1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Оууу ноууу што би рекол син ми.Па побогу града е интимно нешто(освен додека цица детето).
    Како толкави мажишта дозволуваат градата на мајка си да ја видат па уште и да ја пробаат.Да беше друга членка немаше да и поверувам дека е вистина.Ама па како после тоа го баци маж ти уфф.

На Luna91, WildMk, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Да му се поврати на човек од такви. :puke:

На simona_baby му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    За жал озбилна сум па јас се шокирав не знаев во моментот што да правам тоа беше на моја сметка зошто немам дете.Бидејќи така и ми рече види ти не знаеш како се дои јас вака го доев пет години.
    Знам дека е одвратно и извините за деталот .
    Да ви кажам жал ми е за мм не е он лош човек ама па не се ни снаоѓа во улогата на маж.

На Alisa22, Luna91, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Да сум на твое место ќе ја отерам во мајчина. Па нека и текне друг пат да спомне такво нешто.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Абе седевме на кревет и како што веке кажав ми се обраќаше мене не сум знаела што е мајчинство и како се дои и тап како седеше до мене маж ми она тап блузата и градата се најде во устата на маж ми он одма срипа и се тргна и се развика но веќе бидна отиде човекот во купатило.
    Ова се случи 1 год откако се зедовме и јас се шокирав ама што да правам многу работи се изнагледав јас од неа.

На Alisa22, WildMk, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.777
    Не ми се верува што читам. :x Болест :puke:

На Bebulleee, Alisa22, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.639
    Жал ми е за вашата ситуација,она место да помогне на било кој начин она ви одмага со префрлување,да се засрами.Ајде што прави тебе да ти е тешко ама па за синот да не ти е жал.Само да знаеш дека на жената нешто и фали ама најсериозно.Не ви ја знам состојбата ама вие би требале да си одите одма од таму.Господ ќе ви помогне да успеете и со финансии и се.Ама многу ќе ви е од помош да немате такви луѓе во вашето окружување.

На Skorpija25, Luna91, VDT2906 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Не ми се верува колку злоба може да има во една мајка. Озбилно нешто и фале на жената. А мажот ти ако не се снаоѓа добро во улога на маж, не му треба ни жена ни дете. Ебати мажот. Не што ќе и се развикам туку и лом ќе ја направам да не и текне таква гадост да помисле друг пат и устата да си ја држи затворена. Па не мајка, што сака нека биде, да ме удара кај што највеќе боле и да траам, нема шанси.
    И јас се изнервирав од случката

На Gosh, Skorpija25, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Значи ние сме во брак веќе 15год јас уште од почеток сакав да се оделиме и тогаш финансиите не беа проблем маж ми зема убава плата.Но проблемот беше што таа тогаш се закануваше со самоубиство пишував тука за тоа и мм ајде да се средела ситуацијата дома па ке сме оделе под кирија.Мислеше брат му да се запосли зошто мајка му земаше од татко му пензија само 3000 ден.
    Но што се сличи таа на девер ми му велеше нема да се мачиш за 10 000 ден и овој си ја слушаше мм како да го натечам си чутеше ај уште малку ајде издржи.Е сега мајка му е непокретна во кревет е и сега му е жал, девер ми ја тепа си знае ем да си ја шлапа бакнува ем да и ја залепи една.
    Во дом не сака да ја однесеме мајка му е му е жал.
    Инаку ние си направивме и спрат кај моите но тешко дур е таа жива дека он ке се одвои од мајка му.
    А јас веке не сум ни сигурна уствари сигурна сум дете не сакам ми дојде се преку глава од тоа дисфункционално семејство.
    И таму дете не раѓам па нек
    ми пукне ако сака душава подобро јас да страдам отколку на свет да донесам невино створење да страда и пати во тоа сем.

На Alisa22, CaraMia, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. st2007

st2007 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    798
    Исто. Ама ние сме криви, многу слобода даваме ( за мене лично зборам).

