Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Ми треба совет во врска со свекрва ми. Најпрвин несакав да пишам но сакам да слушнам мислења. Неодамна добивме принова но таа недојде да го види внучето. Најпрвин со изговори како божем неможеме сега, потоа немаме за да дојдеме и сл. После тоа се искомплицираа работите и мм се скара со сестра му (тоа беше кога малото веќе имаше два месеци а до тогаш ни сестра
    му не беше дојдена да го види).Мајка му се налути на мм зошто се скарале и сега воопшто несака да дојде. Што да правам кога би се јавиле да дојдат, дали да ги игнорирам или? Инаку мајка му и сестра му не избркаа од куќата уште кога се земавме со мм. После извесен период попуштив заради мм си велам ајде родители му се, ама цела деценија само правеа проблеми. Како да постапам кога би се јавиле бидејќи имам чувство дека наскоро ќе биде тоа, само колку проблеми да направат.

2. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    Не им кревај !!! А зошто да попушташ кога ве избркале од кука? Тие не можеле да ви попуштат доколку сте згрешиле нешто ? Некако како шерифи се золва ти и свекрвати. .... Сконцентрирај се на својот живот , не се замарај за вакви ..

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Еј да споделам јас што дочекав од свеки, да се фали по комшии и роднини дека нема право она да ни се меша во наш живот, изиграва добра вила додека чекаше дали ќе се согласам да одиме и јас и малиот кај нив на гости. Настината бев пред две недели, секој ден се јавуваше да праша како сум.
    Пред 7-8 мес јас трудна бев со стомакот до заби, дури на ургентно една вечер на инфузија завршив, го измкна мм кај нив да оди, карта авионска на цела немаштија му купила, уз муабетот да знаеш колку им фалиш на комшиите и на градов :) а јас дома глава неможев да кренам од мака. Мм не е крив, оти е предобар и наивен за да сфати дека картата која му беше пратена како изненадување, беше нешто најсебично од нивна страна. Верувате дека тогаш на мене никој не се ни сети? Е чекај сега моите 5мин,ќе се улизува оти внучето сака да си го види. Грам почит немаат спрема таа што им го родила, тоа ми е најкриво.
    Малиот е моја копија, на мм му пишувала цел мајка му како можеше :rofl:

4. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    43.677
    Теши се.(fingers)

Последна измена: 19 октомври 2017
    На Nigredo Odor, CameliaMiller, Dennings и 14 други им се допаѓа ова.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Znajsh kako vikaat ..deteto ke lichi na onoj koj bil povreden vo krevet :) nego shala na strana ..jas ja imam nachekano svekrva mi na 2_3 pati kako shushka na tel koga razgovara so mm..pa mu veli lele sine se na tebe lichat malive :) nemoj da i kazhuvash na ane dane mi se naluti :D mu vikam na mm drug pat ako ti go spomni pak istoto rechii deka nema sto da se lutam..pa i na komshijata da lichat nema vrska samo neka se zivi i zdravi :D

На CameliaMiller, snegulkata, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Нема тешење, ден денес си плаќа за истото :rofl: туку муабетот ми беше не гледа со исти очи ко јас, па не е свесен.
    Ја цитирам:"Маре сине, ќе дојдете и ти и бепчето нели?" Хахахаххх од срце би и рекла вака и карта на син ти кога му праќаше се секираше за Маре сине :rofl::rofl:
    Поише за смешка споделувам, не и се замарам веќе, пресеков и реков доста е крај, па немам веќе маки :) туку на умот и се чудам и си викам Боже мојот ум сочувај го!
    @zalosna моето уште не се знае на кого има светло зелени очи, јас упорна поштарот и никој не ми верува :rofl:

Последна измена: 19 октомври 2017
    На TutiFuti, AURUA, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :D i kaj nas isto pogolemkovo ima plavi a najmalovo zeleni a jas i mm imame temno kafeavi oci

На mira.mira, CameliaMiller, AURUA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    И кај мене едниот има плави очи, а ние сите сме со кафени, и јас и мм, и бабите и дедовците. Повлекло на некоја прабаба или прадедо. Свеки стално по луге покажува слика од мм кога бил бебе, за да видат колку личи на него.:D детето е инаку копија на татко му, ама ете може некој да не не примети, па она за сигурно.:rofl:

На CameliaMiller, snegulkata, Mari-Ja и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ina369

ina369 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    10
    Eve I jas da se pozalam od svekrvata,porano imavme problemi so mm zaradi nea no ete se smirivme .No sega pak ime problem I sekogas se karame so mm zaradi nea zosto e nedozrean I mamin sin.Maliot trgna vo gradinka I naitro placi ne saka da odi,I taa dobrata vila ke dojdi ke go obleci I go nosi vo gradinka eve 2 dena.Duri eve I za spiejne ja bara ,inaku odi na rabota I ne go civa,I jas odam no imam slobodni denovi pa jas go cuvam.Duri mi vika deka ne znam da go vospitam deteto ,taa znaela.Plus so mm se karame toj ja brania mamicka za se e taa vo pravo.Mn tesko da zivees vo zaednica na razlicen sprat no sepak tuka se,I za se se mesa

На Meckicja и AURUA им се допаѓа ова.
  10. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Ова не ти чини, ама читав кои притисоци свеки и нејзина рода ти правеа пред пораѓај и сметам дека единствена среќна околност ти е што сте во странство. Твојата свекрва е тешка особа по карактер.

