Еве ме пак.. сега сум уште понесреќна и поочајна. Како и обично кавгата се пренесе на нас двајцата, гледам дека се е по старо, воопшто не ме слуша што зборувам ,си тера по негово.. Се е полошо. Си излезе вчера со другарите, си дојде касно, гајле му е. А јас на лекар не можев да отидам, сама, зашто според него сум имала други планови...се налутив и реков дека веќе ми е преку глава се, дека не го сакам, глумам и во љубовта и во сексот,и не можам веќе, едноставно не можам., Ни јадам, ни спијам..Заради детето останувам,но се прашувам дали и тоа ќе биде благодарно што мајка му си ја жртвувала среќата,за да таа има се?
Neznam dali vredi da se ostane vo semejstvo koe ne te pravi srekno. Posledna sum za razvodi zatoa sto sum dete na razvedeni roditeli, no ako se plasis deka na toa dete nesto ke mu fali nema nisto da mu fali. Mnogu pati vo razni temi sum pisuvala deka mene me izgleda tatko mi a majka mi me Ima ostaveno ete Sega sum mazena so dete I faks zavrsiv Sega vtor zapisav I se naj naj vo zivotot. Kako ke mu bide na deteto ako se budis tazna, ako I vaka I taka tatko mu ne e pokraj nego. Vo sekoj slucaj decata poveke osekaat I poveke patat. Taka da jas dokolku stvarno ne Vi odi ama stvarno nikoj ne e dolzen da trpi sekoj Ima svoj zivot I treba da go zivee. Decata ke porasnat porasnav I jas 21 godina bez eden roditel ama tatko mi si znae kako ke se pomacis I ti ama glavata gore.
Многу е тешко да се живее така, немој да венееш, детето нема да ти биде воопшто благодарно од причина што сите ваши проблеми ќе делуваат на него, ќе биде заробено помеѓу двајца родители што ги сака а тие непрестано се караат. Мој совет ти е да поседиш уште малку додека на некој начин осигураш иднина за тебе и детето, најди работа, види дали можеш кај твоите или најди привремен дом под кирија, ќе ти биде тешко но откако ќе се избориш многу посреќна ќе бидеш. Ти посакувам среќа
Многу е тешко да живееш со свекрва што во све се меша работев нешто дома и таа одма ми се смеша не треба вака така треба по нејзино и јас и реков ти така прави си кај тебе кај мене вака ке правам и мм застана на моја страна и она му вика ти наместо да станиш да ја удриш ти ја браниш и мм и вика ти сакаш јас женами да ја малтретирам заради тебе а и таа ништо лошо не ти рече. Значи со свекрва под ист покрив не се живее и во све се меша ама со ова претера незнам веќе како да постапам со неа
А маж и да стане па неа да ја удре што секаде се меша? Ах бре какви заостанати луѓе постојат што мислат дека ќотекот решава сѐ, турското уште не е излезело од нас. Штом маж ти е на твоја страна, тури и пепел на неа.
Доволно што застана на моја страна и со тоа ме направи многу горда а таа ке си пукнеше од мака она сака да ја слушаме за све и ништо да не и враќаме ама тоа само на сон
@Srce2 ,ziveete li vo zaednica ili posebno ste si??Ako ste posebno ,togash nareden pat koga ke ti dojde na vrata otkachi ja u brza postapka (na kraj kraeva kazi I deka koga ti si doma ne e dobredojdena,zatoa shto go sili tvojot da ti dava vospitni ..I dolikuva na godinite..pfff roditel )...
Na drug sprat no postojano se mesa vo sve od porano i e kazano deka ne e Dobredojdena ama pak ona tera po svoe od Sega klucot na vrata i koga ke sum doma isto kako da ne sum ona saka da ni go rasturit brakot i sinot da si go drzit do nea ama nema da i uspee imam golema podrska od mm si ja znae kakva e majkamu.
Ondak opremi se so zashtitnici oti ke ti trebaat ,ama I muzot zauzdi da go drzish za da go potsetuvash odvreme navreme deka si mu zena
Dzabe e sve koga imas prokleti luge vo kujka i da zaminime na drugo mesto pak ke e istoto ama mm vide deka majkamu e kriva za sve i po retko odi tamu a eve taa od vcera ne e dojdenA i ne ja sakam ni da dojde
Izvini mala digresija - od vcera ne e dojdena?! Znaci ja definitivno nemam pravo da se zalam, mojata dva mes ne e dojdena i duri si ja potprasav pred nekoe vreme, nema ni da dojde do sledna god valjda. Cek vino da sipam edna caska dodeka sme na muabetov!
А да пробате да ја смените адресата? Штом не може со убаво, сигурно нема да се подобри тукутака преку ноќ... Настрана од нејзиниот покрив и поретко гледање, верувај ми и јас поминав низ тоа и знам како е
По бурниот период,иако што се вели, како на трње сме и двајцата, мм реши да замине во Малта, на работа, мислам здравје Боже, ако е се како треба. Е сега муабетот ни е и јас да си излезам со детето под кирија,бидејќи кога веќе тој не е тука, зошто би седела со мајка му по цел ден сами. Мислев,мислев,главата ми пукна..и тој таму да плаќа кирија, и тука на мене да ми праќа..Па му велам кога веќе плаќа таму, а е сам,и ние двете да одиме. Дали е тоа паметно и изводливо ,не знам...Дали некој знае за живот и стандард во Малта, и дали е паметно ваков чекор да преземеме
Мислам дека е подобро тој да отиде сам на месец-два, да се снајде, да почне со работа, да најде стан и сл. После ако е се во ред, најдобро е да бидете сите заедно.
Морам да се пофалам јас со свеки моја си немам никаков проблем. На почетокот имаше мало "недоразбирање" да речам, ама, среќа не сум злопамтило па не и го памтам. Мислам неможам да го заборавам тоа што го направи ама животот иде даље. Викам ај не размислила си има проблеми не и е лесно. Не заборавам. Било и поминало. Тоа што доаѓа да ни биде подобро. Да не мислиме на минатото да ја гледаме иднината. Се се враќа. Кога тогаш.