Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.192
    Допаѓања:
    124.695
    @Minnie 1 јас ништо лошо не гледам во тоа, напротив. И вие некогаш претерувате аман. Биди мајка и ти сигурно ќе сакаш синот да ти дојде утре на ручек . Ништо лошо во тоа да се осамостоите а 2 дена по 1 саат не ви нарушуваат ред и мир дома. Одиш , јадеш пиеш кафе што има лошо незнам??? Жената ви понудила помош. На работа одите? Знаеш колку значи готов ручек после работа нити садови нити ништо. Еј стварно не сте ми јасни ..... Ни кај твоите нема да одите на ручек? Нека биде фер ;) Ја па едвај чекам некој да ме викне :D

На ocicka2014, naturally, fana и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Ariety

Ariety Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    10
    @CameliaMiller Стварно незнам што да ти одговорам. Ме буни целата ситуација исто колку и што би збунила било кој друг(нормален). Постои можност за разговор,не си го игнорираат синот до толку.Само било која тема поврзана со свадба и заедничкиот живот кој го живееме за нив е тригер. Како тоа се се упропастило откако сум дошла и како син им изгубил цел и амбиции во животот заради мене. Сум го влечела назад па сега уште и ќе сме се зеле. Им бодиш очи буквално. Но двајцата работиме, самостојни сме не зависиме од никого. Можда не е директор а јас некоја богаташка ама барем се сакаме и почитуваме. Незнам стварно како да ги премислам од тоа горчливо однесување.

3. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Е од вакви родители еден куп мажи остануваат неженети. Може помило ќе им биде цел живот да си го гледаат синот сам, без фамилија, а и тие без внуци.

На *Amethyst*, YoungandBeautiful, Mari-Ja и 14 други им се допаѓа ова.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Последна измена од модератор: 14 јуни 2017
    На Glasna, Belabelinakinder, ЕденЧлен и 5 други им се допаѓа ова.
  5. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Кога веќе сте кај неделните ручеци кај свекрвата или мајката , јас сакам да дадам едно мислење . Еве ние живееме сами со мм . И мајка ми и свекрва ми имаат мерак некогаш да се собереме сите за ручек . И двете не викаат на гости . Е сега мене не ми смета воопшто . Ќе помогнам за поставување/раскренување на масата ако е потребно , ако не си ги гледам децата . Кафето секогаш е од мене . Нема ништо страшно да отидеш на ручек и да одвоиш по еден ден за твоите и за родителите на партнерот . Ем и вие ќе се одморите ( деца се си сакаат внимание 24 часа , што некогаш доведува до психички замор , особено ако децата се мала разлика )

На Lolipop23, Оленка*, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Не свекрвите, синчињата мамини ;)
    Мајки на синови, не ги галете многу. Однесувајте се исто како и со ќерките.
    Замислете, можат сами да фрлат ѓубре, да пуштат машина за перење, да сменат постелнина.
    "Лошите" свекрви пораснале инвалиди мажи, затоа маме ја бараат и кога самите се родители.
    Поука :)

На Abril, AURUA, Lolipop23 и 22 други им се допаѓа ова.
  7. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    За ова потполно се согласувам со тебе . Јас имам син и ќерка и се стремам да го воспитам син ми исто како утре што ќе ја воспитувам ќерката ( мали се сеуште за некои работи , синот има 3 ќерката е 1 година ) . Син ми веќе знае дека после ручек садовите треба да ги стави во мивалник , играчките кои ги растуриле со малата треба да се соберат и вратат на место , хартиите кои се непотребни да ги фрли во ѓубре итн . Јас сум тотално ЗА за да бидат рамноправни и машките и женските деца и во делот на куќните секојдневни обврски и секојдневно ќе се трудам така да ги воспитам децата .

На AURUA, Lolipop23, YoungandBeautiful и 14 други им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Убав пост каме. АМА замисли свекрвите никогаш нема да можат да разберат дека синовите замисли можат да прават ручек и да раскреваат по дома.
    Нема збор со кој ќе можеш тоа да и го објасниш просто :D

На AURUA, kuc, iki26 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Хаа и јас имам такава дома болна легна кога реновираме сега седам рат со мажот ми и кога реновираме спалната пак се лутеше ако моите ми дадоа пари за да си купам спална и се друго пошо свадба немаме направено само во матично глупава нека седи сега сама во дворот кога не знае да живе

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Па затоа реков сегашни мами на синови :) ете ти како мајка на син ќе знаеш како да го воспиташ да биде возрасен, способен маж, а не на 30 години да чека ти или жена му гаќи да му исперете :)

Иначе еднаш мајка му на дм ми рече нешто во стилот "па он можеби ќе ти помага" - и' реков дека како прво, не може да ми помага со тоа што и тој живее во иста куќа и се' што треба мора да прави, а второ, ако тој можеби ќе направи ручек, јас можеби ќе исперам.
    Па да видиме до кај ќе стигнеме така.

