Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. AURUA

AURUA Истакнат член

Види вака,и јас од друг да слушам би ми делувало како реклама. Ама да се погоди да бидеш и ти во ваква ситуација со мајка ти-идна свекрва како мојава и ти маж ко мојов- како син и(патолошки неразделливи еден од друг). Друга реклама ќе ти се врти во глава тогаш за со парцела(или ти на некоја би му се вртела во некаква морбидна рекалама) :).

Last edited: Nov 11, 2017
    EvAngelos likes this.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

@AURUA ,неможе она да го држи на синџир ако он тоа не го дозволи.Пак ке кажам до него е не до неа до толку.Друг пат ич не прашувај и не кажувај кој што ке јаде.Возрасна си,кујната е твоја влези спреми си и свиркај си

3. AURUA

AURUA Истакнат член

Проблемот не беше до гравот,пицата кој за што би снимил реклама. Проблемот е иако ти било одобрено дека ќе ти купат тоа и тоа,мама спремила има тоа да се јаде. И тоа е најмал проблем. Проблемот е што кој сопружник си го тера другиот сопружник да го моли за јадење а? Мене тоа ме здоболе што ме тера да го молам за нешто што веќе го одобрил. Нема врска. Мој проблем. Кој ме разбра,разбра,може и од нервоза не се доизразив најдобро. Ова моево си е доказ дека мајка-син патологија нит брак,нит сопствено дете нит сите лезети на овој свет не го менуваат.
    п.с.Има проблеми на работа(го уназадуваат по избориве) и тие фрустрации таму со денови ги истура на мене. Наоѓа ситуации да ми понижува. Дека кога го прашав кој нормален сопруг го тера другиот да моли за јадење ми вика јас имам право ти зависиш од мене(алудира дека не сум во работен однос). Ниско како и да е. Не дека ми е соруг или мајка му-свекрва ми такави какви се,ниско како и да е.

CameliaMiller, celineparis and Glasna like this.
  4. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

@AURUA почни да бараш работа, за да не слушаш муабети како зависиш од некој. Макар што тој е твој сопруг и вашите трошоци се заеднички.

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@AURUA тоа одамна го напишавме повеќето тука, со мажот имаш проблем дефинитивно, не со свекрвата.

6. AURUA

AURUA Истакнат член

Мислиш не барам?Ене читај ме во друга тема да не одам оф топик;(.

CameliaMiller and Skorpija25 like this.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

@AURUA драга ти немаш мака со свекрва ти. Маж ти не знае да балансира.

8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@AURUA очигледно заеднички јазик не можеш да најдеш, ниту со маж ти, ниту со свекрва ти.
    Ете мајка си, гледај си го детето, најди работа и излези си од дома. Џабе ставаш се на срце, кога повторно ти плачеш и ти си повредена.
    Биднало што биднало, разбери дека со маж ти не можеш да манипулираш, поддршка исто немаш, значи мораш сама да се избориш за твоето место.
    Што и да направи маж ти, тебе те повредува, аман голема си, соочи се дека не бива. Биди силна и самостојна, не може да плачеш после секој муабет на маж ти.

CameliaMiller, eli25 and AURUA like this.
  9. AURUA

AURUA Истакнат член

Не е воспитан да балансира. Свекрва ми е контрол-фрик и тоа и те како предизвикало кај маж ми тешко детство и фрустрирано мало машко дете скриено во па фино спакуван маж. Вака на прашањето зошто ме тераше да молам да донесе пица ми рече дека сум заслужила дека кучкарски сум се однесувала а со оглед што тоа ми беше 2-3муабет дента со него,со оглед дека јас седам во нашата спална а он во дневна со мама и тато јас го толкувам вака. Маж ми прави проекција на мене и ми дава одговор кој всушност се однесува на однесувањето на мајка му кон него денес(она го гњавеше цел ден во дневна ама неа нема гз да и рече кучкарски се понаша). Затоа мене на констатација дека сакам пица ми возвраќа омаловажувачки како што би возвратил на мајка му зошто го гњави цел ден. Ова е маж кој е недозреан за брачна заедница со било која жена. Емоционално е недозреан и психички зависен од контрол-фриковското на мама. Мајка му е напаст ама јас претежно ја избаегнувам за да неутрализирам негативно влијание ама маж ми е тотално разучарување од маж.;(

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ми се чини ти многу размазена си и сакаш се да е по твое, чак и она да направила грав ти вриштиш готово.
    Не е свекрвата крива и јас мислам до маж ти е, ама ти сепак во секој пост го браниш како не е тој таков но веќе убаво ти го лепнал "трошок ми е да ти купувам пица".
    Воедно мислам еднаш да седнеш на маса со свекрвата нема ништо да ти биде и грав да јадеш нема ништо да се случи, си бараш проблеми таму кај што немаш речиси.
    И ти самата си можела да си нарачаш пица со бесплатна достава,ако не сакаш грав.
    Јас мислам карактерно како личност до тебе, ако не ти се допаѓа ваквата тортура и сметаш дека мажот не те цени и слуша разведи се.
    Патем ни јас не би дозволила влегување по спални соби и претурање по плакари и тоа директно би и го рекла,а не да ќутам и да трпам.
    Се додека имаш некој да ти готви а ти да се замараш со малото и да здивнеш цени го тоа оти има и такви со прст што не мрднуваат и доаѓаат само на готовс.
    Тоа е мое мислење по целава ситуација.

