Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Значи секој си бира со кој ке живее,јас не реков ништо за родителите,затоа најпаметно партнерот под рака и сами било каде.Што повеќе луѓе во заедница,повеќе проблеми тоа е факт.

2. Offspring

Offspring Форумски идол

па ако се одлучил некој на таков живот нека си ги сноси последиците.

SV1911, Glasna, AURUA and 9 others like this.
  3. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

А ти зошто не си испазаруваш и да зготвиш како тебе ти се допаѓа,па да ручате тоа што сакаш..сигурно свекрвата нема да ти забрани да ја користиш кујната..ете нели велела дека на никого не се меша како готви,по тоа мене ми стои дека сака да ти каже ако не ти се допаѓа,направи си сама

lilo, elena.mak, AURUA and 2 others like this.
  4. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Skoro 80% od nas zenite ne gledale,ne razmisluvale i ne znaele deka zivotot vo brak moze da bide kompliciran I toa mnogu. Vo toj moment ti e vazno partnerot da ti e izbran onoj "vistinskiot" pa roditelite ne se vazni kako sto kazaa pogore vo paket sakale ili ne. Zatoa Razmisluvanjeto I gledanjeto na rabotite pred I potoa e mn ama mn porazlicno. Vo vremeto koga bevme decko I devojka sosema drugo razmisluvanje, i da odis kaj niv na gosti svekrvata nema odma zabi da ti pokaze, ke ti se pretstavi kako najdobra na svet, ali posle mazacka misli mu ja.
    Ete i poradi istata greska 80% od nas zenite se zalat na Skoro ist problem " svekrvata"

Glasna, AURUA, stilas7 and 10 others like this.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Абе мајка ми родена неможам да ја трпам 24/7 а не па некоја друга жена или било кој друг, остајте муабетите дека сте си биле со свекрвите ко другачки пред мажачката. Секој знае кај оди, за кого се мажи и кај ќе живее. Сами сте си криви, оти прилегнувала свекрвата во дневна, па јас да имам моја куќа која сум ја купила, дали купена на кредит или сум двела цел живот да ја спечалам и да ми дојде некој да ми вели зошто дремам у дневна, незнам како ќе си помине, навистина.

bibiiii, SV1911, elena.mak and 16 others like this.
  6. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Никој не ја обвини за тоа, не ми ставај зборови во уста. Нема потреба да го тегнам обесувам и објаснувам детално. 6 Души сме дома и само ние си знаеме како ни е. Секој знае зошто е така како што е. Човек да не си каже мака. А ќе објаснам на секој оној кој на нормален начин ќе ме праша за детални информации. Секој нек си го гледа својот оџак.

♡BuBaLe♡ likes this.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Па нормално те прашав...
    Те прашав дали знаеше пред да се омажиш дека ќе живееш само во спална?

8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Зошто кога ќе станам ручекот е на шпорет, ако сум кажала пример утре јас ќе правам ручек. Или јас ќе испазарам, одма е еве свекор ти. А кажано е досадно ми е, и тоа ми е занимација. најголем проблем е што ми е досадно.

♡BuBaLe♡ likes this.
  9. Offspring

Offspring Форумски идол

вработи се ако ти е досадно. за се има чаре. таман ако работиш ќе можеш кирија да си платиш.

lilo, Trxmx, AURUA and 9 others like this.
  10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Па ако е готвењето само проблем, остави ја, ти шетај си.:D

Генерално без причина те нервира женава, не е она проблем, проблем е што сте 6 души и нормално дека се ќе ти смета.

lilo, Glasna, AURUA and 10 others like this.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

И тоа е точно, не е дека не. Ама не сум воспитана само да шетам. Ќе се среди, онака само се пожалив дека така е моментално, мислев дека можеби уште некој има сличен проблем па да помуабетиме, иначе сега ни е кнап зошто чекаме бебе па се закомплицира малце, иначе си имаме план ние, ама до тогаш ме пукаат хормони.

AURUA and ♡BuBaLe♡ like this.
  12. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Моментално не можеш да смениш ништо, башка штом си чекаш бебенце уживај и не мисли како си воспитана, одмори си се, прошетај, ако запнала да готви и да пазарува нека, некогаш па и ќе сакаш некој да ти зготви и намести.;)

13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Само си го замислувам денот кога ќе си го исполниме планот. Од тоа да сме поштени ќе си патиме. Господ не секаде ги наредил коцките за се, некому мајка некому маќеа. Но некогаш мора да си олесниме на душата. Ти благодарам во секој случај.

AURUA, kuc, Skorpija25 and 2 others like this.
  14. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Уживај тогаш,и јас сум бремена живееме сами плус имам и едно дете од 3годинки,кога ќе се вратам од работа незнам што попрво да фатам , дали ручек за нас или дете да средам..еднаш или двапати неделно свекрвами ќе ми прати ручек , и да не ми се допаѓа којзнае колку благодарна сум оти имам повеќе време со детето и со мажот да поминам а не у кујна..еден ден смешно ќе ти биде што те нервирало сега

Trxmx, AURUA, CameliaMiller and 10 others like this.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Еее ќе дојде и тој ден кога ќе ми биде смешно. Ама ете сега така се осеќам. Затоа велам, секој си има свои проблеми, и секој си знае за себе. Секој со различен карактер. Фала ти за советите.

