Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.727
    Допаѓања:
    40.117
    Ооо колку такви личности има со факултет, ќе речеш образовани, ама штом отворат уста, простоќата одма им излегува на видик. Верувај, тоа што е образована, не значи дека е паметна жена. Паметната жена не праве такви работи.

На Gosh, Maeve, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.775
    Офф бе, џабе е образована ако има малограѓански размислувања. И не ме сфаќај погрешно, ама не можам да сфатам дека е подобро да го оставаш детето со неа отколку во градинка. Во градинка ќе си се дружи, а вака со свекрва ти ќе затупаве (зашто има многу пензионери што затупавеле иако имаат повисоко образование) и ќе те уценува ко што викаш.

На CameliaMiller и Luna91 им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.580
    ахаа, сфаќам, тоа бил коментар од мажот... извини. Па што знам, не е доволно според мене. Треба некои посилни мерки, а не само, да ја опомени и никому ништо.

На CameliaMiller и Glasna им се допаѓа ова.
  4. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    @dade123 koga veke si svesna deka ne mu drzi muabetot na soprugot tvoj sprema svekrva ti ko veter u magla,togash stapi na scena ti :emo:..Zapishi go maloto ushte vednash vo gradinka I ne I kazuvaj do samiot den na svekrva ti (za sekoj sluchaj poshto za "inaet " predveme da Ne doznae pa od revolt Te otkachi u brza postapka za deteto pred da zapochne vo gradinka)...
    Definitivno morash da prevzemesh neshto okolu chuvanjeto na deteto shto pobrzo:^)

На Elen4e_sonce, CameliaMiller, dade123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.238
    Многу убаво кажано, апсолутно се согласувам со твоето мислење. Не се знае ни секундата што може да донесе а не пак месец или година. И најголема љубов да постои кога се влегува во брак сепак не се знае што може да донесе иднината. Никој не се мачи бадијала да работи и заработува со години и еден ден тоа да му биде залудно. Бракови се распаѓаат и по 30 години. Не би дозволила некоја друга да ужува во она кое јас сум го создавала и сум се мачела за него.

На WORRIED.BT и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Ова мене ми личи на : 'Ти го зеде син ми од мене, јас ќе ти вратам за тоа преку твоето дете'.
    Озбилно, има секакви свекрви. Љубоморни. Па зошто синот да и вика заради некоја никоја, па таа го растела цел живот за сега снаата да го врти против неа.

Јас да сум на твое место ќе си го запишам детето во градинка. Ти немаш никаква корист од свекрва ти. Напротив. Како прво ќе го оддалечи детето од тебе, ќе го натера да не те вика мамо, второ - ако го оставаш да расте со неа ќе затупави и освен муабети за на чешма нема да го интересира друго. Вака во градинка ќе се дружи со негови врсници, а не со стари луѓе. Ќе се едуцира, а од баба му што може да научи освен да се направи како неа.
    Превземи ги работите во свои раце додека не е доцна. Ти кажаа и други членки свои примери. Дете е тоа, ако му всади нешто во глава цел живот ќе мисли така е.

На Gosh, CameliaMiller, dade123 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    @dade123 Епа ко така, мораш со маж ти да си го решиш проблемот. Ако не сака тој, тогаш ти разговарај со неа. Ако не со арно, тогаш со лошо.
    Мораш ли кај неа да ја оставаш за чување? Мајка имаш? Кај неа остави ја ако не работи.

На CameliaMiller, dade123 и AURUA им се допаѓа ова.
  8. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Obrazovana e, ama taka I doagja da se pravi naudrena za inaet da go odaleci maloto od majkata. Veke vo se imam iskustvo, I samo Edno ke recam
    Mazot e toj sto treba da ja spasi situacijata, a ne bozem kolku da se reklo, da ne se ljutis eve prd tebe ke I recam onaka " blago"kazano.
    Abe ne me interesira tvoja majka e, raspravaj se ti so ne, ne sum dozna da ja trpam.
    Kazuvaj li kazuva ama dzabe ko na magare da zboris, oni za inaet pak edno isto.
    E ja pustaj malata so nea, kolku vreme pominum so nea, tolku poloso , ke ja nauci se sto ke I tekne, malata ke pocne na nea da ti lici. Vidi raspravaj se, ima I nekoi privati instituti sto rabotat preku Leto zapisi ja, ili kraj na kraj pobaraj nekoj bebisiter, mislam imas moznosti rabotis. Porano vaka odkolku da mu ja polni glavata na malo dete so raznI gluposti.

