Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

А да појде во градинка?

bibiiii and Martka like this.
  2. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Нема место, од септември

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@mynameislove и јас би го напишала истото како и @DaenerysT

Или прашај ја - ке правиш ручек или ке го чистиш WC-то? Ако те прашаат, ке имаш образложение дека си чистела просторија која (претпоставувам) сите ја користите, свекрва ти втора смена, а бидејќи има уште една снаа, нејзина е вината што не направила ручек.

Кога треба да се прави генералка, или кога ке треба да се сработи нешто друго, направи се дека не разбираш. Оди кај мајка ти, кажи дека имаш работа со некое дете итн. Доколку не и проблем на свекрвата да чисти сама а дома полна куќа со луѓе, тогаш нека чисти.
    Со карање не, подобар ефект ке има ако направиш некоја итроштина како од народни приказни.

Ако молчиш и тераш вака, уште долго време ке си правиш ручек, биди сигурна во тоа.

SV1911, Skorpija25, Meckicja and 5 others like this.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Тогаш се' ќе си дојде на место. :)

FlowerPower likes this.
  5. alana

alana Популарен член

АКо навистина ти пречи, земај го в количка и надвор шетај го...да се навикне малку повеќе на тебе. Може си изморена, ама ќе направи промена....помалку ќе биде кај неа во раце и повеќе тебе ќе те бара...Деца, си бараат шетање, внимание, играње....ете со нешто го привлекла.

6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

@FlowerPower ти го зема детето од раце? :@

7. alana

alana Популарен член

Мислам дека не и го зема, туку дека е навикнато на неа и кај неа само бара...така јас ја разбрав, а свекрвава се гордее со тоа дека неа повеќе ја бара наместо мајка му...а нормално на Фловер на нерви и оди.

mira.mira and SummerGirl like this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Изгледа не разбрав добро. Нормално дека свекрвата ќе се радува. За после да може да коментира дека она и го исчувала.

bibiiii likes this.
  9. alana

alana Популарен член

Мојава идеше еден викенд преку две или три недели и таа се го научила (јас секој ден со него ништо не сум го научила (facepalm)....те потценуваат и ти ја вреѓаат интелегенцијата). Значи кога ќе си влезат во некој филм и не признаваат никако поинаку...не знам дали се сите вакви :lol:. А пред да родам дете не беше таква...после се повампири :rofl:(да се посмеееме).

Offspring, m.i.g, VDT2906 and 2 others like this.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Исто и мојата. Затоа плаќав жена да ми ги чува децата додека да тргнат во градинка. Изгледа забораваат дека и они биле/се нечии снаи. :!:

alana likes this.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Ама што ви менува вас, што мисли и зборува свекрвата?
    Нека кажува дека таа го израснала и совршено е ради нејзе... Како тоа ви го менува вас животот?
    Освен ако не ви е битно што мислат комшиите..

И оти не знаете да ја искористите помошта која ви ја нудат? Та и мајка, та и свекрва.
    Свекрва ми, кога и да дојди, ми усисава дома и ми раскрева.
    Сум и' рекла дека не мора, таа тврди дека сака, оти и' било досадно така да седи два дена.
    Другото време, седи со ќерка ми во детска, си се дружат и си разговараат.

Не ми пречи, напротив. Мило ми е да ми заврши работи, кои морам јас.
    Си имам повеќе слободно време да си се дружам со сопругот.
    Вин-вин!

12. FlowerPower

Не, само бара пружа раце.

SummerGirl likes this.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Така го научила. Знам како ти е. Издржи додека да тргне детето во градинка. После ќе ти биде полесно. Гледај што почесто да бидеш со детето. Она користи што ти не си дома. Колку што разбрав, работиш?

14. FlowerPower

Сега се вратив на работа после породилно, таа доаѓа од работа два часа пред мене, и стварно незнам како го врза во тие два часа плус, кога со мене 9 месеци не покажа ништо такво.

15. Macito007

Macito007 Популарен член

Не мора да значи дека сака повеќе да биде со неа наместо со тебе.
    И јас некогаш кога ќе ја оставам мојата со свекрвата дали било цела вечер или саат време не сака после тоа да дојди кај мене, ја бара бабаи. Не го сваќам тоа како нешто лошо, ни па и замерувам на свекрвата. Малите знаат да се инаетат :), барем за мојата знам дека се "лути" кога ја оставам.

Meckicja and FlowerPower like this.
  16. alana

alana Популарен член

Најубаво ти е како што ти кажав да си го изнесеш детето...и тебе убаво ќе ти дојде...вака дома нервоза само ќе те фаќа....а сигурно кога ќе си дојдеш од работа ти недостасува да си го изгушкаш.

17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

да си жива. И јас ова сакав да го наведам. Тоа што ми го почувале детето мне значи дека ми го изгледале,па кој што сака нека си кажува. Зашто све на лошо помислувате? Значи јас некогаш кога ќе имам внуче ќе немам право да го видам и да го почувам?? :?:

18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

@FlowerPower одамна се има замерено за многу посериозен проблем околу однесувањето и опседнатоста на дотичната свекрва кон внучето. Во оваа ситуација повеќе е тажна бидејќи е во немоќ да влијае на однесувањето на толку мало бебе. После се, и јас би си пукнала од мака знам. Ама ќе помине и тоа. Ти и само ТИ си и можеш да му бидеш мајка на твоето чедо. Без разлика по кого се подава. Се подава да си игра, кога плачат сите ја бараат мама ;)

mira.mira, FlowerPower and Skorpija25 like this.
  19. FlowerPower

Проблемот е кога влегувам низ врата, ми се смее тој, таа го држи, но кога ќе го земам да го гушнам, почнува да плаче и бара назад кај неа

Веројатно во тие два часа го шета низ куќа или во двор, па навикнал да го шета, барем така се тешам. Кога не е таа во видик, си доаѓа кај мене, проблем е ако таа се појави од некаде. Совет до сите идни мајки, не дозволувајте првите недели некој друг да го носи на раце бебето повеќе од вас. Јас од дотичната, а и поради раната и проблемот со цицањето не можев да дојдам до детето месец и пол, може ова се ефектите

Кога е убаво времето се шетаме обавезно, затоа сум збунета од каде променава, се правам да сум со него што повеќе, го дојам сеуште, доаѓам и на пауза од работа.

Last edited by a moderator: Jun 25, 2018
    alana likes this.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

За мене секој маШ и жена е будала што (сака да) живее со свекор и свекрва, односно со неговите родители.