Кај мене и свекорот и свекрвата се големи фалбаџии. Исто така се и опасни актери. Веќе преку глава ми е и од нејзе и од него! Да незнаеш кој е полош. И двајцата толку ми скокаат по нервите. Незнам што ќе се прави? И, секако мажите се криви за се во врска со нивните родители. Треба да дрмнат со тупаницата на маса и тие да им кажат да не се мешаат во туѓи работи и да бидат зачин во секоја манџа. Дефинитивно, поголем број на мажи заслужуваат усвитена тава. Па, и мојот!
Понекогаш и мажите се трудат да ги средат работите ама џабе. Кај нас е зборено не еднаш туку милион пати и тоа и со арно и со повисок тон. Ама кога несакаат да сватат и кога снаата ја мразат повеќе отколку што го сакаат синот нормално е дека ќе бидат игнорирани. Во вакви сутуации само да ги отпишат треба. И каде е тука мажот крив кога пробал се и небидува. Ама и покрај тоа што се отпишани пак наоѓаат начин за да ствараат нервоза.
тука мажот ке си ја земе жената за рака и двајцата низ врата и ек прекине контакти штом толку се мешаат
Јас и сопругот живееме во еден, свекорот и свекрвата во друг град. Сепак се неподносливи. Ќе се јават неколку пати во денот. Дали си ти на работа, дали бркаш некои административни работи,дали си болен и примаш инфузија,мораш да се јавиш!? Ако не ќе избие трета светска војна! Бог да чува и да брани!
Ние сме oдaмнa излезени a вo пoследнo време и кoнтaктите се прекинaти. Амa кoгa слушaш штo се збoрaт и прaвaт вo мoментoт иритирa. Пoсле тoa ќе седнaм и ќе рaзмислaм, свaќaм декa ни вo мoментoт не сум требaлa дa се нервирaм aмa тoa е, сепaк некoгaш е пoсилнo oд нaс.
точно иритира ама знаеш како викаат кој губи има право да се луте така да штом немаш проблеми дома од нив свиркај си мене советот погоре ми беше општо за сите жени не стрикно за тебе
Јас сметам дека доколку и после години или месеци не битно нема погодување никакво наместо да се мисли дека ќе има аир од натегање и зборување постојано за "вака и онака" за "ова и она" по цел ден човек да као "празни и олеснува" најдобро е наместо зборување да се бара чаре иднина, односно за свое живеалиште. Опции се има луѓе, не зборувајте дека се нема бидејки ако се сака се може да се направи и потешка жртва за нешто што ќе ви го олесно најпрво у најосновно на вас животот. Јас барем откако дојдов забележувам дека кој сака да работи навистина за подобра плата ќе најде начин, ќе замине и ќе се избори ќе направи жртва за нешто повеќе. Навистина е најлесно само по цел ден да кукаме и да жалиме како не бива ама ако не бива ќе се најде решение, можеби не веднаш и ништо никаде не можеш да најдеш веднаш но, жртва се треба .. и живци, трпение, потик, желба и пред се труд. На никого не му паѓа од небо, ама ако не бива, не бива нит сум должа да трпам нит ми е должен бе некого да ме трпи ќе пустам ќе барам начин и решение наместо да кукам како не можам ништо. Тоа е мојот став, секогаш.
Во право си Витаминче , но од се што сум прочитала на темава , дојдов до закчучок дека тука, женичкиве само се исповедаат и си ја олеснуваат душата , но ниедна од нив не се изјасни дека превзела чекор за конкретниот проблем. Само една членка го реши проблемот,свекрва и што сакаше да ја убие со секира, ама после станаа мајка и ќерка, па и тоа е некој чекор . Се додека се кука и се тапка во место, се додека мажите за ништо не ги обвинуваат, па дури и ги жалат, ќе има "лоши" свекрви.
Иако не се тука, исто како да се....верувам дека и во wc знаат кога си пошла. Потполно те разбирам, од искуство. Како на копче да си, па мора ним да им одговориш тогаш кога ѕвонат. Исклучи телефон (бар половина ден раат да си) и ако некој ти треба по потреба вклучи го колку да се јавиш и слушнеш. Батеријата ти се испразнила.
@Vip83 а зошто и креваш на телефон по цел ден? Едноставно игнорорај ги повиците и барај ги на неколку дена или крени им на некој ден со изговор дека не можеш постојано да висиш на телефон бидејки имаш попаметни работи во животот. И да не го разбираат веќе изјаснетото нема да дигаш и готово. Ќе видат и ќе научат на граница. Јас да сум на твое место нема да го исклучам телефонот туку нема да дигам секојдневно или пази боже секојсаатно. Отчет на никого не давам.
А што ќе ти направат ако почнеш да не им креваш? Не знам што толку муабет наоѓате со свекор и свекрва секој ден да правите, ај да му се јават на синот разбирам ама тебе да те замараат а ти да имаш обзири ми е несфатливо. Мене баш забавно би ми било да ги нервирам и да не им кревам.
