Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Red Flower

Red Flower Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    119
    Да се работам. А ти не би изреагирала никако да си на мое место. Некој те прај дека незнајш какви се суви алишта а какви водени. А те молам стависе во таа ситуација.

Не очекував дека олку многу сите ќе ме искритикувате. Сакав само да поразговарам со некој за моите проблеми. Да се искажам на некого за да ми биде полесно. Немам мајка немам сестра немам братучеди на кого би му го кажала ова. Т.е имам ама со никој не сум во контакт. Затоа сакав со вас ова да го споделам. Знам дека не е којзнае каков проблем но јас сум таква личност и се повредувам од ситници и не сум го заслужила ни ова да ми го речи.

Последна измена од модератор: 30 јануари 2018
    На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ne dozvuvaj da te povredi komentar i mislenje sprotivno od tvoeto. Namesto da se namrshtish na takvite komentari, svari kafe i sedni razmisli zosto x zeni taka ti pisale.
    Svekrvata ne e za da umiras od ljubov kon nea, ama site nie gi pocituvame kolku tolku posto tie gi rodile nasite sopruzi. Ima isklucoci kako toj na flower, svekrva koja treba dozivotno da lezi vo bardovci, ama tvojata sto prerekla za glypost koja ne e vredna za muabet, moze u pms e ovie denovi, pa mozes da podgoltnespi premizis.
    Mlada si mnogu, kje se naucis.
    Do togas samo bez nervozi.

P. S.ako smejam da prasam so tvoite zosto raskrsti?

На CameliaMiller, Luna91 и DuchessAnn им се допаѓа ова.
  3. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Постојат и ваков тип на жени. Односно не лоши жени туку жени што обожаваат да зборуваат и мрмљаат за било што, тоа се секогаш постари жени во време на климакс што и тие самите да ги прашаш што сакаат и зошто сакаат нема да знаат да кажат, во таква фаза се каде што сметаат дека треба се да кажат.
    Ама и затоа лек има. Кути си и прави си, не си должен да се објаснуваш за сопствен живот и финансии.
    Секој има право да збори уста не можеш да затвориш на никого ама пак од друга страна и секој има право да прави што сака со животот не објаснувајки се на никого.
    Сосема нормални се тие разлики на генерации и нивното понашање, нивниот свет и нивните гледишта. Да објасниш не можеш ама да си кутиш и наместо да се нервираш да си имаш и правиш попаметна работа е најдобро.
    Глупо е да се анализира и пресметува за секој еден збор тоа е залудно потрошено време наместо да инвестираш во некоја попаметна работа.

Да смениш некого не можеш ама можеш ти самиот да се смениш према било кој во животот за твое лично добро.

На CameliaMiller, tina-63, Asistentkа и 7 други им се допаѓа ова.
  4. Red Flower

Red Flower Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    119
    Зошто тие откако бев мала сакаа да се омажам за некој што работи во банка богаташ бизнисмен(а никогаш не ми велеа да се омажиш да имаш среќа љубов само материјално) Во град да се омажам сакаа. Јас се омажив во село и од првиот ден откако се омажив не контактирам со нив.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.773
    Ова на свекрва ти е мачкина кашлица во споредба со оној факт што мајка ти се откажала од тебе.
    Свекрвата можеби е влезена во климакс па така ја тера несевесно и се ја нервира.
    Разговарајте човечки постави се ти човечки со смирен тон, другарски да и укажеш. Мислам дека ќе се реши проблемот. Човек со човек бидува.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Annath и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    137.255
    Ако имате конкретен проблем кажете си или дадете совет, не се фаќајте за ситници, за некое зборче од цел пост, па да се расправате дали е исправно ,,здраОживо,, или ,,здраво живо,, па оделно или заедно напишано. Задржете се на суштината.

За сите други сомнежи околу оф топици и дупли профили, имате опција ,,пријави,,

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Ок се убаво си и пишала.
    Ама ти и сите што ја исплукавте @Red Flower едно нешто дали прашавте,дали снаава имала доволно пари за здравожива кај било кој што секој 2ден го посетува а?
    Можда последните пари во новчаник и биле за влошки.
    Убаво ја прашале свекрвата сака ли и таа нешто од гранап.

