремена со второто исто еден ден весела три дена муабет не праеше :D тежок пациент. Му реков на маж ми дај да го крстиме детево на татко ти иако е второ женско да се смири женава малку. И одам кај неа два дена пред пороѓај и викам.. а бе се думам за името од бебево, знаеш, и јас уште не кажано шо се думам... НЕ САКАШ ДА Е МАРИЈА ДЕКА ТРЕБА ДА СЕ ВИКА КО СВЕКОР ТИ А? ЗНАМ ЈАС ШО Е МАКАТА ТВОЈА!!! А јас онака смирена на то и викам, не, муабетот ми беше да не е Марија него може да е Ана Марија, Марија Магдалена, Мариа знаеш нешо друго да не е баш Марија.. и станувам онака тешко полека и и викам мој беше предлогот да се вика Марија син ти сакаше Сандра, а изгледа редно е да го послушам.:D И таа иди по мене и вика АКО ГО НАПРАЈШ ТО ТИ НЕ СИ ЧОЕК ТИ СИ МОНСТРУМ СРАМ ДА ТИ Е БЕЗОБРАЗНА ЕДНА! А јас одам и се смеам... и ја крстивме Марија на крај така беше договорот ама битно нејзе ја полудев дента. :D:D:D
    Гледај си ја бременоста и бегај подалеку од неа!!!

Да де. Мора да е така. Мојата после мене чашите ги премиваше не биле миени. Алиштата од синко нејзин ги пеглаше уште еднаш после неме пошо јас не сум знаела да пеглам ко шо треба. На сред ручек го ставаше тенџерето нејзино зш мојот ручек бил загорен јас не сум знаела СМРДЕЛА цела куќа на изгорено. :D:DМлада невеста си ти чекај то мора да помини.
    Среќа со мажот ми ни е супер. Слога, љубов, разбирање таа ми е небитна мене а не треба да ти е и тебе. Немој да почнуваш со мајка ти татко ти карање зш ќе ти врати со истото, а то ќе те боли. Сам ќе види каква е. А ти гледај да ти е тебе супер со него.. другото само ќе се среди.
    Еве прееска ми вика маж ми дали е можно мајка ми в очи да ме гледа и да ме лажи? Јас се смеам му викам кажи ми нешто шо не знам.. не знам за шо го лажела не прашав не ми е битно ама си се смеев на цел глас.:D

Последна измена од модератор: 23 мај 2017
    На lilo, Trxmx, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 9 други им се допаѓа ова.
  2. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Kako mislish??? Kako e izvodlivo taa da nema pravo na glas?koga kaj nejze doagjaat na gosti??Sam svoj gazda si e na domot I mirot!!! Za takvi lugje bez oset igrash bez pardon I zavrshena pricha !!!

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Si se smestile vo hotel, vecerta malce okapaa, slednite denovi jas i bebus gi druzevme kolku mozevme posle si gi ostavavme sami da shetaat po trgovski.
    Da se skaras malku treba, ama so fino da izlezes na kraj, e tesko.
    Otkako go rodiv malovo, nekako na off sum za tie rab. Ne me interesira nikoj i nisto. Doma koj i da dojde lud da e ke sfati deka nema kaj da go smestam, taka da na easy mode sum uklucena :)
    Ako treba i te kako ke reagiram, ama unapred nema potreba od nervozi. Ja nauciv lekcijata! :) akcija pa reakcija! :)

На AURUA, CameliaMiller, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    Epa ete...izvodlivo ili ne..oni pak si dosle na gosti...gi zabole niv dali precat ili ne...oni si naumile da dojdat i si dosle.

5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    @stetoskop te razbiram shto sakash da kazesh,megjutoa muabetot mi beshe deka domakinot go ima posledniot zbor,sakale tie ili ne ako mislam deka treba da gi primam doma ke Gi primam,a ako ne mi se kosat so moite planovi dzabe im e...
    Taka da @Mari-Ja treba da si se izjasni koga nekoj ke I Se najavi za na gosti so doma sum,ne sum doma toj period I zavrshen muabet...

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.571
    Допаѓања:
    174.995
    Ok e.
    Jasno mi e i mene.
    Zatoa postojano pisuvam vo temava ,uste od start JASNO I GLASNO da si go kazuvaat svoeto mislenje,da ne premolcuvaat i da se nadevaat deka starite ke se,,podobrat".
    Nema da se podobrat...opipuvaat teren i zemaat pogolem zalet,si zemaat sloboda da se mesaat vo se.

