Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.778
    :bow:
    Потполно се согласувам со твоево мислење !
    Јас да ги немам овие услови и да сум на нивно место уопште нема деца да рагам и да се мажам.
    Они не се свесни дека децата најмногу страдаат во такви негативни ифрустрирани средини , па на крај ке речат децата после 18 година треба да се осамостојат а иако не им створиле услови за тоа !
    Свекрва никогаш нема да ве сака и керките ке им се на прво место и нивните деца , вие ке сте на последно место .
    Затоа женчиња прво создадете добри услови да бидете самостојни па потоа брак и деца :):)

На CameliaMiller, Gosh, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Ccc123

Ccc123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    Ги оставив. Свекрва ми ги фатила. Јатрвата се најаде и си замина. Остави сѐ така. Муабетот ми беше цел ден чистам, и една секунда не останува чисто. Ај од овие со кој живеам ама ме изнервира си стана од попладневна дремка, си донесе за јадење тука да јадат си се најаде, остави трошки и се друго на маса и си замина. Тоа ме нервира.

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    @Ccc123 а зошто им чистиш по нив уствари? Што не го остави на маса лебот и мармаладот?
    Па не чисти. Чисти си ја твојата соба. Ако сакаш да се активираш тогаш оди шетај некаде. Не се замарај со глупости.

4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Дај му некоја посилна таблета за спиење на маж ти и носи го од таму на сила :)
    Се шалам секако.

Се надевам дека маж ти конечно ќе разбере дека живот во заедница не е живот и ќе се иселите од таму. А во меѓувреме ич не се замарај со чистење, среди си ја спалната и толку. Нека живеат во џунгла ако сакаат, гајле ти е. Стварно не знам како издржуваш таму.

На CameliaMiller и SummerGirl им се допаѓа ова.
  5. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Ne im se zamaraj ista bev i se pprodiv porano od diganje edno drugo i cistenje i pak na kraj mi pleskaa kako jas sum cistela kako so opaska sum im upropastila kukja ja ne sednuvav e sega deteto rasfrla sto mozam sobiram sto ne neka aoberat oni imat race i taka se picajzli i da e cisto ke recat ne e mi zdosadi od toa gledaj si tebe da ti e arno i cuvaj se i mazot gledaj navreme da vidi da gi otvpri ocite pa ako imate moznosti begajte sami poubavo nema !

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.691
    Допаѓања:
    182.140
    Ти да си ја чистиш спалната и да си ги миеш садевите од кога ке јадиш Друго да не чепкаш одмарај си збирај сила за пораѓајот тогаш нема да си ни наспана ни одморена затоа одмарај си сеа
    Да не те плашам ама вие од коа ке се породиш ке се изпозаколите таму или ти ке си одиш кај твоите трето нема у скоро време ке биде Кешки да не сум у право и работите магично да се управат

На CameliaMiller, Skorpija25, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    А зашто ти смета што бабата го шета своето внуче лошо ли е тоа??

На buba4e89 и zalosna им се допаѓа ова.
  8. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Ne mi smeta...ama ne ostava prostor za majkata!

9. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    2.781
    Која плата е доволна за раѓање дете? Кои материјални добра? Кој имот? Колку квадрати? Колку години стаж? Договор за вработување на кој период? За другарка прашувам :?:

На Ana_mk и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Ccc123 а ти како мислиш дека е со повеќе луѓе во заедница, дека ќе исчистиш и куќата ќе биде како музеј, на прсти ќе се гази? И, што мислиш, твоето дете кога ќе се роди и пркне нема да прља? Чекај, назад ти е зимата, да видиш мали деца како прљаат, одма после помината правосмукалка ронат бисквити и лебче, после исчистени прозори прават со устата меурчиња па размачкуваат со прстињата, па кога ќе се избрише прашина со чоколадо се поминува на маса, за креветите подобро и да не зборам. Играчките само што ќе се соберат магично излегуваат од корпа, сите комплет.
    Извини, ама тебе сите ти сметаат, дури оставаш впечаток дека воздухот што го дишат ти смета. Ако не ти чини излези си од заедница, ако несакаш да се тргнеш тогаш немој да чистиш, прави тебе како што ти одговара. Нешто што најмногу ме нервира е кога некој нешто ќе направи па ќе назбори. Или чисти и не се нервирај што прљаат или немој да чистиш и завршена работа.
    А ти мора да се помириш со тоа дека деверот со фамилијата кога сака и колку сака ќе доаѓа, зошто доаѓа кај родителите. Ти кажувам од искуство, јас дур бев во заедница девер ми со девојката секој ден доаѓаше, за викенди остануваа и на спиење, и јас апсолутно немав право да се лутам или да кажувам да си седат во станот кај што си седеа сами на страна. И да, прљаа, лом правеа, само јас чистев ама не се нервирав воопшто, туку кога останав премена со толкав мев си се преселив со маж ми на страна и си накривив капа.

