Па јас мислам дека сите мажи се такви, кажеш ли нешто против мајка му одма те нападне дека ти сметала. Брееј
Против нивните мајки не смееш ништо да кажеш, а они може да им зборат на снаите што ќе им текне. Мајката нивна мора да се почитува, а таа не мора да ја почитува снаата.
Ако е маж ти дома кога таа доаѓа во ред, ти кога си сама клуч на врата. Нема несмеам. Синот може да дава дозвола кога е тој присутен. Кога не е дома ти си одлучуваш. И да, сигурно ќе се лутат во прво време ама ако некој мора да е изнервиран поарно да е свеки одколку ти. Спрат ви дале? Врата има? Имаш право да се заклучиш и да знаеш кој кога планира да дојде.
На мене ми смета, затоа што без причина напаѓа. Во мојов случај, само татко ми. Мајка ми е почината. Он го прави тоа затоа што јас се жалам од мајка му. Ако и татко ми е како мајка му, нема да имам ништо против ако има критики.
Ова веќе ретко се случува. Ако имаше период кога се расправав, сега на културен начин му кажувам на маж ми што ми пречи. Не вреди да се нервирам заради некоја трета особа.
Не ја нарече со погрдни зборови, не преувеличувај. Ако некоја мајка е токсична нема зошто со сила да глумиш дека ја сакаш, на мирен начин раскрстуваш и тоа е тоа.
@forumce еве пример мм малку нешто да кажам дека ми засметало кај мајка му, одма и вика. Сега се пазам што му кажувам, глупо ми е за секојдневни ситници да ја опоменува. Исто и мајка ми ако ја оплеска , ја оплескала. Не се лутам ако ми рече...
Те разбирам потполно што сакаш да објасниш. Ама во очи ми падна-И ТУКА НА ФОРУМОВ Е ПРЕД МЕНЕlol:. Ами ти се тркаш со свекрва ти? Кога ќе си признаеш на себе си таа е таа,јас сум јас и силно тупнеш и со менталитет и понашање со твое ЈАС,тогаш нит свекрва нит темава на форум ќе ја приметуваш. Смени се ти па да се смени светот и тие околу тебе.
Затоа што не е нормално тоа што го напиша, свекрва и ја претстави тука како монструм, ама сега дур јадат свекрва да придржи бебе. Ако има проблем, пресекува и дистанца. А со едно бебе и те како се наоѓа време за да седне да јаде, да не се правиме до толку. Многу сме што сме на страна, сами со две деца, па функционираме многу нормално. Тешко е да се расте и чува дете сам, грб боли, кичма вришти од болки ама многу е полесен физичкиот замор него ли да дојде, наводно да помогне а после тоа да ти се качи на глава со зборење и префрлување дека без неа не се може. И мајка да е, ако претерува на дистанца ќе се стави, нема делење.
Moze loso se izraziv so toa pred mene, pa da izgleda kako trka. Ona sto sakam da kazam i priznavam mi e krivo kako nikoj duri ni tuka nema da rece da vinata e vo nea, bas naprotiv sekako e snaata vinovnikot, pa trpela ne trpela isto e.
Ако е таа реалноста нема срам,еве на пример мојата мајка е многу паметна кога станува збор за образование и слично,ама од неа НЕ ПОСТОИ поладнокрвна и безчуствителна жена на планетава! Да и се јавам сега и да и речам детево болно е било ворус,било температура шо и да е,таа мене со два збора ме решеват,не му е ништо немој си го носела по болници,немој си му давала сирупи ке му поминит ко на куче и ми спуштат слушалка,а свекрва ми ја гледаш и таа се разболела од жал.А јас да и речам мајко умирам,слободно умри ништо не ти е...
Добро бе жени, од каде да знам дека девојчето имала такви проблеми со мајка и, не сум видовита Зорка. Јас кажав дека за мајка не е убаво така да се збори .... Сум сонила дека е огорчена оти мајка и ја напуштила? Кажа кој проблем го имала и не шродолжив со дискусија, башка и последното мислење го избришав.
Нека си се занимаваат, мислиш тоа ќе се замарам...... Како некој да видовит или па немам друга работа па ќе копам по мислења.... Како секоја мајка да остава деца, па можам да предвидам зошто кажала така, јас искоментирав на тоа што го прочитав дека Колку и да е проста мајка ми, никогаш не би ја нарекла така, а најмалку на форум. Башка и темава не е за мајки, туку за свекрви, не знам зошто модераторите не ја решиле таа работа.
Ti dodeka razmisluvas kakva kje ispadnes zivcano kje otides. Seci vo koren na krajot sekako losa kje bides. Kazuvas jasno i glasno, dete dodeka e mirno i lezi NEMA V RACE i tocka, punto, kraj na prikaznata, koj kje pokusa da odi preku tvoeto so ogan si igra. Nemoze, jas odlucuvam za moite deca i cao bre, cao, ako ne vi se svigja vratata znaete kade e. Ako ti prerece maz ti zosto si rekla da ne go diga deteto, mu objasnuvas vo dva zbora i NE-MA diskusija vise. Zosto sega na 5 meseci deteto ima 6 kila, za 5 meseci kje ima duplo, a togas nikoj vise nema da saka da go drzi. Dodeka ne pokazes STAV jasen i glasen i posle tvojata tocka da nema diskusija povekje, kje vidis kolku poubavo e, osobeno, znaci OSOBENO koga stanuva zbor za tvoe dete. Jas za decata kolam i besam i rzam i ubivam, pa koj saka i kako saka neka si sfati.
Nemoj da mi se lutish ama jas se si mislam kako si se zapnala so ova (za moite deca kolam i besam) deka ti koga ke bisish svekrva ili baba uste polosha ke bidish i od tvojata svekrva
Ваљда до тогаш ќе ги одгледа нејзините деца да бидат самостојни и да се грижат сами за себе, па ќе ги остави да си го живеат животот Главен проблем, како што гледаме сите, се мажите што не можат да се одделат од цицката на мама.