Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
  2. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    На ilyan и baba Rada им се допаѓа ова.
  3. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Малку да им одвлечам внимание од проблемиве, да видат дека имало бетер дури и во Кина :rofl:.

На joy1 и zalosna им се допаѓа ова.
  4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    На zalosna и ilyan им се допаѓа ова.
  5. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Чекај он не се јавил да праша за детето, и ти пак отиде кај него? Сабајле кога ќе дтанеш речи му пу пу не важи, враќај ме одма. Море такси и да си одиш. Кога ќе моли за да му го чуе гласчето само, а не да го види, тогаш да размислиш за назад.
    Ќе ме вреѓа и мава? Последен пат ќе му е да ја крене раката воопшто од рамо ќе му ја извадам.

После само речите политичариве биле лоши. Маж што те мава и пак се враќаш кај него, е исто што и политичар те краде и пак гласаш за него, само што првово е пострашно, не се мења секои 4 години...

Мислам рече дека твоите знаат, ако не знаат време ти е да си кажеш, ти ниту ќе се навикнеш на тамошната ситуација ниту мт ќе се оправи. Додека си со здрав памет оди си кај твоите, нема ништо да се смени ако останеш и се трудиш и понатака. Штом детето не го занима ти па ич. Тури му пепел на скотот. Не заслужува да си таму покрај него. Ни ти ни дете!
    Дете за да е среќно треба да има среќна мајка.

На WORRIED.BT, Purelove92, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.616
    Допаѓања:
    181.611
    ако ако не да те тушне туку и да те отепа оти за отепување си
    толку немаш достоинство толку си понижувана шо дури е незамисливо дека жена може да падне толку ниско
    срам да ти е за детето шо ке го раснеш со таков татко
    сега си мајка и треба да се бориш за убав живот за тоа дете да има а ти од твои каприци седиш таму и цимолиш ко мало дете
    амаа го саакааам

На Gosh, CameliaMiller, Offspring и 11 други им се допаѓа ова.
  7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.726
    Допаѓања:
    40.112
    Реков јас со мажот има проблем, а не со свекрва и. Таа го жале. (facepalm) Со бебе во раце ќе ја турка, ебати мажот. Парталите и назад па нека квиче после.

На CameliaMiller, Bozica1980, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.563
    Ако воопшто квиче. Има и такви кои ги команда мајка им. Не смееш да дозволиш жена да ти команда. Е па нека си седи со мајка му. (facepalm)

На zalosna, Skorpija25 и forumce им се допаѓа ова.
  9. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Pa dobro na seto ova sto ti napravi svekrvata ti nisto li ne prozbore?
    Sto ne i kaza pa jas go rodiv ova bebe od mojata **** izleze ne od tvojata. Kako sto tebe te boli za tvoeto taka i mene me boli za moeto, nikoj ama nikoj vo svetot ne moze da go saka ili da go zali moeto dete poveke od mene i tolku! Kako toa kalasnikov ke ti zemala ako mu se slucilo nesto? Pa taa li gi rasiri nozete za da go rodi?
    I mene mi se sluci istovo, duri vo bolnica mislea deka ona mu e majka na deteto, ama jas bez razlika sekogas istite zboeovi gi kazuvav jas sum majka na ova dete, abe 9 meseci vo stomak go nosev, umirav od bolki dodeka go rodiv nema sansi ti da go sakas poveke od mene....
    Ama sega fala bogu deteto mi porasna i e sosema drugo, i da saka da se mesa deteyo veli ne sakam so mama i i zatvara usta duri sama go brka: odi odi ajde odi vo soba kaj majka ti ne mi doagjaj tuka. Mene bas mi e gajle vazno e jas i mm da go sakame.

10. Britgirl1

Britgirl1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Mojata e takva ona da moze i cicka ke mu dade i ke spie so nego zenata ina 70 i kusur motorikata ne i raboti veke ama inat ne se dava. Pa koa ke se umori kao go nosi da jade ili pelena da mu se smeni. Deteno ne smee da otvori oci a stane od spienje mu se lepi
    Kaj mene sveki e takva se misli majka i najdobro demek mu misli. Ona znae dali mu e ladno toplo gladen e ne e. Koa ke se javi nekoj na telefon preraskazuva kako mu pominal denot mislis go iscuvala zenata ima 70 i kusur motorikata ne i raboti veke brzo ama nemozam da se raspravam odam si go zimam i nemam pardon veke. Sveki se ne se mesa ama za se si ima komentarce jas pa i gi nauciv reakciite i sea si ja motkam kako sakam. Ako treba da go uspie samo i vikam ejjj moite ke dojdat posle i ona odma ajde mu se nana na bebeto pocinja da go ljula :). Samo nikogas ne prestanav da se cudam zosto koa ke kazam odam kaj moite ili ke dojdat ne daj boze majka mi vo race da go zeme zenata ima faca pres umiranje. Znam deka se zali po rodnini od mene demek ne sum i davala da go cuva i ne daj boze da kazam odam kaj moite nekolku dena imame denovi na zalost deka detevo ne e so nea. Ima kerka trudna i vikam ajde sea uste edno vnuce ona aaaaaa jas tamu ne se mesam koa go slusnav toa svativ so koj si imam rabota

