Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Ох господе,да морам да прашам некаде дали да одам?! Штом ќе осетам дека сакам моите да си ги видам,ќе ме фати носталгија,одма му соопштувам дека сакам да одам и почнувам да си гледам карти. Штом успеам да се ослободам од работа,се пакувам и одам. Искрено,се чудам како можете да дозволите некој да ве команда и потчинува? Зошто,со кое право? Како успевате да останете во таков брак? Еве не ми е јасно стварно.

CameliaMiller, oblace1 and mKdevojce like this.
  2. Margaritka0

Margaritka0 Активен член

а жена ми гот
    Јас се мажев за мм не за нив, з
    Ми остави голем впечаток овој твој пост и неможам да не го искоментирам многу ми е жал за тебе и морам да ти кажам не си единствената со такви проблеми и потполно те разбирам можеби не е исто ама се наоѓаме во слична ситуација иаку ние живееме сами ама сепак во некој дел се пронајдов себеси во твојот пост ние иако не разговараме со свекрва ми таа си доаѓа си седи со децата 2-3 саати и си оди не се најавува кога дома кога оди а зборовите заменет и да не ги кажувам има да ви се згади офжд нив драга имаш целосна поддршка од мене

Osamena5 likes this.
  3. AURUA

AURUA Истакнат член

Зошто да имаат не ја сакаат неа. Што е нејасно во тоа? Имаат право да не ја сакаат но не ја нит почитуваат а за тоа синко е крив. Син им не им објаснил дека донел жена дома ваква-таква ќе ја поччитуваат.
    Инкау се качувам во лифт и труе од кромид и знам дошла мојана. Отварам врата отклучена. Јас да оставев отворено цел ден ќе мрчеше како така оставаме во зграда во Ск.криминалот кај што владее, ќе ја заредеше тжалката. Ама не заклучила дека свекорот го пратила ѓубре да фрла. Си помислив што седиш тука наместо во контејнер. Ама тоа е. Ќе не зачисти она нас валканиве. И ене ја тропа у кујна. Порано с елутев што се меша сега ич не ја приметувам. Ако нема срам-осет гостин што треба и не треба да прави во туѓа куќа што ќе се мачам да и објаснувам и да с екарам со мм мајка му колку е недоделкана. Плус нека готви,нека е активна со нешто наместо да ме замара. Ама кога ме тера фала да и велам е тогаш ми иде под итно да си ја испратам од кај дошла. Значи никој не ја тера да прави тоа што не и е задолжение па уште фала на тоа.(facepalm).Ама другата снаа ја има така извежбано и си вика така треба и оваа да ми вика. Ама таа снаа и вика зошто едвај 3пати по една недела во годината дали ја гледа а мене ми кисне.Де болна е,де анализи во Ск.требало бла бла.

Last edited: Nov 6, 2017
  4. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

@AURUA да, снаата не ја сакаат, ама синот? Му уништуваат брак на сопствениот син. Не дека не е тој крив што дозволил така, ама да немало мешање од старите ќе немало ни караници помеѓу синот и снаата.

eli25 and Nalutena1 like this.
  5. Glasna

Glasna Популарен член

Toa e taka ,zatoa shto se nema pochituvanje kon sinot!!!
    A veke drug e muabetot koga sopruznicite go dozvoluvaat meshanjeto na sopstvenite roditeli vo nivniot brak,a pritoa pristapuvaat zashtitnichki kon samite roditeli iako znaejki im pravat zavrtlatoci vo nivniot takanarechen brak,e togash toa e pak nepochituvanjeto kon samiot partner ,oti nachisto probuvash da mu vregjash intelegencija na toj shto te odbral za zivoten sopatnik zar ne???

6. miakolo5

miakolo5 Активен член

Zdravo.. Vo brak sum 1god uste nemame deca vraboteni sme i dvajcata i ziveeme zaedno so roditelite na soprugot..
    Roditelite i dvajcata se nevraboteni svekor mi ne e dobar so zdravjeto zatoa e ne vraboten a na sveki ne i se raboti so edna god se cudam i uste nemozam da se iznacudam.. Do sega ziveea od penzijata na dedo mu na maz mi sega pocina toj i ovaa aber nema od odenje na rabota ne se interesira voopsto za nisto osven za seriite turski :D i sega maz mi mu veli na svekor mi da i najdeme rab da odi nemozeme nie dvajcata cela familija da odrzuvame (a imam i dever i zolva so ni od niv nema nikakov pridones maloletni se) i ovoj veli nemozela da odi visok i bil pritisokot :headbang: so neznam dali nekoj na 50god e so normalen pritisok i taka po cel den kaj nas vo dnevna si se topli so nozete vo vis:@ znaci los zbor nemam slusnato od niv taa ni gotvi so se veli ko kerka me gleda ama koga sum vo brak mozam i toa sama ne mi treba sluginka tuku ni treba paricna podrska.. znaci mislam deka ova nigde na svetov go nema i + ni veli svekor mi so da vi pravam sega site trosoci na vas ke se :@ neznam so ke se pravi sovet ako moze nekoj?:(

stilas7 and katalina like this.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Излезете си под ќирија. Што ќе раните 4ца плус, со тоа ќе си плаќате ќирија и раат ќе спиете.

