Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    :x за блондираното. Таткото си знае дека има недораснат син и затоа ја презел работат во свои раце- јадно. Ви треба уште време да се испилите и да осознаете што е брак. Побогу, не е само секс :^)

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fidani

fidani Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    4
    Јас и маж ми сме разлика 10 год.... Абре луѓе јас знам дека не сум мома јас сум веке жена ама јас тие нокти не си ги ставав за да ги имам по дома туку си ги ставив затоа што бевме на свадба....значи вие сакате да кажете од 3 жени дома јас се да преземам така ли? Јас сум ја приметила мојата свекрва дека е многу мрзлива во неделата кога си ја чистав собата таа ги извадила алиштата од пералната и ги ставила пред мојата врата а таа седнала и си гледа една емисија...зборот ми беше треба да има малку разбирање на мене тие нокти нема да ми стоот цел живот па што ке и биде ако еднаш ги измие садовите....можете ли да замислите уште баба ми ја натерува да готви која има 72 год а таа да шета по соседите.....и ако работи нешто коо ке влезе дома се се плаче....

3. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Фидани па маж ти пресметано би требало да има 30 год?
    Значи мажиште веќе,со изграден став и се,очигледно тоа не е твојот,пошто гледам ништо од негова подршка кон тебе.А што си се фатила за ноктите,па тоа било само еднаш,а зошто да не помагаш по дома,млада си ,за еден коментар од свекрва ти си се фатила,што не ја измила чинијата а какви др проблеми има.
    Твојот проблем не е во неизмиените чинии туку во маж ти!Како очекуваш да те почитуваат кога очигледно и тој самиот не знае,па и дозволува татко му така да ти рече :fubar: ,извини ама каков маж е тој,мене така да ми речат е би се замислила и не би дозволила такво понижување!
    Така да батали ја свекрвата седни го убаво мажот ти ;)

4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А ти неможеше фино да ја замолиш да ти направи услуга и тој ден да ги измие садовите заради XXX причини туку требаше на неа да и текне нели?????????
    Кога живееш во заедница животот е тежок, треба да се биде дипломат. Не се нервирај многу млада си, барај си работа и се ќе се среди.

5. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.521
    Допаѓања:
    173.969

Еј Фидани,а па јас што приметив па-па-па,....!!!
    Па добро бе Фидани,па тие нокти стојат мин.1 месец,мислиш дека за цело време некој ќе ти ја мие чинијата?Ајде ти се молам,не прави проблем од ништо.Измиј ги чиниите,јас ти гарантирам дека нема ништо да им се случи на ноктите.
    Велиш дека свекрвати „ги извадила од перална алиштата“ и ги ставила пред твоја врата.А чии алишта беа во пералната-нивните или вашите? Немој да ми кажеш дека биле вашите,ама поради ноктите....

Не велам се да преземеш по дома-на обврските мислам ,де-ама барем своите работи свршувај си ги ,не чекај некој да те опоменува.
    Млада снајка во куќа ,како чирак во фризерница.Полека,полека,ќе го „изпечеш“занаетот (нема да ти треба многу време за да сфатиш дека 2-3 чинии повеќе или помалку ќе ти оздемат 5 мин.повеќе).
    Не се залетувај со коментари за бабата од 72 год.која сеуште готви бидејќи твојата свекрва шета по соседи.Што знаеш ,можеби за тебе ќе речат дека они(бабата и свекрвата)гаќите ти ги постилаат бидејќи ти мораш да „дуваш“ во ноктите.
    Свекорот си е таков каков што го опиша и таков ќе си остане-по се ми изгледа дека он е столб во семејството и едноставно човекот мора да дава наредби за да може семејството да функционира.Секој од вас гледа да фати кривина по дома,само за да не работи-немој егото ќе си го скрши.

6. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    си ја заглавила со таква свекрва и свекор леле девојко те жалам

7. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Разговарај со мажот ти речи ми дека не можеш повеќе со нив па ако даде бог може и да се оделете. Не би сакала да паднав во ваква состојба. Сега за сега немам некои страшни(така да ги наречам) проблеми со свекрвата иаку живееме заедно, но вереникот и на двете ни рече дека не сака кавги :lol: а и сега за сега и така е. Уствари и не ја гледам баш бидејќи работи па кога таа си иде и вереникот си иде така да и немам баш време за кавги.

8. cocogirl

cocogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Isto i ja nemozam da ja podnesam svekrvava celo vreme e privrzana so mojot maz ziveeme jas deverot jatrvata zolvata ona i mazott mi vo 2 sobi zamislete imame edna spalna kade so se menjavame sekoj den koj da spie ednas spieme jas i mazottmi ednas jkatrvata i deverot i sekoj den taka.Imame 2 decinja vo kukata naseto bebce i bebceto na jatrvami i dvete se maski razlika se 3 meseca.Krevetcinjata nivni stojat vo spalnata pa taka koga se menjavame so spienjeto gi menjavame i niv na primer koga spijat tamu jatrvami so deverot nie spieme vo drugata soba jas mazottmi deteto zolvata i svekrvata vo koj vek ziveeme.Sega posto e ladno vo spalnata pa site spieme tuka zaedno imame tri kreveta na edniot nie na dr ona i kerka i na dr jatrvami deteto nivno na foteljite i jas imam krevetce gradinka pa go nosime navakaj da spie sin mi vo nego.Mnogu e povrzana so mojot maz i mnogu e sebicna go saka za nejze celo vreme go bucka protiv mene da ne me saka samo nejze da ja saka duri ne ni dava zaedno da si legneme nemozeme nisto da napravime od nea nemozeme da se bacime kaj odime nie ona so nas duri i na odmor se tupi so nas zena od 50 god neznam kako ne i e sram mazotti e vo zatvor za 3 godini ke si dojde i celo vreme e ko lepeska nesakase svadba da napravime oti on bil vo zatvor go zalela demek glupava ispiena cafka a na odmori ne i sram da odi ne go zali celo vreme se tupuese da odi na bazent eeej kaj ziveeme sekade i samo gi bucka i dever mi i mazottmi protiv mene i jatrvami a posle se pravi zrtva demek ona ne branela.Jatrvami ja pretepa dever mi od kotek zaradi nejze vo bolnica ke zavrsese a posle se napravi demek ja branela nemozam da ja podnesam luge verujte umiram so ja gledam.Imaat dukan i tamu rabotat a plata ne im dava na sinovite a se i kupuva na kerka i so ke posaka i vo duet se so nea celo vreme se protiv nas ako i e keif ke bide dobra a ako ne i e keif zivi ke ne izede.Stalno me srami koa ke doat gosti sin mi nesto se nafrlal na glavata dodeka bil kaj majka mi i me prasa nasamo vo dr soba so mu e na glavata i i kazav i potoa otide kaj gostite i mu vika na mazzmi lelele so mu e na deteteno na glavata a celo se isponafrlalo za da mi se razdere mene on kokoska.I stalno taka me raboti a zamislete si majka mi imaat 2 kuki a edna kerka i ni ponudija da sedime vo ednata kuka ne mu dade ne smeel da odi i me ostavi bremena so zabite kaj majka mi zosto se ispookaravme zaradi nejze.Se skaraa so majka mi okolu svadbata ona i vikase da pravime 20 dusi i vika rucek ke napravime kolku bel fustan da nosi i ne mi dade samo se zaebavase so mene odete si vie nie nikoj ne ideme i sin mi nema da doe zamislete i mazmi se raskara so nejze i ispadna i vaa pocna da mi se dere i ja stanav si otidov kaj majka mi i se vrativ od koa se porodiv sea pak ne me ladi ko togas ama me raboti so sin i.KE POLUDAM LUGE KAZUJTE NEKOJ SOVET OTI MI SE IDE DA JA OTRUJAM ZENAVA OD SO JA MRAZAMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM !!!!!!

