Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

За свекрва ти прашува дали е сигурно болна :)

2. forumce

forumce Форумски идол

Па можеби тогаш мажот и ќе ја однесе свекрва и во дом каде што подобро ќе се грижат за неа.

st2007 likes this.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Тогаш се извинувам погрешно разбрав
    Инаку да редактирам од вруќинава и мозоков ми е спор да одг на прашањето скрши колк и од тогаш е во кревет две години.
    Инаку идеше дома физеотерапевт но самиот рече да не ви земам за џабе пари она не се труди и така остана

Last edited: May 30, 2018
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Зошто па да не ја однесете во дом?
    Ако девер ти ем ја цмока, ем ја удира, подобро би и' било во дом.
    Мое скромно мислење.

5. Milobebence

Јас го делам твоето мислење но јас сепак не се прашувам тоа треба мм да одлучи.

WildMk likes this.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Леле кои гадости ги изнапрочитав. Да ти кажам искрено, јас на таква злоба чаша вода не би подала, а камоли да ја гледам и тинтрам. Штом одлучува мт нека ја гледа тој. Како бе толку не мислат со главите? Кога ти префрлала тебе за најболното, не размислувала дека еден ден можеби ќе зависи од тебе? Јас за такви немам милост. Тие што ме знаат, знаат дека сум ептен фер кон оние што се фер со мене, ама уште покатил према некој што се подјебава со мене.

Gosh, CameliaMiller, Harper and 10 others like this.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Божеее, одвратно :x

joy1 likes this.
  8. zalosna

zalosna Форумски идол

Isto vaka praveshe i bivshata si moja svekrva :puke: nie slezi vo mk na odmor a ona po bajnarka si setashe i vdnevna se oblekuvashe pred nas. Za sestramu da ne kazuvam prsluchinata si gi menuvashe pred ex mm ..on togas 22 a ona 32 jas detiste od 18 god stram me izede.taka praveja edno 2-3 leta pa neznam sto mu tekna si go pribraa umot :)

Femiinista, Teja26 and Milobebence like this.
  9. st2007

st2007 Истакнат член

Прслуци да мени пред нас? На 32 години? Ма кога ќе и залепам една ни прслуци ни цицки ќе се видат да ми простите на речникот. Многу слободно понашање, не знам што да речам. И свекрва ти ништо не кажува за ќерка и, а ти како снаа да си го направела тоа одма муабети ќе си слушнеш ( ова општо го зборам). Срамота, цц

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Ne bre mila sto che kazhuva koga i ona toa go praveshe..jas pred majka nemam prsluche slecheno pa ne pred svekrva :) ke si umram od stram..tie si se moi i od mashmi po malce de :wasntme: a i da si kazham imav edna kavga so ex mm me terashe da sum bila skroz depiliran tamu dole kako negovata bivsha,sveki slushna kako se karame i se zamesha trebalo da go slusham sinko nejzin kako sakal on taka trebalo da pravam..jas 18 god dete se slogirav koga ja slushnav :| sega da mi e i glavata nejzina ke i ja izbricham :rofl:

Last edited: May 30, 2018
    Glasna likes this.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Порано ми беше чудно зошто свекрва ми менува прслук пред сите, но сега не.
    И таа се пресоблекува пред мене и јас пред нејзе.
    Ако е маж ми во соба, само ќе се заврти со грбот и никому ништо.
    Сум ја видела цела гола еднаш... Беше свежо оперирана и ја бањав. Се срамеше кутрата :)
    Таа мене ме има видено гола, повеќе пати и не ми е срам.

Пред мајка ми не се соблекувам, ниту таа пред мене.
    Ама па она е поконзервативна, за разлика од мене.

12. st2007

st2007 Истакнат член

Џабе за младите се збори вакви онакви, старите се бетер, што да кажам. Срамота е ако снаата облече шорцеви и маичка, ама затоа старите и голи да се слечат е ок.

Skorpija25 and zalosna like this.
  13. Luna91

Luna91 Популарен член

Јас не знам што не шетате голи и што не се бањате заедно, кога веќе сте толку слободни. Треба да се има некои граници според мене. Ова ми е ту мач.

SexiLy, baby-star, manako1 and 6 others like this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Мене не ми е.

