Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Ви благодарам, искрено се надевам дека ќе разберат, дека ќе се оладат главите.
    Јас реков, вака решив за да можам да дојдам на кафе, да дојдеш, да можеме да направиме муабет.
    Сеа најголем проблем е што бевме кај мајка ми на гости повеќе време и само што дојдовме пак сме се враќале. А јас и викам, не, јас овде нема да живеам повеќе. Што ќе кажела на луѓето што пак сме кај мајка ми. Од навреда од навреда, од лош збор до полош. Избрзува, не размислува. И ете се случи. Ова е 3-4 пат да префли нешто индиректно за мајка ми околу детево. Епа не заборавам.

На cresa-jagoda, Asistentkа, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.831
    а си размислила ли дека вака ќе е поодбро? зашто да трпиш пдихички тортури. срам да им е . на свои луѓе така да прави немам коментар , ја имам у фамилија.
    и маж ми пресече и еве сме посреќни од кога и да е. не по секоја цена се одржува однос . се одржува ако е човек не животно. нејќела да сослуша, плачел маж ти - со кое ли срце го гледала да плаче и моли толкав маж а таа инат да тера!
    Не, не ми е јасно. се работи за твоја крв!
    а ти, место да се насочиш кон детето ти ја зафркнала новата година? ќе и дозволиш? напротив бе жено радувај му се на детето исфрли ја од мислите. башка те навредила па и уште ради неа да си уништам нешто што сум го чекала, нема шанси. дај прибери се.
    плус си чекате и нов стан.
    подобро не може да биде.
    замисли да останевте таму? психхички да пропаѓаше?

Главата горе и насмевка.

На azelea, cresa-jagoda, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Pa ne e vo tvoja koris ako ne zaboravas.
    Toj sto ne zaborava toj zavrsuva na doza za smiruvanje.
    Ako mislis deka taka ke ti se resat rabotite, ne.
    Ne ve sledam ama sto da e, koj sto rekol rekol, a veke se spremas da zivees vo tvoj stan ama ic ne ti trebalo ova.
    Denes majka mu, utre koga ke se iselite tvojot soprug ke pocne majka ti vaka, majka ti taka i so pravo.
    Jas sega znam deka ti si luta i ke frlas po mene so tendzerinja i tavi ama koga ke oladis glava ke razberes sto kazuvam.
    Ako ste vozdrasni sto mesate majki. Da znaes deka nikoj, ama nikoj na svetoto kolku i da e kriva majkata nema da mu izvini na toj sto saka da go skara so nejze.
    Utre ke se iselis i ke pravite nekoja svecenost pa ke ti drzat lutina vo kuka nema da ti doagaat. Pa ke treba da se vidite nekade po slavi,... Dodatni voznemiruvanja, te poglednala, ne te poglednala, go pipnala deteto, ne go pipnala,... toa se ke bide trzavica. Baska sto i na masti ke mu pukne filmot sto majka ti doaga, a majka mu ne.
    Znaes kakvi se mazite, te podrzuvaat do point i posle cao bambino.
    Ne e deka te zaplasuvam so razvod, nego Ti nemas potreba za ova.
    Izlisni troskovi si pravis.

Ako znaes deka e brza i ne razmisluva sto kazuva togas podobro da zaboravis sto bilo i da rabotis vo koris na dvete strani (tvoja i soprugot).
    Vaka ovie sto te podrzuvaat i skandiraat vo koris tvoja, utre koga ti ke imas problemi nigde ke gi nema. Doma na toplo gusnati so svojte sopruzi ni na kraj na pamet nema da te stavaat.
    Razmisli Ti uste ednas dali drzenjeto inaet ke ti donese pozitiven ishod.

Ajde ti razmisli i vidi sto moze da se ispravi.
    Ne te poznavam ama ti prakam edna :hug:

На An-na му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.831
    а по секоја ли цена да трпи вреѓање? ( јас така разбрав)

Извини, ама сите мажи не се исти.
    И да не и дојде утре во куќа јака работа. Такви не и ни требаат.

Многу јак совет. Трпи па што и да е,ццц .