8. miakolo5

miakolo5 Активен член

Mislev i na taa opcija ama maz mi ne mu e redovna platata moze da kasnat 2-3 meseci i posle naednas da mu ja dadat i nekako mi e strav da ne zaglavime.. eventualno da se oddelime kaj nas imame kujna za jadenje smetki pola za dr neka se snajdat... tuku neznam kako indirektno da i kazam deka ne sakam da mi dremi cel den vo dnevna nemozes na raat tv da si gledas ili da si muabetis tuku bez prasanje ke ni se pikne u soba kako macka :D

9. Emy867

Emy867 Форумски идол

Тогаш на нередовна плата, како можат да очекуваат сите дека ќе лежат, а вие ќе ги издржувате?
    Кажи му на маж ти да си ги наседне и да им каже и за парите и за тоа влегување ненадејно во соба со намера таму да остане колку и душа сака.

CameliaMiller and eli25 like this.
  10. miakolo5

miakolo5 Активен член

Neznam stvarno znaci sekoj roditel ke gleda duri moze da im se najde da im pomaga na svoite deca bez razlika dali se mazeni\zeneti ama ovie se nekoi "roditeli" samo na dokument :D a i plus na drugite dve maloletni deca nema koj da im dade jas i maz mi od zal od sovest za niv se od obleka do hrana za na uciliste.. Maz mi milion pati gi ima sednato i im ima kazano ne cekajte od nas nie da ve gledame a toj veli epa nema da jademe i neka isklucat struja... Neznam so luge se nemozam da najdam soodveten zbor za da gi opisam... Nemora za nas da gledaat barem da gi zalat drugive deca zosto gi stvorile za da se macat i sramat niz grad... Znaci da se nedaj boze fizicki nesposobni da rabotat (starost ili bolest) vo red sekoj ke pomogne ama ova e nesto ne videno..

11. AURUA

AURUA Истакнат член

Ти немаш проблем со свекрва. Па и спомна ко ќерка те гледа,а да не помагаше ништо и да чекаа од тебе и м аж ти пари а?:^).Убаво ти пишаа ако веќе неможеш да издржиш, тие пари да не ги даваш во домот кај што сега живееш ете давај ги на кирија. А за нив не се замарај. Така си се научени така ќе живеат. Сега ти ќе менуваш работни навики кај над 50годишни па уште и работа ќе најдете на свекрва ти!?..дај Боже прво да и најдете работа а потоа таа и да е волна да ја работи.

buba4e89 and Matotheja like this.
  12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Тешка ситуација сте.Тој не е ниту да ги остави така,ниту пак така се издржува.Мајка ми пред некој фен исто така ми кажуваше за една роднина мажот починат,ќерките омажени странство,помалиот девер поголемиот син со жена о две деца живеат во двособен стан,она зема од мажот починат пензија,двајцата синови работат и снаата.Она чисти и готви,чува внуци и сите тројца цели плати на неа и даваат и кога ќе им треба за нешто она им дава од парите.Им рекла ако не им одговара под ќирија да си одат тогаш.Искрено сум се запрепастила до каде стигаат луѓево со безобразлукот она си замислила женска банкарка:lol:.Има од лошо полошо срцка,ама и вашето не е решение треба деца утре бараат,треба и вие да си створите нешто утре мерак да прошетате.Не знам каков совет да ти дадам кога тоа се џабалебароши

