Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Се појави свекрва на форумот и сите снаи ги снема :D :D :D
    Ајде снаи, што да им купиме на свекрвите за 8-ми Март??? ]:)

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.843
    Допаѓања:
    40.139
    Јас на мојата свекрва незнам дали да и подарам нешто пошто овде не се слави 8 Март
    Сепак не е проблем да и подарам нешто ... :)

Окако живееме одделно имам приметрено промена .... на добро :)
    Сега со задоволство идам кај неа на кафе ... (не толку Често´)

3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    не замисли малку РОСИИ :D , не јас откако не живееме заедно се немам поплакано, ама претходно :lol:.
    А се мислам што да и купам за 8-ми март :?: па се и имам купено. Има време до утре ќе размислам

4. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Мојата свекрва и золвата вчера јасно пред мене си направија муабет дека за нив овој празник не важел. Ако си сакала некому нешто да подариш, не морало да чекаш да дојде 8ми Март.Ниту купувале ниту сакале да им купат.
    Значи, повече пари имам за трошење за поклон на мајка ми :lol: :lol: :lol:

На soncenceto.matea му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Леле море она мојата најде па зајде јас сум таква молчалива по карактер и неш се спречкавме со маж ми и оваа мене ме обвини за се ама синче единче овој и вика прекини тоа е наше оваа главата ми ја пукна а па моите подршка јок и додека бев кај нив си бев како парталко кој само за рмбање е створен.Ама свекрвава беше арна што и стана ми вика да не беше бремена ке си собереше до сеа парталите и право дома ке си одеше ама за бебето ми е јас ни А ни Б само си траам и си отидов у соба си се изнаплакав едно убаво...и оваа не ми зборува се јавив на моите и они ми викат снајди се кај нас не се вракај и сеа нема кај да одам а оваа ми рече да си соберам парталите за ништо дали оти сум толку глупа па си траам.да беше некоја ке ја лом направеше ама она нашла глуп народ па ке си се мајтапе. :(

6. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    А маж ти?Што ти вика,нејзе и рече ли нешто?Како така едно две собери парталите :^) Бог да чува и да брани |(

7. Nedzhla

Nedzhla Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2012
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    96
    Абе и рече да не се меша ама кога му кажав дека ми рекла да си соберам парталите вика ти не си у куката поради нејзе поради мене си викам јас неможам таму да седам неможам да бидам кај некој што не ме сака таква сум си по природа и он не па не ке седам неможам веке само попреку ме гледа кај да идам а и двајцата студираме...моите ме издржуваат мене неговите него и пола пола јадење ни пракаат дека сме под стан сами и оваа ми вика немој да јадаш неш од моето абе лом ме направи нз што и е :(

8. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Ама и ти да ти кажам право многу при срце ставаш и анализираш.рекла рекла ете многу убаво ти кажал маж ти,ти со него си мажена не со нејзе.Што утре дете ќе имаш и пак може ќе ти рече и?Со дете ќе се собираш и ќе си одиш :fubar: А и немој да ќутиш многу многу,се си има граници,немораш да се расправаш и да вреѓаш како нејзе ама седни ја и речи и.Ако има нешто нека каже како човек нека не се заканува.А за јадењето,па си пукнала од нејзиното да јадеш ете викаш и твоите те издржуваат.
    Тууу какви ситни души има значи,од мува слон да се правело.

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Исто и кај нас, еве баш сега се погоди золва ми да е на гости и маж ми не` р`чна што да ни подари и двете јасно си кажаа дека не го поштувале празников...ни подарувале ни пак чекале поклони.
    Како и да е, свеки ќе добие нешто, сепак во куќа ми е, не може баба без ништо да помине (стандард поклонувам колекции, знам каков вкус има и и` го трефнувам поклонот), не за друго детево ми се радува. :!: :)

На DEBELUSKA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Гледам има и свекрви и снаии :) Јас сум помала и уште немам свекрва ама имам проблем поврзан со тоа. Со дечко ми бевме 2 год заедно и се беше најубаво и мајкаму мн ме сакаше арно ама си се скаравме ние па на пауза... и една вечер си се начукал онака добро дечко ми(сега бивши) и изнакажал на мајкаму дека тоа му е од мака, како само се караме а и една работа што него го мачи веке дооолго време дека не ми е прв. И сега мајкаму е фрапирана од мене, несака да ме види, мое име несмее да се спомне во таа куќа, му рекла да ме избрише од животот демек јас не сум била доволно добра за него. И сега нас НИ Е ЗАБРАНЕТО да се гледаме затоа што мајкаму разбрала дека сум имала живот пред него.. А верувајте ПРЕМНОГУ ГО САКАМ и незнам како да ја вразумам жената.
    Ве молам за совет

