А што е толку битно колку зема и што работи? Проблемот е друг. Многу подлабок. За неговите има а за сопствената жена не остнува ништо. Од друга страна пак ми падна очи правењето свадба по секоја цена, па она после им ги дава нив сите пари на нејните. И тоа не е правилно. Ако има услови ќе се прави ако не не мора. Или се разговара за ова пред тоа и се договараат како ќе се финансира веселбата. Не после да се префрла кој и што правел.
Битно е, баш затоа што има за сите останати а за жена му нема. Т.е. има ама не останува, парите отишле на друго место. Проблемот е уште поголем затоа што жена му е бремена. Мене ми е чудно тоа што тој и се јавил да и побара 2000 за да даде на брат му...? А Осамена кажала дека ќе ги стави на страна за бебето... И мене ми падна во очи тој момент. Работите измешани до бескрај.
Не @Rebecca_R , воошто не треба да не интересира што работи мажот и како заработува. Да проблемот е тој што го наведе и за тоа сосем се согласувам. Ама ако не сака да каже ,нејзина интима. Проблемот е до карактерот на сопругот и не доволната комуникација како сопружници. Со напишаното како да не ја цени доволно сопругата, оставена во последен план. Па тука настануваат сите големи маки. Ама па и приказната има две страни. Другата не ја знаеме.
се додека свекрвата не разбере дека она дома не си земала роб и да го малтретира и да види што прави по цел ден и мора да разбере дека веке нејзиниот син нема да и обрнува толку многу внимание како на сопругата тогаш ке има мир во секоја кука но тука и снаите да разберат дека сепак тоа е мајка на нивниот сакан и ако има љубов ке има и почит кон неговата мајка. ЛУГЕ ЖИВОТОТ Е КРАТОК И ТРЕБА ДА СЕ ЖИВЕЕ ВО УБАВА ФАРМОНИЈА,МИР И ПОЧИТУВАЈНЕ.
секој има свој спрат, секој си има јадење и пиење на својот спрат, ама тоа за навечер кога сите си се прибираат кај нив да одморат а кај нас сите јадат од еден фрижидер. Што не е јасно???? Сметките не се посебни, заеднички се и ги плаќа мм. Како тоа ти со една плата можеш да си го дозволиш тоа а мм со три не може. И да гледа три фамилии пак ќе му стигнат бидејќи три плати зема. Инаку, дојде од работа. Јас лежев во спална и не ми ни прозборе ни пак ме праша дали сум добро, барем за бебето, биде му кажав дека стомак ме боли. Си се облече и отиде во кладилница и шетање со другар . За таму има пари. Кажете ми што да правам, ако треба ќе му покажам и овде што пишувам само за да сфати дека друга ова не го трпи. Цело време затворена сум всоба а тој шета и троши пари за други работи.
@Osamena5 probaj da razgovaras so nego i daj mu vreme malce moze ke se smeni odnosot inaku mnogu e lesno za poradikalni merki no kako sto razbrav imas bebe da tie zivo i zdravo toa treba da raste so dve roditeli koga veke si zatvorena probaj da razmislis i na doneses pravilna odluka od koja posle nema da se kaes
После се што се изначитав ќе си земам за право да кажам некои нешта. Немам свекрва, можеби и немам право било што да коментирам, ама доволно сум возрасна за да можам да препознаам добро и лошо. Па слободно некои што нема да се согласите со мене, може да плукате по мене. За некои тука што свекрвата им е трн во око, дали се запрашале дали се добри снаи? Дали заслужиле било каква почит од свекрвата, па дури и од сопругот? Многу често со своите постапки губиме почит од другите. Не ми е јасно како некои се жалат дека работа немаат, а истите имаат речено како можете да работите работа што не ја сакате. Епа работиме, за да имаме наш денар во џеб. Живееме во време кога немаме многу избор. Важно е дека придонесуваме и не чекаме од никој. Многу од нас не го работат тоа што го завршиле, тоа што го сакаат, туку сосема трето, ама работат. За се што не ви оди во животот свекрвата ви е крива, така? Немате на кој да го исфрлите гневот, па ајде на свекрвата. Секој проблем со сопругот го фрлате на грбот на свекрвата. Не ви е крива свекрвата што сопругот не ве почитува. Можеби непочитувањето е одраз на вашето однесување. Ако и во приватноста сте баш вакви како на форумот, тогаш некои и баш заслужуваат.
nekako premnogu daleku otidovte so ova pred da komentirate da osudite nekoj ili da navredite ve molam gledajte kade ziveete zasto taa kuka e kuka na svekrvata i svekorot dali imale ili ne moze ne odele da setat po butici i da sedat po cel den vo kafic ili pa da odat na manikir pedikir sto uste ne ako ste tolku kako sto se prikazuvate hrabdi alo mozete slobodo kupi kuka i izlezi od svekrvata najubavo resenie tuka samo prodavate magla
https://forum.femina.mk/threads/Семејно-насилство.172/ Постовите со проблемот на @Osamena5 се префрлени во соодветната тема. https://forum.femina.mk/threads/Семејно-насилство.172/ Продолжете таму со дискусијата оваа нека продолжи со соодветната намена.