На cresa-jagoda, jovana03, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Pa ti znaes li sto znaci da ne zivees so familija?
    Pa ima li nesto povazno od familija?
    I te kako ti treba familija za se.
    Ako e za da se najde pricina za razvod ic netreba da se mesaat roditeli. Toa moze na pravo da se resi.

A sto mislis deka dvete strani ne si kazale?
    Ajde da ja slusneme drugata strana?

Ako e budala da si pravi problemi, od gotovo veresija stava.

6. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.200
    Допаѓања:
    124.831
    Има фамилија и фамилија.
    Тебе не ти е јасно.
    Читај само по темава какви се ги има.

И по секоја цена фамилија не се одржава. По навреди , тепања и слично , ние ќе изиграваме happy family? Си има се граница.
    Не си била во ситуација затоа.

Сигурно и снаите не се сите цвеќиња.
    Ама тука друго коментираме

На cresa-jagoda, jovana03, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.422
    Што ти значи ова зошто да не живее со фамилија?
    Во кој смисол дали дека нема да живеат под ист покрив или нема да имаат контакт?
    Затоа што никој на никого во денешно време нема да му остане должен со зборови како свекрвата така и снаата најидеално решение е да не живеат во заедница.

Односите можат многу подобро да се поправат или одржуваат ако се на дистанца.

Што ако живеат во заедница а постојано има вакви расправии.
    Знам лично пар кој снаата и свекрвата беа во многу лоши односи што би се рекло наротски ќе се заколеа,откако се иселија младите и помина малку време сега снаата и свекрвата излегуваат заедно на кафе.
    Тие непријатни ситуации кои ги наброја во претходниот пост дали ќе го пипнела детето или не,ако држат тие инает а сопругата им укажала чест и уредно и со почит ги поканила на некоја прослава а тие не дошле од инает и лутина од каде таа да биде крива и мажот и на неа да и се лути.
    Животот ќе им биде пекол ако се заедно,вака ќе им оладат главите на сите и подобар однос можат да имаат.
    Лутината е сега и можеш да замислиш што би се случувало сега да се заедно под ист покрив,би се случила многу поголема катастрофа.

И одлуката да се иселат и одат кај нејзините не ја донела таа туку маж и.

Трпењето е само ставање на проблемот под тепих и секој ден само ќе се зголемува и на крај ќе експлодира затоа на време решение.
    И со трпењето а и живеењето во таква заедница се губи здравјето и после назад враќање нема, ова од искуство го кажувам.

На cresa-jagoda, Olgica.bu, Skorpija25 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Ti cvet 88 li si?
    Jas i se obrativ na zenata, a na vas drugite ne.Mislam deka e jasno koj na kogo mu napisa

9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.422
    Не прозва нас кои сме и дале совет и сме ја подржале.Како прозвана ете те цитирав.

На cresa-jagoda, Gosh, orhideea и 3 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Јас не го знам проблемот на @Цвет88 , меѓутоа кој и да е во прашање, ако ме понижува, повредува, ќе ставам точка. Никој не смее да ја понижува, никој. Посебно не онаму кај што најмногу ја боли.

На cresa-jagoda, Skorpija25, vitamina и 9 други им се допаѓа ова.
  11. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Има мажи и МАЖИ. Едно е да се прави од мува слон, а друго е кога некој намерно те повредува, а ти треба тоа да го трпиш бидејќи нели, фамилија. Ако имаш сопруг кој што те почитува како личност пред сѐ останато, нема да мора да мислиш леле ако јас се скарам со мајка му он нема да ми прости.

Ако се сеќавам добри ти живееш со маж ти и вашата ќерка во Канада, далеку од твоите или неговите, така? Си заборавила како е во заедница со неразбрани луѓе каде што секој влече во своја корист.

За вториот болд - Цвет88 со маж ѝ веќе имаат донесено одлука, и како возрасни луѓе самите ќе се соочуваат со последиците, нормално. Нема ниту ти, ниту јас, ниту пак останатите тука на форумот да имаме непроспиени ноќи без разлика дали им било нив добро или лошо. Секој со своето.

