Gotovo ja razvedovme. Dajte drug maz so stan i vila na more Da bira kaj ke sedi u tisina Bez lutenje malky da se nasalime
Браво. Кажа се што мислев да пишам. Ако некој нема што да коментира туку само да паметува ич нека не пишува. Патем темава е за тоа. Ако никој не пишуваше немаше да има олку испишани страни. Сигурно нејзе свекорот и свекрвата и имаат купено посебна куќа или спрат како на јатрвата затоа се најде навредена
Мене ми изгледа ко и таа да не сака да оди под кирија. Ако маж и не може, може таа самата. Навистина си правите сами, некои поединци не го заслужуваат ни тоа лажно хепи фејс. Тргни се со време затоа што утре полошо ќе биде. Овде ќе те советуваат, но решение за проблемот не можат да ти понудат.
^ не е проблем мажот да нема ни 10м2, проблем е кога сопствената жена не си ја почитува и од "срам" тапка во место... срам му е од маме, а не му е срам од жената што е бремена со негово дете. Абе ајде, лажичката во рака и душичката лајче по лајче да му ја вади заслужува. Навистина. Па тој прв треба да смисли решение како да и' помогне, а не да се понаша инфантилно... @Ccc123 еве на @Offspring свекрвата и' нема дадено трошка леб, а не кров. Ни со неа заедно, ни посебно. Ич ништо никогаш. Па живее сама, и тоа со една плата. Јас не сум мажена, ама од мајката на дм ништо не ми треба. Сами ние колку можеме - толку. Ние одлучивме да купиме плац и да градиме. Плацот го купивме со наши заштедени пари. За куќата цел живот ќе отплаќаме кредит. За @zalosna не знам, ама мислам дека ниту таа нема ништо од старите. На темава да читнеш има многу жени што сами со сопрузите создаваат и прават, без никој да им помага. Тебе ти е тешко, ама сама на себе не сакаш да си ја признаеш вистината.
Не, и со културни луѓе и со „стоки“ треба смирено и културно да се реши проблемот. Свесен човек не повишува глас, едноставно ја прифаќа ситуацијата каква што е без разлика дали му се допаѓа или не, ако може да ја реши ок ако не пак ок. На крај таквиот човек што не повишува глас и не се кара се чуствува убаво, значи пробајте ќе видите. Несвесен човек со големо его се кара, пошто дозволува емоциите да го контролираат а не интуицијата, логиката и реалноста. Али малку е тешко искулирано да се решаваат проблеми пошто од мали сме такви научени и сме биле под влијание од нашите така да реагираме, па сега мора да ги филтрираме тие погрешни воспитувања. Инаку во врска со темава, во заедница нема шанси да си среќен, спој на карактери се, македонски карактери close minded карактери. Многу луѓе грешат, прават деца и мислат дека тоа ќе им го поправи проблемот. Значи се прави дете кога ќе ги имаш сите услови и финансиски и станбени, ако ги немаш не прави деца. Зошто да страда и родителот и детето. А и ништо лошо нема во тоа ако немаш дете, мирот е priceless.
Kako sladoled v kanche? Djabe i da go tepa. Dodeka e malo se uci, vozrasen ne mozes da promenis preku nokj.
Нема храброст тоа е поентата. Штом мајката од јатрвата си заминала со прст во уста, сега тој си ја жали мајче. Ама мајче треба да сфати дека синчињата и се возрасни и дека си имаат животи. И многу ми е вознемирувачко тоа дете да се меша во кавги уште па и неродено.
Затоа ќе му ја удриш клоцата. Ако тој смета дека не заслужувам почит и љубов, зошто да му ги пружам јас на него?
Ме изнасмеа. Мојава велиТ другарките ко ќе шетала на мобилен слики од внучиња и покажувале а оваа немала што да покаже. Муабетов до кај сте со домашната? Па се лути се срди. Па ми вели не излегувам веќе(со тебе ќе си седам)да не ме гибаат понадвор другарките.
Abe nie se razbirame, tuku ccc da sfati deka nejze i treba maz. Maz koj ke zastane cvrsto pred mama i bez placenje kje i rece sto treba da i kaze.
А само прашај ја за било каков рецепт. Главана тапан ќе ти јас стори. Остај си го знам јас со неа марифетот. Со син и не го научив. Ма-ма,златна.