На AURUA, CameliaMiller, dade123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    вчера му кажав на мм има да седниш да си зборуваш со мајкати тебе ти е мајка мене не ми е ништо, да беше за мајками јас ќе зборував. се испокарав со него барем ми олесна и ете уште си седам налутена и ќе си седам, знам дека не е решение ама мирно ми е. мајка имамработеше па излезе од работа кога малата имаше 9 месеци за да ја чува, излезе без збор да речи, сега пак почна да работи сезонски, нема смисла да и викам да излези млада е треба да има стаж еден ден пензија треба да земи. како и да е шо ќе се замарам јас да се расправам со свекрвата ќе си ја однесам малата во градинка и крај.
    вчера ко се вратив од работа и викам на малата јас ти сум мама само јас немаш друга мама, мама најмногу те сака тебе, и да таа ми е на прво место дури и пред мм, љубовта кон ќерками ми е пред сите, и се смее и ми вика мама њам њам( за цицање):D и цел ден со неа си го поминав ни една мин не ја пуштив од мене.

иначе прв чекор, знам дека не е решение ама ќе земам одмор секако имам лански неколку дена, да не ја гледа да ја подзаборави да можам јас да си се вратам во нормала со малечката.

Последна измена од модератор: 7 јуни 2017
    На Gosh, oblace1, AURUA и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.194
    Читам има свекрви кои самите сакале да бидете делени.Која среќа,Јас сакав под кирија да одиме,да започнеме живот на страна.Никако не сакав заедница,но свекрва ми дома ни се закануваше со самоубиство.Ни велеше јас ќе се самоубијам,и имаше навика да оди на балкон да скока.Но надвор зборуваше дека им сметаме и дека повеќе би сакала да живее сама со девер ми.Јас и шокирана и среќна и велам двете сакаме исто ајде да се оделиме,а таа само цинички се смееше и ми велеше,а не јас така пред лиѓето инаку јас синми не го делам,мојата пензија е мала син ми мора да ме гледа.На девер ми му викаше немој да работиш за 10 000 ден седи доама,а она имаше пензија 3000ден од покојниот сопруг.И до ден денес девер ми не работи.Ама јас сега ја свтрев плочата и на мм и на сите дома им реков,штом девер ми не носи пари дома ни мм нема веќе да дава пари ниту да плака сметки.Колку е сега пензијата +негата толку,стигало нестигало не ми е грижа,ние имаме планови ,се бориме за бебе ,на нам ни требаат пари и точка друго не ме интересира.И еве неколку месеци после 13години брак веке имаме заштеда,можам да ја кажа првата заштеда.Инаку кај моите куќата е на мое име,татко ми ми ја препиша кога зборувавме за посвојување.Така што сега се надевам на еден нов почеток.

На Elen4e_sonce, Gosh, WORRIED.BT и 6 други им се допаѓа ова.
  11. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.408
    Допаѓања:
    77.710
    Кој иде на балкон да се фрли што не ја подгурнеш малце? :wasntme:

Се зезам не ме сфаќајте сериозно :D

На snegulkata, Gosh, Emy867 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    @Milobebence а маж ти сите овие години што правеше?!
    На цела мака која ја имате, со таа идиотка да се замараш.... Не мајка, ќерка да ми е нема да трпам такви уцени, страшно.

На Gosh, zalosna, Glasna и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.194
    Тежок манипулатор е,и он незнае со неа што да прави.Сме разговарале и со психијатар,он вика тоа е карактер,за тоа лек нема.Се труди со разговор ама не оди од мали се воспитани од неа она што ќе рече тоа да биде.И мене не ми е јасно како може да има толкаво влијание врз сите.И врз мм и мене но и врз девер ми.Веќе 13год се изнаслушав јас сум ви мајка ќе биде така како што јас викам.Сум се мачела за вас,јас сум ве родила јас ќе кажам што и како треба.Кога се земавме седнав со сите и зошто живееме во стан а двајца браќа предложив да направиме доградба во зградава.Она ми вика ,јас сум ги родила,јас ќе ги заколам и закопам ама они тебе никогаш нема да те слушаат.Тежок карактер е ,а по мое мислам дека многу е размазена ,цел живот сите почнувајќи од татко и па сетрите па мажот и оделе по ќеијф сега има проблем со реалноста,мајќинството .Не знае да се жртвува,само бара друг да се жртвува за неа.

