Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    9.489
    @Milobebence Обично не се мешам и не сакам да мудрувам многу, ама те прочитав и ми падна жал. За разлика од други кои и немаат којзнае какви проблеми и само кукат, кај тебе е друга ситуација. Јас се сложувам дека не треба секој пат да спомнува развод и дека мора некои работи да се истрпат и пороголтаат, ама знам колку е тешко и да чуваш неподвижен човек дома. Добив впечаток дека ти си жртва во таа куќа. Да му угодиш на маж, на девер на свекрва... А за тебе? Смирена ли си ти? Имаш ли поддршка и помош? Психички можеш да паднеш во таква средина. Ќе се упропастиш.
    Јас би те посоветувала, ако имаш можнот да се оделиш за кратко од таа куќа. Да одмориш малку, да сфати и мажот ти дека треба нешто да смени.
    Инаку мислам дека маж ти треба да ја реши ситуацијата со девер ти. Мешање од твоја страна може уште повеќе да ја искомпицира работата. После па ќе треба да бидеш и на нож со девер ти.
    Размисли си добро што ќе правиш.
    Сепак за свој живот се работи и некој пат треба да бидеме себични, особено ако другата страна не враќа доволно.

На CaraMia, blackwave, tina-63 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Размислуваш многу правилно. Само јас би те посоветувала се да правиш со сопругот, очигледно сите сакаат да го прикријат семејното насилство, веројатно од срам. Разговарај прво со него заедно да постапите, да не излезе на крај ти да пријавиш, а сите потоа да тврдат дека ништо не се случува. Кажи му дека не само што на мајка му и треба помош, туку очигледно и на брат му, кој нормален човек би си ја злоставувал мајката?
    Плус, моја претпоставка е дека можеби и нешто друго се крие позади малтретирањето, некое друго психичко насилство, можеби сака да ја натера да му го препише имотот само на него? Или едноставно е психички болен, ама секако треба да се побара помош.
    Паметна ти е идејата да се разговара со социјален работник, нека ве упати како да постапите. Мислам и дека и полиција да викнеш, они треба да ја известат социјалната служба, но навистина не знам како иде постапка, најдобро е да ве упати некој кој е запознаен со тоа. Во секој случај го поздравувам твоето размислување и желбата да ја заштитиш жртвата, се надевам и дека ќе успееш.

На SV1911, јolene, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Ти благодарам за советот Ви благодарам на сите за советите.
    За психичката моја состојба не ми се пишува не е добра воопшто се трудам колку можам да останам прибрана да не забегам скроз.
    Сега сум сконцентрирана на вложување во знаење посетувам обуки и следно на што се фокусирам е вработување после постепено ке вудам што ке правам.Не сум во состојба да носам толку сериозни одлуки.
    Изморена сум многу и одам чекор по чекор.

Ти благодарам за советот и подршката.
    Да дефинитивно треба со сопругот заедно да дејствуваме сама не ке можам ништо да направам.

Последна измена од модератор: 31 мај 2018
    На WildMk, alana, Желба и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Britgirl1

Britgirl1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.111
    @Milobebence Јас да сум не пријавувам. Штом она вели дека си лажала и си го бране синот што ја тепа, еве и го нека продолжи да си ја тепа. Ти гледаш да и помогнеш а она те обвинува дека лажеш. Марш таму, нека те малтретираат штом така сакаш. Злобно звучи од моја страна, ама поправо сама би си се заштитила, отколку да испаднам лажачка.

На iloveyou29, zalosna, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Јас мислам дека се плаши од него тешко е вака јас неа ја мразам од дното на душата ама па да толерираш и тоа не е работа но, сепак ке зборувам со маж ми он нека одлучи што и како ке постапи нека знае јас како негова жена сум тука како подршка он нека одлучи што ке превземе.

