@FlowerPower А стварно ли ти е битно, покрај се што ти се случува, што ке зборат луѓето и таа дали ке те оговара? Па тоа е најспоредната работа и најмалку битна. Не се замарај со глупости реши си го главниот проблем кој искрено се решава со пакување куфери, ако и тогаш не се освести маж ти, тогаш и тој е ист како свекрва ти.
@FlowerPower Девојко извини, ама да се плукнам во маж кој мене како негова жена и своето дете, не не става во прв план.Ич не ми го треба таков. Знам многу вакви примери со синови единци,кренати до небо од своите мајки,тој никогаш нема да се сврти против неа,вечито ќе ја држи за сукња а ти ќе стоиш настрана како падобранец во нивната куќа. Мисли на себе, дали е нормално уште сега секој ден да трпиш стресови и кавги,и ти си нечие дете.Ова е дури почетокот, старава ќе земе уште залет,можеш да замислиш уште што следи. Друго, мисли на тоа дете.Сега е мало, времето си лета, но утре ке порасне.Дали мислиш дека е здраво да одгледуваш дете во таква токсична средина, во која детето нема да знае која фигура е баба а која мајка ? Не си најдена на улица, имаш кај да се вратиш. Под хитно кај твоите со бебето.Ако тоа не допре до маж ти,продужи даље.
Ако планираш да се докажуваш слободно. Јас да сум на твое место ни на крај памет нема да ми текне да губам живци за такво нешто. Па рече овака, па онака па лажеш не лажеш... Уствари, зарем ти е битно што ќе те оговара? Колку сака луда нека испаѓам пред сите за мое дете и мој живот се работи. Никој и ништо не постои кога е во прашање тоа. И седи и чекај полни се нервози , трауматизирајте го бебушот.
Cekas za da napravis drama i da dojde mt i da ne te pusti i da se tegnete za bebeto? I uste gajle ti e dali ke si losa? Mislenjeto na narodot koe e totalno ne bitno si go stavas pred cedoto? Za nego alpive kje gi pomestam kamce po kamce, a ne maz da ostavam i psihicki bolna svekrva. Dovolno pricini imas do sega, novi stresovi ne ti trebaat. Sabajle mt na rabota, ti torbicata za bebe so obleka i kaj tvoite. Pred da zavrsi so. Rab pisi mu poraka da dojde kaj tvoite. Sedni ti tatko ti i on, kazete mu, objasnete mu na covekot sto se slucuva, deka e toa ne zdrava sredina za deteto normalno da raste i razviva, za vas kako mlad bracen par i ednostavno tatko ti nema 20 kjerki (pa i da ima!) za da moze da gleda kako ti psihicki tones. Uste verno ne mi e deka ova postoi na svetov...
Не знам зошто воопшто се замарате што кажала, направила свекрвата. Досадата според мене го прави своето. Ако земиш да си гледаш фамилија твоја нема да се нервираш на се и сешто. Ако е во заедница ignore е најдобро решение, а и сопругот ако веќе претера да интервенира треба.
Да не се замарам, ама ако не се однесува на мене. Ако МЕНЕ ми го прави, како што е во случајов, како може да не се замараш ?! Ти влегла во соба и легнала до тебе, а велиш да не се замараш..
Извини, ама ова од членката не да е претерано, ова е надвор од сите дозволени и нормални односи и игнорирање не е решение. А и не можеш да игнорираш кога ти спие в кревет со тебе и в болница и дома, ко во хорор филм се осетив ко прочитав, разбудена и го гледала бебето. Бог да чува.
Ako ozbilno mislis deka problemov e za ignor alal da ti e. Znaci ti nemas nisto protiv toa sto go pravi svekrvata? Nema ludaca=nema zamaranje. Posto ne dosla ona kak mene nego jas kaj nea, mene ne mi odgovara da ziveam so ludak i si odam. Ednostavno. Pricinata ne e diplenje gakji, cepkanje po fioki, pricinata e na deteto koe iskocilo od mene da mu vika ja sum ti majka a ne baba. Da se zgrozi covek.