На CameliaMiller, SummerGirl, Адрија и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Anacid

Anacid Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2014
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    2.430
    Јас живеам 3 години веќе со свекрвата и да ви кажам сите свекрви се исти многу ретко некоја да се издвое .. Во се се мешат , се гледат да се натпреваруват со вас , се гледат некоа мана да ви најдат ваа мојта свекрва а ја земам да готвам а она у кујната и че земе намерно да ми се меша у рецептот да а ако заминам до продавница по нешто шо сум заборавила ја не се секирам кога ке се вратам е направено .. Така да и не готвам кога е она дома сега и гледам по малку да ја приметувам .... Па и поубаво пералната она си ја , ручекот она така да ми ја олеснува работата ке си ја користам додека се прелселиме

На lilo, CameliaMiller, Dimaja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Реално по сплет на околности иа јас според нејзино ја користам додека ми е на гости...Искрено налет користење на услуги од свекрва додека не се преселиш,додека ти е или си и на гости како и да е. Значи да бидам појасна веќе 20ти кусур дена како ми е Гостинка,дотичнава зошто има изглумен здравствен поблем и веќе сите ја научија на болница дека е умислен болесник и никој не ја есапи а оваа се фатила ќе тера до крај со докториве. Ај што се умислува дека е болна, минут е арна ми се ќези и замара со приказни што милион пати сум ги слушнала, ама кога на мм ќе му преречам дека ме гњави и овој ја подесува да е поразбрана,абе ко душман да си и. Се воздржувам да не реагирам, да премолчувам, се пробав, нај ми пали да си излезам или да ја избегнувам ама на јадење ме начекува и жива ме јаде. Инаку од помошта нејзина она готви, нели имоето готвено не чини. Така вчера зготви месо за мм и тоа што остана да не се фрли денес ај јас ќе дојадам и будала јас што седнав да ручам до неа, таа пред мене залепи газ на стол и а отворив уста ми вика јас местово го готвама така што првата вода со крв ја фрлам и го препржувам местото недопржено е опасно дека има празити.(facepalm) Ало бре јадам,јас онака за крв нејќам муабети,а не на јадење. Сабајле со кокошките станува во 6 и треска врати,тенџериња низ кујна и утрово му велам на мм недела е барем овој дена да се наспијам и пререче и ене ја кај мм излезе цел саат истото го прави,а ме виде дека решив да одмарам. Стока бре,стока,уште душава ме боли кога ми текнува на гости каква е. Скраја да живеам со неа. И да не се викам јас ако ко ќе замини не и тропам со се живо и диво на глава. Трпение само и да се куртулам,да си се прибере дома. Се заборави.

На Barbie20 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Имам впечаток @AURUA дека ти сакаш се да се врти околу тебе и дека се такмичиш со свекрва ти за која од вас две да го има вниманието на маж ти. А нема потреба, јас по писанијава твои ич не добив впечаток дека свекрва ти е лоша, досадна, неразбрана, сплеткарошка и тако даље.
    Нека си ја жената де може си е муабетчика, ако не ти е интересно немораш да ја слушаш на едното влегло на другото излегло, незнам зошто одма се накострешувате, само барате рачка за расправија, замисли маж ти како се осеќа што ја кодошиш мајка му дека е досадна, толеранција 0 имате.
    Во почетокот кога се преселив овде во близина на свеки, ми беше несфатливо што се јавува 1 месечно, што не доаѓа кај мене, и му префрлав на мм дека е незаинтересирана за нас. После па си викам, шо се замарам, каква е таква е, арна ми е бе, читајќи тука какви се има. И си реков себе нема повеќе да се кострешам, неможам да ви опишам колку поубаво се осеќам откако престанав да се замарам, дури и односот спрема неа ми е поинаков, си најдов и некои теми на разговор со неа, 2-3 пати и бев на гости сама со децата и останував да спијам таму и ич не ми беше незгодно, створив некој однос со неа, знаеме и да пооговараме некогаш заедно. Пред некој ден бев кај неа, и гледам на масата една плава чаша со принт некој, а јас имам дома 2 такви чаши со бокал плус, ги земав од нивната стара куќа. И викам еј, двете се кај мене и бокалот, колку има кај тебе, вади она од кујната 4, и викам ај дај ми ги комплет да ми бидат, јас ќе ти дадам други. Не се осеќам стегнато веќе пред неаи многу си ја ослободив душата откако е така. Сфатив дека џабе сама си набивам негативна енергија и се кострешам беспотребно. Иначе свекрва ми е таква дрдорка, дрдори се на еден ист тон, ќе те успие додека зборува, и некогаш додека да дојде до главната поента на разговорот си заборавил за шо уствари сте зборувале, и некогаш така кога си зборува јас се правам дека слушам а умот којзнае кај ми е, само аха и викам она мисли оти ја слушам ја летам во чавките, и така двете среќни и задоволни.
    Хинт - не се замарајте, игнор ставајте и мир на душичката. Пробајте, не боли.