Ништо не ми е тешко, ама он со пивце пред ТВ, а јас да трчам по дома? Мхм, сигурно.
    Само кај маме така ако го трпи ;)

На Lolipop23, Emy867, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.757
    Фамилијарна ситуација:
    "Ејјј знаеш, порано многу те мислев сега помалку и поспокојно дека жена дете... знаеш..."
    Мм: " шо ма ја на неспособен ли ти личам?!"
    :rofl:

На *Amethyst*, Annath, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Исто, исто :) Сине јади.. Сине касни малку... А јакната ја зема?! Ај со Камелија си нема да те мислам...
    Дм: значи аман ма мамо, јас немам ли акл?!

:rofl:

На Annath, vitamina и Sesil им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.728
    Допаѓања:
    40.120
    Па самите жени израснуват мамини синови, па после се жалат зошто маж им бил мамин син. Искрено мене ми е многу страв да имам син, оти не знам дали правилно ќе го воспитам, не сакам утре некоја друга да се нервира поради него. Знам како е да имаш сопруг мамин син, моја среќа е што за кратко време се промени, па јас и моето мислење му се најважни сега.

На Elen4e_sonce, iki26, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  14. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.082
    :^)
    I mojata e istaaaa ,abe ista kako ja opisa kako da e taa

15. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Еве како ми помага ММ. Купатилото е негова работа еднаш во неделата комплет го чисти.
    Мора да помага не сум слугинка дома, и јас одам на работа, ручек,машини...

Edit: Ова вчера чистеше да биде чисто пред да одиме на одмор
    img1497615966592.jpg

На buba4e89, Mari*, Оленка* и 19 други им се допаѓа ова.
  16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.973
    Допаѓања:
    112.462
    Ти помагааааа??!!!!! :?: :?: :?:
    Па он каде иде во вц, одделно живеете??

Не ме разбирај погрешно и ти убаво си пишала не си слугинка, факт е има мажи ништо не ги занима. Мој став колку он живее во таа куќа толку и јас, колку он прља толку и јас (е добро де некој повеќе), епа кога ќе се чисти ќе се прави распределба на работите, не он ногите во вис и маж сум, а ти рмбај цел ден жена си :devil:

^^ како си го фатила во кадар секоја чест :rofl:

На Lolipop23, Mr. Right, zalosna и 7 други им се допаѓа ова.
  17. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Може лошо сум се изразила.
    Уште кога се зедовме му го отстапив ВЦ. Знае понекогаш да усисива и највеќе околу малата. Ја шета по кладилници, кафичи, кај сака одат. Мора заеднички да се помагаме,ако сакаме успешен брак. Да знае дека ма форум ќе го ставам ќе ме масакрира :)

На *Amethyst*, Оленка*, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
  18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Аналогно на ова сакам да те прашам : дали имаш проблеми со свекрвата имајќи маж со кого се помагате и подржувате?

На SummerGirl и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  19. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Искрено немам проблем. Живееме одделно. Лично свеќи ниту ми помага ниту ми одмага. Таа е задолжена највеќе околу малата( да ја земе од градинка,ако има време да направи ручек и не вика) Друго не ни барам. Секој во својата куќа е свој газда.

На Skorpija25, evangelina.ina и Milobebence им се допаѓа ова.
  20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Те прашав зошто жениве што се жалат тука од свекрвите ,немаат проблем со нив,вероватно со мажите. Ниедна жена што има поддршка од сопругот нема проблеми со свекрви,т.е и да проба да се мешкара свекрвата и да прави заврлзами ,ако мажот е стабилен не би доаѓало до жестоки расправии па и бркање со секири и разни ладни оружја како што сме читале во оваа тема.

На Ицолгудбејбе, Meckicja, sasaSasa и 15 други им се допаѓа ова.