Е на синот не се јавуваат,туку мене мозокот ми го пијат! Свекрвата кажува што прави за ручек,па како правела свекрва и, па некои глупави теми кои мене воопшто не ми се интересни. Свекорот и тој што направил дента,каде бил,што сработил. Бог да ми е напомош! А, сум пробала и да не се јавувам на телефон. Потоа,невесто што не се јавуваш? Дан сме ти згрешиле? А, јас трпам и молчам поради сопругот! Со него си немам никакви проблеми. Само мајка му и татко му се проблем на веков. Овдека ја споделувам маката,инаку и моите ќе се нервираат.
Не се јавуваат на синот бидејки синот и ставил граница до каде и колку можат со јавување. Така и ти направи, фино лепо имам обврски коа ќе немам (еднаш на неколку дена) ќе се јавиш, ако не разбираат кути си и терај си така не кревај не се замарај ќе видат ќе не видат ќе се навикнат. Не мора да се објаснуваш многу, ако прашаат зошто не си кревала смени тема и избегнувај. Ама за ова немој да се нервираш стварно е глупост, баш глупост, игнорирај и пријатно.
Е што е проблемот овде за толку да се нервираш? Ние во една куќа живееме па ми се јавува некогаш свекрвата од работа чисто онака. Ни ти се мешаат ни ти кажуваат што да правиш, а се лутиш што сакаат да споделат како им минал денот. Можеби сами живеат и сакаат да си помуабетат со некој па макар и бош муабет да е тоа. За вакво нешто воопшто не би се лутила
Mora li sekogas za seriozni problemi da se pisuva na temava ili moze ponekogas clenka samo da si ja olesni dusata od sekojdnevni zgodi i nezgodi so svekrva pa malce i da se posmeeme? Ne mora vednas da se aktivira soprug vo resavanje problem ili sednuvanje na sveki na seriozen muabet Ko sto sfativ na primer, @Vip83 samo saka da se olesni tuka oti svekrvata i svekorot i dosagaat, a si imaat generalno korekten odnos pa neke da go rasipe toa. Eve mojava, slucajno se najde vo sk denta koga se poragav pa ostana so nedeli, da mi se najdela. Vo megjuvreme sve mi izrovarila niz doma, od frizider do skaf. Koga doev na sekoi 5 min me prasuvase cica li, imas li mleko, da ne nemas, da ne ne mu tece Pa pocna so nejzinite babini devetini vaka cinelo onaka ne cinelo, pa vaka do 40 dena, pa krsteni vodi, pa pazi od uroci i slicni sranja. Mi idese da ja iskubam za kosa najmalku 5 pati na den sto mi cacka i samo "dobronamerno" mi kazuva soveti. Sega koga pomina malce vreme sfakam deka i premnogu sum ja tolerirala so nejzinite komentari (da ne navleguvam, ke nema kraj osobeno okolu sovetite za bebe). Sum trebala da ja podzatnam malce ama pusta griza za bebe ne mi dade prostor za nisto okolu mene da se zamaram. Plus takva si e zenata, sve ja interesira i saka da pametuva, da se oseka glavna i bitna. Ja stavam na ignor najcesto, ama mm znae da ja sredi Sega pa mi dosagja na tel sekoj den ama ne i krevam pak za istoto, cica li, kaka li, do koga spiese, AMAN ZENO!!! I taka. Ama ne baram sovet na temava cisto si pisuvam da spodelam, da ne mislat clenki deka samo nivnite se tersene A deka korektno si ziveeme da, oti sme vo razlicni gradovi Navistina ni pomagaat kolku mozat i vo globala se mnogu dobri lugje (osobeno svekorot) i zatoa nemam srce da otvoram voopsto takva tema so niv. Disam dlaboko i pominuva. E da ziveevme zaedno, bogami togas drugo ke bese. Sosema nekompatibilni karakteri sme so sveki i dvete pomalce inaetciki, vo zaednica nemase da se dotrpime Ako dojde toj den, ke bidam poaktivna vo temava sigurno
Верувај ние не наоѓаме муабет....Дури и да викаш само аха аха....тие си муабетат и се ги занима. Тебе дете ќе ти плаче, тие ќе слушаат и ќе си муабетат уште. А тоа ако не се јавиш исто им е како да не ги сакаш. Ако може мажот твој нека им каже дека во одреден период си зафатена (оти ако им кажеш ти може и да се навредат....демек не сакаш да ги слушаш....кај мене убедени се дека не сакам да ги слушам, оти на игнор ги ставив). Замисли во секоја работа што ќе ја почнеш да ја работиш некој да ти заѕвони и да си се зазборува...и тоа како иритира...работите што си ги планирал да ги завршиш во пола ден...цел ден ќе те фатат. Да е еднаш до два пати јавувањето ок е, ма да мене и два пати ми е многу (ако е без некоја вистинска потреба).
Ако имам работа не се ни јавувам или јавам се и кажам имам работа не можам да зборувам, ќе се јавам кога ќе имам време. И толку. И моите да ми се јават истото го правам.
И по еден саат ќе ти јави и ќе ти рече јас да видам до кај си со работата. Верувај тоа е карактер. Јас лично немав друг избор освен да не кревам телефон.
Кога се породив на мм дедо му и баба му секој ден ми се јавуваа. Или не и кревав или им кажував дека сум зафатена со бебето и не можам во секој момент да зборувам на тел. Видеа не видеа и прекинаа да ми се јавуваат секој ден. Само по потреба