Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Во однос на имињава, свекрвата сакаше да одбере име на децата, па и презиме. :?: Среќа што маж ми и рече не инаку ќе имаше голема кавга. Колку повеќе им ќутиш, толку повеќе ќе те прават будала.

Meckicja likes this.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Незнам зошто дозволувате свекрвата постојано да го води орото. Нема жива сила што ќе ме натера свекрвата цели 16 месеци да ми граба дете од раце и да му се прави мајка, па умешана и трета личност за да биде ефектот појак. Значи, прво ќе ја седнам и со убаво ќе и образложам некои работи, а ако не и влегува во главата тогаш јасно и гласно ќе и кажам дека јас сум му мајка на тоа дете и дека јас одлучувам кога и што ќе се прави со него.
    Без лутење и навреди ама премногу дозволувате да ве газат и да ви се качуваат на глава. Не сте сираци најдени на улица, не сте малоумни за свекрвата да ве третира како беспомошно животинче.
    Разбирам, заедница на сам старт, се учите едни на други, нормални се и фрки и проблеми и се дур не се наредат коцките, ама да дозволите тоа да трае со месеци па и години не е никој друг крив освен вие самите. Па, плус и мајка, не, навистина неможам и несакам да ве разберам нит па да ве жалам. Не сте за жалење дефинитивно штом дозволувате вакви мајмунлоци.

3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Затоа што газот им едаден под кирија ете зошто
    ако се крене да се буне ке ги избрка а овие немаат за кирија а старава ја знае и таа ситуација и си праве како шои сака неа
    просто и едноставно

4. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Znaci vaka jas dva tri pati sednuvam i im objasnuvam ama ne svakjat izgledaa kakoda vi objasna jas gledam kolku sto mozam da si teram po moe nekogas i so silai go grabam od racete za da me svati ama izgledanamerno mi pravi sekako deka nema da kjutam prilika cekam da pocne nes i sve ke i iznakazam jas i rekov moe e dete sto sakam ke pravam ama ovaa se pravi eptennn!!!!

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не е и тоа причина дефинитивно. Ние кога веќе пукна тиквата кај свекрва ми, значи немаше ни кавги ни ништо до тогаш ама нејзиното однесување со мене беше токсично и лошо за моето здравје и нерви, па си ги земавме парталите и отидовме кај моите. После два месеци седење кај моите отидовме под кирија па сега еве тераме години со станбен. А, и факт е дека кога се живее во заедница се троши многу повеќе него кога си сам на страна. Ова го тврдам и го кажувам од свое искуство, осетено на своја кожа.
    Туку, сите се со оној став - Е, да бе ќе им пунам јас џеб на газди за под кирија да седам, пари во воздух ми одат без потреба. Не, огромна е потребата и секој денар даден за под кирија е ништо во споредба со мирот и спокојот што го добиваш. Само, кој да сфати и да пресече, да почне да си го жали здравјето и нервите изгубени во заедница а не за џабе дадените пари за кирија.

6. forumce

forumce Форумски идол

Потполно те разбирам. На некои луѓе и сто пати да им кажеш пак ќе си терат по свои само да те нервираат и терат инат. Таквите не се менуваат

7. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Не бе форумче зошто да кажеш?
    Јас го раѓав за некому да се правдам зошто и го земам од раце???
    Не знам само што им се дешава на снаиве, ама да ти го зима детето од раце, 16 мес да ќутиш и уште прашуваш што да правиш?
    Мајчинскиот инстинкт изгледа слабо ви работи! Зимам дете и викам не пипај!
    Ако е толку алармантна како на flower power ситуацијата, уште цицка у уста што не му пикнала, постапи дрско што се вика. Ама ако тебе ти е досадно па и на помошта укажана од свеки и после работа да го чува и само сака да те одмени, не заслужуваш да го пипне.
    Пошто ништо конкретно не кажа како си золвата сакаат да ти наштетат.

Last edited: Feb 16, 2018
    joy1, CameliaMiller and forumce like this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Општо за таквите луѓе пишав, не за конкретната ситуација. Земање на бебето од рацете на мајката е крајно нечовечки. Еднаш свекрва ми се пожали како на неа свекорот и свекрвата ѝ го земале мм од раце, јас само и реков јас да се мачам на пораѓај, да не можам да спијам и да умирам од болки секоја ноќ и некој да ми го зима детето од раце нема теоретски шанси , за се можам да преќутам ама за детето не, знае се која му е мајка. За се што ми смета кажувам на мм, ма да не е имало нешто за да дојде до кавга. Освен тоа бакнување на бебето. На сите убаво и кажавме да не ја бакнуваат ама пак си терат по свое, ја бакнуваат по раце, на лице не оти видеа дека и е црвено. Кога ја бакнуваат на раце веднаш ја носам да и ги мијам. Не можам да го сменам тоа едноставно не сум таков тип за се нешто да преговара, а и почнав да не се нервирам кога за инат прават работи кои се кажани да не се прават.

9. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Koj go hrani, kape, presoblekuva bebeto? Tie ili ti?

10. lonelyswety

lonelyswety Активен член

E toa nikako ne dozvoluvam jas si go pravam toa!

FlowerPower likes this.
  11. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Dobro e :))) si rekov i vo taa krajnost da ne e, sum videla se. Zolva ti, so nea da probas, moze pomlada, pa da i vlijae na drugata? Ili i taa e luda?

12. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Nemozeni so nea da se dogovoram zatoa sto zaedno se oni :):)

13. ilyan

ilyan Популарен член

Чаре за свекрви:rofl: FB_IMG_1518797929690.jpg

14. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Znaci jas ne kjutam ne me razbra jas i so ubavo i so loso i rekov ama nema razbiraca a naceka situacija odma si tera ama mn mi e tesko odvmatre zatoa sto znae i pak namerno mi go pravi toa !

Meckicja likes this.
  15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Е така да си знаете.

FB_IMG_1518806647758.jpg

16. kuc

kuc Форумски идол

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: убав на мајка

17. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Ti go banjas, presoblekuvas, hranis.
    Dali i ti odlucuvas sto ke jade i pie, dali se mesa vo nekoi drugi raboti?
    Rece deka svekrva ti odi na rabota. Taa koga ke dojde od rabota mozebi samo saka da se poigra i proseta so vnuceto bez nekoja losa namera. Podobro e da go saka i cuva otkolku da go ignorira. E sega cuvanje ne ekstremno kako na clenkata sto pisa vo krevet da i se pika i da mu dava da cica zosto ova veke e bolest. Mozebi od blagodarnost zatoa sto domasnite raboti ti ostanuvaat na tebe pa saka malku da odmoris.
    Dali ako dojde od rabota i sedne da jade a potoa si odmara nema da ti bide krivo i da komentiras deka ne go saka vnuceto.
    Ednostavno ne ni se ugoduva

18. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Pa mi se mesaa i vo jadenje ama otkako se karav ne...e sega ona koga ke dojde od rabota ili koga e slobodns saka sve ona da e so nego i za setanje i za cuvanje
    ..a zosto i koga odime negde na gosti zosto i tamu saka sve so nego da e ....ili tuka jatrvite si gi setaat svoite deca a moeto so svekrva ....mislam deka preteruva a za spienje samo jas mozam da go zaspijam....iii uste nesto koga sme doma ona se pravi kako ja da ne sum tuka i mu vika na deteto dojdi kaj baba odi baci js teta odi igraj so teta daj i ova na teta aj baba tuka e ne odi nikade....kazi baba kazi tetaa itn itn....jas mislam deka preteruva

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

а јас пак мислам дека ти претеруваш
    ја не гледам проблем тука

20. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Море има инат свекрви...ене ја мојана...врти 200 пати на ден. Море и ја и кажав, и мм и свекор ми. Може дете спие, може двете спијат. Има обврски. И се е добро у тој момент, еее во право сте што сум запнала па и јас. Нема веќе. Викам од утре титни ако можам ќе се јавам. И не бе пак е џабе.
    Во една сктуација идеме кај нив, ја расоблакам малата и тргам да ја дадам на дедо и кој беше одма до нас. Таа дотрча со испружени раце. Јас ја дадов на дедо и. Таа еј ама ме тресна од земја ми вика, те треснав, цело време ти ја држиш, редно е и некој друг. Џабе, за 5 мин му ја зема.
    Друга ситуација. Дедо ја држи, се закашлува, таа скока со иииииии баба и му ја граба, викам бабо не смееш така да реагираш. Ама кашла. И викам што ќе и биде кај дедо и, што кај тебе? Ам ете така шубе ми дојде. Викам покрај мајкан и татко тука ти рипаш. Не смееш така. И мислиш ќе и дојде памет???? Никогаш. Колку и да зборам, џабе. Еве веќе не ќутам, а ја седнав и муабет и напраив додатно. И се сум во право. Се до наредна прилика.
    Чаре??? Да се преселам во друга држава ми иде.
    И сеа пошо секој ден бара отчет за тоа како е бебе, јас само супер е...и ја откачувам. Па не можам веќе. Дал детево да гледам, дал со неа муабети да тепам.
    Али пакнќе кажам, далеку сум од неа сега и одма е подруго. Е тоа сами треба да превземеме, може не беше лесно ама се исплатеше.