Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. lonelyswety

lonelyswety Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2018
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    13
    Pa od kaj da ja znam vekje ne znam da ja opisam kako i da e sekogas izleguva na videlina lagata

2. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Јас на мојата ништо, ни она мене. :wasntme:

Сѐ чека нејзе да и се подари нешто посебно, а она за роденден ќе ни донесе (мене и на маж ми) некоја глупост што ја нашла низ куќа и не и треба. Мислам имам пишувано за карактерот нејзин, кога ми подарува ми вика, земи, ова не ми треба :x па после почнав и ја на неа така да и подарувам. :D

Денес се испокараа со маж ми. Дојде кај мене а не знаеше дека маж ми беше дома, а не на работа, и веднаш почна да ми се дере за глупости, и ја и вратив и она ми вика, ќе кажам на маж ти, ја и реков, повели, тука е 8) и му кажав, или ти стави ја на место, или ја ќе и кажам. Си отиде ко попарена. (fingers)

Преку глава ми е од нејзината манипулација, не дека не и враќам, тоа секогаш, ама знае да расипе расположение. Ја ќе се изнервирам, а маж ми ќе се изнервира зашто ја се нервирам, и така. Ама не не држи долго, самата си е крива, зашто ради неа да ни се расипе денот. :angel:

На Larichka8, kukla21, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.762
    Допаѓања:
    38.586
    @SV1911 твојава директно провоцира. А мојава индиректно. И уште вика - Јас се држам на страна. Ма немој. Она мисли дека уште ќе биде прва виолина во животот на маж ми. Му кажав - Треба да знаеш што е жена, а што мајка.

На SV1911 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Јас купив симболик од голден ролз како комплети што беа и 500 ден и даде маж ми.
    Јас добив саксиско цвеќе кое и го дале од работа.
    За криво криво мие ама ај.

Јас сум сведок и дека вака се функционира.

Последна измена од модератор: 9 март 2018
    На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Исто исто, дури сама се издава...
    Еве случка, му купивме патики на малиот у септември/октомври и ајде на баба да се пофалиме, мм и ѕвони на скајп. Лелееее бабинооо најубавите патики ти ги купиле сега исти имате со Петарче ама кај вас се поефтини, јас тука ги платив 10 евра поскапи... Оп тука се сецна па си испеа до крај. Внуче од внук нејзин од сестра, тргнало прваче и она да се покаже нели, кај нема кај уште се удара у груди, најк патики 35 евра му купила на малиот. А недела дена пред тоа, плачеше на мм како нема пари за дрва да купи, како и е тешко што не може да дојде внучето да си го види, у превод плаче карта да и се купи, како ќе си пукне од мака што нема пари да му прати на малиот за нешто да му купиме итн итн.
    Криво ми е едноставно, не тоа што не купува, туку тоа што сака да не прави будали. Цимоли пред секој за нас битен настан, прослава како нема пари и како и тешко, криво, мака, и тоа само за нас важи. За сите други се снаоѓа и има секогаш! На свадба да појде кај х особи, роденден на комшиката, повојница кај на комшиката внучето итн, а моево???
    Додека бев трудна, јас ова ќе ти купам, тоа, немој ништо ти, јас само добро добро викав, на крај со таквата у раце дојде и тие поклон пари што му ги дадоа, ги пререкоа. Нека некаа. Ич ништо не ми треба, само будала никој да не мисли дека сум. Сега очекуваат за малото од золва ми, ама ќе добијат исто колку што тие за моето се потрудиле. Една паричка и комплет тренерчиња. Пошто и ние немаме повеќе од нив.

П. С. Се ближи роденден на малиот, почна да ја снемува. Еве неколку дена како на никој не е јавена. Пак ќе се вади дека нема за да дојде, ни за поклон... Ја научивме више и јас и мм.

На kukla21, Skorpija25, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Јас веќе имам кажано, на дм братот доби спрат од куќа од родителите, а дм не доби ништо, мајка му има стан дупло помал од тој на брат му, и планира на дм да му го остави во наследство.

Куќата ја правиме сами.

И не се лутам. Ич. Ич. Најискрено.
    Мое е само она што сама и со него ќе го спечалам.