На cresa-jagoda, Lolipop23, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.999
    Допаѓања:
    13.797
    @toogood која црна фамилија ако некој ме вреѓа? Мене мојата свекрва кога имав проблеми со забременување се шегаше и јас да ја сакам ли? М? Ма не ми треба. А замисли живееме одвоено и пак ме повредуваше со тоа, а замисли во заедница да сме. Мене ми е важно што е мм тука и детето,а не фамилијата негова. Не ми е битен некој што се подебаваше со мене на мојата несреќа.

На cresa-jagoda, Skorpija25, kukla21 и 16 други им се допаѓа ова.
  13. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    99.533
    Мислиш со трпење и подголтнување готово, на леб намачкано ќе се стори.
    Не, нема. Само страната која што напаѓа ќе земе уште поголем замав, ништо повеќе.
    Мое дете на колена да ме моли... па фамилија ќе се тераме после. Нема потреба.

На cresa-jagoda, Skorpija25, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  14. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Прво, ќе те замолам уште еднаш да ги прочиташ моите постови.
    Каде побогу виде дека сакам да го скарам со неговите, каде виде дека не сакам да ми доаѓаат????
    Ти почитувам мислење ама не извртувај зборови.
    Не знаеш како е кога те пецкаат за дете.
    Не е водење инает ако преку нешто поминуваш и простуваш повеќе време. Не е водење инает ако се решиш на вакво нешто за да си зачуваш колку толку одниси.
    Прочитај уште еднаш, ќе сфатиш што сакам да кажам.

На cresa-jagoda, Skorpija25, kukla21 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.488
    Допаѓања:
    22.822
    Ти благодарам многууу на разбирањето.
    Предходно кога пишував(летово) за проблемите повеќето ме нападнаа. Ама ете трпев трпев. И дојде до ова.
    Искрено не верував, навистина мислев дека со бебево само на поубаво ќе иде. А бебево стана предмет на такмичење, кој повише го гледал, кој го држел, кој што му купил( читај зошто ми се свигале некои ствари толку). Глупости.
    Највеќе мразам индирекно префлање.
    Вака е подобро. Кафе веќе испивме, се однесува ок, ама ако останевме ќе имаше пак иста ситуација.
    Се смиривме и ние малце....накитивме елка.

На cresa-jagoda, Skorpija25, galapce и 6 други им се допаѓа ова.
  16. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Pravi ti sto znaes, tvoe e.
    Raskazi ja prikaskava na majka ti ili baba ti pa vidi sto tie mislat.
    Nemoj tuka soveti da sobiras od pogresna generacija, od luge koj megu sedum gori i planini razdeleni so svekrvite drocat na forumov i sesto pisuvaat za niv. Otvori oci ne si pravi gluposti.
    Каде побогу виде дека сакам да го скарам со неговите, каде виде дека не сакам да ми доаѓаат????
    Sto mislis ti tvojot mas taka zelen e. Nema da reagira kako sto treba sekoj normalen covek.
    Tvojata akcija ke dade reakcija. Ajde prodolzi vaka pa ke zborime za pola godina kade ke stigne rabotava.

Ubavo ti vikam odi zbori so nekoj povozdrasen nad 45 god.
    Od forumov li najde sovet da baras.
    Nema edna da nasla resenie nema ni ti.

I da znaes, forumov e anonimen.
    Denes i zidovite zborat. Nekoj ke te prepoznae i problem ke ti napravi. Ne si baraj problemi.

Tolku od mene pa ti vidi i nezaboravi da napises dva tri reda posle 15 god. da vidime kakov ke bide ishodot.

Ima li po prost oblig na odnesuvanje od "skarana sum so ovoj, skarana sum so toj, ignoriraj go ovo, ignoriraj go toj".
    Tolku li sme na nisko niv da nemoze da najdeme zborovi da ziveeme normalno.