На eli25 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Маж ти е идиот, не е наивен. Кој маж би оставил жена во поодмината бременост да седи сама дома?

Каков е тој човек што остава бремена жена, која завршила на инфузија на ургентно, за да оди да ги види мама и тате и комшиите?

Ја еве не знам што и се срдиш на свекрва ти, кога маж ти е тој што поштено те одје*ал?

На Bozica1980, Luna91, Dennings и 18 други им се допаѓа ова.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ja ne pisav z da bi mi rascistuvala smetki po doma, da ti dadam br da im se javis i na dvajcata da im objasnis sakas? Dr mi bese poentata, nema potreba od diskusija. Da trebse ke objasnuvav kako zasto sto itn. Nit sovet baram, nit mislenje, pisav da spodelam. Celta bese kako sega se trese za da si go vidi vnuceto.

13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.281
    Допаѓања:
    85.206
    Мажоти можеби е наивен ама глуп е ???
    Како можи да оставиш бремена жена сама дома и да замини кај мама за тоа однесување нема оправдување .Не заминал во комшии па ќе си дојди за еден час. Одржи му на мажоти една лекција за да знае кој му е на прво место и со кој треба живот да живее ,а родителите секогаш да ги почитува .
    И другиот пат нека те носи кај мама негова не е сам во животот ...

На Luna91, zalosna, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Pred tvoeto mislenje, moeto pogore procitaj go, da ne se povtoruvam. Fala sekako na pokazanata griza :)

На mira.mira и kuc им се допаѓа ова.
  15. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    37.090
    А ова мислиш во ред е? Тоа што ти си и лута и не можеш да ја поднесеш не значи дека детето треба да го лишуваш од баба. Каква и да е, детето заслужува во својот живот да ги има бабите и дедовците.

На azelea и artemidis им се допаѓа ова.
  16. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ej znaci stv covek da ne pise na temava. Jas niti sum napravila nesto, niti sum i luta, nego samata si sfaka valjda deka mi zgresila nekad pa sega se trese. Nikoj niti ja navel na istoto nitu pa pokazal pricina i potreba da go pravi toa. Znaci sega se setila na mn raboti za koi nepravilno se odnesuvala, postapila itn pa valjda si misli ke se odmazduvam sega, nemam poima. Mene mi e smesna samo nisto povekje, a ni n kraj pamet ne mi e deteto da ne si gi znae babata i dedoto. Kakvi i da se sprema mene, nego mu se baba i dedo jbg sakala jas ili ne :)
    Baska ne sum i luta na zenata, znaci nikakvi emocii nemam sprema nejze. Jas tocka odamna staviv, kontaktirame koga cestitame rodendeni, praznici i sl. Se javuva dva pati nedelno da si go vidi vnuceto i toa e se. Pokorekren odnos nikad ne sme imale :)
    Sakav da spodelam samo deka se setila valjda na sluckata/patuvanjeto izminato, pa se uplasila sega deka jas nema da se pojavam so maliot, posto ovoj pat tie i komsiite edvaj cekaat bebusot da go vidat, a ne sin i :D trebase da i recam nez ke vidam dali ke mi se doaga, da se trese malce :rofl:

Последна измена: 20 октомври 2017
    На EarthFire, mira.mira и An-na им се допаѓа ова.
  17. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.777
    Морее, за некои свекрвишта само така. Не сакам да излезе дека те влечам против неа. Еве ти пример мој :Јас пред да се породам имав два спонтани, а вториот беше поради аномалија кај бебето. И таа откако ми се случи тоа се подебаваше како некоја жена родила болно дете и ја избркале, како бракот без деца не е брак и слично. Јас после одев дома и плачев од тоа што ме повредуваше така со зборовите таа. И сега заслужила да ја држи ќерка ми? И ја давам некогаш поради мм ама сум ладна со неа. А некогаш кога ќе се сетам на муабетите и кога ќе ме фати инает не и ја ни давам. И викам дека плаче и сака кај мама. Ма тоа свекрвиште заслужило само да го исплукам колку сум проплакала од неа.

На CameliaMiller, ZAHRA и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Безобразно до бескрај! :(
    Помири се и пробај да заборавиш што побрзо, пошто секој пат само себеси ќе се јадеш, не дека нејзе нешто ќе ја допре. Да имала две чисти, тој муабет немало да ти го прави.
    Мојата видиш па за чудо се сети на сплетките што ги правеше и се уплаши да не и се плесне се од нос :rofl:
    Исто кога ми требаше најголема поддршка околу доењето и почетоците, ми викаше ти си будала што се малтретираш да доиш, дај ад и глеј си работа не биди будала такви маки да си тераш :D а ја стискај цицки цел ден мастит да не добијам, малиот не се буди да цица па постојано грутки ми се правеа. :x
    Сега веќе гајле ми е, ама баш сеедно за се што ќе рече или рекла.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.976
    Допаѓања:
    37.090
    Од твоите претходни мислења така сфатив, па затоа изреагирав. Добро е што си свесна дека на детето му требаат бабите и дедовците :) Колку и да се лоши. Поздрав ;)

На AURUA и eli25 им се допаѓа ова.
  20. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    На крај ке ме натерате аватарот да си го сменам у I :l: U Sveki! :rofl::rofl::rofl:

На AURUA и Antebellum им се допаѓа ова.