jacqueline.s, Gosh, eli25 and 4 others like this.
  11. AURUA

AURUA Истакнат член

А ти дали го прочита коментаров пред твојов?:^)
    Значи пишувам за маж што му се тресат колена на мајка му да рече не ме гњави и истура на жената.
    И дај ти се молам не беа парите-т.е.трошок за една мочана пица 250ден. во прашање,кога и те како позамашни суми се фрлаат за ауто. Финтата беше да те понижам зошто ми се може на тебе а не и на мама.
    А не велам дека не сум размазена,ама нели си и ти размазена? т.е. би ти било и тебе сеедно вака?
    А на свекрвами речено и е многу пати што смее а што не и пак си тера по свое. За тоа дека не треба да претура. Јбг табиет и синко што вели мама сакала да подреди нешто само.:D

12. augustd

augustd Популарен член

Цццц, немаат реални проблеми , па дошло до гравот и пицата. Ако сте свои на своето, нема да ви мрчат така. Кај мене, во станот што јас го купив оти засукав ракави и работев, секој, па и свекрвата доаѓа со најава, пие кафе и си оди. А, лесно е да не работиш, да си студираш вечно, да си размазен, да бараш преку леб погача и ништо да не ти чини. Земете фатете се за работа, па време нема да имате да се замарате ни дали сте ручале. Вишак време имате па се ви смета.

13. AURUA

AURUA Истакнат член

Станот е заеднички. Вечно студраме зошто се бара диплома покрај дебели врски за вработување. А вишак време што имаат тие да коментираат што треба и не треба нит грав да јал пица да мирисал.:D
    п.с.Јас сум неспособна во наш имот на мене и маж ми да ја набркам свеки и да ја натерам да се најавува па камо ли работа да најдам. Еве ти поспособна од мене најди ми дебело ќе ти отплатам.;)
    Ах бре ситиот не го верува гладниот. Знам,знам и јас не сум верувала некогаш пред брак.

14. duffi

duffi Форумски идол

Ние живееме во стан кој е од неговите на маж ми, ама претходно без најава никој не дошол.
    И клуч имаат и мои и негови, па не го употребуваат, прво ѕвонат на нас или не влегуваат. Не е до тоа, едноставно до луѓето и табиетот си е.

15. AURUA

AURUA Истакнат член

Јас од кај моите имам уште клуч.Никогаш не сум отишла без да се најавам дека доаѓам. А мајка му кога частевме за нов стан на гости со се мои и поблиски уз муабет си вели ако купиле со среќа нека им е ама јас кај син ми ќе си дојдам кога сакам,син ми е мој си е.А мајка ми на тоа и вели ама младите треба сами да се остават,а генерација се +-5год.Табиет.

CameliaMiller, wannaBeMomma and duffi like this.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Воопшто не те понижил ти кажал "денес мама направила грав" што значи дека му било мерак што мајкаму ете зготвила грав и нема потреба од тоа да се вришто веднаш и тебе дека не ти е под конец.
    Мене лично свекрвата да ми зготви ќе седнам на маса ќе јадам една чинија и ако не ми се допаѓа ќе кажам и готово.
    Сепак мислам не сакаш да ја прифатиш жената а таа сака да најде начин да ти се приближи.
    Само реално маж ти ти рекол дека му е тешко и јас мислам дека си бил искрен човекот и си кажал. А ти си правиш од мравка слон, зашто тој денес решил да не те послужи. А сметам дека деца во вакви семејни проблеми не треба да се мешаат.

carangigia likes this.
  17. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Ауу како мојата да ја слушам"Јас кај син идам моја куќа,кога сакам и ќе се мешам што не ми одговара.Да идам кај ќерка,нема да се мешам срам од зетот,нема да идам често.Нема ќерка.Да даде дознаење на снаите и на нивните мајки она може кога сака,а они не.Јас не се замарам.Мм вчера го однел автомобилот во сервис,она мислела дека он сабајле излегол,луѓе во 6ч сабајле со сестра и на телефон оговарање дерење низ двор.Само да ме разбуди баш под прозор стои и после почна да се дере да ме вика.Печела карфиол,јас да видам што сака.Ми вика да пробаш каков карфиол сум направила на гз да паднеш,и викам фала ти ама од 6ч сабајле на гладно срце да јадам карфиол ни мртва.Мм и се развика да не се дере и да не не замара.Аууу вика па ти тука си бил.А претходно му кажав дека кога сум сама така прави и дека сигурно мисли дека не е он тука.Како се издала(facepalm)

CameliaMiller, Skorpija25 and AURUA like this.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Многу Ми е жал за низ тоа што поминувате со алфа мажјакот т.н свекрва , да можам би ви ги собрала сите тие ваши проблеми во една врека, и би им ги турила кај бившими и неговото дроличе!!!
    Вие не заслужувате да имате вакви проблеми !

drugarka and ZAHRA like this.
  19. AURUA

AURUA Истакнат член

:clap:И со причина е тоа така. Да не одам оф топик и да откивам прљав свекрвин веш. Сепак не е само ова. Собирно е многу,премногу. Ова ситно делува ама некогаш малку е потребно да се прелее чашата. Епа еве го тоа малкуто.

CameliaMiller and buba4e89 like this.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

И јас не знам какви се тие свекрви што командуваат во станот или куќата на младите што си ја направиле со свои пари. Ќе да не е тогаш на младите тоа.