Извини малку ќе се вмешам. 7 години плаќаш кирија заради тоа што о тераш инат на свекрвата ? Пола кредит ќе сте го исплателе до сега. Поарно земете стан и исплаќајте па они ако дадат арно, ако не пак арно. Вака може нема никогаш да дадат и вие цел живот под кирија ?
Да можевме ќе купевме стан, ама не оди баш така лесно. И не ви рекла дека е арно ако свекрвата не даде пари. Не може за едни да има, а за други да нема. И уште она ќе ми кажува дека требало да и земам се на сестра ми. Она немала право на ништо. Безобразна. Да ми се осигура работава, ич не му ја мислам за стан. Дај Боже да биде наскоро.
@Ccc123 жено ти 2/3 работи сама си ги правиш да ти кажам. Да не им речам ова да не им речам тоа...криво ќе те гледале...вака право те гледаат. Ми изгледа не ти смета се толку колку тука што се жалиш. Во спална ќе јадам и еден тв од 7000ден ќе ставам и ќе гледам цел ден. Еве фрли лежајот, купи кауч - преку ден дневна, навечер спална. Кујна и тоалет користи колку што се мора. За џабе кукаш тука, а таму молчиш.
Те манипулирааат. Верувај џабе трошиш енергија и време со тоа што пробуваш да им ги смениш навиките, значи ништо лично, било која снаа да им се погодила во таа куќа такви ќе си останале. Значи тоа е карактер, ако некој е добар, мирен и знае да балансира таков и ќе си остане и обратно. А релно гледано кај нас старите се копија една на друга пошто си попримале едни од други со тек на време. Во твојот случај најдобро под кирија или стан на кредит, кај твоите или развод. Мислам што и да одбереш ќе биде подобро. Значи заеби емотивни одлуки, цело време идеш против интуиција, а интуицијата треба да ти биде водич.
е па тогаш земи купи си стан на твое име или на татко ти име нека гласи и седи си у твое ова најдобронамерно да не мислиш те провоцирам подобра опција одколку да плакаш ирија
@ALISA0000 половина од парите. Јас и сестра ми никогаш не сме биле поделени. Колку за едната, толку и за другата. Јас не сакам се неправди. Се нервирам кога некој си седи на готово, а друг се мачи.
па така де со твојата половина од парите купи си стан или ако нема толку барем за учество дади си и јас сум против поделби на децата ама ете старите мува не ги лазе
Парите не се доволни. Затоа чекам да ми се осигура работава и да направам нешто. Ако не ме држи инаетот. А знам дека госпоѓата ќе се кити со туѓи перја. Демек, она да не била, немало да имаме свое.
абе ти седни си у твое а за госпоѓата ич да не ти чуе парите наместо за кирија за рата на кредит давај ги парите од твоите за учество
Најверојатно, така ќе биде. Се надевам на добри вести поврзани со работата. Не знам како може некои родители да си ги двојат децата. @Ccc123 не знам како може да трпиш. Јас ако живеев во заедница со свекрвата, ќе требаше само неа да ја слушам и она да ни води евиденција за парите.
Pak ti zali se Jadna zena strav u koski ima od tebe Mojata daleku e, a da bese blisku mislam edna ruza najmn ke i kupev, skapi se buketite tuka Baska koga treba mene nesto da mi se kupi ili na dete, ona nikad nema pari (veridba, svadba, krstevka, rodendeni i 8 mi mart da ne gi brojam poarno). Do sega edna spavakja sum dobila od nejze i pizami. Pizami koga bev bremena na pocetokot, detski bea 164 ili 170 br, a spavakjata mi ja isprati taze porodena bev, xxl velicina. Jas sum s/m inaku. Za nejzin rodenden dve god po red e kaj nas, namerno ili slucajno ne znam, i uvek dobiva poklon. Mm vika ti si luda ne kupuvaj nisto, ama so prazni race vo zivotov ne sum cestitala rodenden na nikogo, pa taka na sveki i kupiv tasna, baletanki, kolekcija i uste nekoi sitnici. Se toa dodeka ne se porodiv. Koga ona mozese maftajki race kaj vnuce da dojde (za svadbata isto, uste se obiduvam da i prostam sto ne mi ukaza ni gram pocit), sum rekla dosta e. I taka, srekjen vi 8 mi mart na site! I snai i svekrvi
moram da spodelam so vas, ne e ova za 8mi mart ama koga vekje praime muabet za pokloni, mojata koga slavese 50 rodenden, mu izdzaka na maz mi da i kupime zlatno lance. Gjomiti toj maz i so i bese i kupil zlatna bukva, i moralo so zlatnata bukva zlatno lance. Jas izgorev, nejkev, ama maz mi dosagjase pa i kupivme, a prikaznata so mene mi ja serviraa neznam kolku e tocna ne veruvam, e deka ona mu dala pari za lanceto a nie da dodademe kolku kje treba plus. I koga ja istepa toj majmunot i go skinal lanceto posle toa kvicese se zalese krivo i bilo za lanceto, so drugi zborovi kupete mi uste edno
@ Offspring мојава се нудеше да ни даде златно ланче ако го крстиме детето по неа. Доколку беше женско. Ова се однесуваше за поголемото дете. Се затрчав јас за едно ланче. @Mari-Ja и мојава е иста. Кога им се ближи роденден на децава она нема пари. Или ќе рече - Толку имам. За другите внуци секогаш има. Ама Господ гледа.
Јас би седела кај моите додека да се осамостоиме, за инает од свекрвата не би плаќала кирија толку години, а парите од кириите би ги пренасочила за своја куќа. А што се однесува до нив, би ги откачила за цел живот, ни за арно, ни за лошо со нив, би го гледала мажот и децата, а нив би заборавила дека постојат. Сега ти најубаво си знаеш какви ти се условите, јас кажувам за себе како би постапила ако би се нашла во твојава ситуација.
Чекам толку време затоа што сакам од наши пари да купиме стан. А парите од татко ми би ги чувала за нешто друго. На неа и е целта со тие пари да се купи поголем стан, за да можат она и свекорот да се плеснат кај нас на чување. Другите синчиња не се нафаќаат да ги чуваат. Му рекла на маж ми - Снаата ќе не прими дома. Хаххаха. Секако. Се затрчав.
E dobro de ako mi kupila sto...ne mi znaci poklonot koga ona samo lice mi napravi a ne me podnesuva ic ja sekoja god kupuvav sega nemozev vo sledna prilika ke kupam....dzabe pokloni bitno e postuvanjeto dusata....toa ne mi znaci ama toa e sto da pravam....takva e da se smeni nema a ni kas nema....haha i taka sega deka detevo e malo i misli ke upravuva ao nego i so se ama ke porasnee pa ke vidime
@lonelyswety треба да се подарува од срце, а не ради реда. Мојава еднаш ми поклони нешто и очигледно беше дека тоа го прави колку да се рече дека ми поклонила нешто. Колку она на мене, толку и јас на неа.