На oblace1, Желба и forumce им се допаѓа ова.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Мојава иста беше во заедница додека бевме,кај и да ќе излезевме следеше испрашување кога ќе си дојдеме и каде ќе одиме. Исто ќе си се испружеше во дневна со бањарка и ќе фати цел кревет. Навечер осеќа дека и се спие ама не си одеше во соба да си легне,туку ќе спиеше во дневна и ќе рчеше само да не можеме на раат тв да гледаме. Ама затоа сега си е се по мое. Гледа дека не и ни одам па ни она или ќе дојде пола саат на кафе или ич ја нема. Раат сум си. Инаку да забременам заедно додека бевме не ми паѓаше на памет,никако. Нон стоп само луѓе,народ,галама никогаш мир.Мене па баш ми се погоди бременост кај што само ми се спие,па сега кога ми се спие спијам,кога ми се работи работам.
    Инаку и сега си има испади,последен пат на кафе кога беше се врти и му вика на маж ми :"Колку зема плата месецов?" Јас само ја погледнав и превртев очи,па почна да се правда дека ја интересирало како му е на новото работно место има ли разлика во платите. Ете заради такви испади избегнувам контакт зошто е крајно проста жена и само збори некои глупости од кожа да те вади.

На Femiinista, SummerGirl, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    И мојава се интересира за платата на маж ми. А се интересираше и за мојата (додека работев). Секој 15ти во месецот се јавува да праша дали маж ми земал плата. А не прашува дали му треба финансиска помош. Нема ни да праша, затоа што нема кој да го финансира другото синче. Безобразна. Ама ако му е на маж ми кога е будала. Си прават со него што си сакаат. Ние сме сами. Дома шетам по гаќи и маица летно време, готвам кога сакам, чистам кога сакам, сабајле спијам до кога сакам, и др. Нема кој да ми презборува.

На Femiinista, buba4e89, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Britgirl1

Britgirl1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    MOj
    Kaj nas doma jas kupuvam se za deteto i jadenje mm smetki i krediti. Sveki penzijata za kerka i ja cuva sto mene ne mi smeta samo sto jas koa nema da kupam nesto stalno vikam so e be frizidervo ke go prodavame ?. I raka na srce ke odi da kupi 3 patligana

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Тебе не ти смета за золвата, ама мене ми смета за деверот. Не сакам неправди. Не е фер за еден да има, а за друг да нема. Господ ќе и врати.

Што подалеку, толку подобро.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Britgirl1

Britgirl1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Abe sea majka e ok ja razbiram mene poise me neevira sto skrisno go pravi toa. Kazi si be covek nema da te utepam tvoi pari se fala bogu mene ne mi doslo do toa ama takvi selski ponasanja me nerviraat. Skrisno se nosi se dava a od druga strana mm nie imame zaednicki budget. Ona a ja kupam nesto trca posle mene da kupi za kerka i mene mi e smesno iskreno. Devojceto ne e deka nema ne e deka i fali nesto ama ete pusto dvajcata isto da imale mene mi e smesno ako sakas dvajcata isto da imaat kupi im na dvajcata a ne edniot sam i ti plaka i te rani a drugiot ti. Samo si gi unakazuvaat decata kerka i takva e so zetot za nisto ne mozat da se snajdat sami se im treba nekoja pomos za nesto se im pomagaat i taka cel zivot ke si bidat

Последна измена: 31 мај 2018
    На Skorpija25, SummerGirl и јolene им се допаѓа ова.
  12. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Речете и не зеде овој месец плата.Ќе ни дадеш некој денар да го поминеме месецов? Нема уште еднаш да праша.

На Luna91 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Хахаха. :rofl: Еднаш им плеснав - Ќе ви дадам пола од платата. Намерно викнав за да ме слушне. Ама џабе. Треба да си безобразен со таквите. Јас знам некогаш да преќутам (ако не ми е добро). Ама јатрва ми парче ја прави.

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Абе ако даваш никој не се буни, ама побарај да ти дадат и фуфте сите ги нема. :rofl:
    Таа можи сака да знај дали имате пари, за ако немате да ви даде ;)

На Skorpija25 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  15. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.753
    Допаѓања:
    38.562
    Како да не. Ако не помагаш, барем не ми одмагај. Најмногу мразам кога некој се дрзнува да ми се меша во финансии.

