Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @Offspring да ја седнеш ко човек ако изрази желба и сите овие работи да ги образложиш отворено, зошто таа ќе тера со приказната дека за ланче си се налутила. И ако нема осет толку и така и размислува. Можеби и ти си дала до знаење дека не сакаш, еве јас не сакав да ми купат ништо, не беа во можност, утре другиден ко ќе се жени девер ми ако можат нека и купуваат на неговата, нема да ми е проблем. Мм сам го плати неговиот дел од свадбата, верувам и тоа ќе го направат за девер ми, различен тип се со мм, може и маж ти е таков сам се снаоѓа, па соодветно и родителите различно се поставуваат кон децата. Не дека е правилно, се согласувам со тебе дека не е пријатно во најмала рака.

На ***cute*** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.830
    Допаѓања:
    99.383
    Ај ма Офспринг, ти па дошла со 50 евра:D. Ами ја две леви топлинки за прв роденден?(facepalm):rofl:

Последна измена: 21 октомври 2017
    На CameliaMiller, SofiMar_, Luna91 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Нормално е да имам убаво мислење за свекрвата? Некако многу ми удоволува, ме буди со појадоци, ќе ме изненади со некој поклон, секогаш на моја страна доколку нешто ми пререче идново муже. Искрено малце и ме плаши тоа, со оглед дека во моја околина сите превртуваат очи на свекрви, а ја осим мило женче неможам да кажам лош збор. Се надевам дека и така ќе остане, сепак и ја сум си снаа на место:angel:

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Па има и нормални свекрви, зошто да не, само поредок вид се. :lol: Оди во темата свекрвите и снаите- задоволни, ама далеку помалку мислења има. :D

На Skorpija25, Momichka, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.725
    Допаѓања:
    182.303
    две леви топлинки :rofl::rofl::rofl:
    како си ме насмеала
    @Offspring сроз си у право истото ми се деси и мене ама мене ме прашаа ако сега и купуме на јатрва ти дали ек се налутиш ја му реков ок купете и ама мене дајте ми пари да си купам јас нешто алишта за на јетрвата свадбата и ми дадија пари јас се скоцкав а неа пак не и купија невестилник ко ни мене ама битно 300 гости изпоканија
    не се замарајте бе жени не вреди сеа коа се навратив на ситуациите ме дупна смеа ептен

На Skorpija25, Sesil, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    Да приберам дома некој што ме избркал - никад. Се си има граници. Како тоа ти можеш атер за маж ти да ги почитуваш нив, а тие тебе атер за синот - не?

