1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Sigurno ne si osetila na tvoja koza:)(facepalm)

2. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Си мислев до мене е

Не знам зошто е чудно кога свекрвата, која патем му е баба на тоа бебе, сака да го прошета бебето еден саат. Тој 1 час значи многу, можете да средите дома, можете да испиете кафе на раат, можете да направите ручек, излезете со другарка на кафе, зошто не го искористите тоа време рационално? Сигурна сум дека жени кои живеат сами и немаат никаква помош, сонуваат некој да го причува бебето барем еден час дневно за да тие одморат малку или завршат некоја работа без да трчаат по бебето.

Живеете во иста куќа и наместо да го искористите тоа, вие си правите нервози. Не може секогаш да се борите, понекогаш треба да сте мудри и да ги користите можностите.

На joy1, simona_baby, Offspring и 12 други им се допаѓа ова.
  3. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ne sum ni pomislila na vakvo neshto..znajsh zoshto :) :) zosto znam deka sum dovolno majka na svoite deca :) poz

На joy1, m.i.g, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    До некаде може си во право, но треба да се почитува зборот на мајката без разлика што живеат во заедница. Ако кажам дека не сакам да ми тегне дете по комшики да слуша бош муабети, треба тоа да го испочитува. Ако кажам дека не е време за надвор, пр. треба да спие, тоа треба да се испочитува. Мајката му прави ред на бебето, а не да се прави наудрена.

На Skorpija25 и manako1 им се допаѓа ова.
  5. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    2.846
    Сепак тука едно е да се договорите бабата или дедото да го прошетаат за да можеш да фатиш нешто дома , скроз друго е да ти го зема од раце и да го носи без да ми каже каде. Мајката на тоа дете му створила еден ред за спиење јадење и ред други работи. После кога ќе му се прекрши редот детето е нервозно и после ќе ти го тупат па ти чукај си ја главата цел ден држи го во раце. Едно е со договор друго е да ми го граба од раце , и јас така би реагирала.

На Skorpija25 и Luna91 им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.391
    Допаѓања:
    37.553
    @lonelyswety Според ова што си напишала многу си ја мразиш свекрвата ( ретко кој не) и затоа не сакаш да го шета.
    Седни и размисли со ладна глава.
    Ти ја мразиш и јас мојата, но доколку таа жена го сака тоа внуче и внучето си ја сака баба не гледај негативно на тоа. Дозволи им да имаат свој саат и време за нив доколку е се во ред, се сакаат, жената е нормална, единствено што сака е нормално да го прошета. За тоа време можеш едно кафе на раат да испиеш.
    Јас мојата многу ја мразам иако е многу добра жена во душа, чутлива, ми купува подароци за нова година, роденден, 8ми март, но ете ја мразам поради некои работи.

Пред некој ден кога пишав ќе ја убијам... Влагам во соба она го држи, бебе закенка му вика не се секирај злато нема да те земе мама. Ко ја да сум му непријател број 1 на тоа бебе, а не мајка. Јас го хранам таа до мене го брише со марамица. И само вика мамо мамо. Ако го чуваш чувај го, ако не можам и сама.

Може не е до снаа и свекрва, но ете некако две жени под ист понрив некако или пак ретко се погодува зависи од двете жени. Ние не живееме заедно но кога се гледаме од такт ме вади минимум 5 пати на ден.

Затоа одвојте се на време. Односно пред време. Пред бременоста. Идеално е да не живееме заедно но да ни помагаат по потреба без да ни го преречат тоа.

На CameliaMiller, lonelyswety и Luna91 им се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас немам доверба. Нема 10 мин без мој надзор да е бебе со неа, не па да го шета 1ч сама.

На Skorpija25, CameliaMiller, lexsi и 3 други им се допаѓа ова.
  8. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Sekako sekoj so svoe mislenje....nesakam da navredam nikoj samo si kazuvam makata zatoa sto sekojdnevno se nerviram zenata e inat so nea ne se razgovara probav razgovorot prerasnuva vo navredi kavgi i nisto na kraj i imam receno da ne mi se mesa jas sum majka kako znam i umeam ke si go cuvam ovaa pak od inat znaci mi ide nemoze da me gleda mislam i se cita od liceto.....

