значи мора некаде да се изјадам.. не можам веќе , немам сила да се борам секој ден едно исто, се нервирам, па се нервирам зошто се нервирам...секој ден трчам како луда, се чистам и детео се е со мене,24/7..па одозгора и мм вчера се скаравме и ме одгурна...не знам зошто воопшто и сум тука(мислам знам ради детето) нема ,очајно ми е потребен одмор, од оваа проклета куќа и луѓе, од детето, од себе..се мислам да си земам упат за нерно , да си одлежам..немам сила веќе..едноставно кога видов дека и чок. млеко крие глупава крава, а детето мн сака , епа ќе пукнам...
И мене ми доаѓаат такви периоди . Сето тоа е од премореност . Гледај да се смирите со маж ти , детето оставете го на ден - два кај баби и дедовци , нека го чуваат малку а вие отпатувајте ако сте во можност . Иако си мајка , ти треба мала пауза од обврските . Чоколадното млеко и не е нешто за што треба да се нервираш , кога ќе му купиш скриј го и ти за детето и готово . Чувај си ги нервите , ќе се разболиш ако толку се нервираш .
Lele vesterka nizaedna sram da i e. Kako i da e ne si sama i kaj mene se krijat raboti, ustvari se se krie pa duri i sampon. Ama ne se zamaram ne sum tolku glupa si kupuvam sama se sto mi treba. Ako ne baraj si od maz ti kazi mu nek vi zeme sto vi treba.
@Nalutena1 Не не ми е зборот тоа..туку дека од дете мало, уште прво внуче а крие. Далеку од тоа дека едно чок.млеко да не можам да и купам, но не знам каков човек е,тоа млеко го купила за ќерка и уште многу др работи, за нејзиното бебе, кое е мажена и со која имаат според мене болна врска. Нон стоп се слушаат, пред зетот ги озборуваат неговите родители и сетсра му ги вреѓаат, тој си молчи и им о лиже газот. А јас ако кажам збор пред мм, тој веднаш ми се избацува дека муе преку глава. И мене ми е а тој е виновен за се. Според мене мажот треба да си реагираи да си биде посредник. Но мајка му и не е мноу по нео , воопшто ни матура ни свадба му имаат направено, само на ќерка а тој си молчи. Па нормално така ќе биде кога тој нема м..да да се избори за себе, а камоли за двајцата. Само јас ќе си го јадам во оваа куќа,ништо нема да е подобро, само на полошо иде.
Искрено примете мое сочуство вие што живеете со свекор и свекрва Не сум мажена , но додека бев со бифши , што нелуге ке беа неговите лелее Од прво запознавање не ми се допаднаа , и не можев да ги поднесам ! Можам милиони лоши карактеристики да им набројам , но ке речам само Фала Богу што не сме заедно и што не ми се паднаа тие да ми бидат свекор и свекрва , а и син им ги имаше нивните карактеристики ... Фала ти Боже
И од лошото има полошо. Не можеш да знаеш допрва на какви ќе наидеш. На почетокот можат ептен фини да бидат, ама после... Кога живееш со некој дури тогаш можеш да видиш каков е.
Имам многу добар " инстикт" , човек ако не ми се допадне од прва , нема ни од после ! Ми се крева косата кога ке ми текне на нив !!!
Има еден виц. Во просторија 10 девојки. И синов ја внесува мајка му и и вика "Е ај сеа мамо да погодиш која ќе ти биде снаа". И свекрвава гледа, гледа и покажува кон една девојка. Синот зачуден и вика "Kако од прва погоди?" И она му вика "Епа само што ја погледнав почна да ме нервира!!!!"
@CrazyGirl15 секоја чест за свекрва ти Можеби не е китка за мирисање, нормално сите ние си имаме позитивни И негативни карактеристики, ама еден искрен почеток е за поздрав.