На SV1911, Anacid, Trxmx и 14 други им се допаѓа ова.
  10. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Офи мислам дека делимично грешно си ме разбрала/проценила. Ама твое право. Јас од што не сакам да замарам на темава како она што замара не детализирам све што меле. Одвратно-параноични муабети што буквално ги повторува многу пати во ист ден,а замисли во 3недели. Сум пробала да ми е од едно уво влегло друго излегло,ама верувај ко твојава што е ист тон, мојава е различни тонови во секунд,чкрипав глас и верувај и тампони за уши да пикнеш пак ќе ти буши уши. Сепак ко што пишав игнор ми е ко ќе излезам или се затворам подалеку од неа. Знам дека тоа не боли,барем мене тоа ми е мелем, подалечината од неа.:)

11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.211
    Допаѓања:
    13.670
    А зошто не и кажеш дека ти смета тоа?
    Ако ти рече дека со внучето си зборува и неочекува одговор, не и одговарај ...

12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.812
    Свекрвите се чудо, и секој ден нешто ново ќе ни откријат. И верувам има секакви. Еве мојава, само она сака да доминира, не со мене туку со сите дома. Само она чисти готви раскрева. И се е леле ама е вкусно, а јас не го сакам така, а пример вика никому не се мешам како готви. Денес и зимаа крв за општа крвна слика, ама и ја дупнале вената, абе тоа цел ден е жалење, леле леле, цел ден со она фластерон. и коа ќе ми залегне у дневна највеќе се нервирам, а јас живеам само во спалнана. Од кога е во пензија само по доктори трча без потреба, само да нешо се паничи. Не сум навредена, не ми прави лошо, ама не сум се покажа ни како жена, а потребно ми е тоа, ко миленичиња сме со маж ми. Јас па сирота сум воспитана да ќутам. Сум пробала 100 пати да кажам одоколу, и за нешо што не сакам да јадам, и за нешто што сакам да направам ама џабе е се. Значи мн се напнувам.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Знаеше пред да се омажиш дека само во спална ќе живееш, и дали свекрвата ти е крива затоа што живееш само во спална?

На SV1911, CameliaMiller, Daydream и 2 други им се допаѓа ова.
  14. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Аман со вакви прашања. Аман

На iloveyou29, stilas7, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Зошто аман?

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  16. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Па не живеат сите во палати и не земаат 500 евра плата.
    Има луѓе што живеат и на село.
    Човек не смее да се пожали.
    Одма што мислеше кога се мажеше.
    Ситиот на гладниот не верува.

На Trxmx, buba4e89, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Па што мислеше? Нож некој ти стави?
    И мене не ми се свиѓа да живеам во една соба а во другата да живее свекрвата и да ја трпам, па си плаќам кирија.

На Glasna, MilaP, CameliaMiller и 10 други им се допаѓа ова.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Значи според тебе најбитно е да се омажиш,па каде што како не треба да размислуваш пред тој чин нели?па што ако живееш во шупа и имаш само вода и леб,битно си се омажила најбитно е тоа.Македонски синдром,ќути еј некој нема ни леб ни вода,од главата си патиме.

Што све човек нема да прочита на форумов ејјј,ова е страшно нешто.Како прво за мој живот,јас бирам со кој и каде ке живеам,и не за џабе треба прво да се проба со партнерот да се живее,пред да се земете,е баш ради вакви заебанции и проблеми,кој за жал се сериозни и доаѓа до разводи.

А да немаат сите 500 евра плата,ама се борат луѓето за повеќе и повеќе,тоа се вика БОРБА ЗА ПОДОБАР ЖИВОТ.

На SV1911, Glasna, Trxmx и 13 други им се допаѓа ова.
  19. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    @Offspring @ЕденЧлен
    Се согласувам.
    Ама не е убаво така да се нападне некој само затоа што живее поинаков живот.
    Убаво пиша @ЕденЧлен

Сопружниците ги бираме, а родителите нивни се гратис сакале ние или не.

На Trxmx, stilas7, ♡BuBaLe♡ и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Натали, се сложувам со Офспринг. Има такви, не зборам за членката што се жалеше туку општо, дека откако ќе се омажат кукаат дека им било тесно, па со деца уште потесно. Јас и мм додека не си го направивме посебниот дел(зашто заедно си дававме пари и кога бевме во врска) не се зимавме. Значи додека бевме во врска, знаев кај доаѓам, така?

На lilo, CameliaMiller, kuc и 7 други им се допаѓа ова.