Sesil and Skorpija25 like this.
  13. Abril

Abril Истакнат член

Пишaв и вo др темa,ќе пишaм и oвде.
    Сoпругoт ми е супер чoвек,ме сaкa,ме пoддржувa,ме цени итн.
    Живееме вo зaедницa гoдинa и пoл.Јaс сум бременa веќе 4 месеци.Нa пoчетoк oд брaк сме ,пa си велев aјде ќе мине или мене хoрмoните oвoј периoд ми се вo небo или незнaм веќе штo.Кaкo штo рекoв живееме вo зaедницa,дo сегa не сум имaлa кoнфликт сo свекрвaтa нo еднoстaвнo женaтa си е тaквa штo уживa дa си е ТАКВА.
    Кoгa јaс и мм се зaкaчaме ,oнa мoрa дa се примешa,кoгa рaзгoвaрaме и нaјнoрмaлнo зa нaјсекoјдневни рaбoти oнa имa дa кaже нештo.Имaвме еднa дешaвaлкa сo мм штo oд тoлку штo се кaрaвме се зтвoрив вo спaлнa и легнaв вo кревет a тaa ни трoпнaтo ни чукнaтo влезе ме извлечкa буквaлнo oд креветoт зa дa ни гo решелa прoблемoт нa двaјцaтa.Глуми неккaкoв си племенски глaвaтaр.Ете вo пoследнo време се некoј рaзмислувaњa ми нaметнувa,се нештo ми префрлувa,штo и дa кaжaм не чини.Нa сите штo дoaѓaaт дoмa им сooпштувa декa сме бремени итн итн.А мм нишѕo не и кaжувa ниту кoгa се мешa ниту кoгa ме нaпaгa сo збoрoви ниту ништo.Ми вели преувеличувaш,хoрмoните вo глaвa те удирaaт.
    Знaчи oнa ми префрлa пред негoви oчи a мене хoрмoните ме удирaaт?
    Мислaм декa ќе пoлудaм.Немoжaм нa крaј дa излезaм сo негo нa oвaa темa.Секaкo прoбaв дa oбјaснaм и нa дoбaр нaчин и нa лoш и резултaт ист.
    А јaс кaкo некoјa будaлa ,кoгa тaa ми префрлa,се зaтвoрaм вo сoбa и плaчaм.
    Зa мм сум бременa плaчкa сo луди хoрмoни.
    Скoрo секoјa вечер си легнувaм сo плaчење или вooпштo немoжaм дa зaспијaм.
    Знaм декa не е прoблемoт вo свекрвaтa.Oнa штo сaкa мoже дa збoрувa.Прoблемoт е вo мене штo секoј збoр нејзин си гo редaм нa срце, и вo мoјoт мaж штo незнaе дa си јa oдбрaни женa му кoгa е пoтребнo.
    Ете мoрaв дa нaпишaм,мислaм ќе пукнaм.

14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Добро бре, сите мужи се дебили ли? :puke:

15. Margaritka0

Margaritka0 Активен член

Не не си ти хормонална плачка само свекрва ти треба да науи дека кога двајца сопружници се караат нетреба да се меша дека сами ќе си го решат проблемот меѓу себе а тии нетреба воопшто да и се нервираш се при срце да си стааш пуштија нека си зборува јас од такво нервирате до лекар стигнав па се воопшто не ме интересира шо Че каже таа и мирна ми е душичката пробај и ти не е обрнувајќи толку внимание на нејзините зборои Че видиш подобро че ти е

Skorpija25 and Abril like this.
  16. Luna91

Luna91 Популарен член

Не биди будалче, да се нервираш па и бремена. Јас за ваквите ситуации си викам, што ќе се нервирам јас, она нека се нервира. Жалим тебе, више себе.
    Сечија од корен и ти на секој збор. Подобро да те знае ко дрска,него ко будала. Воспостави си авторитет со време. Утре детето кога ќе ти се роди полошо ќе е. Се она ќе знае ти ништо. Уште повеќе ќе се нервираш...

17. Abril

Abril Истакнат член

Oхoo..тaa уште сегa кaжувa штo и кaкви рaбoти ќе купувa зa бебетo,пa вaкa пa тaкa..вo еден нaврaт ми рече дури дaј Бoже дa не личелo бебетo нa мене.
    Тaa некa си збoрувa дo утре сaмo се нервирaм штo мм ништo не вели.Незнaм веќе штo дa кaжaм и кaкo дa се oднесувaм.

18. Luna91

Luna91 Популарен член

Абе послушај ме. На секој збор што не ти одговара, враќај дрско. Не дај боже на тебе да личи, ти врати и - на мене ќе личи. Јас го носам, јас ќе раѓам. На кого треба да личи? На тебе?
    Ако ти тумне маж ти зошто така се однесуваш со мајка му,е тек тогаш него подбри го. Мајка ти свилена збор да не и речам, а мене кога ме навредува викаш претерувам. Ако не си бил кадарен да се тргнеш од мамичка, што си се женел?
    Мораш да ги решиш двајцата, ако сакаш без нервози да го износиш детето, а утре и да го гледаш.

CameliaMiller, tina-63, eli25 and 8 others like this.
  19. fina erika

fina erika Популарен член

Здраво девојки
    Сакам само едно да кажам дека запрашајте се какви свекрви би биле ние кога би и мале синови
    Јас мојата многу ја почитувам и таа мене еве 13 години сме во брак со сопругот и имаме супер релација Снаа Свекрва
    Ако сакате да си го живеете животот супер со вашиот избраник морате да правите комромиси
    Како што сакате и он да ги почитува вашите родители така и вие мора да почитувате сепак му е мајка родител.Ако нешто не ми се допаѓа враќам на дипломатски начин и мир у куќа

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Компромиси и осет да, ама од двете страни. И јас имам скроз ок однос со свекрвата, ама само затоа што и она е коректна со мене. Да беше олош и јас ќе бев. ;)