Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Е искрено многу ме потсети на мене. И јас мислев вака требало. И уште пред да се земеме помагав за се што треба. Ама потоа се смениа работите. Па кога станав снаа доживеав да ми наредуваат леб да месам на коленици и тоа 7-8 месец трудна со патолошка бременост и да и рибам тави што 20 год сама не си ги исчистила. Ама снаа сум била така требало. И дури дњнес сваќам колку сум била будала.

На CameliaMiller, Asistentkа и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  2. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Од култура се помага ама кога се може а не кога сум болна и не живееме заедно туку кога одам кај неа и помагам од култура ама само кога можам

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.771
    Допаѓања:
    38.604
    Е тоа отсекогаш ме нервирало. Снаата уште се смета дека треба да и биде замена на свекрвата. Доаѓа снаата во куќа и треба да им слугува на сите. Да се покажела пред фамилијата. Ма кој фактор се тие па да се покажувам пред нив. Јас да живеев со нив во заедница уште истиот ден ќе си заминев. Не трпам безобразлук.

На SV1911, Alisa22, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.846
    Ее ова ми текна на мене , кога отидов снаа , снао овоа треба да се исчисти , некои тенџериња мрсни од 62ра година , ја ги измив нормално со сјај и ги оставив. И седиме сите заедно и ми вика снао не си ги исчистила убаво тенџерињата , викам е свекрво неможам да исчистам нешто што 10 години не било чистено. Мислам сите бои на лице ги смени , да не беше мм мислам ќе ме истепаше :lol:.
    После една недела муабет не праеше па си бев раат :D
    Сега настрана кога сме кога ќе дојде јас по неа инаку се ќе сака да ѕирне.

На YoungandBeautiful, Peperutka-bt, SV1911 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.778
    Мене многу ми смета некој да ми се меша кога работам нешто. Ко јас да не знам прашина како се брише или ручек како се прави па шуќур свеки се најде да ме просветли.
    Се случува и кога правам нешто кое таа никогаш не го готвела да се меша и да кажува како треба. Што се мешаш кога никогаш не си го правела тоа? Или обавезно следи коментар пресолено/несолено, или претходниот пат поубаво беше, сега си го утнала. А јаде ли јаде. Не ми е јасно. Ама тоа им е во крвта изгледа.

На YoungandBeautiful, Alisa22, Luna91 и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Zosto i kaj go pisuva toa pravilo?
    Jas koga bevme vo normalni odnosi ne pomagav koga odev, ne stanuvav ni edna cinija da izmijam, od prosta pricina sto koj dosol pa mene da mi mie i cisti ?
    Jas se selev so se namestaj i trudna sama si cistev i perev i miev, nikoj ne rece de kje dojdam da pomognam, em trudna. So pa jas da pomagam na nekoj ? Ne od so me mrzi, tuku od inat.
    Ednas taka bevme kaj svekrvata na selo uste koga ziveese, stavila da se pece nesto, i izlegla nadvor nesto, a jas bev vnatre i pocna da mi smrdi na podzagoreno, samo izlegov na prozor i i rekov deka smrdi, da dojde da vidi.
    Posle mm mi rece vika tolku li ne mozese, vikam tolku ne mozev, koj pa mene mi ide da mi gotvi. I molk. Taka se secat problemite uste dodeka se sitnici. Jas so toa i dadov nejze do znaenje deka od mene ne treba da ocekuva nisto, isto kako so i jas od nea. So da ne trebase jas koga kje otidev generalka da i praam ? Po koj osnov? Da izigravam dobra i vredna vila?
    Mnogu mi e gajle.
    Posle ona koga se selese koga si otide od selo, vleze vo eden necist stan da zivee, jas otidov gjomiti drustvo da i praam, decata zaspaa nadvor vo kolicka letno vreme bese, ona vnatre cisti i riba, jas nadvor si sedam i kafe si pijam, i ic muva ne me lazi. Mozev da vlezam da i pomognam, ama nejkev. Milo za drago.

На Alisa22, Rebecca_R, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Па ако некоја свекрва и помага на снаата,зашто снаата да не и помогне на свекрвата?? Тоа е култура

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.846
    Ама ако и помага , ако не и помага што? Најчесто тоа не е помагање од страна на свекрвитр зошто после низ нос ќе ти го извадат .

На gjoker4e, Alisa22, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Има и за тоа одговор ако ми каже не вака,не така,незнаеш како се прави тоа,не се прави така ручек ја и викам ја така знам,ја така готвам

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.846
    Нее за такво мешање такво не ни давам. Порано кога седевме во заедница она рече мое е ручекот секој ден ќе се договараме и јас праам , јас ок. После си чув муабети дека сум била мрза и дека жал и било нејзе она ако не зготвела ќе сме немале што да јадеме. Затоа викам низ нос ќе ти го извади.