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    @Ccc123 те читам и си велам, некој овде не трола или можно е да е вистина? Гледам членки одма почнаа да плукаат по маж ти оти те турнал. Не ме сфаќај погрешно, во никој случај не оправдувам маж што се дрзнува да си ја турка жената уште па со дете во раце!! Ама жено, ти ја претера. После се, па уште и ПАК си му пререкла нешто пази молим те. Сигурно пак за мајка му нешто. Во мои очи, твојот брак е уништен одамна. Не знам што мајка си барала да се враќаш. Не би имала образ да се вратам во таа куќа. На страна што маж ти е сељак, размазено детиште што склепал друго дете и очекува од мајка му да го гледа. А таа мајка негова не знае со кого попрво да се разбере. Дали со синот мрзоволен скот или со снаава што ништо не и се погаѓа. А после таква сцена што си ја направила во кола, јас да сум маж ќе ми се одмилиш и како жена и како мајка на мое дете. А да сум ти свекрва назад не те примам. Може поради балканскиов менталитет па те прибрале назад да не пукне брука. Тазе породена снаа ја избркале од дома. А за бркање си ама ај...а таа јатрва што толку многу ти смета, сфаќам дека е нормална жена, со домашно воспитување и почит кон родителите на својот сопруг. Па свекрвата, каква и да е, видела не видела кај нејзе си го бара спасот. Тешко и на нејзе, секој ден свекрва и да ја гледа и слуша сакала или не. А дека помалку или повеќе го сака твоето дете е само во твојата глава. Може тебе те сака помалце од јатрвата. Од приложеново сфаќам и зошто.

На SV1911, baby-star, Sanja1105 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Спомнав јас во еден пост дека секогаш кога им се враќате назад добиваат уште повише сила и его и ете се покажува и во твојот случај. И повеќе од туркање ке биде.

Најбитното, имаш дете. Утре ќе порасне, и ке гледа како тато ја турка мама, како ја удира, а таа не превзема ништо ,и ќе мисли дека тоа е ок. Дека ќе му се може што сака штом е маж а она пошто е жена треба да го сврти и другиот образ.
    Размисли дали сакаш синот ти да прерасне во копија на татко си.

На CameliaMiller, oblace1 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.726
    Допаѓања:
    40.112
    Што има свекрва и назад да ја прима? Не е со неа мажена. Абе жени,жени. Те тоа е нашиот менталитет што некои мислат дека се венчаат за фамилијата на мажот а не само за него.

На fana, WildMk, Nalutena1 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    P
    Прозборев, се искарав тогаш првпат, па најде начин ја изврти работата како не сум сакала да го дојам, и затоа сум се карала, следно се искара со моите, кои дојдоја културно да прашаат што се случува, па тогаш ми стана јасно која е вистински таа. Процесот со неа трае уште, дури сега се осеќам посилна. Проблем допилнително е мм, кој нема одбрано страна

15. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Nekoj trola be, nema sansi da postoi tolku losi karakteristiki vo eden covek ta i vo maz i ne samo vo nea. Dvajca nezreli se nasle sklepale dete i site okolu niv im se krivi i od site ocekuvaat po nesto.
    Nekoj ne zaebava so meseci tuka. Nema sansi da e vozmozno tolku da nemas akal vo timbata na ramena so ja nosis.

На CameliaMiller, baby-star, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  16. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Ако се однесува на мене, е баш од ова се плашам, и свесна сум дека изгледа како да измислувам, а уште повеќе е страшно што моето секојдневие на некој му изгледа нереално. Ама секој со сопствен став. Ако не е за мене извини однапред.

Последна измена: 29 мај 2018
  17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    5.811
    Јас лично познавам ваков пар со слична ситуација што значи не идете веднаш со заклучоци дека некој трола. Ова е Мк,вакви бракови воопшто не треба да ве зачудуваат :) ги има многу нажалост

На Skorpija25 и WildMk им се допаѓа ова.
  18. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Слични се, само што мојава е во 50 години, уште е силна и витална, за жал.....

19. Britgirl1

Britgirl1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Abe ne i mislam nisto loso ama pa treba na jasno da e toa e moe dete nejzinoto bebe e maz cel. Neznam glea deka nemoze da go drzi nemoze da reagira brzo primer peleni digni go lulaj go ama ne se dava. A dojde majka mi ona znae poise od mene vaka naprail taka naprail pa malku be razmisli i taa e baba isto kako tebe i ona saka toa sto i ti. Neznam sto da kazam veke nemam ni nervi i zatoa si kutam i si praam so i kako sakam porano ja mislev aj da ne se naljuti aj sramota ama veke ne lepam se sto ke mi dojde. Barem pomalku sum nervozna :)

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Исто, сега почнав и јас полека полека и пред други ич не ми е гајле, нека направи разлика од претходно и сега, вистина е тешко кога не ти е во карактер, ама сега е моментот да сфати некои работи