1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.776
    Допаѓања:
    38.645
    Ти барем има со кого да разговараш. Со мојава нема разбирачка. Ни муабет не знае да направи како што треба. Простичка е.

На CameliaMiller, Nalutena1, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Па со тоа што мајка ми е простичка од моја страна, можам да кажам конечно имам со кој да зборувам а да не е тоа татко ми. Но сепак тоа што го ти викаш го вика дечкото за мојата мајка :lol:

На CameliaMiller, Asistentkа и SummerGirl им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.776
    Допаѓања:
    38.645
    Како што јас за неа сум неспособна, така и она за мене е проста. Не можам ништо повеќе да очекувам од жена што едвај основно школо завршила.

Ретки се оние свекрви што си ја гледаат својата работа. Има еден пример во фамилијата на маж ми. Доаѓа снаата во куќа и свекрвата мислеше дека ќе ужива дома, а снаата ќе и слугува. Ама снаата излезе попаметна и си ги собра парталите. Отиде кај нејзините и после извесно време дојде и маж и. Свекрва ми неколку пати ми има кажано - Да видам каква снаа си. Ма која е таа јас пред неа да се докажувам. Многу се преценува.

На cresa-jagoda, CameliaMiller, Nalutena1 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Cekaj koga ke I stanes snaa togas ke ja zapoznaes kakva e vaka site se fini

На Catnight му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Ме изнасмеа, таква сум и јас ако некој очекува нешто од мене, мајката на бившиот беше таква ти да и слугуваш, и да и викаш дека е во право :?: И никогаш не и молчев или ќе беше по мое или знаев да си излезам низ врата и онаа да не ме боли какво мислење ќе има и дали нејзиниот драгоцен син ќе ме остани. Добро, на крај и раскинавме со помош на нејзе малце боцкаше, но како и да е сега за сега и двајцата се кул

Со оглед дека има завршено Факултет и работи во канцеларија, па и не очекувам да е крута.

Последна измена од модератор: 31 јануари 2018
    На Asistentkа, SummerGirl и Meckicja им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ha toa ne e nisto sigurno kolku znam so fakultet pa se poprosti I od tie so osnovno I so sredno skolo toa ne e merilo zatoa deka ona ke bide dobra svekrva. jas rekov stapni I vo kuka stani I snaa pa posle fali ja vaka site se fini I tie so fakultet I tie so sredno I tie so osnovno koga ke treba da gi delis obvrskite so nea togas ke I go vides pravoto lice

На cresa-jagoda, LUCI 99, Asistentkа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Не планирам да живеам со нив, знам дечко ми е приврзан со фамилијата но сепак свој мир е подобро него во куќа со нив, тоа тој го знае па за сега е океј со тоа но сеуште нема свадба и такви срања

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Cekaj I jatrvata I deverot ne ziveat so svekrvata I so svekorot pa mojata pak prave problemi stani I snaa pa ke ja vides kakva e vaka site se fini ni toa ne e merilo oti ako sinot se pogode nekoj majkin sin dzabe e se dzabe oti nema da zivee so tebe

Stani I snaa pa togas ke I go vides pravoto lice vaka site pravat maski oti se mnogu fini probaj da vides da ja iznerviras da I go vides I toa lice malku

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.772
    Допаѓања:
    182.550
    Немој никогаш ма баш никогаш да ја долносуваш мајка ти а да ја величаш свекрва ти
    грешка голема
    се гледа дека си дете уште
    не ми е целта да те навредам само да ти посочам

На bibiiii, cresa-jagoda, ♡BuBaLe♡ и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Не ја величам ни свекрвата, ниту мајка ми, него по разговорот со таа жена што сеуште ми е ништо можам како нормален човек да кажам што ме мачи него на мајка ми, буквално никогаш до сега не ме е разбрала во ништо а сум пробала многу да разговарам. Само пари, кариера тоа можеш од неа да го слушнеш, буквално никаков совет друг.

На CameliaMiller и Asistentkа им се допаѓа ова.
  11. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Не ти е срам и жал мајка ти да ја наречеш простичка?

На bibiiii, cresa-jagoda, lost123 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Како нејзе што не и е срам да ме нарече со нејзини подгрдни надимаци, не.

На Ana_mk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nemoj. nikogas majka ti da ja stavas podole od taa sto seuste ne ti e svekrva a za drugoto I mnogu omazeni I mnogu razvedeni ke ti kazat oti svekrvata I mazot. na pocetokot bea mnogu fini no posle si gi pokazaa pravite lica

На bibiiii и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.772
    Допаѓања:
    182.550
    ако каква и да е сепак е МАЈКА и никогаш да не даваш прав да падне за неа
    а таа шо е ногу добр аи фина ке ти го забибере и тоа ногу јако само не си свесна уште
    деца бе ги раѓаш и гледаш изведуваш на пат и пак не чиниш

На bibiiii, cresa-jagoda, ♡BuBaLe♡ и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    И без свекрва и маж, пак ќе остане тоа мислење, не знам зошто да ја бранам мајка ми кога никогаш не беше соодветна мајка со тоа од минатото. Би било доволно за неа што ја и почитувам сеуште колку-толку

Мајка ми никогаш не ме извади на прав пат со тоа што ме оставаше уште од 7 години. Оваа тема не е за тука, нема да продолжувам многу, сепак е тоа мој живот и нема да го мешам во оваа тема, ја кажувам реалноста. Татко ми ми беше мајка и татко кога мајка ми мислеше дека со пари може да ја купе мојата љубов. :)

Зошто ме вреѓаш кога не знаеш што имам доживеано со нејзе? Немаш право, но сепак живеејќи во Македонија секој те знае подобро од ти тоа самата што го имаш доживеано. Ќе имам деца знам, но никогаш нема да ме наречат така, бидејќи знам што е да се чезнее по мајчинска љубов :)

На EraBon, CameliaMiller, Ana_mk и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Devojce se gleda oti uste si dete majka si e majka. svekrva si e svekrva ma kakva I da e bila majka ti od mojata jas licno nemam nikakva pomos za nisto na sestra mi se I dava a od svekrvata imam mnogu pomos za se no nikogas ona nemoze da se spored uva so majka mi

17. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    РЕКОВ, и да имам свекрва и да немам, тоа што мајка ми до сега го оставила како мислење во мене, нема да се смени, и престанете да зборувате, пиши ми за да ти опишам каков живот сум имала со мајка ми можеби ќе ме сфатиш. Тука завршувам јас, вие вреѓајте ме колку сакате.

На CameliaMiller, Gosh, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Толкава мома не си падната од небо, некој те родил и исчувал.
    Крајно некултурно е својата мајка, колку и да била лоша, да ја нарекуваш со погрдни зборови.

На cresa-jagoda, lost123, Petra777 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Само ме е родила и до 7 години ме чувала, за останатото сум премногу благодарна на ТАТКО ми кој никогаш не ме остави и не замина крај друга жена. Добра ноќ.

На EraBon, cresa-jagoda, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Sto ocekuvas ti svekrvata majka da ti bide toa nikogas niti bilo niti ke bide

На bibiiii, cresa-jagoda, lost123 и 4 други им се допаѓа ова.