Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Go upisav vo gradinka, 1 sat vo denot ke mora da e so niv dodeka da dojdam od rabota, rabotam eden cas plus od maz mi, mi ostanuva da se nadevam deka bebus ke bide intuitiven kako mene i nema da saka ni sekunda kaj niv...

mal.ecka, Milobebence and alana like this.
  2. Manuela.

Manuela. Популарен член

@FlowerPower
    Исто како да си пишала за мојата свекрва(Фала Богу сега веќе ја нема во мојот живот)
    Имам пишувано на оваа тема за мојата случка и само фактот што си отидовме од таму со мм ми го спаси животот.Можеби имам сега стамбен кредит за плаќање ама не е битно,силни сме,ке се избориме.Само тоа ти е спасот од такви болни луѓе.

*Кога се породила јатрвами таа си го земала бебето до неа да спие од прв ден.И вели кога плачеше за цицка одев во спална и ја дигав блузата ја наранував и пак со неа си спиев.Си увртела во главата дека тоа дете е нејзино ама и јатрва ми и дозволила.Јас кога се породив сакаше истото да го направи,заради неа без млеко останав...Ама не,јас сум мајка на моето дете,не ти!
    Да не должам многу,ме удри со детето во рака и тоа беше веке крајот.А мислам дека имаше неколку дена само од кога се породив со царски рез.Од таа ден ден мојата нога нема стапнато таму.
    Мојата ќерка расте во среќна околина.
    Може сега слободно нејзината голема куќа да си ја напика кај сака.
    Јас во 2 соби ама среќна.

3. FlowerPower

Ne e smesno ama pomisliv deka umrela, pa taka ja snemalo....

mal.ecka, Gosh, Asistentkа and 3 others like this.
  4. Manuela.

Manuela. Популарен член

Така мислам и јас.Во мојата глава ја нема.:)

Asistentkа, eli25 and FlowerPower like this.
  5. FlowerPower

Kaj mene vazi citatot od Brendon od Veliki brat ako se sekavate: I kad neces ti ga cujes, i kad odes on dodze. Taka e i so nea

buba4e89 and alana like this.
  6. alana

alana Популарен член

Само маж ти ако ја стегне може да ја снема...инаку тешко.АКо тој не и стави граница, таа секогаш сила ќе си зема.

Asistentkа, Skorpija25 and stilas7 like this.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

@FlowerPower pod itno so deteto i kaj tvoite dodeka situacijata ne se resi.
    Reci mu na maz ti, ne si idam bre, i kraj na prikaznata, tebe majka ti za sto te rodila? Za da ti se iskenjavaat na glava? Vmesaj gi i tvoite, koga moze svekrva ti da se mesa, vmesaj gi tvoite tatko ti, brat ako imas. Otidi kaj tvoite i koga kje dojde maz ti po tebe reci mu, jas odovde ne mrdam dodeka ne se resis da bides MAZ. I toa vo prisustvo na tatko ti, i neli, brat ako imas. Bebeto tebe nikoj nemoze da ti go zeme, po sekoj zakon tebe ti pripagja zasto e malo, edino da si narkoman, alkoholicar ili psihicki bolna pa da ti go zemat, vaka nemaat sansi. So bebeto i kaj tvoite, i nemoj da si go ostavila samo so svekrva ti kje ti izvadat posle prikazna deka si go napustila i mozes da se slikas.
    Ni edna sekunda, nikade bez bebe ne odi.
    A maz ti ako odluci i dalje da si kjuti, razvod i cao bre, ama cao bre, kako mozes da si legnes navecer do takov covek? Nasabajle k0ga kje stanes so ljubov li go gledas ili so prezir? Golemi tikvi ako bil edinec, so oti e edinec i aj kje mu kjutime on taka si e naviknat.
    Begaj pod itno oti toa ludilo nikogas nema da zavrsi.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Бабата ја има фатено некоја депресија како таа да го родила,а не цвеќенцево.
    Страшна работа се има.
    Им забранила на твоите за да не ја видат оваа болна драма.
    Јас би барала помош од психијатар,да не ме сфатиш погрешно не за тебе него за свекрвата и пред неа да збориш со него за нејзините лудости.

