Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ме изнасмеа. :rofl: Мојата ме тераше да му давам кикирики на помалиот. А детето само што наполни годинка. Свашта има. (facepalm)

2. duffi

duffi Форумски идол

Ехее колку пати свекрва ми или мајка ми ја успиваат бебка. Ќе му дадат млекце ако не цица и ќе го заспат. Свекрва ми кога е на работа баш во тоа време иде кога бебе заспива, ќе и кажам време му е , што и сама знае веќе , и ќе го подумка да заспа.
    Кога сум сама по цел ден со душа ги чекам да ме одменат малку.

Е да ми го земаат од раце мало морген.

azelea, iki26, zalosna and 6 others like this.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Не и' го зела од раце, туку го зела од соба.

4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А тоа различно е? А верувам дека оно плачело, мајкава нокти лакирала и го гледала кај плаче (facepalm) арно бабава влегла да го земе и смири :whew:

WarriorMind, manako1, Luna91 and 3 others like this.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

А ти што толку во одбрана на свекрвиве? Според тебе се е оправдано што ќе направи свекрвата, а снаите се лоши

bibiiii, Bella* and SummerGirl like this.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Да ми го земе од раце и да не ми го дава,јас да ја бркам за моето дете да ми го даде? Вратата би и ја отворила и би ја испратила дома.

SummerGirl likes this.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Не :) Убаво напишав дека и јас имам такво искуство и се научив да не замерувам.

8. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Штом се породив, бев како лавица за вакви работи. Прво со поглед опоменував, после со збор. За среќа не дошло до земање бебе од раце. Може до погледот било :devil: Земање бебе од раце кај мене би бил прв и последен пат. Едно е да дадеш да си поиграат, а друго е некој да ти зема во таква ситуација. Не знам што да кажам, дали мене силно ме удриле хормоните, ама тогаш ништо не ми беше важно освен детето.

9. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Znaci zenata t.e svekrva mi e vo faza koga misli deka mu e majka na detevo moe.Ednas pampers dali mu ima smeneto i tolku od nea vidov...Za nea e bitno deteto da ne place, posto ako place od zal nema da spie(ona nema da spie). A detevo e tolku mirno, sto od koga e rodeno placelo najmnogu 2 pati po deset minuti.Spored nea ne smee da place.E ova koga go slusnav mi stana jasno deka ke ima problemi.Ne sakav da se karam posto soprugot e dobar i mi pomaga premnogu,no ova so zemanjeto na deteto i glumenje majka gi pomina site granici.So nea ne komuniciram, so soprugot sekako se ispokarav i sekako sama se grizam za maloto koga e on na rabota.Kirija e resenieto, problemot e sto e zapocnata kuka do nivnata...

Luna91 likes this.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

@Snowbell единствено решение ви е под кирија. Што подалеку. А маж ти на чија страна е?

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

додека не е направена куката одите под кирија
    ако треба да се направе за 5 години нека се направе за 7 ама барем мир да си имаш
    амаааа и тоа не е решение штом куките ек ви бидат во еден двор сакаш некиш ке имаш контакти

SummerGirl likes this.
  12. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Maz mi e neurtalen vo celata situacija,iako znae da i vikne na momenti posto ona se planira i vo se mesa.Na primer koga go banjav bebeto vo mart,april ajde pobrzo ladno e pobrzo oblekuvaj go znaese da i se razvika i za red drugi vakvi raboti koi jas gi pravam a ona sekako ima komentar a vo istite ne ucestvuva.Maz mi sepak e mamino since so nepresecena papocna vrvka nazalost....no od druga strana e dobar soprug i dobar tatko i ne bi sakala da se razvedam no svekrvava ne se trpi poveke

Kukata ke bide celosno gotova za mesec -dva(bese do negde gotova pred da se zememe).Jas ne sakam da ziveam tamu vo neposredna blizina na svekrva mi,a za mm kirija ne e opcija sekako i ne znam sto ks se pravi

Last edited by a moderator: Jun 8, 2018
  13. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Не се чуди. Ги делат децата а и внуците, ама незнам дали се свесни за тоа?

alana and SummerGirl like this.
  14. Bella*

Bella* Популарен член

јас не би одела под кирија,покрај куќа скоро готова јас да одам под кирија..зашто?Заради свекрвата...Никако! ќе ја избегаваш,како и да е нема да бидете во иста куќа.Тоа ке биде твоја куќа твои правила..немора таа секој ден да ти доаѓа,ќе си кажеш и на маж ти,сега сме сами и немора никој да досаѓа.На крај краева постои клуч на врата! и така самата ќе види таа и постепено ќе се отргне,ваљда ќе свати...

WildMk, iki26, joy1 and 1 other person like this.
  15. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Najverojatno si vo pravo.Treba da ostavi na vremeto da pokaze sto kako ke se slucuva.Ako ne odi i povtorno e ista situacijata odime pod kirija

Bella* likes this.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ооооо тек па коа ке се вселат у новата кука ке и биде целодневна гостинка Тек је почело нејзиното
    Ама ај за скоро ке се вселат па ке каже како ке биде

buba4e89 and SummerGirl like this.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Нејзина ќе биде куќата кога ќе ја добие на поклон. А вака ќе биде пола пола. И нема да може да и кажува на свекрвата кога да доаѓа. Исто ќе биде со свекрва и. Таквите не сфаќаат. Ова го кажувам од искуство. Свекорот и свекрвата му купија куќа на девер ми блиску до нивната и свекрвата е секојдневна гостинка. Од таквите што подалеку.

18. Bella*

Bella* Популарен член

@Snowbell а кој ви ја прави куќата они или вие сами ?

19. Snowbell

Snowbell Истакнат член

Oni ja imaat praveno kukata uste pred 10 godini( nameneta za maz mi )a sega jas i on zaedno ja opremuvame so kujna, mebel, spalna i se ostanato.Od taa pricina ne ja osekam taa kuka kako moja i posto neli oni ja pravele mislam deka mnogu ke se mesaat i ponataka, sepak vo ist dvor ke treba da bideme.Nekogas si mislam podobro da nemase nisto, pa da baravme resenie podaleku od tuka bez razlika sto poveke ke se macevme i fizicki i finansiski.Ne mi se dopaga naselbata vo koja ziveam voopsto ali toa e

Jas od toa se plasam a ustvari znam deka taka ke bide i kaj nas i pak ke nemam mir.Drugo e koga si podaleku.Vaka ke ti dojde na vrata i ne mozes da ne ja pustis i ke pocne da zbori pa neli nie ja pravevme kukata za vas.Ke gleda koga si dosol, koj ti doaga na gosti i slicno.Pak nemas privatnost vo celost.

Last edited by a moderator: Jun 8, 2018
    Bella* and SummerGirl like this.
  20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Ооооо со тие таквите нема разбирачка
    ако и се спротиставиш ке ти рече јас ја градев куката у моја кука ти ке поставуваш ред
    Според мене најубаво е со арно и политика да ја факаш демек ја поѓтуваш ја сакаш и одиш по газот ама ти пак терај си по твое
    Инаку само ке се расправаш и ке се караш и пак нема ништо да постигниш
    политика му е мајката само

Skorpija25 and SummerGirl like this.