9. cocogirl

cocogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Nemozam nikako da go odelam od nejze da bideme zaedno on e mnogu miren nikogas ne krenal raka ne svikal dodeka imalo gosti i bilo sto ama nemozam da bidam srekna od nejze samo go bucka ne dava da ide kaj majka mi da ne i go ukrade ako ne e ona bi bile mnogu srekna koga i da si legneme zaedno jas ona i deteto mi go zima deteto i si legnue na dr krevet i go vika mazmi kaj nea zaedno duri i si prespivaat jas ko da ne sum mu zena duri ednas ispaga on i mu vika aj da si fanes zenska :worried::worried:::worried::worried: nemozam veke da zboruam ama barem vaka malku si olesnuam so vi kazuvav so GJUBRE imam doma i kakvi svekrvi moze da postojat inace dodeka odevme se pravese svetica taka da znaete od SAM da si nema poubavooo !!!!!

10. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Навистина си во неубава ситација, но проблемот не е толку во свекрвата колку што е во твојот маж, леле кога читав се наежив, зар и такви мажи постојат ???? Мајка ти има 2 куќи а вие спиете 8 луѓе во една спална? Маж ти и се налутил на мајка ти за тоа што сакала да облечеш бел фустан, не знам да ти дадам совет за тоа што со таков човек не би се ни омажила, а доколу би се нашла во ваква ситуација сигурно не би останала да живеам таму, детето во раце и кај твоите, па тој нека бира ќе остане да спие со мајка му, или ќе дојде да живее со вас во куќата што ви ја отстапуваат. Може е лесно вака од страна да се каже тоа, но сигурно е многу потешко секој ден во такви услуви, кога од друга страна имате подобра прилика која некоја мамина маза не сака да ја искористи. :worried:
    И жено покаши малку заби, па не си толку беспомошна за да трпиш такви тортури и да ќутиш.

На Anyshka, bibiiii и eleni23 им се допаѓа ова.
  11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Коко, вака по читањето, како да си мажена во некое порастурено семејство... :?:
    Не ги виде што луѓе се пред да се мажиш?

Иначе, навистина ви е не тесно, туку претесно. :tmi:
    Јака ви душа на сите таму како издржувате, ама и тоа не е на раат живеење.
    Најдобар начин ви е да замините во твојата куќа (што ви ја давале) и тогаш да станите свои луѓе.
    Како знаеш убеди го маж ти.
    Иначе овде каде што си, вака, не гледам никаков излез. :x
    Барај помош и од дома ти, нека ти излезат во пресрет.

Мајка му, ете не е човек, ама и за маж ти не читам некое високо мислење. Доста ја напаѓаш неа, маж ти е тој кој треба да те заштитува.

Жал ми е вака, кога се залетувате со пропаднати луѓе, па потоа барате спас.

На Anyshka, bibiiii, BoaVista и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. cocogirl

cocogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Inace imaa farma i svekor mi tamu pocna da pravi kuki kade sto sekoj ima baska soba no megutoa padna vo zatvor i kukata taka ostana nastrana e vo gradot no sepak blisku e i stvarno e golema no sepak ete go nema.Imame pari ne deka nemame doma imame klima dva laptopa kompjuter so site moderni tehnologii sme koli mercedes spark kombe use edna kola svekrva mi ima pari ama nesaka da dade da se napravime kuka ili makar use edna soba koja ja imame ama treba da se stavi ploca na taa i da si imame sekoj spalna no ne dava pari za toa poprva bi dala da jade cajni mesa da se vozi so koli odkolku da ni naprai edna soba saka so nas da sedi da spie i ona da ne komanduva a inace jas nisto nemozam da storam zosto sum izguben slucaj imam 17 godini :( za zal moite roditeli me podrzuvaat vo sekoja prilika no sepak mi e sram da im go napravam toa da se vratam kaj niv zosto tatko mi nesaka da go posramotam pred lugeto ne deka nema da me prifati no sepak bi mi milo sram da se pojavam pred nego a nemozam seuste ni da rabotam da se spasam i jas i moeto dete.Mazotmi e pod nejzino vlijanie so ke rece ona toa pravi jas nisto nemozam da storam ne deka n emu vikam postojano mu go kazuvam toa sobata poslednata da se napravi ama ona nesaka i imame receno i samo vo ovie 2 sobi gleda da ne pikne site se pika vo tie dve sobi so i da imame do krevet do aliste do se ama ne pravi sobi ne dava da se odvoime od nejze posebno nejzinoto mamino since mazmi.............

13. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Нека ме осуди кој колку сака ама јас ќе си кажам што имам.
    Добро бе девојко-жено, кај гледаше кога се мажеше?
    Знаеше каде и со кого ќе живееш?
    Или како на повеќето на тие години битно ви е да му се ,,убуткате,, дома, ко што викам јас, па демек јас да влезам, па после ќе видам што како.
    Ама јок, не е така, отпосле, шипак се добива ко што можеш да видиш.
    Златен да е, не знам што да е, па не одам во овие ,,услови,,.
    Љубов демек. О.к, нека е и љубов, ама да почекаше малку, да се образуваш, да се вработиш, да создате нешто, било што, барем услови за под кирија, да бидеш своја на своето, да не може да те шутка кој како сака.
    Затоа си испливува еве во овие теми, идеализирањето во оние другите, љубовта пред се, парите не се битни, образованието, години и тн...
    Море и те како се битни.
    Љубов да, пред се, ама да се има основа, подлога за таа да расте и развива, ако не повеќе барем посебна соба! А и една образована, не мора задолжително факултетски, но оформена, од било кое школо, особа (не мора да значи, меѓутоа веројатноста е сигурно многу поголема) сигурно нема да преспива со мајка му и детето а жена му во ќош, и до толку манипулација не би дозволила.
    Решението откако вака гадно се укакала работа го гледам едино во тоа да си го земеш детето, да си отидеш во куќата од твоите, без збор да им кажеш, одма да се вработиш било, било каде, твоите да ти помогнат со детенцето или во градинка, а тој мисирот, кажи му да си одбере понеѓу тебе и мамичка, бидејќи од неа се развенчал кога со тебе се венчал и ти направил дете кое треба да расте во нормална средина. И не се враќај по ниту една закана, уцена, било емотивна, било дека ќе ти го земе детето, бидејќи никој жив таму во тие услови нема да му го додели нему.
    Кажи дека веќе нема да трпиш услови како во камено време, да живееш во орда, и башка ако сака слободно да си остане со мамичка да го манипулира и да го уценува, а кај тебе може да се врати кога ќе се свести што прави од фамилијата што ја создал.

Ќе видиш како за месец како ќе дотрча, а ако не дотрча, шутни тој мамкар подалеку од тебе и штом имаш каде да ивееш, немаш гајле. Млада си, животот почнува на 22 години, а не како кај тебе, да завршува, од нервози и маки. Имаш примери на форумов, угледај се, и цени се малку, не дозволувај така мизерно да го поминеш животот, ЕДЕН Е!

На Anyshka, Lolipop23, eleni23 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Маж ти да не е 18 годишен?? :tmi:
    А, ти 17??? :o

Девојче, пак брзај, кој ти е виновен сега???
    Или седи и трпи таму (не верувам дека ти ќе имаш глас таму) или врати се дома ти.
    За срам, не е никаков срам, туку сите ќе имаат разбирање, кога на 15-16 год. си се залетала!

Претпоставувам си од некое мало место, или село, па затоа ти е срам, ама 17г ги имаш, цел живот е пред тебе!

ЕДИТ: Малку ми е чуден овој пост? Имаш 17год, родено бебе, а кога беше фотомодел? Освен ако беше детски модел, ама малку ми е чудно, сепак...Извинете ако грешам...

15. cocogirl

cocogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Inace ne sum od selo od grad sum mazmi ima 22 godini a od 13 godini bev vo crnokrak i imame ime steknato vo gradov kako edni od najakite licnosti e zatoa nemozam da go storam toa da go posramotam tatko mi sfakas?

16. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Добро, тогаш трпи си кај свекрва ти и маж ти недоделкан.
    Ако ти е побитна `честа` на татко ти од твојот живот.
    И да не пцујам, ама ексик и ИМЕТО и ПАРИТЕ кои ги имате, а спиете во една соба без ТРУНКА среќа!

Што малку и нелогично ми е, една соба, а толку пари сте имале?? :?:

На Anyshka, bibiiii и enca.69 им се допаѓа ова.
  17. enca.69

enca.69 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    3.452
    Епа нема друго.
    Или ќе си заминеш и ќе биде секое чудо за 3 дена, а ти ќе се спасиш, или ќе трпиш.
    А верувај, дека на татко ти поише му значиш ти и твојата среќа, отколку што ќе зборат комшиите 3 дена.
    Знаеш колку луѓе, видни, помалку видни се разведуваат, и околу секој има муабет, да, ама 3 дена и толку.
    Не може цел живот за тебе да зборат.
    Ќе ти помогнат со детето, ќе се вработиш, средиш, мала си била, си згрешила, сите ќе сфатат.
    Ќе си почнеш нов живот.
    Тој ако сака да биде дел од новиот, поинаков живот, бујрум, ако нејќе, да го нема. На твои години рвпат дечко фаќаат, така да, ќе си го средиш животот, верувај.
    А мислиш дека на татко ти подобро ќе му биде да се разболиш од нервози?
    Прашај го што му е најбитно во животот па пиши ни тука.
    Дали му е побитно што ќе трубат комшиите еден месец, или твојата среќа и здравје?

На eleni23, sesilija, girl.23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. cocogirl

cocogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Svekor mi rabotese so prevari i imaa farma so 80 svinji no mugutoa zosto bea vrzani so rabotata mazmi i dever mi odlucija da gi prodadat se od tamu i site pari gi stavivme na banka imaaat dukan i oni go otvorija dukanot i prodavaat carevka jadenje za svinji i odlicno im odi parite postojano e vrtat samo problemot e toa so parite stojat kaj nejze a nie air ne gledame od niv neznam dali mozes da me razberes ona si go gleda za nejze zivotot jadenje friziderot e poln od pile mleko kerka i e so cel regal alista i samo ja redi ja praka stalno na odmor nadvor od mk turcija natakaj navaklaj duri i na decko i go plaka odmorot a nas toa ne ni go dava dodeka svekor mi bese on stalno kako ke daese na kerka mu taka i mene i na jatrvami nikogas ne ne dvoese a sega ona toa go pravi nemozam da ti objasnam zosto ne me sfakas gledam samo me obvinuvas kako sum zgresila toa e fakt i ja go znam toa da go vidam

19. al-vik

al-vik Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    110
    Абе ајде до кога ќе живееме за луѓето, зар ќе си го уништуваш животот заради околината, ќе зборуваат луѓето некој ден и толку, и верувам дека на твоите родители им е побитна твојата среќа одколку комшиите. Седни разговарај со нив, барај поддршка, си направила грешка толку млада си родила, си се омажила, не не мора таа грешка да ја плаќаш цел живот.
    Најпрво мораш ТИ сфатиш дека вистинскиот проблем е во МАЖ ТИ, алоо обиди се да го свестиш него или бегај од таму со трчање...

На Anyshka, girl23 и girl.23 им се допаѓа ова.
  20. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    А,мене друго не ми е јасно.За ова не повторувам МНОГУ УБАВО те посоветуваа феминките над мене,сега твое е да прифатиш или да си го упропастиш животот таму.
    Мене не ми е јасно ова,викаш имаме стекнато име како најаки личности во градот,епа како може тогаш татко ти како човек со углед во градот да дозволи керка му да пати вака?Имотен човек со 2 куќи да ја гледа ќерка му се упропастува толку млада и живее со очигледно Нездрава сверква??Па друг да е ќе те фати за рака,парталите,детето и ќе те однесе дома.Комшиите утре ќе му бидат ќерка?Тие сеир ќе пукаат а ти до 20 години без здравје ќе останеш..Стварно немам зборови :x

На bibiiii, maca99, al-vik и 1 друга личност им се допаѓа ова.