На Luna91, P.S.love, YoungandBeautiful и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Попуштав цело време поради мм, и тој ми вика дека многу се замарам со глупости дека кога тој не им се нервира и обрнва внимание јас пак воопшто да не се замарам. Ама го гледам тешко му е што му прават така и јас пак ќе попуштам. Тој не ги ни спомнува, како да не постојат. Инаку кога ќе направат нешто после му се јавува мајка му плаче ко божем многу и било криво и немала таква душа само брзо зборела. Хехе немаш таква душа ама во себе имаш такви црни и гнасни работи. На поголемото дете во толку години ниту еднаш немаат дојдено на роденден а камо ли за нова година да и донесат пакетче па макар било од 100 ден, за толку секој има. Битно да дојдат да го видат ама не и не. Ама за другите внуци имаат да дадат. Многу им имам собрано за овие години.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Апсолутно ништо до знаење не ми даваше. Апсолутно. Значи, ни збор, никогаш ништо не спомнала дека она некогаш ќе ми купи. Почна да спомнува кога се појави јатрва ми во нашите животи, и кога и стана јасно дека ќе мора. Мене стварно ич не ми беше гајле, нека не ми купува, јес дека ми беше чудно, да добиеш снаа, а мува да не те лази, значи воопшто да не се оспотресеш, ама си реков ај, нека ја. Ама чекај, сега, како наеднаш имаш? Му викам на мм, година ипол бевме верени, за година ипол, по 10 денари секој ден да тргаше настрана, сега немаше да се срами, ама дојде јајцето на газот. Му реков на мм јас не сакам она да ми купи нешто од шо мора, туку од шо сака, а да сакае, досега ќе ми купеше. Несакам ништо од неа, сакав почит која очигледно дека ја заслужував, а не ја добив, ни една секунда, затоа што, што и да мислев за неа, а мислев сешто, мислев во себе, никогаш во мојот живот и немав еден лош збор речено, или ја игнорирав, или и викав добро, уредно се поздравував со неа кога ќе се видевме.
    Јас ќе и образложам, и на мм му реков синоќа, ми вика НЕ СУМ СМЕЕЛА да оттргнам детето од неа, му викам МОЛИМ? не сум смееела? Сигурен ли си дека не сум смеела? За моите деца јас ќе одлучувам, а во нивниот живот она ништо нема придонесено да биде дел од него. И цигански далги по улица не. Ако има нешто, и ако и држи газот нека се најави на телефон и нека дојде. Ама ако и држи газот. Му викам синоќа, ти се има ли јавено во последните 3 месеци? Ти има ли речено синко да поразговараме? Не. А по улиците паметна ми се прави, може да паметува на други. Кај мене тие манипулации не проаѓаат.
    Прво уредно нека се најави дека ќе дојде, затоа што е крива 100%, значи 100%, јас не се осеќам крива никако за настанатата ситуација, крајно разбирање и толеранција сум имала за неа секогаш, а обично за паразити како неа и лежилебовци немам ни толеранција ни разбирање, но добро, нека се најави, нека дојде, ако и држи газот. Или и даље она ќе покажува гордост? На што е горда? Шуто а боде, единствено во животот што има е гробно место кај да ја закопаат, ни створилка нешто во животот, ни за деца се борела да овозможи, паразит оригинал, лежилебовец, еве сега средниов девер живее со неа, он ја издржава, она нигде нејќе да оди да работи. Ама тоа е нејзина работа. Работата е што нема храброст да дојде, нема храброст да ми застане пред очи и да ме погледне, затоа што знае дека мене мува не ме лази и ќе и речам се во лице. И искрено одвај ја чекам, реков дека еден ден ќе ме сретне, или ќе ми се обрати, а тогаш незнам како ќе си помине колку многу работи имам да и ги кажам, навечер пред да заспие на мене ќе мисли и свеќа ќе ми пали. Му реков на мм нека дојде, ќе ја пуштам еднаш да влезе во куќава да видам што има да ми каже, а што ќе и кажам јас, не ти гарантирам, исто така не ти гарантирам дали ќе и речам добро, или ќе ја плукнам. Она треба да дојде имам право јас и на двете работи, имам право и да ја плукнам, а имам право и да и речам добро. Нека си ја испроба среќата, или ќе бега доживотно.
    И вчера таман се деси дешавкава со неа, по 10 минути гледам во телефонот, средниов девер му звонел на мм да пиеле кафе. Исто така после свадбата му пишуваше пораки да се виделе насамо, тогаш кога го собрав него незнаеше како се вика. Изгледа сака уште еднаш, ама овој пат пожустро да ме запамти добро.

На CameliaMiller, TutiFuti, Rebecca_R и 4 други им се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.195
    Допаѓања:
    124.782
    Ја мислам така и одговара да збори дека за ланче се налутила. Нема што да збори Офи со неа, знае таа убаво ;) Само ќе си губиш време со зборување.

На CameliaMiller, Skorpija25, Momichka и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Па да, јасно ми е мене тоа, сега приказната иде отприлика, ете јас немам, а она од мене захтева ланчиња. Јас после свадбата кај пријателката што и се жалела она, кога гром од ведро небо, ми вика, ти за глупости и се лутиш на свекрвата. Јас у прашалници, викам молим, од каде па ти знаеш, вика она ми кажа, си и се налутила оти ланче не ти купила. Јас викам, прво јас не и се налутив, туку несакам повеќе со неа допир да имам, со луѓе за кои не вредам а сум направила за нив и помогнала, несакам ништо да имам, јас несакам она да ме прави будала, а за нејзините ланчиња ми се јебе право да ти кажам. А успат, дали ти кажа дека ме покани со нив да дојдам? Дали тоа ти го кажа, и се запрепасти девојчево, вика незнам што да ти кажам. Викам јас, лесно е од страна да пресудиш, кога целата приказна не ја знаеш. Јас ја пуштав што сака да прави, ама има граница, а кај мене таа граница кога ќе се премине, немам повеќе обзир, ни толеранција, ни разбирање, ни жал. Уосталом, ако нема, нека оди и нека работи ако нема, не е ни ретардирана, ни инвалид. 50 години има, дома чучнала син и да ја издржава.

