Со ова докажа дека многу злоба лежи во тебе. Не e ни до нив двајца туку до тебе е. Не ти ни требаше ова да го кажеш, со малку зборови се издаде. Патем овде плачеше за вниманието кое не го добиваше таму, а овде го добиваше. Сама си крива и за неколку дена пак ќе те читаме како мт ти го свртел грбот.
Верувај дека има. Ете ние ви дадовме. Затоа не ми се живее со такви. Поарно сама да си спечалам, отколку некој да ми префрла за тоа.
Ај сега и вие. За некои работи треба осет. Вие да сте исто така ќе јадете од снаа/јатрва/золва кај мајка дома, а знаете кој спрема и купува.
Мислам дека ептен ја запнавте жената. Не дека е во право за се, ама ако веќе има свој спрат јатрвата ( кој и на неа и го дале свекорот и свекрвата, значи не може едниот да биде на јатрвата а другиот на старите, или се на старите двата или на двете снаи) сигурно јатрвата не си го донела од дома. Освен тоа кога се мажи една жена се очекува од неа да пере, чисти готви деца да гледа во таа куќа значи тоа автоматски станува нејзина куќа. Парите кои ги заработува исто така ги дава во таа куќа, точно дека не ја направила таа ама убедена сум дека ја одржава. Затоа не може баш да се каже дека не е тоа нејзина куќа,ако гледаме од таа гледна точка тогаш и на јатрвата не е спратот, ама нејзе и се дозволува повеќе. А на членката и советувам ако веќе толку е лошо и не оди, збирај парталите од таму.
Во право си дека треба осет... Јас да бев на негово место ќе си ја подберев жената да ми зготви или сам ќе си зготвев...Ама тоа сум јас Меѓутоа, од кај знаеш дали знае кој купува? Може мајка му вели дека тие се' купуваат, дека снаата ништо не прави и сл... И на крај, зошто му премолчела кога видела дека дошол да земе за јадење?
Има случаи каде што деверот и јатрвата/золвата и зетот се хранат на трошок на братот и снаата. Другарка моја го имаше тој проблем. Деверот и јатрвата цело време јадеа од нивната храна. Ништо не финансираа. Кога им доаѓаа гости ги служеа со нивните јадења. И на двајцата им дојде преку глава и си заминаа под кирија.
Јас и се чудев зошто не постапуваа така. Ама маж и беше крив. Мајка му му го переше мозокот. Да не се кара со брат му. Другарка ми многу се нервираше. По една расправија со маж и решија да заминат од таму. Не се трпеше веќе. Деверот и е човек без осет. Исто и јатрвата.
Јас и маж ми да рмбаме како коњи, а некој друг да јаде и пие на наш трошок, не бива. Сфаќам да нема човек пари во моментот, ама секојдневно да се случува тоа, е претеризам.
Јас не знам што луѓе ќе беа јатрвата и деверот? При свое катче каде што може да имаат мир, сами да си јадат и одморат, они да се пикаат во гужви. До негде и членкава не ми е јасна за некои работи, ама па овие ич. Да се бутам кај старите и јатрвата, за еден ручек да ги трпам цел ден. Луда куча. Па и со мало бебе се. Малку осет, мир му треба. Сега ако овие се со старите удри. Уништи ги, мир да немаат. Па и јас имам золва, па не виси кај мајка и. Нит јас висам кај моите, ако се сами. За да има слога, прво и основно осет треба да се има. Сепак тое не и се главен проблем. Проблемот е во мажот! Пред 3дена ја турка со мало бебе, сега вика се сменил, со неа бил. Абе ајде... Не знам што си мислиш девојче, таму живот немаш!
