1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. No Makeup

No Makeup Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    2.107
    @Nalutena1 за мене ли е прашањето? Искрено малку се изгубив:)

@Osamena5 кога бев бремена, пишав тука,нз дали си прочитала, по една кавга, си појдов да си одам, пеш одалечено 5км плачејќи, на 40 степени. Појдов со намера да се самоубијам. Маж ми појде по мене, цел пат одевме заедно, само ми рече не мора ништо да зборуваш,да сум до тебе да не направиш некоја глупост. Стигнавме до центарот, и разговарвме. Му поставив услов да си ја реши ситуацијата за еден месец..Поминаа 2 и пол год ништо не е сменето, само полошо е. бракот ни е уништен,постојано се караме, и секој ден го мразам што живеам тука. Ни јадам ни пијм ни спијам. Лицето ми е пропаднато,не можам да се гедам. Ако не средиш навреме со маж ти ќе си патиш како мене. Единствено е добро ако имашподржка од твоите,каде да отидеш. Јас за жал немам и цел живот ќе и замерувам на моите што не мислеле навреме за иднината на соите деца. Да имам каде да одам,одамна би си заминала.

Последна измена од модератор: 11 септември 2017
  2. *Ane*

*Ane* Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2017
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.200
    Iskrajno se naeziv...pominav niz pekol prvite 2god vo brakot,kako so rece postaviv uslov no mi se ispolni,otidovme kaj mojte togas imav 2decinja sedevme 2godini dodeka se snajdeme so mm..pocna da rab u stranstvo se vrabotiv i ja,pocnavme da barame kuka pod kirija ali ni bese skoro isto kako i za stanben kredit rata,pa najdovme kuka,zemavme kredit se sredivme fala bogu sea sum najsrekna...sea imame use ednk detence eve veke 1god ipol ziveeme sami...samo mora trud i napor i normalno zivci da gi izdrzime vesterkite:)bez gajle od edno vleglo od drugo izleglo,i kuliraj :)

На AURUA, Meckicja, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    @biGirl isto napisa deka majkata od strav na baba i kriela raboti, e sega dali od nejziniot sin, ili od nejze ne znam. Zatoa i prasav.
    A ti inace rece svekrvati krie od sin ti.
    Ne se sekiraj duso ne si sama, svekrva mi duri toaletna hartija krie:x

На No Makeup му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    А кај пишав јас дека свекрвата ти носела јадење во кревет???:fubar:

5. Specifi4na

Specifi4na Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    Devojki/zeni imam problem so svekrvata i svekorot a moze da se kaze deka najgolem problem e maminava maza mm. Postojano vo se se mesat nie gi izdrzuvame nie bukvalno se kupuvame i plakame. Postojano ni prefrluvat zase sto ke si kupime. Zenata pred nepolni 20 min ja fativ kako gi broi parite na mm vo novcanikot. A novcanikot mu bese staven v komoda ona bara po stvarite. Mu kazuvam na mm samo se smrst i kako nisto da ne bilo. Ne e prv pat taka da pravat. Da imaat pari a da gi krijat i kolkupati maliot burickajki nosi kupcinja pari po 5000 po 1000 denari i toa vo momenti koga sme nemale leb da kupime.

Последна измена: 11 септември 2017
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Леле аман веќе од вакви мажи. Ако не се кадарни за свое семејство и да се тргнат од под мамина сукња, нека не се женат. Подбери го убаво да не знае газот кај му е. Ако нема ефект нема ништо од тој брак...

На CameliaMiller, YoungandBeautiful, eli25 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Specifi4na

Specifi4na Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    Neznam veke kako da se obidam jas zboram jas slusam. Ako kazam nesto mene dosta niv nisto. I da sum vo pravo mora da.se popusta a jas nemozam I izbuvnuva kavga. Smaceno mi e namesto da si trosam pari za dete za stanje za ubavo nie samo smetki plakame a oni si krijat pari. Denar ne davat be. Dating imat drugo cedo ke kazam tamu gi davat ama mm e edinec

8. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Имало и ваква тема:lol:
    Ова па и не се некои проблеми помеѓу свекрви и снаи , има многу по лоши проблеми кои навистина се проблеми ! Јас имав проблеми ужасни ,мм беше мислиш кукавица која ќути за се и плаче скришно , ама не знаев што е тоа точно ,ќутев и трпев доста години додека да имам деца , таа почна да го условува моето дете ,а јас скришно слушам се што му зборува и ќутев повеќе од 2-3 месеци ,детето ми стана хистерично ,хиперактивно и непослушно , пред гости му се изрази таа кога детето ја нарече "баба и (името нејзино) " и таа кажа јас не сум за тебе "баба и (името нејзино) " туку само баба ,се изнервирав ,прекипа водата од чашата веќе ,и кажав дека круната нема да и одпадне ако така ја нарекло тоа е мало детенце секој пат различно кажува , а таа почна клетви да дели во празник да ме колне , се тргнав на страна ,мм реагираше така што ми кажа "Ти женче со децата идеш да одмориш кај мајкати на некој ден ,јас тука да решам се " ,а што да решел ? ! Искршила таа се мое ,а мм почнал се што е нејзино и престанала ,таа кажала тој да си иде од куќата ,а тој ја изнел неа во нејзиното село да ја носи , се што ќе направела и тој исто и враќа , и ми кажа доста те измачуваше тебе ,сега нека види како е ,доста ќутев 8)

Според мене ,мажот мора да отвори уста и со иста мера да и врати на мајка си ,доколку навистина таа е крива :!:
    Бидејќи во денешново време има и аздисани снаи кои преку леб погача бараат :)
    Поздрав.

На Milobebence, AURUA, Justicija и 10 други им се допаѓа ова.
  9. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.377

Не ги повлекоа 5000 ден од употреба? :?:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.518
    Допаѓања:
    43.614
    Е добро де, може си ги чуваат одамна. Само треба да отидат во НБРМ да им ги повлечат, и да им ги сменат за ситни пари.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.377

И свекрва ми чувала...
    Беше во евра да ги направи па ја упатија ск во НБРМ.
    Ајавтобус,такси незз што додека се снајде упм.

На eli25 и Meckicja им се допаѓа ова.
  12. Specifi4na

Specifi4na Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    Devojki napisav 5000 po 1000 pogore. Ne sum se izrazila ubavo 5000 po 1000 znaci 5*1000 .

13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Имаш напишано по 5000 по 1000 затоа и така сите разбраа

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Specifi4na

Specifi4na Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2017
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    12
    Pecatna greska se izvinuvam

15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Sveki i svekorot pocnaa da planira t za kuka da ni pravat juhuu posle 13 god trpenje se i sesto mi pukna Filmot i im rekov jas veke ne trpam nisto plac si imam moj na moe ime i ne sum dolžna da gi trpam rabotime i dvajcata i oni ni pomagaat ni plakat beleski se ama đabe

16. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.205
    А,зошто вие не си правите сами куќа кога плацот е на твое име и двајцата работите ???
    Не може сите убавини и сами ,и други сметки да ви плаќаат ,а вие раат да бидете...се во животот има цена никој ништо за бадијала не прави и не те гледа макар било и родител...со исклучоци...

На bittersweet, CrazyGirl15 и Glasna им се допаѓа ова.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Pa so vikam sami ke si pravime samo ke imame ponos i od niv

На kuc му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.205
    А,ок со среќа ,ама и тие ќе кажуваат ако даваат пари да знаеш да не те боли главата после пак :mm:

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Значи свеки не се трпи. Се прибираме од одмор денес и мм вели мајка ми е кај нас да не дочека.
    Значи знае дека не ја трпам(ама синко да си го види 2 недели не го видела аууу) барем гаќите да ми оставеше време на раат да си ги исперев и исушев а не се да ми гледа низ дома. Брее тешка жена. Да не знаеш кој кого го е.. во умот. Ако се пожалам ете она жртва е дошла да ни се најде. Ако молчам јас жртва, не ја трпам бе и знае кажано и е се и на лошо и на фино ама не бре не. Сега одма за покритие ќе слушам од кој ли знае која измислена болест е болна па дошла за на болнице не за да брца во секоја торба и глуми царина што сме вратиле што купиле итн.
    Инаку прв одмор ни е без неа. И да знаев дека ќе глуми и досаѓа вака ќе ја земевме и овој пат барем малото го пази дека не излага од соба, се плаши од сонцето,рак на кожа итн.

Последна измена: 17 септември 2017
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.907
    Допаѓања:
    25.595
    Свекрвата со ВАС на одмор :o ?? Богами тешка жена , јака ти дужа жено . Не ми е јасно , како може да постојат вакви жени бе :^) . Па она треба да ви се најде ако треба да го оставите малото на чување за да одите на одмор ( ова важи доколку е пензионирана , односно доколку нема обврка да оди на работа и да е слободна да го чува внучето ) . Не знам што да ти кажам освен јака ти душа . Ти симнувам капа за тоа како успеваш да се контролираш :bow:

На sanjaж, eli25 и AURUA им се допаѓа ова.