Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ко спомна доење, се сетив која е свекрва ти.
    А го гледаат инаку твоите, одите кај нив? Тогаш мислам те советувавме повеќето да не го оставаш со неа детето штом немаш доверба и прави чудни работи, ама гледам дека уште си тера по нејзино. Да беше се во ред и нормална ситуација искрено ќе мислев дека претеруваш, не го даваш да го прошетаат или да го земат без дозвола, ама не знам, твојата не ми делува невино и без умисла да ги прави работите, а може и сака да предизвика кавги и од инает.

На Black girl, eli25, Mari-Ja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Лелееее да им забрани на моите да доаѓаат :@ :@ :@ Не знам што ќе и направам.
    Па тоа сега е и твоја куќа, кај тебе на спратот нека си доаѓаат твоите.

На CameliaMiller, Harper, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    Секакви ги има. И на мојата и сметаше да доаѓаат моите, кога се породив со поголемиот. Не требало толку луѓе да се плеткаат дома. Ем на гости кај нас, ем команда. Јас од инает ги викав нив, плус и други. :@

На zalosna и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  4. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Во таков случај таа за мене би била мртва. Никаков контакт не би сакала со таква жена.
    Па уште дете да и носам да го прошетала. Таа штом си зема за право да им забранува на родителите да доаѓаат да си ја видат ќерката и внучето и таа нема да го види внучето.
    Се изнервирав.

На kim.k, Bella*, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.703
    Допаѓања:
    175.473
    Избор немаш,за жал .
    Или ќе си подвиеш опашката и ќе си седиш таму заедно со свекрва ти, или ќе си собереш стварите и кај мајка ти.
    Ама таман да се окозеш , свекрва ти нема да се промени. Нит па ти некогаш ќе бидеш задоволна од неа .
    Памтам и дека проблем имаше кога дојдоа твоите на гости. Тогаш ти и се лутеше зошто не седела си вас .
    Така да тешко вие две да се погодете некогаш.
    Барај си решение и мисли на детето пред се

На CameliaMiller, eli25, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.974
    Абе бог да чува. Да улетала во соба кога плачело бебето ќе речеше, јас мајка не можам да го смирам, па она ќе го смири. Никако не ти се угодува бе девојче. Што не го свика маж ти да го фати бебето? Понижувачки ти е да и речеш, ама сакаш помош? Епа и неа може и е понижувачки или непријатно да го пика носот кај што не е повикана. Јатрва ти може љубезно ја замолува па затоа има поголема слобода со неа.
    Јас живеам со свекрва. Никад не ми улетала кога плаче бебето зошто знае дека се нервирам кога ми се мотаат без потреба. И имам кажано ако ми требаш ќе те викнам, што се случило дали 3 пати во овие 10 месеци. Кога е дома мм за се него му викам. Не дозволувам ако мама му е при рака да ескивира. Детето е негова должност, баба може од мерак да си поигра и толку.
    Во врска со проблемот на другата членка, можам да кажам дека е многу фер. Јас на таква жена дете во раце без мое присуство не би дала, а не да ми го тегне по улици без прашање. Штом моите не смеат да дојдат да си поиграат со внучето, она па ич.

На CameliaMiller, Harper, CurlyBlossomGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Britgirl1

Britgirl1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Ajde devojki eve go mojot problem. Ziveam so svekrva koja se ne se mesa ama se mesa :). Svekrva mi e edna od tie zeni so zastareni svakanja kako ona treba da go cuva samo vnukot ( zenata edvaj se cuva sebesi ). Place koa ke odam do kaj moite so detevo nekolku dena mislis na kolenje go nosam. Sekoe sabajle stanuva se lepi za deteto i ona se znae dali mu se jade dali mu se spie najcesto i mi remeti raspored za detevo. Probav na fino ne ide ne sakam na loso da ja fatime zosto ziveeme zaedno. Na maz mi nekolku pati mu imam spomnato ama sto da praam stara e sto da i kazam kako da i kazam.Zenava pukna da mu bide majka i ona da e glavna vo negoviot zivot. Vo isto vreme ima kerka koja ima isto sin ama tamu ne taa bila zensko tamu ne se mesame

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.974
    А јасно и гласно да и кажуваш што ти смета? Макар и од почеток да се подналути, на крај ќе сфати. Ја не знам како не можете да си ја одбраните улогата на мајка. Абе ако треба ќе свикам, ќе и земам дете од раце, ќе се повлечам во спална. Кој сака нека се лути. Јас на свое дете му правам ред и точка.

На Bella*, Harper, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  9. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    И јас ја изгледав малата СКРОЗ сама, породена со царски, постпородилна депресија и здравствени проблеми и трчање по болници, а свекрва дома, невработена, сопругот по две смени на работа и плус приватно дома. Кога одев во тоалет сум ја носела со мене во релаксатор и со една рака сум готвела со друга сум ја држелаа, со неа секаде одев, со неа се бањав, со неа пазарев , се правев со ќеркичката при свекрва .......
    Јатрвата со големиот имаше огромна помош, а јас не. На моменти ми беше криво, но , никогаш не ставав дотолку на срце за тоа, повторно гледав позитивно на сето тоа, сфатив дека можеби така е подпбро дека детето ми е растено по мој терк и мое воспитување, освен тоа дома бев и не ми беше ништо тешко, некогаш ми беше многу, ама си давав кораж сама на себе. Со јатрвата имам одличен однос, а и со свекрвата не се скарав ниеднаш, едино што дадов до знаење дека не смее да биде тука само за да соли памет, ако веќе не помага и за ништо не ми се мешаше.
    Е сега, потпорасна малата, имав несреќа и останав во кревет, покрај што ја гледаше малата и мене ме гледаше за што сум премногу благодарна и јас нема да ја оставам сама во не дај боже ситуации.
    Сега одам на работа, малата во градинка, но ја носи и ја чува кога не може мм.
    Значи, не значи дека свекрва ми не ја сакала малата, но ете тогаш така беше и фала му на господ што ме држеше приземна.
    Нит треба со сила терање да помага, нити дотолку паѓање во транс ако не помага.