иде сега золва ми со нејзиното. моево спие, јас одмарам пошто сум пред пораѓај и слушам си седат, воа плаче и еве ја свекрва ми горе и ја слушам и вика ами седи тука они сеа че станат шо че правиш кајмене, сеа се успани ама сеа и че станат. че го оставиш малото и ќе завршиш раб. Не токму раб. кај се вишло јас отворена со болки легнав малку кај воа моево па и нејзиново да сум го глеала па и свекрва ми да се прошетала со золва ми па и горе да седеле додека се одмарам. ц ц ц
Имам една пријателка кај што и ги бапвеле двете золви децата да ги чува за да си шетаат заедно со нивната мајка и плус кога ке се врателе од на шетња масата да била поставена за кркање Сега она е шекераш со висок притисок и никој не ја рецка ! Затоа золвите се повеке си одат кај мамичка , бидејки таму си имаат и слугинка и бејбиситерка , бидејки нели таа е дојдена во куката , доколку не и одговара нека си замине
на сета таа слушам и вика еве ја не се породи мене одморот ќе ми заврше а она абер нема. ауу бе шо че ми прае па.она дома ...и на крај па си викам ај бебче поседи си до петок
Уживај си, одмарај и не се замарај ниту со свекрва ниту со золва. Лежи си и ако некој те вознемири, без проблем да му ја покажеш вратата. Што има ти со болки да чуваш туѓи деца згора на се? Во ваков момент тие треба твоето да ти го почуваат и да бидат околу тебе за било каква помош и поддршка.
му вика на мм барем да се породе и да си го прибериме дома а овој и вика ти твоите си ги прибери ли не се замарај за моиве. јас ци а земам неа не и е прво па да не знае некои работи.
Знaчи хoрмoниве дaли мене ме лупкaaт или незнaм..Именo,oд гинекoлoг ми е кaжaнo дa oдмaрaм зaрaди кoнтрaкциите кoи ги дoбив пред 2 недели.Гoспoѓaвa ме убедувa декa не се кoнтрaкции и декa ништo немa дa биди лoшo.Тaa кoгa билa бременa не удирaлa тoлку кусури демек јaс мнoгу се секирaм зa бебевo мoе.Имaм пишaнo нaнaзaд,мм е супер сo мене,ми имa кaжaнo ништo дa не фaќaм пo дoмa aмa јaс сум oд oние местo штo не ги држи.Пa ситни рaбoти си зaвршувaм.Зa неa,не требa дa oдмaрaм вo смислa,не требa тoлку дa се пoтресувaм,пa преескa ми излезе сo муaбет демек сo еднa плaтa oд мaжoт ми не се гледa и куќa и дете,пa дрн дрн дрн.Знaчи сaмo дрoби и дрoби.Амa сaмo кoгa е сaмa сo мене.Пред син и ништo oд oвa.Денес фучеше бидејќи имaлa мнoгу рaбoтa низ куќa пa се жaли декa јa бoли oвa пa oнa пa незнaм веќе штo.Зедoв дa си јa чистaм спaлнaтa сoбa,мм веднaш пo мене дa престaнaм дo чистење,тoј излезе јaс прoдoлжив и евo јa неa вo хoдник ме нaјде и викa: Штo си зелa дa смукaш?Или зa вo сoбa кaј тебе имaш прaвo? Леле,незнaм веќе.Му кaжувaм нa мм зa севo oвa ми викa штo ти рекoв јaс дa oдмaрaш,му кaжувaм декa мaјкa му се нервирa јaс aкo седaм a oнa се др прaви.Ми вели јaс сум ти мaж aкo јaс велaм седи ќе седиш.Сетo тoa е oк.Амa не живееме сaми пa aјде 4 у вис.Излегувa кaкo oнa дa ми слугувa.А бaшкa и oди нa рaбoтa.Акo мм рече пред неa немoј aбрил ништo дa прaвиш ,oнa веднaш :a зoштo штo прaви тaa? Ете.