11. Marna

Marna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    165
    А не ви се чини дека разликата меѓу генерации си го прави своето... мажена сум, не живеам со свекарва, со сопругот сме заедно многу долго време, од средна школа и свекрва ми ја познавав години пред да се омажам, свекарва ми е 7 години и тек последнава година почнува да наликува на свекрва, :D којзнае ние снаиве какви ќе сме свекрви... 8)
    А што се однесува до поклони и мајка ми и свекрва ми добиваат од мене за најразлични поводи а и без повод ... понекогаш.

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Ако се трудиш да ја вразумиш мајка му во голема заблуда си, а ако се трудиш него да го вразумиш фрли го во вода.
    Уште сега потпаѓа под туѓо влијание а што останува за подоцна еве на пр. ако ти биде маж. На првата слабост отишол кај ,,мама,, :$ и таа му дала забрана да не биде со тебе. Утре очекувај и да даде забрана за секс :D
    Девојче, отварај очи додека е време, најискрено

На evangelina.ina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DEBELUSKA

DEBELUSKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2012
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    273
    мажот кога не те брка..таа сто сака нека вели од едното уво влегло од другото излегло и не се замарај...ма со незе и плачиш...ма не замарјсе....гледај со него да ти чини....иако јас не сум мажена ама имам пријателки сто се мажени така да си ги кажуваат маките поззз и главата горе и не чути

14. Marna

Marna Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    165
    Бојанче, без намера да се разочараш, меѓутоа Славица999 е многу во право, отвори си очи... “не ти бил прв“ ааа ??? искрено “проблемот“ не е овде мајка му нејзиното однесување со ништо неможе да се оправда, да се разбереме, меѓутоа неговото однесување уште помалку без разлика колку многу ТИ го сакаш...

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. soco

soco Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    185
    :!: е па утре подарии нешто на СВЕЌИ :D да омекнит малку ! :D

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Чекај бре жено утре е 7 ми али убав ден за црна панделка и едно ,,збогум,,

На stilas7 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Во право сте, ама 2 години не ми се оставаат така лесно... А мислите сега за 8ми март да и пратам порака нешто или?

18. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    11.813
    Не!!!
    Зошто да и праќаш нешто? Таа е мајка на твојот БИВШ дечко. А верувај и златна огрлица да и однесеш нема да го смени мислењето.
    Нема зошто да се умилкуваш и на колена да паѓаш, ти ништо лошо не си направила. Не се понижувај, имај малку достоинство.
    Штом таа жена забранила твое име да се спомнува, јас кога би била на твое место, би сметала дека никогаш не ни постоела.
    На крај краева ти сакаш да се смириш со дечко ти. Немаш врска со мајка му, туку со него.

Едит: Сега видов 22 години имаш. Кога ќе најдеш некој што ќе те почитува како жена, ќе видиш дека овие 2 години не се ништо.

На AIT му/ѝ се допаѓа ова.
  19. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Kого да му пратиш порака, на несудената свекрва :^) ...НЕ,отсечно и категорично НЕ, тоа е
    мојот конечен одговор. :!:
    Ако маминото синче се` и се исповеда на мајка му уште од сега, тешко тебе.....Види не е лесно да превоспиташ мамин син, треба многу тактики, а една од нив не е да бидеш најдобра пријателка со мајка му. ;)
    Што има бре таа да знае колку секс. партнери си имала :o :^) ...тоа е ваша работа...а ако нему му смета и неколку пати ти спомнал за тоа, очигледно е дека нема туку така да премине преку тоа. Колку и да ти е тешко, батали го, освен ако не сакаш при секоја ваша караница да ти плеска по нос.

На maca99, evangelina.ina, soncenceto.matea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    18.918
    Имал проблеми се исповедал на мајка му тешко,претешко му било во ред,НО има граници човече кажал дел од твојата интима,тоа е меѓу вас и само меѓу вас не е за туѓи уши.Сега не можи да се избори со фактот дека не ти е прв,никогаш нема да се избори посебно не во брак,не влегвај во пекол..Со мајка му не се обидувај да се објасниш,оправдаш ТИ НЕ СИ ЗА НИШТО КРИВА!! Главата горе,гордоста напред и НИКАКО,НИКАКО не и пуштај пораки или нешто слично за празникот..Со 22 години животот е пред тебе, ти ја посакувам сета среќа на овој свет :)

На soncenceto.matea му/ѝ се допаѓа ова.