Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Ama i ne e sekogas do toa kako ke se postavis.
    Ima mazi p*cki i ne saka da se mesa/ne saka da prerece na negovite.
    Ti zbori,zameruvaj,zaprimetuvaj za negovite toj ednostavno ne reagira. Isto ko na ccc maz i.
    Vakvite ne zasluzuvaat zena.

На Rebecca_R, Ccc123, ilyan и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ccc123

Ccc123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    А што ќе правиш кога и маж ти ќе им рече, а тие прекинуваат да зборуваат со него и се лутат, па пак си тераат по старо?Како со ѕид да зборуваш. Буквално.

Исто. Ќе ме отпишат од живите. Сум се осмелила и јас ама немаше ефект. Напротив.

И колку да е јасно. Никој тука никого не нападна. Мене ме изнервира тоа што жалосна се зафати за бременоста. Демек ако е бремена не и давајте сила така нешто беше. А не знае кој со каков проблем се соочува. Секако дојдов тука за совет и ги почитувам сите мислења освен оние кои служат само за потсмев и баш најмногу на нив реагирав бидејќи ем проблеми си имам ем уште тука да се нервирам ми фали.

Ситуација од денес. Си дојдов од работа, јадев, имаше чинии еден куп за миење. Станав, си ја фатив мојата чинија и си ја измив а другите им ги оставив. Си турив сок и не прашав никого дали сака, ама свеки ако не ти врати жива не е. Го прашува пред мене синот дали сака да јаде нешто ќе правела јатрвата, а мене не. И и вика добро тогаш направи си само за тебе. Му пишав порака на мм. Му кажав, нормално не ме подржа. Сум јадела јас затоа не ме прашала. И му кажав дека од денес друга песна ќе е и дека како тие со мене така јас со нив одсега.
    А пишав пред некој ден мм ко одеше да нарачува за јадење и нејзе прво прашање и беше дали јатрвата ја прашал што сака. Спомнува јадење пред трудна жена, а не ја нуди. Од кај знае таа дали мене сега ќе ми остане баш тоа јадење во памет. Не дека не сум способна да си направам. Напротив. Од денес што ми душа сака ќе правам, секако правев за сите, туку ме боли тоа што кога јас правам се прави за сите, а сега само за нив. Ок. Така нека е.
    Затоа од денес само за мене ќе си гледам.
    На мм да му речам мене ќе ми се пушти, тој да им рече пак тој крив, а пак за нив прави сѐ и тоа е. Џабе е сѐ. Останува на мене сама да се соочам со нив. И ќе биде. Јас сум мекуш, многу попуштам, до после може и жал да ми биде да се понашам никако ама секогаш кога ќе ме обзеде такво чувство ќе се сетам како тие се понашаат со мене.
    Вчера ги начекав како шепкаат нешто, ги слушнав и што. Живеам под постојан надзор. Ме пратат што правам што јадам дали чистам дали мијам дали прашина бришам дали спијам и колку и после зборуваат. Му кажав на мм јас сум била никаква.

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Па требало да и речеш, еј супер мене ми се јаде _____ ај нека ми направи.

На eli25, Nausicaa, SV1911 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.792
    Допаѓања:
    145.347
    Не се останатите криви.
    Маж ти е проблемот , очигледно.

Јас да имам сопруг кој не ме поддржува , а со свои очи гледа што се случува, би се запрашала дали малку му значам или мама е на прво место.
    Па и убаво ќе го подберам.

На eli25, manako1, joy1 и 11 други им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    A da ti doaga sekojden I da ti sede po 2,3 saati a ti si si dosol od rab I sakas da se odmores a nemozes si stanal vo 5 sabajle za rab I nit si odmoren niti si naspien kako sto treba e togas ke te prasam kako ti e oti ima nekoj sto rabote vo zemjodelska firma vo oranzerii rabote po nivi I uste goste mufalat doma

6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    @Ccc123 јас не знам каков карактер си ти, ама мене да не ме почитува и да не ме рецка мажот - не би го трпела. Ако не му е жал за тебе, што да ти кажам?
    Пак ќе се согласам со сите - ти со него имаш проблеми, и додека со него не ги решиш проблемите, се' ќе ти биде џабе.

Јас не можам да разберам како тој не прифаќа да одите кај твоите или под кирија - а не мисли на тебе, туку на себе само. Не знам како стоиш со твоите, но ако толку ти е неиздржливо макар без него оди си.

Затоа што кога ќе се породиш, тек тогаш уште потешко ќе ти биде.

Во однос на тоа те понудиле или не, без оглед бремена или не, не фаќај кусур - за твое добро.

Колку побрзо сфатиш дека јатрвата и свекрвата нема да се променат, толку побрзо ќе дојдеш до решение за себе, за што кај себе да промениш, за тебе да ти биде полесен и помирен животот.

На ivi1987, Rebecca_R, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    E da ti kazam stvarno ja preteruvas..ti si taa sto non stop prati po doma koj sto pravi..sekoj den pisuvas e od denes e od denes..daj ednas pochnigo toj den i zhivej go zhivotot..ako ne da dojdime da mu kazhime nie na mt da pochni da te saka i pochituva..ajde bre sto se zamaram pa i jas so tebe cccc

На Belgin1, ivi1987, joy1 и 7 други им се допаѓа ова.
  8. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.700
    Допаѓања:
    182.212
    ај сеа вака
    земи прочитај си го постот под претпоставка дека еве пр јас или некоја друга членка го пишувала ок??

