Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

@Ccc123 ако веќе си решила да останеш со него, стави ги на игнор. Друго чаре нема.

carangigia and Ccc123 like this.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас не знам каква е оваа "љубов".
    Не е љубов.
    Не знам што е.

3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@Ccc123 а да ти квакнеше цело време у соба кога ти беа родителите на гости , тоа уште повеќе ќе ти сметаше.
    Јас не знам што толку се на срце ставаш .
    По твоите постови ми изгледа дека јатрвата им е "поомилена " снаа, а тебе тоа ти пречи.
    Те советувам да не се замараш со вакви работи,а уште помалку за вакви ситници да се расправаш со маж ти

kukla21, CaraMia, zalosna and 6 others like this.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Ти ова сериозно. Си се тресела од нервоза за што? Каде лежела и зошто зборела:o ајде ситуација кога се меша свекрвата да се нервираш, ама кога стои на страна и не се меша. Денес баш не се мешала, тебе ти дошле гости, а она се повлекла, каде оди и со кого нејзина работа. И јас би ти скокнала искрено да си дојдам дома и да ми речеш мајка ти денес лежеше таму и таму и не седеше со мене.

5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ако седе со вас ке речиш ете се квакна неможе да се измуабетам со моите
    Ако се тргне настрана у случајот кај јатрвата и тоа нечине
    Ни се водиш ни се тераш да ти кажам и крива си да со сила си ги бараш проблемите

6. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Isto ke pisev, ni vaka ni taka ne ti cini.
    Da imas nekoja druga preokupacija, stvarno na kraj pamet ke ti bese dali legnala stanala dosla posla..
    Da ne znaes za loso vo zivotov daj Boze, ama ova ne ti e za tresenje.

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

На почеток ја жалев ама сега видив дека проблемите она ги ствара со сила
    Не дека и другите се безгрешни ама мислам дека се шо и се дешава и го прават само за инат и контра да се енрвира а ова младо пиле се пале лесно избувнува и после она е лошата
    Ке ја науче лекцијата има време

8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Секакви свекрви има. Од лоши, полоши. А маж, како маж, ќе си ја брани мајката. Нека иде кај сака и со кого сака. Само нека не ми се меша. Се знае дека снаа и свекрва не може да се сакаат. Блазе си им на тие што имаат свекрви на нивоу.

9. Ccc123

Ccc123 Активен член

Епа тоа ме боли. Што кога ќе дојдат од кај јатрвата пречекани се со се, насмеана таа цело време до вц не оди за да не ги остави сами. А моиве дојдоа и таа избега, па тие после се чувствуваат отфрлено. За нив ми е мене инаку не ми треба ич да ми седи тука. Напротив.
    Се тресам дека немам ни маж покрај мене. Изгубив секакви чувства кон него дури можам да кажам и дека го мразам. Ај мене што не ме рецка ама и малово. Да го викнам да поседе со него не доаѓа, мајка му ја праќа, да му речам да купи нешто за малово не оди, а да и треба на мајка му трча одма.
    Не верувам во магии и такви глупости ама се повеќе почнувам да мислам дека нешто му имаат направено дека никогаш досега не беше ваков. А така мислам дека мајка му нон стоп по гатачки оди.

WildMk, buba4e89, Paka and 2 others like this.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Аман, жено. Се замараш со непотребни работи, дали свекрвата легнала или станала. Што ти е гајле, што сака нека прави.И се додека на мт ми кажуваш што прави свекрвата , јатрвата, ќе си имаш проблеми со него. Глеј си дете и не му пренесувај на маж ти такви глупости.

11. danichap

danichap Moderator Staff Member

Јас па мислам дека на јатрвата не и е ич лесно :D

12. saren_petel

saren_petel Активен член

Читајќи ги коментариве ми падна идеја. За да има разбирање меѓу снаа и свекрва, да се воведе задолжителен предмет. Или пак да се отвори курс за едукација на снаи и свекрви. Замислете после што ќе биде кога снаата и свекрвата повеќе ќе немаат недоразбирања и караници.

gjoker4e likes this.
  13. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Нема ни лоши свекрви, ни лоши снаии, туку лоши мажи. Сите проблеми на релација снаа-свекрва е од мажот/синот.

14. hellocity

hellocity Популарен член

Ова е смешно или некој кога ке каже во друга куќа ќе одиш така ли ќе се понашаш. на кого бе да се понашам на краљевите кои се тие обични смртињи. Ако ми се понашаат или ќе изедат ќотек или нема да ме видат.

Бегај додека е време девојко животот ќе ти стане пекол ослободи се од будалите.

Last edited by a moderator: May 3, 2018
    CaraMia, Luna91, SummerGirl and 3 others like this.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Тоа со мт ти е сериозен проблем . Ова со свекрвата не ти е ни за размислување , не па за тресење од нервоза .
    Во врска со бајачките , ваЉда не си сериозна дека мислиш оти е можно да му "направиле нешто "(facepalm)

16. SV1911

SV1911 Форумски идол

@Ccc123 ништо не му направиле, тој таков си бил отсекогаш, а тебе само што ти се отвориле очите.

17. simona_baby

simona_baby Популарен член

@Ccc123 Поработи си малку со мм.Ајде сум слушнала татко да се гади пелена да смени,да се плаши да го држи на почетокот,или незз што ама да не е воопшто заинтересиран за детето нешто не штима.Па уште помалку да ја одбива одговорноста да оди да му купи нешто на бебето.

eli25, CaraMia, Luna91 and 3 others like this.
  18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

A ti ako imas poddrska od tvoite sto ne si odis kaj niv na nedela dve?
    Kazi mu na mt, normalen muabet uz kafe, deka spored tebe vaka ne odi, ti treba odmor itn i si resila da odis kaj tvoite nedela dve, da si vidi samiot kade e i sto saka vo zivotot, pa neka dojde posle nedela dena, pak muabet uz kafe i neka kaze zvoe mislenje.
    Ocigledno se promenil po raganjeto na deteto, ne e do bajacki i gatacki, tuku obvrskite koi dosle so raganne na maloto, a toj ne e dorasnat za da se nosi so istite.
    I ne si sama, i ne si edinstvena sto si se nasla vo takva situacija.
    Sekoj ke rece e kaj gledase dodeka ti bese decko, ama dodeka ti bese decko nemavte dete za da znaes deka ke e vakov, ne ste bile vo zaednica za da znaes deka jatrvata i sveki se bff i red dr raboti. Vo vrska ne mozes da gi dozivees site situacii koi ke ti se desat vo zivotot za da znaes sto da ocekuvas. Ama dobro.

I sega sto e problemot, sto bi sakala ti od mt i svekrvata?
    Znaese deka po svadbata ke zivees vo zaednica so uste 10 dusi neli?

CameliaMiller, eli25, CaraMia and 3 others like this.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Маж на моја другарка е на нејзина страна, ама џабе. Мајка му пак си тера по свое. Жената не се менува. Значи, не е вината во него. А јас не сум слушнала маж да се скара со мајката заради тоа што таа прави проблеми.

gjoker4e likes this.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Не е точно, сите проблеми, жените ги почнуваат. Мажите повеќето од 'проблемите' меѓу сопругите и мајките, не ги регистрираат ни како проблеми, се додека едната не нагласи, дека ТОА е проблем.

CameliaMiller and gjoker4e like this.