Иста ситуација и овде несакам да почнам да набројувам ситуации во кои се воочува разликата меѓу мм и брат му, ама како што кажав голем е тој почна сам веќе да си ги приметува работиве, за него како да не го боли толку веројатно навикнал низ животов ама за синко го боли и тоа како
И мојот е ист. Ама никогаш нема да признае дека неговите не се фер спрема него и децата. Свесен е за се. Гледам дека не му е сеедно.
I jas sum i te kako. Ama so manipulatori, manipulatorski treba. So malogragjani malogragjanski. so kulturni na kulturen nacin. So iskreni iskreno. Zosto? Zatoa sto ako jas na maz mi mu treskav za majka mu kakva so gospod me dal, a me dal so dolg jazik, dosega vo ocite na maz mi kje bev zlo so ja mrazi majka mu i kokoska so kokodaka kako clenkata so ja sovetuvame. A ona na manipulatorski nacin cel zivot si gi vozi site okolu nea i cel zivot ona za svoite sinovi e greota i namacena. Jas maz mi ne go manipuliram zatoa sto ne zasluzil, samo biram zborovi so nego i nacin. Da go prasav odma ko selanka nekoja "majka ti bese li tamu, te zadra li" kje pomislese neznam so. Jas suptilno se rasprasav i uste posuptilno doznav so me interesirase. A znam da igram na secie nivo, ne mi e problem ni da se spustam na necio nivo ni da se izdignam na drugo. Koj kako zasluzil i koj kakov e. Ovcarot na ovcite koga gi tera da im rece "ajte navamu" oni ne go razbiraat zosto ovci se, ama koga kje im rece "grrrrrr rrrr" odat kaj so on saka. So stoka treba na stocen jazik za da te razbere.
Трудна сум на второ сега и кога мм им кажа, свеки прокоментира ред било на другите за второ, јас останав затечена од ситуација дури почнав да се правдам како не е планирано ама ете се деси и на никого ред не му земам, а мм ме прекина и како со иронија и рече па ако треба да им направам и нив, наведна глава свеки ништо од тогаш, лежам под терапија мирувам ни да ме праша како сум ни дали помош треба околу кука или дете, ни како сум поминала на преглед, ама нека и служи на чест не и се потресувам веќе ни пак може да ме повреди.
Не се секирај. Ќе и врати Господ. Кругот се врти. Кога ќе залегне во постела, ќе ве бара вас, а не синчето.
И пак ќе одам заради мм ете од три кила месо човек го направила, мајка сум и јас утре ќе бидам и свекрва ова ми се само лекции што не треба да правам, а за мајка каква и да е на крај секој ќе направи се. И мојата мајка е далеку од совршена и ќе се замерам и ќе се искарам ама на крајот на денот ја сакам моја е.
Не мислев на тебе, туку на другото синче. Трудна си и не се нервирај. И на мене ми се случуваше истото.
Мене свеќи ми рече (цитирам) колку и деца да имате, Х (ќерка ми) секогаш ќе ја сакам најмногу од сите. И да и таа е од оние што децата свои не ги сака подеднакво. Секако дека ништо не искоментирав, не се устручавам со прости муабети
Тактичар е тоа. Ти си тактичар, иако викаш дека имаш 'долг јазик'. Јас имам долг јазик и ни Т од тактичност Е тоа да видиш како изгледа во живо
Ајде и јас да се пожалам од мојата....И порано имам пишувано овде, свеки едноставно си се лути.Ако човек и каже нешто различно од она кое таа сака да го слушне, ко трета светска војна е дома.Главно имаме добри односи,го чува и детето неможам да се пожалам,затоа што и јас и мм работиме за викенд и за таа тема немам никакви поплаки.Ама ете пред три дена едноставно не прави муабет.Јас ја прашав два-три пати што и е зошто е намуртена,само ја сврте главата. Наредниот ден на детето не му било добро,таа воопшто не кажа ни збор,па и кажав (на најмирен и културен начин) дека се што е во врска со детето треба да ме извести,дека разбирам дека и тоа сака да е со нив, да си игра,расте таму мегутоа кога е здравје во прашање одлучуваме јас и мм. Значи ниту ја навредив ниту тон и повишив...по ова почна драмата,се заклучи во соба,плачи по цел ден не излегува,јас кога сум на работа му вели на мм да кажеме доколку има некој проблем,дека таа незнаела зошто јас се лутам и сл. Значи,воопшто ништо не и направив,не и реков,таа престана да зборува и јас го направив истото затоа што ми здосади да се симнувам да ја молам,сто пати да ја прашувам што и е и ако има проблем заедно да разговараме за истиот. Вчера ми се јави на работа за една ситуација дома и ептен дрско разговараше па со таква мера и одговор доби.Сопругот ме подржува,ама сеа не знам што е паметно дали да си терам со животот или пак да разговарам со неа, затоа што и мм се нервира,и за него ми е, сепак се му родители. Може и не е некој голем проблем,ама првпат во животот решив да возвракам со иста мера,таа мене виновна ме направи,а сама престана да зборува, а и сега не знам зошто.Извинете на долгиот пост.
Нема потреба пак да разговараш. Ете еднаш си разговарала и ти ја свртела главата. Како таа со тебе така и ти со неа. Мајка е на маж ти, да, ама и ти си негова сопруга и треба да те почитува.
Мојата не ме сака затоа што не и дозволувам да ми се меша. Баш ми е гајле. Му кажала на маж ми да си бара друга жена. Ненормална.
Кај тебе е директно напад и можеш да возвратиш. Мојата ни разговара од една страна од друга се прашува во што е проблемот,па има драми до бесвест...Женишта
На маж ми му реков - Ако сакаш слободно барај си друга. Само тоа му го реков. Тоа што го кажа докажува колку е покварена.
Значи кога ве читам сите со каква "стока" се расправате по дома сфаќам дека не сум единствена со такво идиотско суштество дома. Ем не зборат ем не сакаат некој што размислува поинаку од нив, па и жртви после тоа се. Е неќе моќи ове ноќи.
Не знам како ја трпиш. Јас не трпам безобразлук. Она не смее сега ништо да ми рече затоа што знае дека ќе ја отерам у три лепе. И затоа преку маж ми провоцира. Ама нема да и успее да ме скара со него. Најголемиот проблем е кога ќе почнат да се мешаат. Они се знаат.
Е баш така. Па провоцира постојано.Искрено мене ми прелеа чашата,неможе да се очекува секогаш снаата да го прави првиот чекор,таа прва да прашува што е проблемот. Се плашам само дека ке ме испровоцира и до големо ке ја направиме,а детето мора да го чува викенди.Е затоа се трудам да се контролирам колку можам,преку неделата е во градинка ама викенди е дома
Јас би ти рекла како @SummerGirl. Подобро жена да си најдеш за викенди отколку да зависиш од свекрвата и да не смееш ништо да и речеш поради тоа што ти го чува детето. И сега нејзе и се може зашто на некој начин зависиш од неа.