Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.812
    Абе факт е тоа, не велам не. Сите верувам се борат, кој колку може. Мене цел живот ми е борба, сум изгубила се и сум паднала на дно. А да се кренеш не е баш лесно. И затоа не секој може да чека коцките да се склопат. А и некогаш плановите можат да се пореметат.

На AURUA, kuc, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Абе каква заедница, јас со моите не можам во заедница да живеам, не па со свекор и свекрва. Алал им вера на оние кои можат, им симнувам капа. Јас може сум така нервозно женче, шо знам... не трпам. Не се карам многу, ама вријам... а со моите Бога ми, се карам :) . И еве на гости на подолг период не можам да издржам, не па за на век. Може и моево ептен не чини, ама и јас не би се нафатила на брак во заедница.

На AURUA, Momichka, Mari* и 6 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Абре луѓе, па зар има некој кој од љубов кон старите живее во заедница?? Зар има млади кои не сакаат сами да живеат?? Но не сите имаат можност за свој стан/куќа, чак ни за кирија, да, да, тоа е факт и реалност!

На Girl-Rabbit, Rama, Annora и 19 други им се допаѓа ова.
  4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Јас од далеку па еден период е вака еден така, а не па во заедница. Never! Значи сакам стварно да ни е супер односот со свеки ама не бре не иде. Секој ден се јавуваат да прашаат како е внучето. Секој ден значи. Еве завчера, јас сама дома, вечерта во 22:30 ми се јавува свеки шо праите како праите. Ок не бев легната, и ајде седнав, муабетиме пола саат на тел. Вчера сабајле, значи наредниот ден, сабајле во 8:20ч ѕвони. Чекај кај гори? Му кажувам на мм подоцна, и се јавува и си праат нормален муабет, пак едно те исто малото што прави. Спушта и прашувам што пропуштив? Ми вика зошто? Па со нејзе си легнав треба ли и со нејзе да станам??? Аман! Камери дома ќе ставам 24/7 да сме под надзор. Се десило нешто битно за да ми вртиш рано сабајле? Мислиш дома кај нас се десило нешто битно па да не пропуштиш или??? Не знам јас празни муабети да водам и да губам време. Значи со мајка ми не се слушам толку, со нејзе се слушам. Ајде баба мерак внуче, ма у пм се раатот мој каде е? Се осеќам како да морам да се исповедувам секој ден кај сме биле, кај не сме биле, па зошто па како, па прднало ли детето или не, па ако прднало еднаш или два пати прднало, аман бре луѓе и на моите им е внуче, и исто премногу го сакаат, ама па не замараат! Му објаснив фино лепо на мм, епа ела нека се јави денес, ќе ја прашам само кај гори?!
    Башка муабет, ке ја спукаме изгледа дома ама големата ќе биде, веќе ми е преку глава. Нови гости се најавија за крај на јуни!!!!!!!!! Кај нас да спијат, пак некои ептен ама ептен блиски на мм. Викам озбилен си тука да спијат, вика па ваљда нема една недела да се, ха ха. Ке биде на крај или јас и малото или гостите да ти се дома. Епа доста ми е!
    Секој месец јас имам некого на врат обесено, ајде тоа ама па и пари си одат. Секој ден ајде ваму на кафе таму на кафе, ајде по трговски ајде да каснеме нешто. И на крај ти во странство живееш и имаш пари а не они! Епа прашај макар месецов дали имам вишок за да дојдеш!

Последна измена: 30 мај 2017
    На AURUA, CameliaMiller, kuc и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    @Mari-Ja аман не мора да си создаваш нервози за глупости. Нека ти биде доволно тоа што не ја гледаш и сте далеку. А замисли да мораше секој ден и да ја гледаш и да ја слушаш.
    Може жената си е таква, се радува со внучето. Претпоставувам прво внуче и е.
    Не знам што да кажам, ние жените сме такви, ако се јавува нон стоп досадна е, ако не не бара ич не се интересира за внучето.

На Elen4e_sonce, bittersweet, AURUA и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Абе не е проблем да се јавува, ама знаеш кога ќе дадеш прст па по рака се тегнат? Е тоа е муабетот. Сакам да речам или не, сака да има надзор, со се да е во тек, ништо да не и избега, секој чекор наш да го знае ама се баш се. И претходно беше таква, ама не до овој степен. Јави ми се кога ќе го бањаш, епа тел да држам или да бањам дете? Се знае, да си го средам детето па после за остало ако имам време. Посветена сум си на детето, беше и виде сама дека не кревам на тел ни мајка ми кога врти додека дојам, бањам, пресоблекувам и незнам што повеќе не и е јасно... живеам сама со здивот на свеки у врат! Е тоа ти е моево :D

На Elen4e_sonce, AURUA, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Не и кревај неколку пати и после ко ќе се јави пак речи и зафатена бев со детето не сум седната цел ден, немам време за ништо. Може ќе сфати.

