Не сме од град. А таа живее во град. И кога имаме обврски и треба да почекаме неш. Таа ни е најблиска роднина на која не би е пречело ако останеме поради обврски некои што имаме Сега скоро почна свеки со вакви испади уште не сум навикната. Од годините ќе да е.
Јас па не би се ни замарала и објаснувала шо сум земала. Така сум намислила и крај. Ако мисле дека треба поинаку нека направе поинаку. Ќе се правдам кафе оти (не) сум купила... мало морген.
@Red Flower Секогаш ќе има некоја ситуација која ќе те извади од кожа, ама не придавај толку важност и не се нервирај толку. И мене знае да ме изнервира, ама и моите родители знаат да ме убијат у поим некогаш. Немој да придаваш толкава важност, и да кинеш нерви себеси и на маж ти за глупости. Гледај во какви "срања" се некои од девојчињава на темава. А инаку за кафето, е па и вие другите не претерувајте, друга ситуација е, пример кај баба му на мм одиме често, онака успат, блиску ни се, па зарем секој пат кафе да носам, носам некогаш кафе или зготвено од дома, а кај теткиве ако отидам само еднаш два пати годишно нормално ќе однесам кафе и благо нешто.
Еееее, не 100 грама, најголемо пакување кафе треба да и носите на жената. Туку, секој втор ден треба да чекате нешто? Дај не зезај, кој сака гости секој ден? Небитно, правете како вам ви одговара. Не треба да го толкуваш и премислуваш секој збор на свекрва ти. Ако имаш поддршка од маж ти, ако ви помага, ако не ви се меша во бракот - терај. Не може на секое мрштење на свекрвата да паѓаш у несвест, не е толку битно ко што мислиш ти.
Ги читам мислењава и изгледа јас им придавам мн значење на нејзините зборови. Треба да си свиркам др пат ко ќе кажи неш вакво.
Затоа ти реков дека ти немаш проблем. Игнорирај ја, од едно влезе, од друго излезе. И тоа за документите - што сака нека вика. Ќе вика, ќе и здосади, ќе престане.
Свесна сум дека има и др што се во мн поголеми проблеми од мене. Но убаво е да има на кого да му кажам вака што ме мачи. Бидејќи немам никој така близок доверлив кого би му се пожалила.
Зошто викаш дека и се тазе испадиве, па не си навикната, затоа си кинеш нерви за џабе. Свиркај си. Едит, да раскажам случка: Денес мм се налути на мајка му (со право), не и крева телефон, таа после работа дојде горе демек да ни качела што месела, ама нема везе доаѓа да се смирува.. хаха... Мојов бик не попушта, јас од страна си ќутам си работам низ кујна.. И женава виде не оди смирување почна да глуми не и е арно.. Ама ја научив па место да се нервирам, отидов во вц да се изнасмеам на раат. Кога излегов, веќе се симнала долу.
Да се надоврзам со ова носењево кафе...шо глупо нешто амин. Сме ги научиле така и ај така мора, како кажале старите така останало, но.. @Red Flower ако земеш за на едно место, земи и за на друго без да чекаш да тк кажат. Знаеш дека стариве стално мрчат за тоа. Свеки сеа на секие идење ми носи кафе, сок и јас само складирам, место неам веќе Мајка ми па, аааа неможе она да појде на гости, срамота како така празна ќе идела. Е така се нацицавме, отидов да спијам
Dojdov doma, i rekol sabotata da iskulira, okolu bebeto, sega neznam so kakov ton i sto tocno ama navodno i rekol. Izgleda se ima navredeno, vcera samo na pola cas bese kaj nas, go drzese bebeto duri rucavme, pa si zamina. Ne mu treskase gluposti duri go drzese,a so nas ne zboruvase ama se nadevam deka i denes ke e navredena uste, zosto vcera odmoriv mozok.... Planiram ako ima ispad, direktno nejze da i recam odma vo momentot,da ne slusne mm, pa da vidime kako ke se odvivaat rabotite. Bitno e ljuta!!!! Fala Bogu....
И зошто секој втор ден се оди на гости кај ист човек, тетката на мажот пример. Што е толку интересно таму. Јас кај мајка ми одам еднаш неделно преку сила. Чудна работа
Па дома воглавно се е во ред. Со некој вакви испади. Пример ако јас ги соберам алиштата што се сушат ќе речи..остајги да се досушат. Господ да чува јас незнам дали се досушени што ќе му правам јас на водени алишта в ормар. Како што кажав во претходен пост почеток и е ова вака што прави.