Да си жива ме насмеа :D

Последна измена од модератор: 9 јуни 2017
    На CameliaMiller, Momichka и macka91 им се допаѓа ова.
  14. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.238
    Кога гледам како мојата мајка се однесува, се повеќе станувам сигурна дека таа е најпрекрасната личност на овој свет. Не ми е јасно како една возрасна жена-мајка може да дели деца, на едното да му вели не работи и не се мачи а од другото да чека да и дава пара и на свој грб да издржува возрасен работоспособен брат. Но во целава оваа ситуација за најголем виновник го сметам твојот сопруг кој на време не се спротиставил.
    Прав родител ако треба за леб трпи ама така на дете не му прави. Ако добро си го воспитал, детето само е свесно кога треба да му помогне.
    И големо браво ако и ти си работела и придонесувала, и на некој начин си подмирувала сметки на свекрвата и деверот. Ете јас си признавам дека по ова прашање сум најсебичната личност, и крај на свет да е, и никогаш да не се омажам и да се разведам и не знам што уште не, јас не би работела за некој девер да лежи.
    А што се однесува до свеки, не се убива, не се секирајте. Тие што се убиваат директно тоа го прават без генерални проби :devil:.

На Gosh, Annath, Naturel и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.194
    Имам работено хонорарно односно за дневница ,ама тие пари одеа за лекување стерилитет.Малку од тие пари,малку моите ми помагаа ,малку кредит мал износ така се снаоѓавме.

На Zaljubena26 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    @Milobebence да ти кажам, твојот маж е среќлија што те има тебе за жена.
    Една секунда не би трпела.
    Нека се убие ако сака, јас за никого не би умирала.

Знам дека на мајка му на дм не и е нај по ќеиф што нема да живееме со неа, ама сепак не' поддржува, нема друг избор.

Ама ова што ти го трпиш... Стварно маж ти е среќен човек.

@Zaljubena26 таа само ги дрибла, да не и' е досадно :)

На Gosh, YoungandBeautiful, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Јас навистина не ги разбирам посесивниве жени,свекрви. Зарем секој родител не е среќен кога ќе одгледа дете кое е способно само да си живее,да оформи семејство и да си управува со животот. Јас искрено би била задоволна кога моите деца би биле самостојни и способни сами да си живеат. Па и ние на раат да си уживаме во староста. Од една страна ги слушаш имале работа,обврски,а од друга страна сами си пикаат нос кај што никој не ги вика.
    Мојава вчера вика :"Јас испланирав кога ке се преселите,во среда и петок јас да готвам овде да ручаме.". Јас само се свртев и ѝ реков :"Јас па едвај чекам да можам во моја кујна јадења за двајца да готвам,тоа што на нас ни се јаде. А ти ако сакаш готви секој ден или ич не готви,нас не нѐ планирај." И си ја затвори устата. Нека знае кај и е местото. Кај неа дома.

На Belabelinakinder, Gosh, mssuniquee и 8 други им се допаѓа ова.
  18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.102
    Допаѓања:
    328.722
    Другарка ми има хорор свекрва.
    Да не посака човек ни на непријател.И се заканува,и посакува смрт во лице,и посакува никогаш да не роди второ дете.Јас стварно се чудам.Колку некого и да не сакаш за син ти па тој ја зел и помири се со судбината.

На Elen4e_sonce, PUPICA, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ne veruvaj na seko mu. Koj znae sto snaata i kazuva na svekrvata zad zatvorena vrata.
    Prikaska e prikaska, nikogas nikoj ne ja znae vistinata.

Ima i takvi koj pred narodot mozat da izglumat idealni, ama ima i od ku*naz, poku*naz.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. prettymamma

prettymamma Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    673
    Жени, сите ве разбирам, со мојата сме на огромна дистанца. Заедно сме со партнерот скоро 4 години. Верени сме, набрзо и ќе се венчаме. Уште на почетокот на врската ама баш сите беа против мене, посебно мајкаму. Толку лицемерна и проста жена немам сретнато, памтам заедно бевме 9 месеци, тие ме знаеа по име само ме немаа запознаено уште, си одеше мажево дома од работа и си зборевме на телефон а баш претходната вечер бевме излезени за викенд и слушнала вештерката што праевме муабет и кога рече пак курвите ти ги јадат парите се смрзнав. Раскинав во него во истиот момент. Ме молеше и се смиривме. После пак на телефон го слушнала ми кажуваше тој за жолтите боксерки што ги купивме заедно и му рече што има ТАА да знае какви ѓаќи носиш? (facepalm) Ми здосади више, дојде тој ден ме запроси тој реков да и после саат време го седнав и му кажав како стојат работите. Или јас или твоите дома. Едно време влечеше повеќе накај нив ама сега е ок. Собираме пари за наш стан, си кажав дека нема шанса да живеам во заедница. Нит му бранам да оди кај мајкаму да ја гледа да ја чува ама таа жена кај мене дома нема шанси и тој го знае тоа и го почитува. Незнам што и згрешив од прв ден ама ете.. не ме сака па не ја сакам ни јас неа. Супер ни е :D Има секакви.

На kuc, Belabelinakinder, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.