На Larichka8, kukla21, Sanja1105 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    Pa kako misleshe deka “eden den” bebeto koga ke dojde na ovoj svet,na koj I kakov nachin ke im pokazeshe zabi (vo tvojot predhoden post)..??
    Jatrva ti i kompanija denovite si gi pominuvaat vo zaednica za da ne pravat smetki kaj niv,a ubedena sum deka e toa dogovor pomegju starite i dever ti..site da se shlepaat na eden grb..so eden udar pet muvi..
    A soprugot tvoj po celive postovi shto imash postirano e poslednoto dupche od sviraloto(ne e ni prv ni posleden) za takov “specijalen “ tretman da si dobiva od sopstvenite roditeli..Chovek kako nego koj nikogash ne mozel da si gi odbrani svoite prava,kako mislish deka e sposoben da gi odbrani tvoite i na deteto pravata vo takva familija I taa kuka???

На Ana_mk, Ccc123, zalosna и 5 други им се допаѓа ова.
  8. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    И мојава така вика. Како и одговара, тоа збори. :D

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    И купив букет цвеќе,таа мене ништо. Овде као не му придавале многу значење на 8ми Март. Ама затоа,за родендени,годишнина и дури чисто онака без повод ми има доста поклони купено,така да не фаќам сега за ситници,понекогаш треба и реално да се гледа.

На zalosna, CameliaMiller и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Ама пак планира да му остави нели?
    Ама за едниот да има да го обезбеди скроз, а другиот да го остави без ништо, по кирии да се мачи не е фер. Навистина не можеш се да ставаш на кантар и да се фаќаш за ситници, ама на два сина да им обезбедиш станбено прашање и лагоден живот, а другиот под кирии , сам да си обезбеди се, а капак на се да му се клепнат тој да ги догледувал не е фер.
    Имам толку пари, имам. Епа еве ви деца на тројцата подеднакво , па не мора да се шират во големи станови, три помали, ем никој не оди под кирија, секој има покрив над глава, а ако сакаат да се прошират, ќе си работаат ќе ствараат во животот, а родителот колку може ќе помогне.
    Многу мразам поделби на деца во фамилија.

На candy.cane, Sanja1105, zalosna и 5 други им се допаѓа ова.
  11. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.762
    Допаѓања:
    38.586
    Тоа ми беше поентата. Затоа јас се нервирам. Браќата на маж ми си добија се на готово, а мојов се мачи под кирија. Не е фер. Ако не сакаат да му остават ништо, нема што да бараат кај нас. Маж ми треба да се мачи за да добие стан, а некој ќе си го прчи Стојко во стан купен од родителите. Маж ми како да не им е дете. Ама маж ми е виновен. Треба да си ги бара правата. Јас му кажав на татко ми - Ако не ми оставиш половина од станот, ќерка ти ќе те гледа додека си жив. За среќа он размислува како што треба. Не трпам неправди. Колку за еден, толку и за друг. На маж ми имало кој да му помогне. Па татко ми не му е родител за на него да му помага.

На Luna91 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Спратот од куќата е направен од неа и маж и', а станот е наследство од нејзиниот свекор.
    Значи - таа и свекор ми успеале еден спрат да направат, за себе и за децата.
    Не му е направен специјално на деверот за него.

За волја на вистината, жената понуди да ни го отстапи станот и она да оди под кирија, или да го продаде а на нас да ни ги даде парите.
    Ние се разбира дека не прифативме.

Не можам да кажам дека не сака да ни помогне, затоа што се' прави за да ни биде помогнато, ама куќа да ни спечали - не може. И не е реално тоа да го очекувам од неа.
    Тоа што се понуди е исто како да ни дала, да си излезе од кожа - не може.
    Фала Богу здрави сме и млади, ќе спечалиме.