На CameliaMiller, ivi1987, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  10. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Одам кај моите еднаш во неделата или еднаш на две недели, и така се гледаме, инаку ако беше нормална ситуација ок е да му дозволи на некој недомашен да го шета бебето, нз дали е нормално, како функционира тоа со нормална особа?

11. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Таа ја имала правено, и да не иделе. Веројатно сакаше да молат моите да и се улиживаат, ама тој ден нема да го дочека. Ми беше и уште ми е мн тешко, ама нема да си ги понижам родителите

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.632
    Допаѓања:
    181.680
    Кажи и дека бебето без твоја дозвола не смее ни еден метар да се изнесе од куката и тргни се ни а ни б

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Добро бе жени! Па кога раѓате дете нели ви се раѓа и мајчинскиот инстинкт да си го заштитиш детето од се, сешто и секого???

Јас не знам што правите пред пораѓај? Јас слушав нивни идеи како ќе ми доаѓале, помагале итн и со време почнав да си зборам како ќе бидам јас мајка, а тие баби, тетки, стрини. Сфатија каде им е местото. За помош, има кујна, купатило, алишта, пегла, повели помагај. Дете мајка си сака, не знам што не е јасно тука!
    Дајте малце борете се за децата, за да имаат среќна мајка и тие да се среќни.
    Не викам да се карате ама сп фино седни со кафе и кажи се што имаш.
    Едната мајка се прави на детето, другата го зима и го дава на други да го чуваат и возат низ маало, вие кај сте???????? Кој ви ги роди или штрк ви ги донесе децата?
    Еве ви видео за мотивација

Сама против чопор лавови, вие со по една свекрва на крај не можете да излезете...

На ivi1987, ZAHRA, bittersweet и 13 други им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @FlowerPower во нормална ситуација, со нормална свекрва и да сум блиска со роднините не би ми сметало да го прошетаат. Ама кај вас не е таква ситуацијата и јасно дај до знаење дека не смее тоа да се повтори.

На kim.k, Harper, SV1911 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Па ти речи ѝ и јас детето го правев плус се мачев го раѓав и јас одлучувам за него. :D

На Glasna, SummerGirl, FlowerPower и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Исто пишав преходно, се искарав лошо со неа сега сме скроз службено, едвај два три збора, нешто слично и кажав па се навреди

Без прашање претходно, идеш и го нема? Леле на што трошам енергија и ваше време.

Последна измена од модератор: 20 мај 2018
    На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    А зошто да не го земе во раце? Па баба му е. Мене би ме интересирало само кај ќе го носи. Мојава не ја ни интересираат децава. Исто како да немаат баба.

@Mari-Ja мојава кога дојде мислев дека ќе зготви понекогаш, ќе исчисти, и др. Ништо не правеше. Цело време беше плесната во кревет. Е па тоа не е помош. А на мене коса ми се креваше од неа. Кога си отиде му реков на маж ми дека нема потреба веќе да доаѓа. Не ми е потребна само да ми седи. Секоја чест за оние што им помагаат на снаите.

На CurlyBlossomGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    I mojata doaga na gosti. Taka si ja narediv jas, nema poubavo. Niti vo stipki mi se mesa niti se nerviram. Jas si gi brkam rabotite kako i do pred da dojde, samo sto ona si igra so maliot. Do dusa treba da si igra, i ostavam prostor da si igra i da e sama so nego i kako baba na vnuce da mu kazuva pesni, prikazni, nesto da go zanimava, ama inicijativa nikakva nemase. Ona na tel si cackase a maliot pak bese sam.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.755
    Допаѓања:
    38.566
    Не мора да ми ги чува. Само да изрази желба да ги види. А кога сме кај неа, не ни игра со нив. Само ги гледа. (facepalm) Ама за зборење е прва. Она е најпаметна. Не знам како некои ги трпат свекрвите. Јас имам краток фитил. :lol:

На CurlyBlossomGirl, Skorpija25 и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  20. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Од сношти се мислам да и речам кога ке дојде од работа, мм ме замоли сношти да не сум се карала, ако се повторело тој ќе речел. Е сега беше до преку две улици, утре може на сестра и да го даде до кафич да го прошета, тоа сакам да го спречам, зошто знам дека ќе се повтори. Дали да го послушам овојпат, или да и речам и вечер да и дадам прилика еве ја се нешто и пречи да се жали, не дека ми е гајле мислењето нејзино, ама сакам некако тој да и каже, потешко ќе и е. Реално изгледа како навистина да се жалам, не го давам бебето, а позадината е друга. Значи можам одма да и речам, или да почекам до следна прилика, сигурно ќе ја има. Хм, тактика.