Последна измена: 30 јануари 2018
    На YoungandBeautiful, Meckicja, DuchessAnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.794
    Допаѓања:
    182.678
    30-40 денари сигурно имала у новчаник не заебавај

На zalosna и Meckicja им се допаѓа ова.
  9. bubi75

bubi75 Активен член

Се зачлени на:
    20 декември 2017
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    107
    Јас викам тешко на вакви случи каде мажот е слеп набљудувач како неговата сопстничка секојдневно трпи психичка, а како што вика во една прилика била и удрена. Во сите вакви или счични ситуации најголеми виновници се мамините синови кои буквално се безгласна буква кога е во прашање решавање на проблем кој произлегува од заедницата. Затоа мој совет е дотичната да поразговараа до допругот и му даде до знаење дека така не може повеќе и дека е време да превземе тој мерки а не да биде безкичмењак и мамина маза. Доколку не преземе мислам дека девојчето ќе се разболе пдихички, а може да дојде до развод.

На CameliaMiller, Skorpija25, Asistentkа и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Можда и 3000-4000имала ама и биле планирани за друго.
    А може и си осеќа голема блискост секој 2ден што се таму и не и ни текнало да купува за таа тетка во споредба со тетка што не ја видела 4год.
    Ако така како можела кај теткава што не ја видела 4год.со кафе а?
    Срамота(facepalm).
    Безобразна снаа,а свекрва и од фина пофина дури ја учи што се влажни недосушени алишта.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.794
    Допаѓања:
    182.678
    еми теле се уче вол не се уче хахахаха
    мала шала не е наменето за никој
    коа нема обострана разбирачка се е џабе
    ние ке дискутираме тука од страна ама они си знаат најубаво како е

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    ама они си знаат најубаво како е:clap:.
    Јас тоа го потенцирам во случајот на @Red Flower .
    Taa најдобро си знае не сите ние што ја направивме никаква снаа што не купила кафе за кај тетка од маж кај што се изгуби ги најди ги секој втор ден.
    Мене ми личи дека таа сакаше да се пожали што намќор свекрва има,одма да пререче што купила за кај тетка и што 4год.не ја видела а не и за сестра и,а убаво ја прашале ако сака во дуќан да купи свекрвава нешто да дојде со снаата.
    Ама златна свекрва оваа нејќела да троши пари а прва уста да отвори:D.

На DuchessAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Red Flower

Red Flower Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    119
    Јас не чувствував потреба да и купам ништо на тетката од мм бидејќи бев пред два дена кај неа и тогаш и однесов и самата таа ми вика..што се трошите на секое нема потреба.. а кај мојата тетка прв пат одам откако сум мажена и затоа имав потреба да и купам нешто. А свеки небеше појдена кај сестраи поќе време а сепак ко праша мм дали да застани во маркет таа не рече..застани јас сакам да купам за кај сестрами неш.. сакам да кажам, неа не и текна ич и полесно и беше на душата ако ме обвини мене за тоа

На Asistentkа, YoungandBeautiful и oblace1 им се допаѓа ова.
  14. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Само сакам да кажам, дека мојата идна свекрва е кул човек, ја обожавам целосно, од нејзиниот хумор, разговорите до начинот на кој се понаша, се надевам таква ќе е и понатаму!!!!!!

На CameliaMiller, zalosna, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.794
    Допаѓања:
    182.678
    стапни и прво па ке видиме дал е фина ко од Финска хахаха
    се шалам
    дај боже да си остане таква и да си имате разбирање

На CameliaMiller, Nalutena1, zalosna и 10 други им се допаѓа ова.
  16. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Во тоа се надевам многу, за сега кога и да одам да преспивам кај дечко ми седеме до покасно и збореме за се, знае време за зафрканции, за озбилен разговор, перфектна е за сега, се надевам дека староста нема да ја погоди и да е као баба ми сега ѓавол од жена

На CameliaMiller, buba4e89, Mari-Ja и 2 други им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.776
    Допаѓања:
    38.652
    Дај Боже да биде така. Повеќето си го покажуваат вистинското лице кога официјално ќе имаат снаи. Мојата беше бајче пред да се омажам со маж ми. После тоа се виде каква е.

На CameliaMiller, Emy867, zalosna и 7 други им се допаѓа ова.
  18. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Баш и тоа викам, да не ја погоде староста или свадбата ќе видеме, ќе кажувам тогаш поплаки и критики со сигурност

На CameliaMiller, buba4e89, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.776
    Допаѓања:
    38.652
    Отсекогаш сум била против блискост со свекрва. Комуникација исклучиво службена. Одење по кафиња, одење во шопинг, споделување интима, и др., не благодарам. Се држам на страна. Муабет од култура и доста е.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, jovana03 и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Не сум сеуште отидена на кафе или шопинг или пак да делиме нешто, чисто онака нормален разговор за секојдневние дека не секој ден се гледаме

На CameliaMiller, Asistentkа и SummerGirl им се допаѓа ова.