На SV1911, Skorpija25, Asistentkа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Колку често доаѓа?
    Ако е 2-3 пати годишно, излези си од дома и остај ја да брка лончиња.
    Пошто имаш две опции - или да се испокараш и стварно да не доаѓа, или тие неколку дена да не си го умараш мозокот.

Свекрва ми што не ми е свекрва се' уште, посебно околу храна, нема никаква допирна точка со тоа што јас го сметам за убаво. И мора да е нејзиниот рецепт најдобар :) Мене така ми одговара да ти кажам, прво зошто јас вака "неука" не морам да се мешам во готвење кога се собираме, а второ дечко ми не ми е син па да му се докажувам колку знам да зготвам или колку му ги знам навиките.

Јас едно нешто си знам - ако некој сака да заврши твоја работа - пушти го нека ја заврши. Ти сигурно си имаш поинтересно нешто за замарање од ручек или чај, макар наполни када и кисни се.

Тие неколку дена едноставно не ја зарезувај, заради себе.

Е ако доаѓа повеќе пати, значи баш често, и седи долго, тогаш мт нека и' покаже врата, затоа што нели она иде кај синот, не кај тебе. Епа ако на синот му смета, нема да има зошто толку често да доаѓа.

На mKdevojce, SV1911, ivi1987 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Направила денес ручек и меѓу другото и супа која ни јас ни мм не ја јадеме.
    Рече послужете се,ај добро.
    Му ставам на мм и на шала он ми вика жено намали килажа малце или те оставам:),свекрва ми нит поканета нит прашана па да престане да јаде ова и во тоа време...мм и вели а тебе те праша некој?
    Она:|.
    Мм и вели премногу количински готвиш,дојаде и оваа ми се закачи мене.
    Здраво било нејзиното не требало ко вчера да купувам храна.
    И викам за двајца да губам време и да правам преголеми количини од храна навистина не ни се исплати кога некој пат за покомплицирани готвени јадења можам и да купам.
    Она:|:|.
    Доаѓа некој месец по 2пати па може 2месеца да не дојде па следниот еднаш и седи од 4-5дена до цела недела кога како,зависи која болест ја глуми и колку време ќе и треба да фати врски за прегледи.
    А има каде да седи,едно чудо роднини,имаа не е проблем и да е сместена на најубаво ама она кај синко па синко.
    Мм ја знае што е,ама ќе му поглуми дека е болна ќе заплаче и и попушта.
    А многу пати и е речено да почитува правила тука,еден ден е мирна и одма по нејзино после само колку да се вгнезди,смести.
    На пример зела испрала чорапи на мм,а ние сме си договорени во недела на ефтина се што се собрало перам.
    И сега ги испрала на скапа струја кога и притекнало и ги оставила јас да ги пружам.
    Јас на мм мајка ти ова и ова да си фатиш да си ги испружиш.
    Нека гледа дека само на синко лошо прави(а порано мм ме терал јас да и трчам и да пружам,ама се научи си фатила таа тој нека и трчка,јас нит сум ја молела за услуга нит сум ја терала денес чорапи и плус кога сака.Секој месец кога заседнува тука за телефон и струја одма повеќе иде,ама имаат дечињата нејзини,имаме ние се да ја тинтраме,ама нерви некако немаме веќе)
    @Aneta92 а кога одиш на работа да те прашам како ја пазиш што прави и одиш по неа?

Последна измена: 20 февруари 2018
    На Alisa22, Aneta92 и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.831
    Допаѓања:
    274.989
    Ама зошто се објаснуваш?
    Па јас на мајка ми со која живеам не и' објаснувам. Оти така сакам ми е одговорот.
    Неа не можеш да ја смениш - ама себе можеш.

Не ја зарезувај, остај ја нека готви за сине тие неколку дена :)

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.846
    Сега сум со бебе па дома сум цело време , а кога сум испадната нема идење. Се договоривме со мм дека нема идење кога он е сам , ама најчесто заедно излегуваме. Он си ја знае па не ми направи никаков проблем кога го реков тоа.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Pomagas na toj sto bara pomos, se drugo e pikanje nos kaj sto ne treba.

На mKdevojce, SV1911, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Asistentkа

Asistentkа Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2017
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    4.541
    Пикање нос кај што не треба и јас би додала само за да се извади низ нос кога свекрвата смета дека треба.

На Skorpija25, Aneta92 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  17. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Ама премногу ги тупите главите со беспотребни работи.
    Ќути, трај и прај!

На carangigia, Luna91, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.700
    Допаѓања:
    182.208
    ова ми падна у очи
    еве да те прашам
    кај ја личи повеке да биде сместена кај син и или кај некоја роднина?

На cecilia, kukla21, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Не,не треба никој да побара помош од мене или тебе,треба сами да ни текне дека така треба,треба да помагаме

20. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    2.846
    Зошто треба да помагам ? За после пак да нечинам ? И кога помагав нечинев , сега барем да има за што да зборува.

На CameliaMiller, Offspring, Skorpija25 и 2 други им се допаѓа ова.