На Sanja1105, CameliaMiller, snegulkata и 11 други им се допаѓа ова.
  11. unigue30

unigue30 Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2018
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    132
    здраво женички.мислев само јас сум имала проблеми со свекрвата.ние живееме во исти двор ние на горниот кат свекорот и свекрвата на долниот кат.мојата свекрва во се се меша.се сака да знае се.Значи шо дека живееме на различни спратови кога сака си влегува и во кое сака време.кога ќе ни дојдат пријатели таа одма се качува горе и седи цело време или ако ми дојде некоја другарка.не знам што да правам.знам дека е крив мажот ми еднаш им рече и се налутија и затоа не им вели аа и него му смета и ништо.дајте некој совет што да правам значи никаква интимност немаме,значи со нив не можи никако и арно не чини.порано цела куќа двор ручек значи се чистев и правев ама пак не им чинеше и нон стоп ги имам слушнато дека ме оговараат.

На Aniaa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Верувајте дека имало и такви баба и дедо што не си ги сакаат внуците. Мене не ми се веруваше ама се уверив. Некои луѓе едноставно се полни со омраза.

На Glasna и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  13. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Те сфаќам за проблемов јасен ми е,предлог клуч на врата а она нека ѕвони на ѕвонче,нека се убие ако сака пред врата.

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Aman zeno bozja. Kako ne ti stana jasno deka niv gi boli onakvoto za tvojata bremenost i tvoeto bebe?
    Nema osetot da im dojde nikogas, ubavo im e taka, zosto da im ide oset koga im e ubavo?
    Oti mislis deka kje im dojde oset ne mi e toa jasno, uste pa i bebeto koga kje se rodi tek togas kje vidis so te ceka, bremenosta e odmor nasprema toa sto te ceka so bebe i so edno cudo nerazbrani okolu tebe.
    Dzabe ti pisuvas tuka, mene vise mi izgleda deka tebe ti se svigja da te maltretiraat i ponizavaat, uzivas vo toa za posle da mozes da zboruvas kako se losi. ili seci toa situacijata vo koja se naogjas, ili kjuti si i trpi si.
    Neznam sto mislis ti kako da rasnes dete vo takva sredina pa utre nema da mozes da prdnes od deteto, a ne pa da odis i da cistis posle svekrva ti i jatrva ti i deteto nejzino. Utre tvoeto dete kje saka da spie kje dojde od jatrvata kje vreska i kje go budi, kje skaka do nego, ne e deteto krivo zosto e dete i neznae, ti kje si gledas i kje si krkas nervozi. Ili begaj od taa sredina ili rasni dete vo takvi okolnosti i nerviraj se sekojdnevno.
    ili na kraju krajeva razvedi se i odi si sama od tamu ako maz ti nejke. Utre deteto koga kje se rodi ic nema da ti bide gajle so misli i saka maz tio, tuku so e najdobro za deteto. Dali sakal ili nesakal da odi pod kirija maz ti toa e negov problem, tebe na prvo mesto ti e so e najdobro za deteto.
    neznam kako lugje neznaete da se spravite i da presecete, abe eden zivot imam ne go davam za zaebancija bre, utre nema da se rodam pak uste ednas ima da se naziveam ko so sakam i ne trpam bre nicija sranja. Svoite sranja vo svoja kukja ne mi gi nosi doma molim te, ne trpam i cao bre cao dovidjenja.