Zamene nema nesto ponisko od toa "jas ne razgovaram so toj".
    Toa e izraz na nemoknost, na neobrazovanost, na ne intelegentnost, na ne imaginarnost,...
    Nekoj koj ke rece nerazgovaram so toj prvo sto mi paga na pamet e
    greskata e vo toj sto nerazgovara, ne e greskata vo drugiot koj mozda i rekol nesto.

Си заборавила како е во заедница со неразбрани луѓе каде што секој влече во своја корист.
    Nepostojat nerazbrani luge, ima samo luge koj neznaat da objasnat poradi svojata kusa intelegencija i mislat deka skaraj se e resenie.

Последна измена од модератор: 21 декември 2017
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.237
    ем ќе те навредат ем и глуп ќе излезеш бидејки си се навредил??Значи некој може да те нарече крава,коза,неуредна,глупава и вината пак е во тебе бидејки си се налутила ??И тоа е знак дека ти немаш интелегенција ами тој шо те вреѓал ја има?Чудна констатација имаш

На cresa-jagoda, podravka, Mari-Ja и 23 други им се допаѓа ова.
  18. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    @toogood јас како што ја разбрав сака да каже на припроста свекрва која се дрзнува да навредува вака да не си зема при срце,по студов да се сели наваму-натаму до кај нејзините. Плус во ситуација кога им се спрема нивни стан толкави потреси не им треба. Дека со паѓање на провокации од припрости свекрви и со тактика не зборување со свекрва нема да се реши проблемот туку делува снаиното однесување како понезрело однесување отколку на свекрвата. @Цвет88 муабетот е ако свекрвата е намерно или ненамерно припроста па ти како снаа не и се ставај под нога и не се валкај и паѓај на пониско ниво.Не си ставај на срце,свиркај си,на се да а да,треба да се гледаат детето и мажот. А вака или така на маж и родителите независно снајка ги сакала или не или зборувала или не вечно ќе му се родители и вакви-такви тој секогаш ќе си ги сака. Не дај боже мажот да е суетен па да и врати на цвет88 мило за драго најмалку кога ќе очекува.

Последна измена: 21 декември 2017
    На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  19. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331
    Pa ako nekoj ima tolku niska intelegencija i me narekol....... treba li Jas da pokazuvam isi level intelegencija ili treba da ja fatam za kosa i da se stepame ili moze bi da preskocam.
    Koja e mojata intelegencija za da se simnam tolku nisko i da odgovoram na toa nivo.

Pa majko mu stara nivoto ne go davam pa sega da me raspnat na krst.

Vidi sega, ako se nema nikakvo nivo togas mozes na sred plostat da se ispotepas.
    Kako se bira partner.
    Nekoj vlegol vo kuka kade se upotrebuvaat vakvi socni zborovi i objasnuva deka ima drugo nivo. Ne
    Krusa pod krusa paga. Uste koga odis so nekogo imas prestava koj se i sto se i ako si se nafatil da vlezes vo igra so takva familija nema potreba da objasnuvas kako ti so toa ne se slozuvas. Ako ne se slozuvas pod hitno zavrsi go brakot.
    Nemozno e od takva familija da dojde nekoj maz koj sto e so super maniri.
    E kaj gi nauci tie super maniri i koj go nasledi toj bleskav karakter.
    Familijata ne mu cini ama toj cini.
    Toa ni bilo ni ke bide no nema koj da priznae.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.859
    Допаѓања:
    99.533
    Бајаги измешани лончиња. Наместо тој кој што навредува, се кара и расправа да е простиот, а оној кој се повлекува паметниот, оно обратно да ти било во нечии теории. Како може тој што ми вреѓа најмило да е интелигентниот, образованиот и полн со имагинација (?), а јас ако не трпам такво нешто да сум смотаната?!
    Да не може човек да препознае тоа што го чита од филм ли е, од книга ли е, али реалност е.

Не постоеле неразбрани луѓе. Еве, поверував.
    Ако паметна те прави некој да ти се сери врз глава, a ти да викаш - ај златна, само ти сери, па и повеќе ако можеш...тогаш, нека сме сите прости. Оти, ти си ми битен/на, ама сама себе сум си најбитна!

На Yowannty, Skorpija25, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.