На CameliaMiller, Skorpija25, eli25 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    31.238
    Биди среќна што не доаѓаат! И да дојдат, ти би требало да не ги примиш. Оставете ги на страна тие муабети, семејство му биле, блиски му биле... Зошто и тие немале обзири и не рекле таа му е избраничка на синот/братот, ако тој ја сака и почитува тогаш и ние сме должни да го направиме тоа! Не ми се верува какви идиоти газат по земјава, го избркала синот и снаата од дома. :x За жал многу стари се научени синчињата да ги држат под контрола и да очекуваат од нив се да им угодуваат па најголема мака им е што кога ќе се оженат ќе треба да го поделат вниманието со друга жена. Паметни луѓе не се мешаат во брак на деца на крајот на краиштата.

На P.S.love, Skorpija25, oblace1 и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Најтрагично е што не бевме само јас и мм избркани туку и внучето кое немаше ни два месеци. Ова се заедно со золва ми ни беше смислено и реализирано. Таа со цел свет се кара и се се сведува на одбиј и на глупоста. Ама изгледа веќе ми е ред на мене и јас да бидам малку глупава.

На eli25, Meckicja, Glasna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Pa normalno,klin so klin se bie nAli:emo:.
    Jas ke ti ja preporacham @Offspring da ja preprochitash vo ovaa tema, pa I da primenish neshto od nejziniot stav za ono lud j*be zbunjenog..za takvite bez pardon:makeup:.

На joy1, Skorpija25, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Јас пак коа ја гледам темава ми дојде да се свестам за бившиов дека мајка му се ни расипа.Значи тотално му го переше мозокот за тој да нема спокој и полн да е со сомнеж кон мене и кога ќе дојдеше кај мене постојано смуртен беше со мене.Јас се прашував што му е ништо не сум сторила зошто таков однос додека самиот не ја кажа мајка му што му рекла. (бевме лути 5месеци поради негова вина,од иста причина,тој лош кон мене) И од нигде никаде тој ми се јавува мене како се спремал да дојде во мојот град.Јас целата избезумена несакав да дојде и да се смирам со него(иако сеуште не бев помирена со фактот дека раскинавме) и се расправаме цел ден ми вртеше |( и ете го се довлечка :^) и успеа да ме смири.А мене пак кога ми се насочија очите кога го видов :x :worried: И ајде помислив сменет кога до некое време ми пиша братучедата (која незнаеше ништо и ме прашуваше) ми го спомнуваше бившиот со кој имав расчистено и овој видел на месенгерот кај мене и веднаш стариот тој со смуртен фаца :@ И ми рече: "убаво ми велеше мама!" :o и јас целата забунета неможев да го сфатам :envy: а таа му рекла "ти синко оди ама таа да не е.." :o Луѓе како да јас го викнав син и да дојде јас несакав ни да се смирам со него бидејќи ептен ме измачуваше со таа љубомора но незнаев од каде му беа тие сомнежи,тие зборови со кои ме вреѓаше постојано.:x А жената си зела грев на душа штом така рекла за мене што седам само дома :( Дома само седам (како и до ден денес бидејќи немам ни друштво ни навика да излегувам) и пак не му чини на овој :o Еднаш кога ми дојде роднина која морав да ја прошетам на вечер после тоа дека сум излегла вечерта со овој цела недела турбо кавги :@ Таа незнаеше какви маки имав јас со син и онака незнаеше да ме цени уште да го кодоши фали.Башка не си го невоспитала на време не го научила за почит ,разбирање,љубов па сега јас ќе сум го воспитала :drunk: јака ми душа што го претрпев толку години со кавги (а не е дете бре тој (facepalm)).Всушност јас бев како зависна што неможев да дишам без него многу му попуштав искрено го сакав и само него го имав,а тој ме имаше токму таква каква што сака помирна,но ме изгуби по втор пат.Но кога е "мама" во прашање 8) :^) која не се гледа себеси и своето а кажува за други :o Ете му ја де нека си ја слуша ако мисли дека со неа семејство треба да твори некогаш...Но никогаш нема да најде подобра од мене.Друга ни две секунди нема ги трпи,ни по првата нивна грешка веднаш ќе го напушти.Бидејќи тој незнае да цени женско така го научила само да ја тупа по глава таа со која ќе биде син и....А и таа лично си докажа дека нема почит кон мене со тоа што: Јас му реков да ја праша мајка му за некој посен рецепт бидејќи долго време постев што незнаев веќе што да јадам...И после некое време откако ја прашал и ми кажува "мама рече јајца од петел" :drunk: :drunk: (facepalm) :@ И поарно што раскинав ќе ме појадеа со таа мајка му :|