Јас не потенцирав за никој од горе наведените случаи, пишав општо. За секој проблем има решение ако го знаеш вистинското. Затоа пишав сопругот е тука. ... Баш и заради ова се 'тие проблеми... Како што пишав на др.членки не потенцирав никоја. А и мн јасно покрај тоа ignore, ако гледаш никој не те ферма заминуваш - крајно решение. Не си најдена на улица за да имаш такво третирање.
Samo da vi kazam, sinoka mu kazav na maz mi za poslednite dva ispadi sto ne mu imav kazano dosega. Bledo me gledase i ne ja odbrana, sto e dobar znak.Toj predlozi ako sakam vikendov da odam kaj moite, do nedela, pa ke razgovaral da napravi malku back off. Samo se nadevam deka nema da e kako minatiot pat koga i rece da se lekuva ako ima maka so umot , pocnala da place . Ke vidime vo ponedelnik.... Iskreno mnogu razmisluvav dali i kako da postapam. Nesakam zaradi edna mizerija od covek da si rasturam brak so prvata ljubov, so koj sme pominale 9 god od zivotite. Verojatno i e toa celta, pa moze i namerno se pravi luda. Ako go napustam domov i davam sansa iste ednas da mu go napolni umot deka ne sum za nego. Sega ke odam preku nego , pa ke vidime
Daj Boze da se vrazumi posle razgovorot. Se nadevam mt ke se svesti malce barem sto se desava vo ime na tie 9 god ljubov. Vo 9 god ne primeti deka majka mu e malku pojke naleva?
Primetiv, opsednatost so sinot, zdravjeto negovo i sl, ama ne ocekuvav deka ke razvie manija kon bebeto negovo. Inaku nekolku pati kolku sto i se ima sprotistaveno, posle toa kako vo panika e, mu se plasi nekako, pa se nadevam ke uspee i sega..
Да ти кажам јас истиот проблем го имам со свекрвата моја а исто се понаша и со помалиот син само што тој е малку по друг па не и дава многу простор да се меша додека мм е лев во умот па не гледа се , дека мајкаму сака да изигрува мајка на нашата керка сега се надевам ке олади малку свекрвата со нас па ке покуша кај јатрвата да изигрува мајка сега само што ги пуштале од болница дома со бебето па белким нема да е толку лепешка со нас. Инаку штом мт се подржува тоа е многу битно но не се предавај ти посакувам се најдобро
Само една работа имај на ум. Ако маж ти вистински те сака, ќе се спротистави на цел свет за да те одбрани и нема да подлегне на мајчините солзи. Ако ја игнорира твојата мака и несреќа, значи дека не те заслужува и иста клапа се со мајка му!
Zatoa rekov ako imav jatrva mozebi polesmo ke bese, tesko majka da se pravi na povek deca ke se podelese vnimanieto
Мене само тоа ми е спас да ти кажам право нека си седи кај нив ахах да ми е рајат малку мене со мојата фамилија да сум си.
Мене само не ми е јасно како може мајка да му посака на своето дете да се разведе и да прави се за да ги разведат!! Нека си се трпат они двајца, ако можам некако ќе помогнам, но да си го гледал од 2 кила месо да го израснеш и на крај да му го расипуваш гнездото(какво и да е) тоа неможам да го сфатам, тие за мене не се мајки, само обични суштества!!!
Хистерија, драматизира. Чиста манипулација со синот, демек нели ете синко ме праќаш на лекување. Се надевам и јас дека нема да е така, иако чисто сумњам. Те премислив да ти кажам право, прв пат ова за некој член. Се надевам ќе заврши се добро.
Isto i jas, se kaj nejze mi e pametot, vrti zavrti otvaram femina da vidam dali pisala. Se nadevam se kw bide dobro!