На Elen4e_sonce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:..... Јас се извинувам што вака упаѓам во темева, ама ми привлече внимание. Сеуште ми е рано за мажање,ама не се знае сепак. Прочитав неколку страни уназад и почнав да се смеам. Господ нека ви помага на сите со такви свекрви. Јас би полудела со свекор и свекрва што и да не живееме заедно , постојано би се јавувале, или па на кај краева фино лепо ќе кажам дека не ми се допаѓа тоа. Па, може и нетреба да коментирам, кој знае мене каква ќе ми се погоди...

На Elen4e_sonce, AURUA, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Одговорот е следниов: Добро, добро, ја да се јавам па ти кога ќе можеш да одговориш тогаш. У превод, ѕвонам не креваш, пак после две сек ѕвонам, ја битно да ѕвонам па еднаш ќе се трефне да ми кренеш :D
    Само нека се живи и здрави! Битно свеки е присутна кај нас дома на овој или оној начин :rofl:
    @La.loca не се смеј да не ти дојде на глава све ова, скраја било! :P

На AURUA, Skorpija25 и La.loca им се допаѓа ова.
  10. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    Марија, и мене би ми сметало да висам на телефон по цел ден, и бош муабети да правам, така да, те разбирам.:hug:
    А за гости што ви висат дома секоја недела, немам речи :x

На AURUA, joy1, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Sama sum doma, rabota u kukja sekogas ima... za mene da zgotvam, da podzacistam, alista, masinu, ako nisto drugo sekoj den masina od maloto vrti, pa peglanje me ceka. Abe i da nemam rabota, ednostavno popametni raboti imam za pravenje od muabetite alo zdravo, so praite, so ke praite, rucek so imate, so doruckuvavte itn. Moj zivot, de ostaj me...
    A za gostite, ne mozam da im se iznacudam na pametot i na niv i na mm, ama toa e. Samo da mi prekipe cekam!

На Elen4e_sonce, AURUA, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Марија уште чека да и прекипе.
    Јас досега ќе ги отерав туто комплето доџавола.

На SV1911, Glasna, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mama31

mama31 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    305
    Апсолутно точно!
    Кај неа дома си, биди среќна што ти ја дала спалната на користење.

На AURUA, CameliaMiller, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne se krivi svekrvite, mazite se krivi! Uste za suknjata na mama ako se drzi begaj. Da cekam nekoj u zivotov spalna da mi dava... ama ko sto rekov mazite se krivi! Ako on se dog so zena mu da ziveat posebno, a posle mama pocnuva da place aman zaman ne me ostavaj i ostanuvaat da ziveat u zaednica, nisto od toa ne biva.

Offi budala se pravam i jas, ama ne mi se rasprava veruvaj. Si vikam ajde uste ova, uste ova, uste ova i taka sve si prekjutuvam i goltam i dalje. Kje vidime do koga, mlada sum :D si kazuvam jas so fino, i dobro e dodeka e taka. Posto obicno koga stvarno ke mi prekipe ne zboram, samo pakuvam kuferi :)

На AURUA, Nalutena1, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. justalady1

justalady1 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    14
    Марија тебе барем ти се јавува да праша за внучето , јас не живеев со мојата свекрва и свекор и со деверот и јатрвата 3 месеци додека не се преселиме во другата куќа каде што сега живееме сами со сопругот. Кога живеев таму во се се мешаше ДАЛИ НИЕ КЕ СМЕ ВАДЕЛЕ КРЕДИТ ОНА НЕМА ДА НИ ДОЗВОЛИЛА НАС бог да чува дури и ме седнаа со деверот да ми кажуваат лекции како да сум штедела а јас бремена плус бев и кога му ја треснав вратата не му текна уште еднаш да ми попуват. А кога се преселив а само 10 минути сме далеку нејзе ја нема ни да праша за внучето ни ништо има и друго внуче од деверот тоа е првото , и кога и да се видат со мама за првото внуче веле дека Е НИВНО а за моето дека е само МОЕ е тоа мене ме боли. само си гледа за првото внуче најмногу нигде ја нема да праша дали сме гладни или жедни . иде најмногу 1 у неделата и може да а снема цела недела па пак да дојде ако и текне така да има и свекрви што не се замарат за внучиња едвај ја трпам али тоа е неможиме да ја бираме свекрвата таа и онака не ме обожава оти не ја викам МАМО а јатрвата од мамо подоле не ја симнува и затоа ме делат мене ама јас ич не се замарам си терам своа работа тоа си е тоа . ;):D:doh:

