Sum doagjala i do kavgi i sekakvi raspravii zenata izgleda mn saka da se mesa i nikako ne razbira Sekako odgoborot e deka taa e baba i saka da go seta cuva
А ти си мајка. Мајката е побитна од бабата. Детето е твое и треба со мајката да си биде , неможе друг при мајка да изигрува мајка. Не и го давам едноставно и да го земе ќе отидам и ќе и го земам. Претпоставувам во заедница сте на крај се заклучувам во соба и крај. Ама сепак мислам дека се ќе биде џабе кога од мажот ти немаш поддршка.
А зошто си се нафатила да живееш во заедница? Уште пред да се омажам му кажав на маж ми- или сами или не се мажам. И на мене свекрвата проба да ми изиграва мајка на детето, па и го покажав патот. Сега не смее да писне.
po hard kor treba. Demonstrativno zaminuvas so se bebe kaj tvoite dodeka ne planiraat da se resi situacijata. Oni inat ja poinat.
Нема што да мисли маж ти, и работата не е изговор, ќе седнеш и убаво ќе збориш и ќе кажеш што ти смета, сигурно маж ти може да одвои 10мин, лош впечаток оставаш ако се расправаш, биди смирена и зборувај нормално, кажи со убаво дека ти сакаш да поминуваш подолго време со твоето дете, доколку ти затреба за нешто ќе ја викнеш и неа, или нека доаѓа по неколку часа на ден, а не да ви држи сијалица, ако не бива со добро, тогаш покажи и ти дека сериозно ти пречи тоа, пошто вака не ми изгледа дека те сфаќаат сериозно.
Znaci maz mi me podrzuva...no i ima rwceno ednas ama taa prodolzuva..sega za sega nemame uslovi za pod kirija
И јас сум за ова! Треба од старт сечење. Јас уште кога дојдов со малата од болница си ги поставив јасно границите и си обележав територија. Бебето го чувам јас, ако ми треба помош ќе си побарам. Наметнување со сила не толерирам! Некогаш знаев да изреагирам претерано бурно и после ми е криво , ама си викам бар ќе си знае дека се нервирам и ќе се пази. Во една ситуација нешто ми пререче за ситница и и реков дирекно: Јас сум го раѓала, јас одлучувам. Се утепа од извинување после.
Pane pretpostavuv deka do tolku ke stigne rabotata....nie sakameda sme sami ama ete tatkomu pocinat i sega da ne ja ostava majkamu i sestramu sami ama oni go gazat mu pravat sto sakat nikako da se osvesti.....inace kako i go pokaza patot na tvojata kazi nekoj sovet blagodaram!
Како бе те поддржува , само еднаш и имал речено. Абе ќе и кажам алоо има детето родители , жена ми супер се грижи за него. Може да го видиш , да си поиграш со него а не мајка да му глумиш.
E ajde de....nego mu e zal nekoj da povredi atoa sto jas postojano se nerviram ne trebalo do tolku da se zamaram ja neznam samo se plasam deka deteto ke porasne taka i nema da me saka dovolno kako majka
Извини златна ама не е тоа поддршка. Нека му биде жал за тебе малку , ти секој ден ли живци ќе кинеш?
Zatoa sto ne e postojano i ne gleda zatoa nema da me razbere.....a site se naucile abe ostavi baba mu e neka go cuva...da ama so granici ane za se da se mesa zivci ispokinav jas sum doma ne sum na rab si go cuvam a koga rab nes neka go pricuva a taa ne odma go graba i po nejzino ke go setala ona a ja sto da dremam paedno dete imam aman
Па ете имав среќа да налетам на разбрана свекрва и тоа ми беше олеснителна околност. И кажав отворено што ми смета и она тоа си го прифати. Покрај тоа огроомна поддршка имам од маж ми. Ме знае како дишам , па малку да сменам лик одма ја предупредува мајка му. Инаку јасно и гласно кажување е лекот.
Чекај малку,слободен ден маж ти имат некогаш во животот?Одмор од на работа земат?Така за да си поседит дома малку со жената и детето?Или и тогаш не гледат ништо?
а да не си преувиличуваш по малце? ако не го чуват зошто не ти помага ако го чува па зошто го чува Ако е ептен премногу оти не ј аседнеш и д аи речиш слушај детево е мое ја го раѓав и јас ке си го гледам ако ми треба помош ке ти кажам не ти го бранам ама не се курдисувај мајка ти си му само баба иако мислам дека маж ти треба да срже оти во спротино свекрва и золва очите ек ти ги извадат кога ке се споат
Znaci kako da ne cuvale oni deca kako da ne bile majki....ima gospod ima kjerka pa moze i nejze ke i se vrati moze i poloso Odamna se spoeniii i probaa so se samo sto ne im pokazuvam slabost
Ne postojat nerazbrani svekrvi. Postojat svekrvi na koi im se moze. Sekoja pusta noga da vidi do kade moze, i koga kje vidi deka moze se povekje samo si gi pomestuva granicite. Taka bese i so mojata, taka e i so sekoja druga. Za bilo so da se raboti. Nekoja vaka za dete cuvanje, gleda ne i vikas nisto, i si prai po nejzino, maz ti ne go boli uvo, i ona si koristi. Abe koga kje i spukam ima da neznae koja vrata da ja fane, pa da vidat togas oti zaebancija nema. Jas go ragjav, jas se cepatev da go rodam, ili sum isecena, jas kje odlucuvam vo vrska so se. Ednas koga kje im spukas, posle kje se izvinuva ko na clenkata pogore. Abe iminja za decata koga mislev kako da se vikaat, maz mi mi rece ti kje gi rodis ti izberi, a ne pak nesto drugo.