15. Girly90

Girly90 Популарен член

На почетокот пред да се омажам мислев дека ќе се навикнам да живеам со свекрва баш ради финансиите. Скоро 10месеци сум мажена,трудна сум 8ми месец и нс мои 28години не можам да се помиран со фактот дека живеам со свекрва.Не поради каприц, туку поради губење на слобода.Не можам до вц да идам по гаќи. Колку помага, толку и одмага. Да, си чисти секој ден и прави ручек, ама нека не ве лажат дека со тоа треба да сте задоволни, зошо на крај краева тоа не го прави само за вас, туку за и за неа и за синот. И ужасно ме нервира тоа што ми чепка по фиоки и што понекад влага одма у соба, некад тропа па влага ама битно не чека да и каже некој влези, па едноставно ми е непријатно да ме глеа по гаќи без разлика што е жена. И што уште неродено детево си праи бајрам на памет дека после пораѓај мајките не ги бањале бебињата туку бабите. И све со некои прости и глупи коментари ми крева притисок, на син и му се лигави ко со 10годишно детенце да збори, све нешо не и е добро, паники беспотребни а секој ден по два три саати шета на кафе.
    Генерално, сите оние кои не се жалат од свекрвите се оние кои не живеат заедно.
    Ја за доста работи сум и благодарна, но од друга страна стварно под исти кров 3 генерации не се трпат.
    Преќутувам многу работи што не би сакала на мајка ми да и ги прават (кога би имала снаа), но едноставно кога нозе ти се враќаат од пред куќњн праг, сфаќаш колку е саат.
    И претходно пред да се земеме ја избегавав, некако ми беше чудна и сега сфаќам зашто.
    И да се помирам со фактот дека сестра му ќе доаѓа 3месеци на гости од хрвстска, баш кога треба да се породам со детево, стварно више не могу

Last edited: May 31, 2018
    mKdevojce, stilas7, Harper and 6 others like this.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Да се изселите имате можност

17. Желба

Желба Истакнат член

Милобебенце, не смеете да дозволите такво однесување, тоа спаѓа во семејно насилство.
    Знам дека жената ти згрешила и веројатно ти е тешко да имаш преголема емпатија кон неа, но во овој случај она е жртва на насилство и тоа од сопствениот син. Ме вознемири тоа што прочитав на кој начин покажувала како го доела синот (сосема непримерно и некако патолошки), но исто така ме вознемири и тоа што сега немоќна жена, врзана за кревет е физички малтретирана од член на семејството. Мора да го спречите тоа однесување или да го пријавите во полиција, крајно е нехумано, каква и да била мајка и свекрва, никој не заслужува да биде физички малтретиран, посебно не кога е стар, врзан за постела и не може да се брани.
    Може и најдобро би било ако можеш да го убедиш сопругот во дом да ја однесете, како што пиша една членка погоре, за сите би било така подобро.

WildMk, Purelove92, Harper and 5 others like this.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

^ Ви ги читам коментариве и само кукате и се жалите, се жалопојки некои. А не сте за жалење.
    Ве има терано некој со сила да се венчавате ?Немој возот ќе ви избега. Пред да се омажиш за него, не си знаела дека ќе живееш во таква куќа, со 158827 души, со огромен генерациски јаз ? Финансиски не биле спремни. Па ако не сте финансиски потковани не се ни одлучувајте на тој чекор. Како така го сфаќате бракот јас не знам стварно. Ќе се земете и должни се и неговите и твоите да ве помагаат. Зошто? Кај во светот го има тоа ?
    Сами бре макар во една соба. Па ако сакам без прслук ке одам,гола ќе шетам, кога сакам ќе се сексам на цел глас, кога сум расположна ќе чистам,готвам, без да се секирам дали ќе ме гледа некој попреку.

Gosh, CameliaMiller, Babyby and 16 others like this.
  19. Milobebence

За се си во право и без оглед што ми правеше јас сум прва која е оротив насилство и јас ја бранам колку што можам затоа не ја оставаме сама со него .Сум зборела и со девер ми дека не смее така и еден период нема да ја удри за да полке пак по старо.
    Инаку размислував да го пријавам и јас зошто вака сум свесна дека сите стануваме соучесници.Ама јас кога на блиски роднини им кажувам и ја прашуваат стварно те удри она вика не снаава лаже демек сум лажела верувам се плаши.
    Но озбилно размислувам да го пријавам зошто без оглед на се и јас сум против насилство никој ама баш никој не заслужува да биде удиран или било каков облик на насикство.
    Се мислам само дали прво да раз со некој социјален работник зошто и нега земаме или дирекно во полиција.
    Инаку за во дом јас спонмав прва но мм одби.

WildMk and Желба like this.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

(y)

Знаев што ме чека и му кажав - Или под кирија, или нема свадба. Се согласи да одиме под кирија. Сум скратила од многу работи. Сме биле и во финансиска криза, ама го постигнав најбитното - Не ми е во куќа. Животот под кирија е тежок. Ќе заборавиш на зимувања, летувања, кафани. и др. Ама раат ќе ти биде главата. А ако сакаш да си уживаш, трпи свекор и свекрва. Едно е да ја трпиш 24/7, а друго е кога ќе ти доаѓа еднаш во месец.

mKdevojce, Gosh, Femiinista and 6 others like this.