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Твојот проблем е едноставно решлив, со тоа што ќе го ставиш телефонот на нечујно и чао џаци.
    Ама ти сакаш свеки да ти ѕвони цело време и да ти досаѓа за да има што да му префрлаш на маж ти и да собираш причини зошто да ја мразиш, едвај чекаш свеки да направи нешто што ти мразиш, за да имаш причина зошто не ја поднесуваш. Да не е така досега ќе го решеше проблемот, мене кога нешто ми смета, а нарочно кога нешто ги мине границите на нормалното седнувам и правам муабет, ова вака неможе, ради тие тие и тие причини.
    Подобро седни и сама со себе расчисти си ги тие работи, зошто ја мразиш и толку не ја поднесуваш свеки и зошто не чиниш ништо за таквата ситуација да се поправи.
    Ич не боли да седнеш на маж ти, и отворено да му речеш, Петре, де молим те со мајка ти разговарај, неможам цело време да и се јавувам на телефон затоа што немам време за себе, а камоли за друг, дојам дете, перам, пеглам, готвам чистам и тако даље, реши го тој проблем, да не и викам јас ништо, затоа што на мене може да се налути, а на тебе не. Веројатно е разбран маж ти, ако не е, потруди се да те разбере. Исто не боли да му речеш, Петре, сакам на мира да дојам дете, неможам никого да дворам и гоштевам, уморна сум. Петре ќе разбере сигурно, ако не разбере, остави му дете еден ден и излези си, сам да пегла, чисти, готви, чува дете, и да часка со мајка му во меѓувреме.
    За се има чаре.

Последна измена: 31 мај 2017
    На Elen4e_sonce, SV1911, iloveyou29 и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Offi taka si e, problemot e sto nekoi rab ima sto mi smetaat, ama ne gi kazuvam na pravo mesto. Sobiram vo sebe celo vreme, pa koga ke izbuvnam site se vcudonevideni, pa go imas prasanjeto ej sto i stana, zosto vakva reakcija, od kaj iskoci ova sega. Toa se desilo nekolku pati, ne konkretno za sveki, ama za nasobrani raboti. Posle pa uste krivq sum zosto taka sum izreagirala (facepalm) kreten, namesto da secam u start, ja kjuti si pa posle cacko mi e kriv. Ama neli se vodis od toa, ajde be ne losa zenata, majka na mm e, pocit, razbiranje, trpenie, itn, ama izgleda premn e dozvoleno...

На AURUA и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    @Mari-Ja Епа ќути си, шо да ти кажам.
    Тоа што ни расправаш нас и ни се жалиш никако нема да ти помогне, ни да ти ја реши ситуацијата.
    Јас мислам оти ти не ја поднесуваш свекрва ти од некои необјасниви причини, а со самото тоа што она има некои испади, кои да се разбереме, не се којзнае што, и не се нерешливи, тебе ти оди во прилог, за утре другиден да имаш причини зошто ја мразиш, и да изиграваш жртва наоколу. Уживате некој да ве потапша и да ве сожалува колку сте греотка, колку сте жртви, колку незнам што, наместо тоа да си ја решиш ситуацијата, јас те уверувам дека 100 пати подобро ќе се осеќаш така, од него ли како жртва.
    За се има решение. Телефонот на нечујно и ај здрао. Нека ѕвони до миле воље, ти ќе и се јавиш еднаш во два дена и решен проблемот.

Последна измена: 31 мај 2017
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Еееј сега и ти не претерувај, грешна ти е малку проценката, најмалку го сакам наведеното, немам никаква потреба од истото. Пак ке речам, сакам мир хармонија дома, убав однос со мои и негови. Само треба да си го сменам мислењето дека со ќутење се постигнува истото. Значи погрешен пристап имам.

20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Значи не може да е крива свекрвата што лежела, офкала итн. Абе кај неа дома си е, ако сака гола ќе се шета.
    Не е лесно да живееш во една спална - ама исто како и Офи - зошто се омаживте, зошто прифативте?

Демек ние што чекавме и чекаме да се реши станбеното прашање, помалку си ги сакаме партнерите?

На bibiiii, Summerlover, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.