На FlowerPower и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.012
    Zosto ne se razvedes, sedis i ja sreduvas svekrva ti sto nisto vo zivotot ne ti donela.
    I vikas ste napraile sprat kaj tvoite, nema vie nikogas tamu da otidete da ziveete, koga kje umre svekrva ti maz ti kje ti rece, emi kaj pa sea kje odime ete mama umre so ni fali.
    I taka...
    Moze ne ti e kasno, moze srekjata ti e so nekoj drug, nikoj ne e dolzen nikogo da trpi. Zal mi e, barem s svesna za svojata situacija... :(

Последна измена од модератор: 30 мај 2018
    На Gosh, CameliaMiller, Glasna и 11 други им се допаѓа ова.
  12. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    @Milobebence Жено бегај од таму дур нозе те држат, секоја чест што си издржала толку долго во таа фамилија. Убеди го некако маж ти да си одите зошто да не си ја исполниш желбата за детенце немој да си ја изгубиш шансата. Може подоцна да се каеш што си донела таква одлука таа чим залегнала во постела повеќе ќе нема сила да ви додева, а и таквите ( може звучи лошо) долго не остануват живи. Заради некоја ненормална вештерка да си немаш детенце не вреди.

На Gosh, Alisa22, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    @Milobebence маж ти сака ли да имате дете?

На zalosna, Milobebence и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.698
    Допаѓања:
    175.417
    @Milobebence ќе се дрзнам да пишам само зошто те знам од темата. И знам колкав борец си . И колку се мачиш/ трудиш за рожба . И знам дека многу го сакаш сопругот. Не е решението да се разведеш. Но , не е ниту да ја прекинеш борбата за дете само ради свекрва ти. Колку и да ти изгледаат условите "нездрави " сега , верувај ќе се смени после . И маж ти полесно ќе се навикне на идејата да живеете сами.
    Така да, те молам да не те прочитам веќе дека се откажуваш од рожба ради НЕА!!

И јас живеам со старите. Сега и во иста куќа , на различен спрат. Имаме и нова куќа во истиот двор , но неодамна се вселивме во старата . Мм ниту еднаш не ми рече да седиме во старата за да сме ептен блиску до нив. Ниту они нешто рекоа . Ама ги "читав" оти сакаат. Сама изразив желба и кога видов со каква радост прифати мм , не се покајав ни трунка што дојдовме во старата куќа . Ама они се златни луѓе . Воопшто не ни се мешаат . Читајќи овде , јас навистина сум имала среќа , живеам со толку стари , а толку современи и модерни луѓе :)

На CameliaMiller, Bebulleee, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Да сака

16. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Епа утре кога ќе имате дете како ќе гледате и дете и стара жена?

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Абе зошто на секој проблем пишувате совет "Разведи се".
    Лесно е да се разведеш иди потпиши се и секој по свој пат туку тежината на проблемот и во следните неколку брака нема да се реши.
    Така е тоа на секој проблем развод.
    Јест дека разговорот е решението за се, но како главен столб на својот живот соберете храброст и седнете сите тројца, ако веќе деверот не сака да разговара за тој проблем, што чисто сумњам дека ќе сака да збори со вас одлучете сами. Не ќути, кажи си.
    Јест дека му е мајка и му е жал, но ако сака да го спаси бракот ќе застане со двете нозе до тебе, а не по пола. И под кирија може да ја гледа мајкаму ако сака и секој ден, по работа пред работа ама и си има живот свој на страна.
    А развод - не. Утре проблемот ќе дојде и во другиот брак и од тој проблем ќе бегаш?
    Па зашто се вика брак тогаш? Со заеднички сили да ги пребродите сите проблеми.

На Annora, ma4e1311, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    Леле сама сум се цитирала место @Milobebence (facepalm)

19. WarriorMind

WarriorMind Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    6.768
    @forumce ваљда на истиот начин ако си роделе дете па потоа жената паднала во постела, сигурно тогаш немало да ги фрлат децата.

@Milobebence сигурно е болна или си глуми?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Ниту сум болна ниту имам потреба да глумам.Што би добила за да би глумела.