На zalosna и VDT2906 им се допаѓа ова.
  16. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.237
    @Milobebence читам што си пишала, ми се гади и не ми се верува. Ај тоа свекрвиштето што е печено за во Бардовци печено е туку маж ти како реагираше кога му ја бапна градата во уста? Си ја лапна и ништо не рече? Море забите би му ги искршила, ќе ми се згади животот од него после такво нешто. :puke: Извини вака ама мене ова ми е многу пореметено и психопатско. Фино деверот ја тепа, нека ја утепа ако сака, не заслужила ти да се грижиш за неа.
    Јас не знам што барате таму да седите кога си имате ваш спрат кај твоите. Што има да трпиш таму нервози можејќи да си имаш мир. Во однос на тоа што маж ти е ко фластер залепен за мама, мислам дека нај паметно е да пресечеш еден ден и да му кажеш јас си одам па ти како сакаш, бирај или доаѓај со мене или седи си со мајка ти. Ако ја избере неа тогаш таков ич не ти ни треба.

На CaraMia, iloveyou29, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.109
    Немаме, иначе одма би :)

@Britgirl1 Хахахаха многу јако ова со забот :)) Абе шо знам веќе и мене гарант ме чека истото особено со делот шо го кажа дека ќе биде зафатена со детето па ја да готвам, да чистам. Дај боже да грешам!
    Ама најјаки ми се оние жени од типот Леле живеете со мајка му?блазе си ви, не се замараш за ручек и за чисто.. Дека светот само во храна и чист дом се врти! Па да им кажеш леле сироти вие што мама и тато ви дале стан и тоа опремен, па греотичка сеа сама си работиш во кујна и сами си живеете место да се стискате у ист стан со неговите или твоите.Ептенски криво!
    Ме потсеќаат на вицон: -каде на одмор? -Во Шпанија, ти? -Ја дома. Оо најубаво! :)

Последна измена од модератор: 2 јуни 2018
    На CaraMia и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  18. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    107.179
    Не премногу брзо се одви настанот како што седевме на кревет и како што веке пишав она мене ми збореше како јас не знам што е мајчинство и како се дои бидејќи јас и до ден денес немам деца и да ми покажела како го доела мм ја крена мајцата лето беше и немаше градник и едниставно градата му ја турна во уста.Се се одвиваше со брзина на светлината она беше станата мм седнат и идма он срипа ја турна и се развика и отиде во купатило.
    Јас бев шокорана од настанот и останав така седната со отворена уста .

19. Britgirl1

Britgirl1 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    21
    Moj sovet zaebavaj se bukvalno kolku mozes so nervoxi nikade jas samo nekoi udarcinja i spremam. Mnogu e lesno da se zezas so covek ako mu go znaes mozokt i reakciite ako nisto drugo barem zabavno ke ti bide

20. Ivan-Ice

Ivan-Ice Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2018
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    494
    Ја слушам мајка ми како ја подржува сестра ми во некои нејзини расправии со свекрваи па дури кога сестра ми не е во право што ужасно ме нервира. Често дома имам расправии со мајка ми на таа тема, и велам да не го прави тоа, туку да ја посоветува како мајка а не да ја пали уште толку.
    Сум спомнал дека мајками е ужасно тешка жена(карактерно) кога јас не можам да се справам со неа можам да замислам какви се збрки ќе прави кога ќе се оженам.
    Имаме убава семејна куќа која е планирана да и јас живеам тука. но искрено се плашам за односот помегу мајка ми и идната невеста.
    Инаку заборавив да кажам дека мајка ми го обожава зетот за него и душата би ја дала, сите се во криво само он е прав.
    Често се прашувам која е причината за таквиот нејзин однос, да зетот го сака повеке од сопствениот син.

На SummerGirl и WORRIED.BT им се допаѓа ова.