Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    А да појде во градинка?

На bibiiii и Martka им се допаѓа ова.
  2. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Нема место, од септември

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    @mynameislove и јас би го напишала истото како и @DaenerysT

Или прашај ја - ке правиш ручек или ке го чистиш WC-то? Ако те прашаат, ке имаш образложение дека си чистела просторија која (претпоставувам) сите ја користите, свекрва ти втора смена, а бидејќи има уште една снаа, нејзина е вината што не направила ручек.

Кога треба да се прави генералка, или кога ке треба да се сработи нешто друго, направи се дека не разбираш. Оди кај мајка ти, кажи дека имаш работа со некое дете итн. Доколку не и проблем на свекрвата да чисти сама а дома полна куќа со луѓе, тогаш нека чисти.
    Со карање не, подобар ефект ке има ако направиш некоја итроштина како од народни приказни.

Ако молчиш и тераш вака, уште долго време ке си правиш ручек, биди сигурна во тоа.

На SV1911, Skorpija25, Meckicja и 5 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.834
    Допаѓања:
    275.002
    Тогаш се' ќе си дојде на место. :)

На FlowerPower му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    АКо навистина ти пречи, земај го в количка и надвор шетај го...да се навикне малку повеќе на тебе. Може си изморена, ама ќе направи промена....помалку ќе биде кај неа во раце и повеќе тебе ќе те бара...Деца, си бараат шетање, внимание, играње....ете со нешто го привлекла.

На CameliaMiller, Milobebence, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.656
    @FlowerPower ти го зема детето од раце? :@

7. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Мислам дека не и го зема, туку дека е навикнато на неа и кај неа само бара...така јас ја разбрав, а свекрвава се гордее со тоа дека неа повеќе ја бара наместо мајка му...а нормално на Фловер на нерви и оди.

На mira.mira и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.656
    Изгледа не разбрав добро. Нормално дека свекрвата ќе се радува. За после да може да коментира дека она и го исчувала.

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Мојава идеше еден викенд преку две или три недели и таа се го научила (јас секој ден со него ништо не сум го научила (facepalm)....те потценуваат и ти ја вреѓаат интелегенцијата). Значи кога ќе си влезат во некој филм и не признаваат никако поинаку...не знам дали се сите вакви :lol:. А пред да родам дете не беше таква...после се повампири :rofl:(да се посмеееме).

На Offspring, m.i.g, VDT2906 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.656
    Исто и мојата. Затоа плаќав жена да ми ги чува децата додека да тргнат во градинка. Изгледа забораваат дека и они биле/се нечии снаи. :!:

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ама што ви менува вас, што мисли и зборува свекрвата?
    Нека кажува дека таа го израснала и совршено е ради нејзе... Како тоа ви го менува вас животот?
    Освен ако не ви е битно што мислат комшиите..

И оти не знаете да ја искористите помошта која ви ја нудат? Та и мајка, та и свекрва.
    Свекрва ми, кога и да дојди, ми усисава дома и ми раскрева.
    Сум и' рекла дека не мора, таа тврди дека сака, оти и' било досадно така да седи два дена.
    Другото време, седи со ќерка ми во детска, си се дружат и си разговараат.

Не ми пречи, напротив. Мило ми е да ми заврши работи, кои морам јас.
    Си имам повеќе слободно време да си се дружам со сопругот.
    Вин-вин!

На CameliaMiller, Lolipop23, ivi1987 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Не, само бара пружа раце.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.777
    Допаѓања:
    38.656
    Така го научила. Знам како ти е. Издржи додека да тргне детето во градинка. После ќе ти биде полесно. Гледај што почесто да бидеш со детето. Она користи што ти не си дома. Колку што разбрав, работиш?

14. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Сега се вратив на работа после породилно, таа доаѓа од работа два часа пред мене, и стварно незнам како го врза во тие два часа плус, кога со мене 9 месеци не покажа ништо такво.

15. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    2.492

Не мора да значи дека сака повеќе да биде со неа наместо со тебе.
    И јас некогаш кога ќе ја оставам мојата со свекрвата дали било цела вечер или саат време не сака после тоа да дојди кај мене, ја бара бабаи. Не го сваќам тоа како нешто лошо, ни па и замерувам на свекрвата. Малите знаат да се инаетат :), барем за мојата знам дека се "лути" кога ја оставам.

На Meckicja и FlowerPower им се допаѓа ова.
  16. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Најубаво ти е како што ти кажав да си го изнесеш детето...и тебе убаво ќе ти дојде...вака дома нервоза само ќе те фаќа....а сигурно кога ќе си дојдеш од работа ти недостасува да си го изгушкаш.

17. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    да си жива. И јас ова сакав да го наведам. Тоа што ми го почувале детето мне значи дека ми го изгледале,па кој што сака нека си кажува. Зашто све на лошо помислувате? Значи јас некогаш кога ќе имам внуче ќе немам право да го видам и да го почувам?? :?:

На CameliaMiller, WildMk, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. DaenerysT

DaenerysT Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    597
    @FlowerPower одамна се има замерено за многу посериозен проблем околу однесувањето и опседнатоста на дотичната свекрва кон внучето. Во оваа ситуација повеќе е тажна бидејќи е во немоќ да влијае на однесувањето на толку мало бебе. После се, и јас би си пукнала од мака знам. Ама ќе помине и тоа. Ти и само ТИ си и можеш да му бидеш мајка на твоето чедо. Без разлика по кого се подава. Се подава да си игра, кога плачат сите ја бараат мама ;)

На mira.mira, FlowerPower и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  19. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Проблемот е кога влегувам низ врата, ми се смее тој, таа го држи, но кога ќе го земам да го гушнам, почнува да плаче и бара назад кај неа

Веројатно во тие два часа го шета низ куќа или во двор, па навикнал да го шета, барем така се тешам. Кога не е таа во видик, си доаѓа кај мене, проблем е ако таа се појави од некаде. Совет до сите идни мајки, не дозволувајте првите недели некој друг да го носи на раце бебето повеќе од вас. Јас од дотичната, а и поради раната и проблемот со цицањето не можев да дојдам до детето месец и пол, може ова се ефектите

Кога е убаво времето се шетаме обавезно, затоа сум збунета од каде променава, се правам да сум со него што повеќе, го дојам сеуште, доаѓам и на пауза од работа.

Последна измена од модератор: 25 јуни 2018
    На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    За мене секој маШ и жена е будала што (сака да) живее со свекор и свекрва, односно со неговите родители.

На bibiiii, CameliaMiller, Snowbell и 2 други им се допаѓа ова.