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

@FlowerPower и другарка моја имаше таков проблем со свекрвата. Разговараше со маж и, ама немаше ефект. Си ги зема алиштата и детето и си отиде кај мајка и. После неколку месеци маж и се освести дека има жена и дете. Си ги зема и отидоа под кирија. Сега им е супер.

bubi75, buba4e89, Luna91 and 6 others like this.
  10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

@FlowerPower te mislam cel den, pametot kaj tebe mi e.
    Se soglasuvam so ofi, odi si pod itno, taa e bolna zena. Javi se na tvoite, kazi im, sigurno ke ti pomognat i ke te poddrzat. Ako neke mt da oditw pod kirija neka si sedi doma kaj majka mu. Samo ne ostanuvaj tamu, traumi cel zivot da imas. Cccc leleeee luge mozno li e ova...

Ne eden h da sedi so niv, sekunda vo moe prisustvo, a samo nikogas! Pa makar se isusila bez hrana j voda...

11. gicka

gicka Истакнат член

И јас ја премислив цел ден,жената има некоја фалинка како може да го прави тоа плус една снаа и е...

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@FlowerPower јас лично би си заминала веднаш од таа куќа. Особено кога би имала поддршка од моите. Ни маж ми треба ако не доаѓа, ни таква луда жена да гледам.

ivi1987, Gosh, Asistentkа and 5 others like this.
  13. BabyStyle

BabyStyle Популарен член

Боже сачувај помилуј и спаси ... аууууууууууууууууууууууууу

14. Aneta92

Aneta92 Популарен член

@FlowerPower ја да сум го видела тоа што и ти во состојба сум незнам шо да и направам , па и по цена бракот да ми заврши. Како бе така лелее колку болен народ има. Она ќе се праи мајка ццц значи вакво нешто не сум ни помислувала дека може да постои. Ццц страшно.

bibiiii and Skorpija25 like this.
  15. FlowerPower

Cekam sledna slucka, poso kaj da e ke ja ima, i da i kazam se. Najsmesnoto e sto eve 5 meseci cekam nesto da se smeni, i ok bese do pred da go ostavam samo, si rekov ete svfati, no neee. Ne tera dolgo rabotava, zatoa i rekov pogore, se dodeka ne gi grabnam kuferite. Jadno mi e sto treba da prezemam, samo sobiram hrabrost, i da neka stresi pak nesto da me pottikne...Dolgorocno ke se resava problemov.

eli25 likes this.
  16. referentka

referentka Moderator Staff Member

Да и кажеш се што ти лежи.
    Со ваква свекрва неможеш ни смирен ни тактичен да бидеш.
    Штом вака постапува и покрај сите предупредувања, тогаш мора скандалозен настап да имаш.
    Па и по цена на привремена разделба со маж ти.
    Мора да прифати и тој дека ти си мајката а тој таткото и дека нејзината улога во животот на детето е СПОРЕДНА.
    Да ти речам да не се нервираш-нема, бидејќи ова е ЗА нервоза.
    За детето нечини прво, па после и за двајцата вас.

Ти предочи им на твоите родители да се спремни дека ќе има поголема кавга, и чекај момент.
    Нека почне таа, да не бидеш ти иницијатор, да не испадне дека се закачаш ти.
    Секако таа ќе почне, штом така се однесува постојано, нема да издржи долго на страна да се држи од се.

17. FlowerPower

Bas toa i mi e planot, ova e samo balon koj se duva, jas sum vospitana taka, no moram da se menuvam, ako sakam da imam zdravo semejstvo, so nejzini kamenja po nejzina glava. Podobro srekna bezobraznica, otkolku obratno

Asistentkа, Skorpija25 and Mari-Ja like this.
  18. duffi

duffi Форумски идол

Менувај се. Кога не може со арно, пробај со висок тон.
    Маж ти веројатно не го решава проблемот, да не ја увреди мајка му.
    Па превземи ја ситуацијата во твои раце. Друго не ти останува.
    Не може баба да му биде мајка на бебето. Се знае кој што е . Очигледно жената си има психички проблеми.

Најлесно е да заминеш кај твоите . И тоа мене би ми било последно решение. Ама ако нема друго и маж ти никако не реагира, тогаш пакувај торбите и нека се свести господинот.

bubi75, Asistentkа, mimiiiii and 5 others like this.
  19. eli25

eli25 Форумски идол

Не гледам причина да се случи нешто за да ја направиш на големо и да си заминеш. До сега си имала милион. Зашто да си губиш време та не си одиш да се спасиш?

Asistentkа, Luna91 and oblace1 like this.
  20. FlowerPower

Taka ke ispadnam luda, prvo vo oci na site bliski, a i pricina da me ogovara kaj ke stigne. Znam deka sekako ke sum jas losata, ama drugo e ako imam zosto

Meckicja likes this.