од коа ке го прочиташ биди искрена и одговори кој е кривецот во целата ситуација

маж ти е кривецот само он
    ни ти ни јатрва ни свекрва
    они двете јес да се понашат идиотски ама му се може оти маж ти не памук

седи си го него постави му ултиматум пжни малце бе мекуш

На Nausicaa, Luna91, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    I sega koj e kriv ??????????+?

На ivi1987, joy1, Nausicaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    auu pa neka se pusti, kje go zapamti denot koga se pustil. more i sekundata.

На Rebecca_R, Luna91, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Vaka taka ama i on izgleda kutriot nemozhi nikako da i pogodi na zhenava..

На Offspring и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  12. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Во сите проблеми само мажот не е крив за тебе така?
    Уште пред да се земете требал да им постави граница зошто тој знаел како стојат работите, магарица да доведел не би го трпела , а не жена.
    Ти знаеше претходно како живеат?
    Одеше кај нив пред да се земете?
    Јас на пример знаејќи дека ќе живеам во заедница со свекор и свекрва, а кампли со све на куп тука, не би помислила да стапнам во тој спрат, камоли да изигравам хепи фемили за никој да не биде изненаџен и увреџен, па после трт прооблемчиња. Освен тоа , знаејќи дека мојот иден маж сака да живее вечно со тато и мама , на време би добил неповратен билет.
    Сестра ми привремено живее во заедница, ама истовремено си прават нов дом, но и додека живеат тука зет ми уште не земени им постави граница, а и сестра ми не молчи зошто знае дека маж и ќе ја ппддржи и дома востание ќе се крене.

На ivi1987, Nausicaa, Luna91 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.397
    Покажете им заби од самиот почеток и кулирајте си.Моиве кога бев мала беа на пат 2 недели во Австралија..само што дошле моите баба ми ја прашала мајка ми дали има ручек за мене за утредента.На тоа добила одговор:Го направив во авион ич да не се секираш.Од тогаш тетка ми ме чуваше кога моите не беа подолг период дома.Среќа баба ми не се мешала кога сум била помала ама сега од лековите мозокот и е како на детенце и нон стоп ме бара ми ѕвони зборува глупости како јас и мајка ми сме се преселиле во Охрид а она го напуштила татко ми..(летоска ова кога бевме таму месец ипол и она испаничила).Лекот е само ингор, некогаш немора да ви коментираат за да ви дигнат притисок.Јас уште од мала сум дрдорка и се што ми е на ум кажувам, класната ми вика ако некој ден имам син и ми донесе снаа дома дека тешко нејзе ќе било..секој со својот табиет.Баталете ги, ваш брак ваши деца они се опсесивни со нивните синчиња..

На Bojana 123, Asistentkа и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  14. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Епа штом си никаква јас те советувам вака од срце да земиш една тава убо да ја вџештиш море да се усвитит и на тој твој МРСУЛКО шо си го зела за маж да му ја истрескаш та глата онака дури се оладит тавата! Да ти се плукнам во бракот !!!

На buba4e89, Luna91, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    tatko mi na vremeto koga bev mlada i luda mi vikase, deka glavata mi sluzela za koga kje vrne dozd da ne mi go vrne mevot :D
    taka i primerokov od pogore :D

На Luna91, Mari-Ja, Asistentkа и 2 други им се допаѓа ова.
  16. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Nemoj da ja preteruvate so vakvi zborovi..mozhi si e chovekot nekoj miren..iskreno mene mi e zhal za covekot i se mislam deka zhenava ja preteruva..nikade ne napisha deka ja maltretira,brka,pari deka ne i dava.....malce i hormonite i igraat chochek pa sekoja sitnica i smeta..

На duffi, Ana_mk, Offspring и 4 други им се допаѓа ова.
  17. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Жалосна ова не е баш ситница, тие што не сме живееле во заедница не можеме да ги разбереме останатите. Да сум во заедница не би го трпела ова, башка изговорот дека е мирен не држи вода, мене не ми личи на мирен, туку на глуп.
    Како за сите мирен, а за жената не?
    Не значи дека добар брак е оној во кој нема насилство, ако мажот дава пари на жената и ако не ја брка. Бракот не се разведува само од тие причини. Под кирија пак, во оваа наша земја не се оди лесно, особено ако си заглавен со кредити, мали деца и.т.н, но да речеме овие имаат услови, ама мулево нејзино кај шуто, па боде!
    Ем нејќе да суреди ситуација, па се противи за одење.
    Ама женава сите ги најде криви само него не. Е тука е проблемот, што вината ја наоѓа на друга страна. Да ја почитува доволно како сопруга и другите би ја почитувале.

На Belgin1, oblace1, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.979
    Не е мирен, туку глуп и неспремен за брак. Зошто не сака да живее под кирија? Мамичка да не пати, а жена му нека се расправа со 1001души дома.
    За мене ова е малтретирање до ист степен со ќотек.

На joy1, Meckicja, simonka93 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.991
    И јас мислам дека е само глуп и лончињата му се побркани, уште е дете во аклот, а татко ќе станува.
    Ем шуто, ем боде.

Ем дома не ги средува работите, ем не под кирија, ем не кај нејзините.
    Крив си е и тоа ептен.

На eli25, ivi1987, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas nemam nikade prochitano od chlenkata da pishala deka ona saka da se preseli a on deka se protivi.. :| mozhi sum propushtila nekoj post hmm...ako e taka togash e stvarno MULENCE .... :)

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.