На Juicy, Sanja1105, tina-63 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Незнам зошто се очекува само од машка страна имотно да ги обезбедат децата, каде е женската страна? Еве, ние пример сме со станбен кредит, деверот е во заедница со старите и не дава денар дома а за сметка на тоа изгради куќа, кај и да е ќе се преселат. Ние сами си го плаќаме кредитот. И сега по ваше ние треба со камења да фрламе по старите зошто на едните им е помогнато до своја куќа од 120 квадрати да дојдат а ние сами плаќаме станбен кредит на 25 години за само 40 квадрати.
    Јас барав од моите, немаа да ми дадат ништо и не му префрлав на маж ми дека е таква каква што е ситуацијата. На крајот, никој не е должен да ни дава ништо, сами свесно влеговме во брак и сами свесно си го земавме кредитот. Ни моите ни неговите не плаќале кредити за станбено прашање, дадено им е од родителите па никогаш не сум помислила да се расправам или да префрлам за тоа.
    Незнам кое е тоа правило дека старите мора да дадат.
    Јас имам ќерка и нема да очекувам кога ќе се омажи свекрвата да и обезбеди живеалиште зошто така било правилно. Не, зошто е мое дете јас сум должна да се трудам колку што можам да и дадам и да ја научам да не очекува брда и долини зошто не е исправно.

На WarriorAngel, An-na, zalosna и 7 други им се допаѓа ова.
  14. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Мислам дека не е поентата дека од машка страна треба да обезбедат, туку во случај на два сина, не треба да се обезбеди само на едниот. Туку на двата.
    Што е фер.
    Утреден на мои деца подеднакво би им дала.
    И реално и јас би се лутела доколку за едниот има повеќе, а за другиот помалце. Па нема да ми е сеедно.

На candy.cane, Sanja1105, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.762
    Допаѓања:
    38.586
    Да немаа и за браќата на маж ми, ќе разберев. Ама за нив има, за маж ми не, не е во ред. Јас и сестра ми сме обезбедени, само што чекам да ми се осигура работава. Па после ќе размислам што понатаму. Она забременила со трето дете затоа што мислела дека ќе биде женско. Мислам дека ви е јасно зошто така се однесува со маж ми. А он е трето дете. Порано имало заостанати размислувања. Ако имаш женско дете не си должен да го обезбедиш со пари.

На candy.cane, Skorpija25 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  16. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Не е добро така, за другите има, а за него не, ама реално, што можете ти и маж ти да направите во врска со ова? Ништо.

Убаво сте се одделиле, терајте си свој филм и понатака, па ако имате можност купете и 5 собен стан.

Ја на твое место би ја пуштила на кафе ко гост, и толку. Никакво чување, батали тоа. Нека зборат колку сакаат, ама ќе добијат тоа што заслужиле. Од едно уво ти влегло, од друго излегло.

На Luna91, CameliaMiller и SummerGirl им се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.762
    Допаѓања:
    38.586
    Не можам ништо да направам. И затоа му е кажано на маж ми дека нема што да бараат кај нас за да ги чуваме. Ако сака он да ги чува, може да си ги спакува куферите.

На Sanja1105, Luna91, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.986
    Е добро де, па и мајката на дм и моите знаат дека не можат од нас да очекуваат дома да ги дочувуваме.
    Среќа па имаат сите доволно примања, да одат во дом ако веќе не можат сами.

Не знам зошто од се' мора проблем да се направи...

На zalosna, dc15, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Пензија плус туѓа нега ете ти за дом па и нешто децата да помогнат па греота не створиле и не исчувале.
    Ова и за мајка и за свекрва го зборам.
    Јас размислував и на опција два мали стана еден врз друг доле мајка ми горе ние ама и тоа нее решение.

На Meckicja и mimiiiii им се допаѓа ова.
  20. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Зборувам за поделба на деца,независно дали се од машка или од женска страна.
    Исто му иде како родителите од нејзина страна да не и дадат ништо, да ја остават со прстот во уста,а сестра и скроз да ја обезбедат и да и приуштат лагоден живот. Секој во животот ќе се снајде , но таа празнина од деградираност како дете ќе ја осеќа цел живот, колку да негираме дека е така.
    Ако имам пари за една лажица, ако треба ќе им ја скршам по пола на децата, ама на само едно не ја давам. И едното е дел од мене и другото, ама за жал секој не размислува исто.

На WarriorAngel, Meckicja, ALISA0000 и 5 други им се допаѓа ова.