Точно , и воопшто не е китка , често пати погрешно ги протолкувала моите постапки , ама барем си кажува жената искрено што мисли бар да не си на два ума П . С . Па и јас не сум китка , сигурно ја нервирам со тоа што никогаш не велам " не " на некое барање а си продолжувам со пиење кафе . Додека не завршам со кафето не станувам ниту до тоалет
@CrazyGirl15 целосно се согласувам. Никој од нас не е китка за мирисење. Се додека се гледаме во огледало, ги воочуваме недостатоците и работиме на нив да станеме подобри еден ден, е ОК. Добро ти е ова со кафето
Конечно луѓе!! Во петокот си се преселивме. Штом се вративме од одмор алиштата и дома. Свеки поплака,жал и било и одеднаш и дошло. Одеднаш,а куќа година дена реновираме ,ама ај. И реков,вие толку блиску сте а се утепа од плачење. Што да кажам јас,2000 километри далеку од моите,секој ден треба да урлам. Ама ај ќе и помине. Ми фалат уште доста работи,ама важно имам свој мир и ред. Нема ништо поубаво.
жал ми е многу и ве сфаќам мн вие што раснете деца со свекрва дома.Жал ми е и за вас гледано шо мајка ми а уште повеќе за децата што ќе растат во таква одвратна и негативна околина.Совет вие што имате проблеми со свекрвите а имате финансии да избегате од неа бегајте шо побрзо не се лажете сп тоа е оваа ќе ми помага со детето па се друго ќе ја трпам.Ако е одвратна како баба ми ило како горенаведените монструми мажот децата и бегајте .Верувајте дека децата мн ќе патат и со трауми ќе бидат ко мене а ја сум мн заебана и истрауматизирана не сакате и децата да ви испаднат такви. мајка минод страв од баба ми (мајка на "мажот" татко ми)
Кој не знае и не поминал низ пеколот низ кој јас поминувам нека не коментира ич. Кај прочитавте жити се дека свекрвата во кревет ми носела јадење? @ocicka2014 на тебе се однесува прашањето. Ако немав мака не губев време по форуми само за да ми олесни и да добијам некој совет ама добро пишала некоја феминка погоре сит на гладен не верува. Не дај боже да те снајде она што ме има мене снајдено. Не трпите ни еден збор свекрва да ви пререче а се правите јаки на форум. Ако ти се погодила тебе не значи дека на сите ни е погодено. Не знаеш што се има. Туку денес пак дојдов на форумов зошто имам мака. Ај претходно со свекрва се нервирав сега и со свекорот. Се опијанил од сабајле и се дери се кара со сите. Јас бремена, да слушам не можам. Излегов во двор малку испив кафе. Маж ми со нив внатрее. Ги чува да не се испоубијат. Брат му мува не го лази, си ги зеде жена му и детето си се качија на спрат, мојов се нервира со нив. му викм ај да излеземе малку да се тргнеме тој не ме ни слуша,во меѓувреме пак слушаме татко му се дери вика. Мојов скокна да разреши ситуација,ме остави мене пак сама. Се спремав,се облеков и си дојдов кај моите.муабет со нив,кафе со другарките и одма ми се тргна паметот од таму. Маж ми цел ден не ме побара и сега вечерва ладен му викам што ти е. Ме нападна сум избегала сум го оставила сам ко му било најтешко. Наместо тој сам да ми рече ајде ќе те однесам кај твоите да не слушш караници бремена и да се нервираш тој сака да седам со татко му и да слушам како цел ден се кара со сите. Знам дека татко му му ја има наполнето главата со глупости,му има зборувано за мене што избегав. Спас се нема од овие луѓе ај што во се се мешаат туку и сум должна секој ден да ги слушам и трпам а кај моите не смеам да дојдам. @referentka не.случајно поминав и слушнав. Толку е местото. Сакала неќела ќе слушнеш.
Остави го не се нервирај . На маж ти треба салам очи да му отвориш . Укажи му на тоа дека брат му мува не го лази за мајка му и татко му , а се негови родители исто колку и на маж ти . Зошто тебе да те засегаат нивните караници ако едно од нивните родени деца , си го трга г'зот на страна ? А и маж ти па , нека не им се меша . Возрасни луѓе се , што сакаат нека прават аман . Сигурно нема да се испоубијат . Чичко на мм исто пие . Секој 2 ден доаѓа пијан . Секој 2 ден се караат со нина му , па еве ги уште се живи . Никој никого не убил . А какви се инаети двајцата , леле мајко . Тие штом до сега не се испоубиле , нема ни од сега верувај . Само докажи му на маж ти . Верувам дека имаш проблем , бидејќи сум видела многу проблематични луѓе кога се пијани , и ако можеш да го натераш маж ти барем додека си бремена , да одите кај твојте , колку толку помирно да си го износиш ангелчето ..