На macmacuf и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    31.238
    Од ваквите мамини синчиња (читај глупави недораснати идиотчиња) страдаат многу женски кои попуштаат како тебе и се распаѓаат многу бракови и врски, воопшто нека не те чуди тоа, не си ни прва ни последна. Изгледа за нив е лекот да си ги земат мамичките за жени па таман две во едно. :devil: Најсериозно, до воспитувањето е. Тие од секогаш биле воспитувани постојано да бидат закачени за сукњата на мама оти она така ги учи од најмали години, дека го родила, дека секогаш треба за се неа да ја праша и да и ги удоволи сите нејзини желби. И ниедна девојка и снаа на мама нема да и чини па и од злато да е оти таа е научена да биде прва виолина. Ги фрустрира фактот дека синот може да се затреска во некоја и мама да остане во втор план. А има и такви кои многу скапо сакаат да си ги ,,продадат'' синовите па ако новата девојка не исполни некој од зацртаните критериуми тогаш почнуваат да ја ,,јадат''. Возрасен и стабилен маж ниту ќе дозволи жена да ја навреди мајка му, ниту пак мајка му да ја навреди саканата.

На joy1 и LadyInTheDark им се допаѓа ова.
  16. LadyInTheDark

LadyInTheDark Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2013
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    2.757
    Точно кажано (y)

На Zaljubena26 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.581
    Допаѓања:
    3.391
    Јас не сум мажена, нити имам деца, али само алал можам да ти кажам за она што си сама по цел со две деца и буквално се друго правиш низ дома, без ничија помош. Не секој го може тоа, јас веројатно би збудалила.
    Свекрва ко твојава, буквално паразит, не ти ни треба во живот. Не викам дека мора да те гледа тебе или децата, или ланчиња да те кипри, али барем кога знаеш дека за ништо не те бива, не одмагај, не нервирај, а уште помалку по други луѓе да се жалиш како не те сакаат. Не поднесувам такви особи. А жена на 50 години не е фатена во раце и ништо не може да сработи, али така си е навикната, друг да ја гледа.
    Поарно да не ти дојде да ти се извинува, арно си прекинала секакви контакти, нека и остане така.

Вие што мислите дека на баба и дедо им е дозволено да гледаат внуци само ради крв, без разлика како се понашаат кон било кој од родителот, многу се лажете.

На CameliaMiller, Luna91, Meckicja и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Sannelaa

Sannelaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    101
    Женски јас не сум во брак но со дечко ми планираме од кога ке се вработам по некое време да се земеме немаме никаков проблем ниту финансиски сите не подржуваат иако сме млади само проблем е мајка му... Жената не е лоша спрема мене е супер али зависна е од чистење бре. Дечко ми седи сам на спрат и често и јас сум таму понекогаш и за спиење. Жената кога и да дојдам веднаш иде горе да ме видела да ми се пофали ви сменив навлаки избришав прашина.. и секој пат така и често пати кога ке се јави дека ќе дојде горе ние сме и спалната и нормано нема таму да а пречекаме одма одиме у дневна и таа влева и оди по собата што е растурено мести чисти спалната ќебињата ги мести ако има алишта ги дипли ако има празни чаши на масата ги мие одма.. Или па ако готвам нешто убаво е ама јас инаку го правам. Мене тоа ми многу чудно незнам не можам да замислам утре вака и у брак... и јас знам да миам садеви да бришам прашина незнам што да кажам и само што ќе си заминам од таму ако не спие одма оде горе да провере да не има нешто за чистење миење. Жената не е вработена можеби заради тоа ама
    она претерува се воздржувам колку можам

На Momichka и Sesil им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ti ne si snaa seuste tamu I zatoa e taka toa si e nejzina obvrska ako se omazis za sinot I togas mozda ke se smene

На Sannelaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.153
    Допаѓања:
    137.240
    Разговарај со дечко ти дека тоа ти пречи, дека секоја секунда не може да е се цакум - пакум, секогаш нешто ќе штрчи, кај што има луѓе не може да е се под конец. Или речи и на фин начин демек ете не стигнав до сеа да средам, не мора да се мачиш и онака планирав да средувам.
    шо ако не е снаа, овие работи се решаваат на време, шо сеа розови наочари нека носе и нека се смешка само послето олеле мајко, не збори за рандом куќа туку за куќата во која еден ден ќе живее

На CameliaMiller, Mari-Ja, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.