16. zaguben

zaguben Истакнат член

Za da nemate problemi zivejte odvoeno od svekrvite vo svoj dom toa e edinstven spas za site

Glasna, AURUA, CameliaMiller and 3 others like this.
  17. ilyan

ilyan Популарен член

Епа вака сега,маж ми да инсистираше да живееме со неговите родители во заедница,колку и да го сакам немаше да се омажам за него!
    Маж ми има куќа на два спрата и договорот помеѓу него , родителите и деверот било мм кога ќе се ожени да живее со ниц,а на деверот настрана,неговата куќа е на еден спрат.
    Е сега,јас нити сум имала против неговите родители,нити сега имам против,одлично функционираме.
    Но,кога маж ми ми кажа за нивниот договор јас му реков дека не ми се допаѓа да живеам во иста дневна со неговите,иста кујна и.т.н. Не затоа што не ги поднесував,далеку од тоа,но судир на генерации,јас сакам да се оптегнам пред телевизор,може сака и свекорот и ни тој ќе се осеќа пријатно ни јас.
    Можеби јас сакам едно за ручек,тие друго,ете ти нервози.
    Ќе почнат расправии кој купил храна,кој полни фрижидер,може сакам друштво да викнам ,што треба да ги избркам од соба ?
    Милион ситуации би довеле до кавги,расправии , а истите би влијаеле на бракот.
    И пред да ме запроси сопругот ,го седнав и му кажав да си се тргнеме горе. На него не му се направи мерак и рече не,ке живееме заедно,ќе ни помагаат во се.
    Јас само му реков: сигурен си? Ако да тука завршува нашата три годишна врска! И заминав.
    Кога размислил подобро и кога разговарал дома, сфатил дека најрационално е да си се тргнеме горе и секој да има приватност и за доброто на целото семејство е секој со посебен фрижидер,кујна дневна....
    После тоа се смиривме и ете супер функционираме.
    Ние немаме скали од надвор,пак сме една куќа,но неговите родители ни овозможуваат приватнист,нити ни чепкаат по фрижидери,тропаат на врата пред да влезат,не се мешаат во одлуки и.т.н.
    Не може секој под кирија,лесно е да кажеш оди под кирија ама со една плата ,деца тешко се излегува на крај.
    Затоа на време се размислува како ќе се живее во еден брак,особено за станбеното прашње.
    Тоа "го сакам" е лесно да го кажеш,ама од илјада проблеми ќе го "отсакаш" по брза постапка,од љубов не се живее.
    Јас секогаш размислувам прво со мозокот,па со срцето не се залетувам по некој,макар и Кристијано Роналдо да бил,оти ако ги немам основните услови за живеачка и неспособен маж,мамина и татина маза и маж кој е опшествена катастрофа,да му се плукнам у тој брак,познавајќи се самата себе 5 мин не му седам.
    Само едно ме чуди. Сега ,скоро сите одат кај дечковците,дури и спијат со денови таму. Како тогаш им е се нај нај,а кога ќе се земат не им чини?
    Па тогаш не гледале како живеат? Што мислат ,кога ќе дојде снаата, ќе замавнат со магично стапче и оппп топ услови за живеачка!
    Условите не растат на дрво,самите ги создаваме!

bibiiii, dc15, Elen4e_sonce and 35 others like this.
  18. zaguben

zaguben Истакнат член

Hrabto od tvoja strana

AURUA, kuc, Daydream and 2 others like this.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Така де, гледаме, се договараме, така и почнува се, така е бракот на почеток. Додека се е тазе. ехеее колку пати е само муабет правен, што како да биде. Како на сите да ни одговара. Ќе се договориш како ќе биде, и само ти ќе се придржуваш до тоа. Работата е што во една куќа, не може само еден да се прилагодува на сите останати, треба заедно да се гради домот и односот. Ако јас не сум се сменела, и сум била онаква како што си знам, немало да ме трпат. Сите треба да придонесат за слога. Нит можам јас да им диригирам на сите нив, нит некој друг на сите нас. Значи не ми пречи само мене, туку на сите.

AURUA, kuc, Skorpija25 and 2 others like this.
  20. ilyan

ilyan Популарен член

Колку и да се договараш за живот во заедница,секој возрасен човек треба да биде свесен колку е невозможно сето тоа да се испочитува од било која страна.
    Се работи за судир на генерации,повеќе луѓе,некогаш, дома,со родителите не може да се погодиме,не па со туѓи.
    Некогаш со сопругот си сметаш,си сакаш прсонал спејс ,а не уште со двајца/тројца плус.
    Јас на 21 година бев свесна и се изборив за хармонија,за други незнам.
    Сега сите ми признаваат колку сум била во право,маж ми дури ми има речено "фала ти што ми раскина, што ми дојде памет!", така да се е личен избор!