Што да и каже? Ене го мојон и кога треба да каже ќе у*ере работа. 100пати речено дека не сакам блискост со неа и дека не сакам ко ќе рече дојдов да ве посетам да остане со денови. Се јавува во понеделникот доаѓам денес и во недела имам лет кај роднини на гости да оди. Нема дали можеш/дали сакаш да ме примиш(а мене следнава недела ми е густо на раб.ама кој те праша нАли). Плус дојди во сабота,одмори се и оди си во недела. А не додека сум на работа денес и утре ровари се на раат. И ај што ја гледам попреку и на мм му брмчам и додека сфати дека ми смета што вака се упикува непожелна а можеше фино сабота да си дојде и недела оди. И ми вика ќе и речем да си оди утре и сабота да дојде. Му велам ќути така уште и лоша ќе ме напраиш,да има мама од кој да се жали,штом ја трепам денес ќе ја дотрпам и утре и задутре. Ене го и рекол и се пожалил. И свекрвица паметница му рекла да ќе си одам утре зошто летот ми се преместен. И ај сега. И пак јово наново ќе си дојде,пак ќе си дреме со денови пред идниот лет. Плус има каде да седи,роднини и се,ама ја гибале внуче што немала и нејќела така. @Ccc123 од мажи си патиме. Јас убаво велам со неа ај донекаде ќе потрпам и чао. Ама мажево ма-ма златна,преречи му за неа одма се лути или ќе и истресе што не треба. А 100пати му е речено да тебе ти е мајка и ок да не ти смета со нас што се упикува,ама мене не ми е ништо.Само од почит што ти е мајка трпи,молчи и на дистанца да не се потскараме зошто не и го барам рецептот за внуче.
Jas mozham da imam od starite sve sto che posakam..rabotava e jas sto ne sakam..od 17 god se preseliv sama vo svoj stan ..uchev i rabotev po nekoj sat..(dobro na pochetok mi pomagaa 1 god)posle toa se sama ..se omazhiv..se omazhiv od ljubov..ama ete bilo sudeno da se razvedime.. 2 deca sama chuvav 5 god..se premazhiv..gospod mi dade uste 2..neka mi se site zhivi i zdravi..eve kerkami mislam deka istiot pat go tera kako mene..se preseli na 17 god..normalno na pochetok i nie pomagame..posle toa koga ce zavrsi so skoloto sama che si go tera svojot pat..sakam da kazham nee zhivotov samo daj daj daj i od inat da ne saka so mazot da si zborni za da si se preselat i da si go najdat mirot sto im treba..ama kako saka ako misli deka so ova nesto che reshi neka tera taka..aj i nemozham pojche da se zamaram .. ako me citira nekoj da znajte ne odgovaram ....ZA INAET I JAS ...
Не би никој да навредам, ама не знам бе како ги бирате и мажите такви неамбициозни да си направат нешто во животот... Можда дека мојов е амбициозен, па не знам за поинаку... И јас сум во полузаедница (само со свекор) па маж ми не чека од него... Куќава кај што сме сега дел беше направена, останатото го направија по пола. Сега и на друго место правиме куќа. Во ред, имаше маж ми пари, му се поклопиле коцките, ама коцките се редат така како што сами ќе си направиме. Ако не сакаш да гледаш тв со нив, купи си и в соба гледај си што сакаш. Сите сакаат мир, а никој не сака да си го испоти задникот за да си го обезбеди
Ти држи место муабетов ама само донекаде. Не можеш да генерализираш мажите неамбициозни. Може мажот ете да е ко твојот амбициозен да создава пара и се ама ете ко на @Ccc123 срам му е да ги навреди неговите и да се дели од нив. Таков маж си замислил имам пари јас од моја плата и мои и брат и жена му и внуче да се гостат. Таков маж мислел сите ќе се сакаат и сложно ќе си живеат до крајот на животот. Е сега што не помислил дека ќе има кавги и неслога и секогаш едната страна ќе е крива или трпи...можда во право си не бил амбициозен да предвиди дека мајка му во брак ќе стане ламја а жената аждаја штом отвори уста за мама.
Девојче вака остро маж ти да го подбереш. Он ти е крив за се. Мажот треба да знае женат да си ја заштити . Плус пак ке речам те нашле па те користат. Со кој памет сите си јаделе и ти чиниите од сите ги миеш. Фино лепо ке си се повлечеш во соба со зборовите леле нешто не ми е арно, морам да прилегнам. Си ја кажа маката, ти кажуваме свое мислење.
Не можел да предвиди, во ред Ама сега гледа каква е ситуацијата и пак не мрда со прст Од денот кога ставил потпис во матично, примарно семејство му е сопругата и треба да се грижи за нивниот заеднички мир, без да се секира дали ќе ги навреди мама, тато и бато