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Те разбирам што сакаш да кажеш, тоа е претерување веќе, ама некои мислења се ептен нелогични и снаите преувеличуваат. Едно е водење инает на свекрвата, ама некогаш свекрвата сака да помогне. Ако е време за спиење а свекрвата се дрзне да го буди бебето за да го шета, треба да се реагира, ама ако е време за шетање, зошто да не? Ако бебето е најадено, тогаш нема дискусија, ама ако е време за јадење , зошто свекрвата да не го нахрани?

Ја контам дека не е сјајно живеењето со свекрва, ама кога веќе некој е во таа ситуација треба да се потруди да го извлече позитивното.

Па јас и моите родители некогаш не можеме да најдеме заеднички јазик, а не пак со свекрва и свекор, кои практично се странци.

Генерално кога ги читам мислењата, некогаш старите се напорни, ама младите уште понапорни. Пример свекрвата се нуди да помогне, а снаата никако не прифаќа.

Освен ако не свекрвата не оди од крајност во крајност, треба да се направи мал компромис.

Јас не знам во какви односи сте ти или другите жени, колкава доверба имате итн. Ти си мајка и знаеш што е најдобро за твоето бебе, знаат и другите. Зборам за некоја општа ситуација, каде се има осет за нудење и прифаќање помош.

На ivi1987, CameliaMiller, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.230
    Допаѓања:
    17.978
    Секоја мајка го мисли тоа за себе. :)

На Skorpija25 и lonelyswety им се допаѓа ова.
  11. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Znaci lugje da treba pomos ama mojava e zanigde sto se vika saka deteto se da e do nea da e so nea ke pojdeme negde zaedno i ona i etet ti dojdi si ti so baba aaa ti kaj baba sakas abe nemozam da si go zemam pa togas pocnuvam so sila go zemam i vikam ajde kaj mama da jademe da igrame ili nez znaci mi zdosadi vekje sekoj den i vikam znaci koj i da e ke primeri deka zenata kako da e psihopat bolna taka da kazam pa zarem ne gleda kako dr babi cuvat deca nemoze ona tolku da se privrzuva za deteto aman....

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    13.777
    Во право си. Ама некои членки не сфаќаат дека има напорни свекрви. А не дека некоја не е добра мајка.

На Skorpija25, gjoker4e, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    I svekrvite bile majki i snai i treba da se svesni deka majkata ke kaze dali e zasetanje ili bilo sto a ne oni da kazuvat stv e preterano barem vo mojov slucaj ama se nadevam deka koga ke dojde vreme da se mazi kerka i deka duri togas ke svati nekoi raboti i jas licno ima da i gi recam....jas sekoj den sum so glavobolki i nervozi

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Nekoi chlenki kako mene :bow:

На m.i.g и buba4e89 им се допаѓа ова.
  15. lexsi

lexsi Нов член

Се зачлени на:
    3 март 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    ako sumljas nesto so nejze deka ne e covek normalen kako sto treba ne i dozvoluvaj da go seta jas se raspravam cesto vo vrska i ne i dozvoluvam na mojata da mi go seta deteto bidejki znam sto covek e plus na 4 meseci koga imase mi go odnela po komsii bez da znam

На lonelyswety му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    gledam da najdam nacin ama taa si uspeva vo svoeto pak....go vlecka po ulica ne go seta koj znae kade tuku po ulici samo ona da e na samo so nego i ja ke i recam nekogas prosetaj go eden krug posle jas ke go setam ke go nosam na lulaski so deca taaa namerno se vlecka samo povekje vreme da pomine od toa sto ja i imam kazano i takaa uspeva sekogas da me iznervira da bide po nejzino znaci.

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Kako toa go vlecha po ulici? Abre go sheta zheno go sheta :) kaj zaminavte so toa umot da nemozhat baba i dedo da si poigraat so vnucite (facepalm) pa za chichko, vujko,strina ich da ne pishuvam

На Neophodna, Meckicja и Ana_mk им се допаѓа ова.
  18. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    :)(facepalm)Da da sekako taa gleda da i nasteti na majkata,,majkata nema li pravo da go seta pa se taaa...kako toa....znaci koj ne osetil sekako i ne znae i nema potreba od vakvi komentari

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Prodolzhi taka.samo da znaesh ova e maltretirajne na deteto:)ako zivejte vo ista kujka deteto si e naviknato i na niv kolku i na vas dvajca mama tato :)

20. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Znaci vaka ja ne go zabranuvam nisto loso ne pravam svakjas!!!taa postojano go trga od mene kako da objasnam na dr nacin toa me guska taa vika dojdi si ti kaj baba bukvalno postojano jas ne go macam deteto mu dozvoluvam