jas tugjo nejkam svoe ne davam. ne dvojam od ustite na decata pa ne majka i sveta majka neka e ako saka. samo treba da sednes i argumentirano da gi izneses svoite stavovi potkrepeni so fakti i dokazi. mene lani svekrva mi koga mi dojde tepana jas se sozaliv i ja primiv, ama koga cuv deka so sebe si donese dolgovi i krediti sednav so mm i so otvoreni karti na masa mu rekov deka ama apsolutno vo ovoj zivot ne mi pagja na pamet da hranam nekogo gratis. nemase da bide nikakov problem da zivee so nas ako ja imase svojara penziicka cista ko solza bez dolg i kredit na nea . ama jas da ja ranam i da dvojam od moite deca a ona da plakja kredit za tugjite kukji ne majka ama sveta majka neka e ako saka i presveta velikomicenica ic oko ne mi trepnue. kje si snosi odgovornost za svoite greski jas tugji greski ne planiram da plakjam vrakjam ni da razmisluvam voopsto za niv. koga mu rekov na mm da si bara careto ona on mi vika khe si plakja kreditite od penzijata , mu vikam dobro, a kaj kje jade, a kaj ke se banja, trosi struja, voda, toalet papir, cigari od kaj kje si kupuva? nejze pola penzija za kredit i odi a pola za cigari kje ja dade a kje m'ska kaj mene namesto na decata da im dadam,pruzam,kupam nesto treba nea da ja ranam oti ne razmisluvala. e toa e toa PRED FAKTITE I BOGOVITE MOLCAT! tuka bese kraj na razgovorot utredenta i bese soopsteno da ai bara care. care se naogja sekogas i so zivotot ne se kockajte oti sea ako si legnete na brasnoto otisol vozot. jas so mojot zovot ne se kockam cim ke vidam situacija sto smrdi se aktiviram i secam vo koren.
Ако плаќаш сметки и купуваш се за јадење не се исплати да се живее со свекор и свекрва. Нека си искочи под кирија и сама своја газдарица.
Прво, оти законски ти припаѓа, второ, оти полесно било пред 30 години да купиш или изградиш дом, него ли сега. Да ги прашаш и старите и тие ќе речат дека се измеќари и дека цел живот печалеле за некој да ги навредува и малтретира.
Станот ќе припадне на синот ако му го препишат. Они можеби ќе го остават на другиот син. И на маж ми постојано му викаа дека куќата ќе биде негова, ама долго време ништо не се коментира. Сакаат да ја остават на некој од деверите.
Ако рачунаш така и мене овој стан не ми припаѓа, туку го купив со пари што ги спечалиле неговите и моите. Ако нема тестамент, законски се дели еднакво на потомството. Знаеш колку има што не ги препишуваат никогаш и не ги делат во тестамент?
Ве читам некое време и ви се чудам. Не сум мажена, не дај боже можеби еден ден и јас ќе зборам како повеќето од вас, ама сега не можам да си го замислам тоа. Поминувам многу ситуации слични на брак, живеам со дм веќе неколку години и со мајка му сум баш како со својата мајка. Уште на почетокот покажувате заби и почнувате војна и сакате да ве почитуваат? Не сакам никој да навредам ама на свашта се изначитав. Ме нервира тоа нашто малограѓанство, свекрва и снаа биле и ќе се натпреваруваат кој е појак. Се додека чекате некој друг да ви го чува бебето, или да ви готви и чисти, никогаш не ќе може да заземете став за почит. Јас може немам деца ама и мајка ми е на два чекора од мене па не дозволувам ништо да фати кј мене дома ниту пак јас кај нес или таа кај мене да седиме по цел ден. Си се знае еден час два кафе да си помуабетиме и чао пријатно. А не пак на свекрва да дозволам да ми средува по дома. Не зборам за заедница, ама и тогаш може да се најде начин, доволно е различен спрат да сте. За тие работи се планира на почетокот, а не одкако ќе се случат сите драми па сега ај ќе бегаме од неа. А кога ве титре убаво е. Абе ај. Извинете ама муабетите ви се како од некоја турска серија, и секако не зборам за сите.
Ех , колку ги имаше вака како тебе , па после друга приказна .. Чути си и трај си , оти многу подруго е брак и врска , јас не сум имала пр , затоа што не е во мк , ама од други и од овде и околина и добро познато , нема розево измеѓу снаа и свекрва во заедница .. Избрза со напишаното многу..