Баш така,и на некој начин ме уценува. Мака ми е што сама направи се, а сеа излегува јас нешто и правам. Мислам и да започнам разговор иако и гордоста не ми дозволува пак таа ке е жртвата
Финансиски тешко издржувавме затоа што ја плаќавме жената. Ама не зависев од неа. Ако она ми ги чуваше децата требаше по газот да и одам.
Не живееме заедно. Под кирија сме. Она дојде еднаш да помага, ама само одмагаше. Мислеше дека ќе седи кај нас, ама се зезна. На неа ништо не и кажувам. Директно на маж ми. После случката доаѓа само за родендените на децата. Ништо не коментира затоа што не смее. Мислеше дека ќе ја молам да ми ги чува децата, ама не го дочека тоа. Барем нема да ми кажува јас ти ги исчував децата. Скоро цела плата ја давав на жената. И не жалам.
Кaј тебе бaрем му кaжaлa a кaј мене директнo му местеa зaеднo сo ќеркa и. Нaшле девoјкa и и гo дaле и брoјoт зa дa му испрaти пoрaкa дa се виделе. Кoгa дoзнa мм секaкo винaтa испaднa сaмo нa сестрa му пa сaкaше дa и oтиде дa и врзе еден шaмaр зa дa јa oсвести, aмa секaкo не oтиде бидејќи не дoзвoлувaм тaкви рaбoти. Вo другa ситуaцијa беше кoгa нa рoденденoт нa внукaтa јa пoкaниле и бившaтa девoјкa нa мм и тoa сo мaјкa и пa ги седнaa нa челo нa мaсaтa зaеднo сo свекрвa ми. Ехе кoлку ситуaции имaм штo сум ги прoгледaлa и се тoa демек aтер зa мм, aмa дoјде крaјoт и нa тoa немa веќе ни aтер ни ништo. Веќе не ни кoнтaктирaме вooпштo a aкo еден ден дoјде дa презбoриме тoгaш ќе ги смениме улoгите, јaс ќе нaвредувaм a тие некa прoстувaaт зa aтер нa синoт.
Господе Боже не ми се верува што читам. Многу ми е жал што се си пиминала само ке те и ке ти посакам мир и спокојство и да си уживате во љубовта со мажето. Извини што те цитирав но се шокирав од тоа што го прочитав.
Ццццц, не ми се верува што читам, како на филм, ау какви сплеткарошки. Како си издржала алал да ти е , друг нерви ни скинал
Forumce zavisi od situacijata eve i moite svekor i svekrva imaat prvo vnuce so site mnogu si go sakame a sega so mojov bebus si go sakaat podednakvo isto. Postojano se koga ke dojdete deteto ke porasne nie ne si go vidovme. Se e do karakter i do covek.
Во право си, се е до карактерот и човекот. Мојата ќерка е прва внука и правнука и не знам како ќе биде кога ќе се родат други (пра)внуци, без разлика дали од мене и маж ми или од сестра ми,брат ми и девер ми, ама не би сакала нивните баба и дедо да зборуваат дека ќерка ми им е помила и омилена оти се ствара некоја завист кај малите деца, барем јас така мислам. На маж ми баба му постојано вели дека тој и е помил оти е прв. Не чини тоа.
Se soglasuvam ne e voopsto ubavo da se dvojat decata bidejki tie se najosetlivi eve eden primer dvete vnucinja kaj baba i dede na gosti i pomalovo deka epten bebce mora da go krenes da rucka presoblekuvanje i sl. Vnucevo malku mi dojde potazno bidejki prethodno 24/7 mu posvetuvav vnimanie mi dojde natazenko pa da ja upravime situacijata bebceto so baba mu nie dvajca u park na lulaski i se se vrati tuku rexi vo normala
Ние бевме 4 внуци, баба и дедо не чуваа па не сме осетиле такво делење никогаш. Ама па и поголемки бевме.
Ne e za dvojenje vo misla na igracki i slicno, zborot mi bese za vremeto pominato so decinjata. ( vo slucajot moj vnuceto bese samo do sega i centar paznja )
Искрено баш ме заболе дали во иднина ќе ме сака свекрвата и дали децата ќе ми ги сака. Дај Боже да не ме сака и да си биде на дистанца, ниту да ми иде по гости ниту да ме кани. Многу посреќна и позадоволна ќе бидам така отколку нападно да ме замара, да се обидува да ми се меша па јас да треба да превземам подрастични мерки. Не ми е дојдено до љубов од свекрва, имам кој да ме сака. Истото важи и за помошта, ќе се снајдам сама. Подобро да не ми помага отколку да ми учи дете на глупости. Коса ми се крева од оние свекрви што ги грабаат децата од раце и се прават како тие да се мајките. Подобро сама да се снајдам и да живеам мирно отколку некој да ми ја извади на нос помошта.
И јас ги искинав моите нерви и што не доживеав поради тоа. Доста време ми требаше да сватам дека не вреди за никој и за ништо освен за нашите деца да се нервираме. Данокот од тоа е земен како и да е. Тоа се ситуации после кои не размислувам исто, кои те вадат од кожа и после тоа колку и да се трудиш да поминеш преку тоа едноставно неможеш. А за сплеткарења и глумења им нема рамен и ден денес, ова се дури поблагите работи кој ги имаат направено. Имаат и полоши работи правено каде што директно ги замешале и моите деца. Затоа кога нема да можат со прст нема да мрднам, а знам дека ќе пробаат ние да бидеме тие што ќе помагаат бидејќи тоа се луѓе без образ.
Само во Македонија може да има вакви проблеми. Страшно колку неизживеани луѓе има кои се замраат со се и сешто, проблемите ги шират на комшиите и дома од никакви работи прават големи караници и доаѓа до разводи и триста чуда. Спој на различни генерации, постарата претерува со замарање за нешто што мора да е по нејзино и мора да се исполни, а помладата има друго мислење за тоа, сака самостојност и независност и претерува со клеветење на сопругот. А тој де еднаш на таа страна, де на друга. Па едната се лути ако започне кавга, па другата. Како што веќе имам пишано какви ќе бидат односите зависи од синот/сопругот. Не се расправајте со сопругот за глупости, џабе нервози. Се опуштате и мозокот на пасење, Ако сака да чисти и готви со средства и производи на нејзин трошок, слободно. Тоа ќе го прави одреден период после ќе види дека не може и ќе прекине.
Злобни луѓе секаде има. И мамини синчиња. Е сега, ако маж ти не те цени доволно да те одбрани, тогаш не знам дали можеш маж да го наречеш воопшто.