Велиш маж ти ти е погоден, зошто веднаш друг човек, како така размислуваш, имаш дете,ако не е мажот ти, мора да имаш човек покрај себе? Лошо размисување од старт. Треба да разговараш со маж ти , да му кажеш се што мислиш и да го притиснеш да не ги рани повеќе. Кога нема да им дава и кога ќе им вика насвако "немам", "правам куќа, имам трошкови", "работи и ти" на брат му, сакале нејќеле мора да работат и да се снаоѓаат за пари. Не е проблем што не се решава штом велиш дека маж ти е добар човек, само треба малку да ги стегне мајка му и брат му.
fala na sovetot no toj gi sozaluva i sekgas mene me napaga ako kazam nesto protiv majkamu bez razlika dali sum vo pravo ili ne toj e pod nejzino vlijanie plus taa go ucenuva bidejki imotot e na nejzino ime deka ke mu prepise se na brat mu ako maz mi ne i dava pari
da po zelba na maz mi neke da odime pod kirija nitu vo stranstvo imam drzavjanstvo americko sto da pravam ni se vodi ni se tera
Само правите ја куката у нејзин имот ама направете ја до крај и поубаво да може на готово да се уселе или она или девер ти а тебе да те изпуцат на улица
Леле имате ли памет бе вие? Куќа на туѓ имот се прави ли? Со сила проблеми си отворате во животот. Јас спрат не сакав да дигам ако не беше решена сопственоста, а не пак куќа. И убаво ви прави, нека ве уценува. Кркајте нервози цел живот за еден имот. Низ газ нека ви го истера. И повторно случај на маж без памет...
Имаш америчко со кое што цел свет ти е отворен буквално можеш да бираш кај да живееш и што да работиш и за колку да работиш а ти си одлучила свекрви и македонски менталитети да трпиш? Извини али ваков случај немам сретнато.
Хаххахах ме насмеа... Јас ретко отварам оваам тема оти немам свекрва ама чат пат ве читам со проблемите. А дали има тема за свекор таму да пишувам кога ќе треба
sama nemozam da odam bidejki finansiski sum nula a maz mi neke dete malo imame tatko neodgovoren alkoholicar ne mu e gajle za nikogo prvo vnuce mu e od mene koga dojde od tamu mi go vregase i kolnese i pcuese i klocase ne e zdrav aj kazi mi ti resenie stvarno neznam kako da se spasam so deteto moe od seto ova sranje
Ee zenski ovaa mojava cim se opravi vremeto go graba detevo i odma go nosi na setanje demek aj so baba do prodavnica i ja snemuva na eden sat abe postojano e taka me vadi od takt vekje samo da ne e doma deteto po cel den bi go vrtkala nadvor i sto podaleku od mene a jas samo se nerviram i pijam apcinja za glava od sto ja gledam kolku me mrazi ej.....so mrtvi usta mi zbori pa izvini ama ja go rodiv.....i sega zdravje ke go zapisam u gradinka i da najdam nekoja rabota da ne ja gledam be ufff vekje me pukna nemozam na raat da si izlezam so deteto odma ke najde nacin ona da go zeme kolku pati i naglasiv nekago jas ke go setam posle ne bee nevredi sekoj den skoro taka sto saka da postigne neznam....dosta mi e vekje od raspravii i kavgi...
Очигледно не знаеш како да изреагираш во моментот. Земај го детето уште истиот момент и кажи и дека ти ќе го шеташ. Сакаш да излезеш воздух да те фати. Вака ќутиш и одпосле се бервираш. Зошто ?
a maz ti kako reagira na seto toa i mojata taka slicno pravi duri mi e strav na pomislata kaj mi go nosi deteto imam nekolku pati najdeno po doma sumljivi rab kaj sto ne im e mesto i parcinja obleka mi falat maz mi ne mi veryva
Ti pak preprskuvaj si navecer krstena vodicka ako si pravoslavna ima I molitva za tie rab na net I kaj mene e ista situacijata I na mene mi ginea stvari od doma I a osetam oti ima takvo nesto si ja citam molitvata na sveti kiprijan I justina
Ehee reagirav....kolkupati i vikam ja ke go setam ona se pravi gluva pak go zema samo izmisluva nesto za da go zeme znaci nikoj nemoze da me svati site mislat deka si umisluvam ama nemozam vekje duri so majkami razgovarav taa sakase da i kaze nekako ama aj da ne se ispokarat ke me napravat bolna koja znae sto ke i izmisli svekrvami znaci se osekjam mn loso kako da ne sum mu jas majka vo se saka da mi odzeme majcinstvoto....
Ova sto go pishuvate kako saka svekrvata da vi go odzeme majchinstvoto nee mozhno Mnogu se ufilmuvate