На Glasna, CameliaMiller, Gosh и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Истото и јас и го реков,изгледа се навикна да ја понижувет секојдневно па убо и е така,а овде жртва ми изиграват! Или најди начин да им кажиш дека ги имаш истите права и привилегии како јатрва ти или ќути и слугувај за сите!Зато еднаш ја прашав кој таму неа би и помогнал после пораѓај,околу детето па и за неа,ме напраја пола мајка овде зошто свекрвата ми помагала,оваа нејзинава можит комотно на тераса да ги преселит и на госпоѓава и нејзиното маже да им е најубо на светов!! Или барај си правата таму или замини пошто едно ке ти кажам дури да наполнит бебето 3-4 месеци ке спиет по 18 сати,кажи жити бога во кои услови ке му го овозможиш то??

Ко ке ги сетиш дека идат горе ти слечи се гола и излези така пред нив,и оп ке се усрамат и би требало од тогаш без да тропнат да не ти влегват :D или темпирај го некако времто на сред секс да ве начекет можда ке им паднит незгодно :D Ми се имат случено таква ситуација само шо свеки стварно имала потреба да се качит горе тропнала ама не сме слушнале и на несакање не виде. Од тогаш на тел.ни титкат дали е слободно :D

Последна измена од модератор: 7 март 2018
    На Sanja1105, Offspring и zalosna им се допаѓа ова.
  16. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    E taka taka. Koga kje i go budat bebeto na sekoj 15 minuti od vreskanje i igri i tropanje i gosluci, i kje i go pretvorat vo nervozno ne naspieno bebe, plus grcevi koga kje dobie taman s i go smiril i zaspalo nekoj kje go razbudi, neznam kako eve se cudam. imase pred godina dve edna clenka pisuvase od jatrvata deteto idelo i go bacuvalo maloto bebe go fakjalo so necisti race pa ona se nervirala.
    Na CCC isto kje i bide.

На Glasna и SV1911 им се допаѓа ова.
  17. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Koj moze da se oddeli na vreme super ama koj ne pekol e bogami jas sum so zolva i svekrva i nedaj boze nikoj da zivee taka u zaednica mislam deka na se se ljubomorni uste da vlezat u spalna koga spijam so maz mi da vidat i koga ne sum tuka mojata spalna e soba za fotosesija za zolva mi taa obozava tamu da se slika a jas vo nivni sobi ne vleguvam i taka koga se dvete zaedno moeto dete go smetat kako da e bez majka sve oni dve pa tesko im e da prasat dali moze nee si terat oni ama toa e koga nemas uslov za sami da sme!

На Tatijana1993 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  18. Ccc123

Ccc123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    Дете мое ќе растура дома и по него јас ќе чистам, а не по туѓи куќи и нема сигурно јатрвата да ми чисти по него или најмалку да го чува. Таа своето не си го има видено гајле и е за моето. Реков јас по овие што се овде ќе чистам, живеам со нив. Ама некој да ми доаѓа дома со леб и мармалад само за да не си валка кај неа нема шанси да изигравам слугинка и да чистам по неа и семејството нејзино.
    На дете понекогаш треба да му се развикаш да знае до кај може да оди посебно кога не е дома. Ама не. Разгалено преразгалено е.
    Еве денес гости ќе ми дојдат, се отепав од чистење, метење, дојде детето лом направи. Викам намерно пред свекрва не реагира. Мм на работа.
    И не, ич не сум навикната на вакво однесување и понижување. Туку ако превземам нешто ќе си направам поголеми проблеми, караници... Затоа пишувам.
    Ама кога ќе се роди малото тогаш нема да им се плашам бидејќи тогаш ќе има зошто да викам и да ги терам. За мене знам дека не им е гајле ама ако не им е и за внучето тогаш завршувам со нив. Со или без мм.
    Само не знаев дека олку нерви сум имала и сум можела олку да трпам.

На Tatijana1993 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    niv za sin im ne im e gaje go molzat ko so sakaat ne pa za vnuceto.

На Tatijana1993, Glasna, CameliaMiller и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.577
    @Ccc123 а што е поразлично сега ако им речеш барем секој да си чисти по себе тоа што извалкал. Да си ги измие садевите?!
    Зошто чекаш бебе да се роди?!
    Многу ме интересира , ако и речеш на јатрва ти со арно после јадење : де ако сакаш раскрени си ја масата и замиј ги садевите,нешто не ми е добро.... што би ти рекла таа?!?!

На Glasna, CameliaMiller, duffi и 5 други им се допаѓа ова.